Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
-
svrakino1921
-
Kontakt:
Postao/la svrakino1921 » 29 avg 2018, 20:11
MortemHz je napisao/la:Pa normalno da će biti u dijelovima kad su dvije države grob te **** ludi

još smo u onoj ligi koja je bila jača otprilike 600 puta proveli više godina. Ne igra se lopta samo 25 godina ljudino, treba spomenuti sve a ne jedan manji dio historije, ono kako tebi odgovara.
Pa sto ne spomenes da je ta liga zbog vas prosirena
Eto vi igrali u toj ligi nesto
-
MortemHz
- Interni moderator
-
Kontakt:
Osttribine je napisao/la:grbavicka je napisao/la:Osttribine je napisao/la:Bila prva u jednoj od grupa, ljudi shvatite da se taj kup tek pod okriljem UEFA od 1994.e godine igrao, i igrao se tokom ljeta, a pobjednik sticao pravo nastupa u prvom kolu Kupa Uefa. Sve do te 1994.e je u tom Intertoto Kupu je mogao igrati ko je htjeo, a nakon priznavanja od UEFA pravo nastupa se sticalo kroz ligu odnosno mjesto koje nije vodilo u ove "glavne" kupove vodilo je u Intertoto, npr. sad bi to u slucaju nase lige bilo 4. ili 5. mjesto. A sto se Mitropa odnosno srednjoevropskog kupa tice, pravo nastupa u njemu su sticale ekipe koje su osvajale drugu ligu i ulazili u prvu. Celik je tu imao uspjeha u dva navrata, kao i jednom Iskra Bugojno. Od jacih liga u tom Kupu je ucestvovala samo Italija odnosno njihovi predstavnici, sve ovo naravno mozete provjeriti uz par klikova na netu.
i borac isto osvojio 1992. sek
U pravu si, promakao mi je Borac BL.
Preduhitrio si me. Samo takmičenja pod okriljem UEFA-e su priznata, ostalo su obični kupovi. Pošto pričamo o tom periodu, priznati trofeji bi bili: prvaci država, osvajači državnog kupa, kup šampiona (liga prvaka) i kup UEFA (liga europa).
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
svrakino1921
-
Kontakt:
Postao/la svrakino1921 » 29 avg 2018, 20:14
Osttribine je napisao/la:grbavicka je napisao/la:Osttribine je napisao/la:Bila prva u jednoj od grupa, ljudi shvatite da se taj kup tek pod okriljem UEFA od 1994.e godine igrao, i igrao se tokom ljeta, a pobjednik sticao pravo nastupa u prvom kolu Kupa Uefa. Sve do te 1994.e je u tom Intertoto Kupu je mogao igrati ko je htjeo, a nakon priznavanja od UEFA pravo nastupa se sticalo kroz ligu odnosno mjesto koje nije vodilo u ove "glavne" kupove vodilo je u Intertoto, npr. sad bi to u slucaju nase lige bilo 4. ili 5. mjesto. A sto se Mitropa odnosno srednjoevropskog kupa tice, pravo nastupa u njemu su sticale ekipe koje su osvajale drugu ligu i ulazili u prvu. Celik je tu imao uspjeha u dva navrata, kao i jednom Iskra Bugojno. Od jacih liga u tom Kupu je ucestvovala samo Italija odnosno njihovi predstavnici, sve ovo naravno mozete provjeriti uz par klikova na netu.
i borac isto osvojio 1992. sek
Borac je osvojio nekakav Rapan cup ili tako nesto
Ne znam ni ja vise
-
Osttribine
-
Kontakt:
Postao/la Osttribine » 29 avg 2018, 20:16
Beduin je napisao/la:svrakino1921 je napisao/la:Sabinho je napisao/la:Naravno da je u odredjenom smislu derbi jer je Celik poslije Sarajeva i Zeljeznicara nas najveci klub.

Istina, osvojili sve sto se moze osvojiti, naravno u ratnom periodu.
U ex jugoslaviji se naigrali u cvajti, navijaci i ljubav prema Celiku na drugu stranu. U zajednickoj ligi ko tuki su, ko i Velez ni Evrope nit kojeg klinca. Pa jbte u zajednickoj ligi su veci Modrica, Leotar i jos masa ih, nego Sloboda, Celik ili Velez.
Nekako ovo i jeste najiskreniji post, sto se tice navijaca Celik je tu uz Sarajevo i Zelju bez premca u BiH, sad je kod njih stanje totalne euforije sto je pokazalo gostovanje u Kaknju za vikend (svaka cast), ali kao sto ja uvijek ponavljam kod sviju je to kratkotrajna euforija, mislim da ce i kod Celika to biti kratkog daha, ali vidjecemo. Sto se uspjeha u ligi tice smijesno mi je sto niko ne postavlja ekipu Zrinjskog, pa ljudi imaju 6 trofeja zajednicke lige, a to se kao nipodastva. Mozemo mi njih voliti ili ne voliti, ali ljudi imaju najveci broj titula u PLBiH, te staviti Celik kao najveci poslije Zelje i Sarajeva je suludo.
-
svrakino1921
-
Kontakt:
Postao/la svrakino1921 » 29 avg 2018, 20:17
E sad taj Mitropa Rapan ili srednjoevropski kup
Jel to jedno te isto ili nije isto pa to je nenadjebiva zagonetka
A ovaj Balkanski cup sto ga je Velez uzeo,koje drzave su igrale u tom kupu
-
belosevic28
-
Kontakt:
Postao/la belosevic28 » 29 avg 2018, 20:20
svrakino1921 je napisao/la:E sad taj Mitropa Rapan ili srednjoevropski kup
Igrali Vares, Stupni Do i Brgule.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
-
grbavicka
-
Kontakt:
svrakino1921 je napisao/la:E sad taj Mitropa Rapan ili srednjoevropski kup
to je isto rapan/sek... za balkanski kup cujem prvi put

45515
-
Osttribine
-
Kontakt:
Postao/la Osttribine » 29 avg 2018, 20:23
svrakino1921 je napisao/la:Osttribine je napisao/la:Osttribine je napisao/la:Bila prva u jednoj od grupa, ljudi shvatite da se taj kup tek pod okriljem UEFA od 1994.e godine igrao, i igrao se tokom ljeta, a pobjednik sticao pravo nastupa u prvom kolu Kupa Uefa. Sve do te 1994.e je u tom Intertoto Kupu je mogao igrati ko je htjeo, a nakon priznavanja od UEFA pravo nastupa se sticalo kroz ligu odnosno mjesto koje nije vodilo u ove "glavne" kupove vodilo je u Intertoto, npr. sad bi to u slucaju nase lige bilo 4. ili 5. mjesto. A sto se Mitropa odnosno srednjoevropskog kupa tice, pravo nastupa u njemu su sticale ekipe koje su osvajale drugu ligu i ulazili u prvu. Celik je tu imao uspjeha u dva navrata, kao i jednom Iskra Bugojno. Od jacih liga u tom Kupu je ucestvovala samo Italija odnosno njihovi predstavnici, sve ovo naravno mozete provjeriti uz par klikova na netu.
Borac je osvojio nekakav Rapan cup ili tako nesto
Ne znam ni ja vise
Rapan kup je preteca ovog Intertoto, jedan od osnivaca se prezivao Rapan, ljudi osnovali kup za ozivljavanje "mrtve sezone" tokom ljeta da bi se ali bukvalno imalo igrati sta na tadasnjim lutrijama kao i sam naziv kupa sto kaze "Intertoto".
A Borca sto se tice ipak je osvojio ovaj srednjoevropski kup:
https://en.wikipedia.org/wiki/1992_Mitropa_Cup
-
flash84
-
Kontakt:
Mitropa je jedno od najstarijih takmicenja na tlu Evrope, osnovan 1927, dok je intertoto u nekom formatu zazivio tek 1961.
Celik je igrao 3x uzastopno u finalu, dva dobio, zadnje zijanio. Tako da ova dva kupa nisu isto takmicenje.
-
svrakino1921
-
Kontakt:
Postao/la svrakino1921 » 29 avg 2018, 20:26
belosevic28 je napisao/la:svrakino1921 je napisao/la:E sad taj Mitropa Rapan ili srednjoevropski kup
Igrali Vares, Stupni Do i Brgule.
Kad budes smio i mogao da od Siminog potoka preko Ocevlje do Krizevaca i onda do Olova pjeske dodes
Onda za sebe mozes reci da si Bosanac
-
belosevic28
-
Kontakt:
Postao/la belosevic28 » 29 avg 2018, 20:29
Ocevija ima najjacu pekijadu. Skoro kod gazda Mite zaglavili...
-
svrakino1921
-
Kontakt:
Postao/la svrakino1921 » 29 avg 2018, 20:32
belosevic28 je napisao/la:Ocevija ima najjacu pekijadu. Skoro kod gazda Mite zaglavili...
U ratu pjeske preko Zvijezde do Olova
Ja sam
I da te pitam
Jel Dalko trebao dobit zlatnog ljiljana
I ako jest zasto nije dobio
-
LjoZee
- Interni moderator
-
Kontakt:
Ovu Zvijezdu mogu komotno odmah izbaciti.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
-
Osttribine
-
Kontakt:
Postao/la Osttribine » 29 avg 2018, 20:35
MortemHz je napisao/la:
Preduhitrio si me. Samo takmičenja pod okriljem UEFA-e su priznata, ostalo su obični kupovi. Pošto pričamo o tom periodu, priznati trofeji bi bili: prvaci država, osvajači državnog kupa, kup šampiona (liga prvaka) i kup UEFA (liga europa).
Zaboravio si dodati i Kup pobjednika kupova, a Velez je imao nekoliko nastupa u istom, mrsko mi sad traziti detalje kako je prosao u istim.
-
belosevic28
-
Kontakt:
Postao/la belosevic28 » 29 avg 2018, 20:35
svrakino1921 je napisao/la:belosevic28 je napisao/la:Ocevija ima najjacu pekijadu. Skoro kod gazda Mite zaglavili...
Ja sam
I da te pitam
Ma brate bio je Dalko jak i hrabar borac al ga yebavao alkohol. Cesto se bas opijao i da je to izbjegao vjerujem da mu ljiljan nije daleko bio. Mada po meni nije to neko mjerilo, na glasu je hrabrog i dobrog borca.
Znam da si prepjesacio sve to i dosao ja mislim u Solun kao izbjeglica?
-
MortemHz
- Interni moderator
-
Kontakt:
Osttribine je napisao/la:MortemHz je napisao/la:
Zaboravio si dodati i Kup pobjednika kupova, a Velez je imao nekoliko nastupa u istom, mrsko mi sad traziti detalje kako je prosao u istim.
Nisam namjerno stavio jer se spojilo sa kupom UEFA prije 20 godina ali si u pravu pošto smo ipak pričali o starijem vremenu kada je to bilo aktuelno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
svrakino1921
-
Kontakt:
Postao/la svrakino1921 » 29 avg 2018, 20:40
belosevic28 je napisao/la:svrakino1921 je napisao/la:belosevic28 je napisao/la:Ocevija ima najjacu pekijadu. Skoro kod gazda Mite zaglavili...
Ja sam
I da te pitam
Ma brate bio je Dalko jak i hrabar borac al ga yebavao alkohol. Cesto se bas opijao i da je to izbjegao vjerujem da mu ljiljan nije daleko bio. Mada po meni nije to neko mjerilo, na glasu je hrabrog i dobrog borca.
Znam da si prepjesacio sve to i dosao ja mislim u Solun kao izbjeglica?
Nisam ja taj
Ja sam Hazimov
A doci cemo ja i Dalko tamo
Prozvat cu te
-
Hans
-
Kontakt:
LjoZee je napisao/la:Ovu Zvijezdu mogu komotno odmah izbaciti.
Po tradiciji prvaci Prve lige RS konkuriraju za titulu svake sezone

-
grbavicka
-
Kontakt:
ova zvijezda gora i od sarajeva, primice 9 komada ako ovako nastavi...
45515
-
belosevic28
-
Kontakt:
Postao/la belosevic28 » 29 avg 2018, 20:42
Ma znam da si Hazimiv ybo te konj. Pa skupa sjedili ja i ti prije 3-4 godine. Minela iz Cevljanovica bila s nama, od Zirke kcerka...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.