Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

kobe24
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Post Postao/la kobe24 » 01 sep 2018, 12:53

Lumani, konzumiranje alkohola i psovanje Boga nije isto. Za ovo prvo si grijesan, ali te to ne izvodi iz vjere, a ovim drugim postupkom automatski prestajes biti musliman i postajes nevjernik (osim ako se kasnije iskreno ne pokajes i grijehe ne zamijenis dobrim djelima). Sto se tice piva, ne kazem da ga dobar dio muslimana ne konzumira, ali znam da se broj takvih uveliko smanjuje. Dzamije u koje ja idem su svakodnevno sve punije, ljudi se u velikom broju vracaju vjeri i to je cinjenica. Valjda ja bolje znam od tebe jer sam tu 365 dana u godini, a ti u Bosnu svratis mozda samo na odmor i nisi bas upoznat sa svim tim stvarima.

Nemanja, psovanje Boga u islamu je najnizi level. Jedino gore od toga je da kazes da Bog ima druga.

No nebitno, ne bih ni ja vise isao u OT.

Odlicna stvar bi bila da dolaskom Repese dobijemo i Gordica nazad. Ja iskreno sumnjam da autor ovog teksta ima tako dobre insajderske informacije, a volio bih da grijesim. Repesa je neko ko je maksimalno posvecen kosarci. Za razliku od Vujosevica, on nema problema sa zdravljem, tako da na narednim okupljanjima ocekujem i neke promjene u nasem rosteru. Nadam se da on nece dopustiti Bukvi i Kovacevicu da mu kroje spisak, da ce nam dovesti dobrog Amerikanca i da ce gledati da isceprka negdje jednog sutera od kosarkasa koji bi mogli igrati za nas.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

taremuha
Kontakt:

Post Postao/la taremuha » 01 sep 2018, 12:57

A ne znam kako ovi iz Dnevnog avaza znaju da ce se dolaskom Repese vratiti Gordic kad ne mogu s njim stupit u kontakt. Vjerovatno samo nagadjanja, ali bi bilo odlicno.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 01 sep 2018, 13:02

kobe24 je napisao/la:Lumani, konzumiranje alkohola i psovanje Boga nije isto. Za ovo prvo si grijesan, ali te to ne izvodi iz vjere, a ovim drugim postupkom automatski prestajes biti musliman i postajes nevjernik (osim ako se kasnije iskreno ne pokajes i grijehe ne zamijenis dobrim djelima). Sto se tice piva, ne kazem da ga dobar dio muslimana ne konzumira, ali znam da se broj takvih uveliko smanjuje. Dzamije u koje ja idem su svakodnevno sve punije, ljudi se u velikom broju vracaju vjeri i to je cinjenica. Valjda ja bolje znam od tebe jer sam tu 365 dana u godini, a ti u Bosnu svratis mozda samo na odmor i nisi bas upoznat sa svim tim stvarima.

Nemanja, psovanje Boga u islamu je najnizi level. Jedino gore od toga je da kazes da Bog ima druga.

No nebitno, ne bih ni ja vise isao u OT.

Odlicna stvar bi bila da dolaskom Repese dobijemo i Gordica nazad. Ja iskreno sumnjam da autor ovog teksta ima tako dobre insajderske informacije, a volio bih da grijesim. Repesa je neko ko je maksimalno posvecen kosarci. Za razliku od Vujosevica, on nema problema sa zdravljem, tako da na narednim okupljanjima ocekujem i neke promjene u nasem rosteru. Nadam se da on nece dopustiti Bukvi i Kovacevicu da mu kroje spisak, da ce nam dovesti dobrog Amerikanca i da ce gledati da isceprka negdje jednog sutera od kosarkasa koji bi mogli igrati za nas.

Drug, navratim ja često :( nisam ni rekao da raja ne ide u džamije, crkve u svakoj krizi se poveća posjeta..

Hajmo mi nastaviti o košarci, bolje nam ide ta tema..

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 01 sep 2018, 13:45

Postignut dogovor s Repešom, moguć i povratak Gordića u reprezentaciju BiH

Novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine trebao bi postati Jasmin Repeša, a očekuje se i zvanična potvrda vrlo brzo.

Novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine trebao bi postati Jasmin Repeša, a očekuje se i zvanična potvrda vrlo brzo.

Iskusno i provjereno košarkaško ime u regionu je postiglo preliminarni dogovor sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine još jučer, a uskoro bi trebali biti i finalizirani detalji, saznaje Dnevni avaz.

U tom slučaju, Repeša bi odmah počeo sa radom u košarkaškoj reprezentaciji, pošto je sutra zakazano okupljanje reprezentativaca pred početak finalne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Također, prema informacijama do kojih je došao Avaz, angažovanje Repeše značilo bi i da će se među članovima tima naći i Nemanja Gordić, plejmejker koji bi bio od velike važnosti Zmajevima u pohodu na težak, ali ne i nemoguć cilj – plasman na Svjetsko prvenstvo.

Bosna i Hercegovina će se u prva dva duela finalne runde kvalifikacija sastati sa Finskom 13. septembra, te Češkom tri dana kasnije.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 sep 2018, 14:07

Premalo je vremena da Repeša sa njima uvježba svoje akcije za ove dvije utakmice, zapravo s obzirom na ovaj sistem sa prozorima nikad i neće imati priliku da ima ekipu u komadu mjesec na pripremama pa da ih može spremiti kako je zamislio, ovako je to sve improvizacija i "navrat nanos".

Mi svakako igramo poprilično ružnu košarku, na silu i bez vanjskog šuta, tek sada ne možeš očekivati u ovom prozoru ništa više od porađanja za svaki koš, sa selektorom koji ne poznaje vlastite igrače, ali samo da je pobjediti pa što ne i tako.

Barem je već vodio u Cedeviti naše glavne igrače Nurkića i Gordića :roll: pa se dobro poznaju, a Musa svakako najbolje funkcioniše u sistemu "daj mu loptu i ništa ga ne pitaj".

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 sep 2018, 15:37

Čudi me da bi se Gordić odazvao Repeši, a ne bi Duletu/Mensi, zar nije priča da sukob postoji na relaciji Savez-Gordić... :think:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 sep 2018, 15:42

Raonffa je napisao/la:Čudi me da bi se Gordić odazvao Repeši, a ne bi Duletu/Mensi, zar nije priča da sukob postoji na relaciji Savez-Gordić... :think:
A na sta je potenciram cjelo ovo vrijeme
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

rimananda
Kontakt:

Post Postao/la rimananda » 01 sep 2018, 15:50

Zbog cega nas savez ne nadje dobrog Amerikanca koji ne igra euroligu pokriva bilo koju od pozicija jedincr, dvojke ili cetvorke. Protiv Belgije smo izgubili zamalo, slicno se moze desiti i u nekoj od narednih utakmica, a to bi nas vjerovatno i kostalo SP. Igrac kalibra Stipanovica je mogao biti prevaga protiv Belgije, a isto se moze ponoviti i u nekoj od narednih sest utakmica..

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 01 sep 2018, 16:16

Repesa bi trebao maksimizirat i sposobnost Nurkica da razigrava....vjerovatno uz Musu nas najbolji dodavac.ako ga krenu udvajat,bacace lopte odlicnim suterima poput vrabca i gegica :D
mislim da njegov sin dobro poznaje sve nase igarce pa i one koji imaju skroz slabu minutau....to bi trebalo pomoci da se premosti vremenski jaz...iskreno receno,mislim da vrabac nikako ne treba vidjeti terena,povratak u Sparse sve govori o njegovim dometima....moze pomoc odbranom i kontrama ali samo u maloj minutazi

valjalo bi da nemanja dodje.dobili bi prijeko potrebnu trecu opciju i stabilnost na kecu....od finaca bez markanena ocekujem smallball postave da nas pokusaju nadtrcat i da poniste nurkiceve prednosti.moramo biti spremni na takve postave.kljuc je kao i uvijek u procentima njihove trice...limitirat ih na sto manji procenat,oni ce sigurno imat 30ak pokusaja za 3poena
na valu te pobjede,adrenalina i sampouzdanja,Ceska bi pala puno lakse....jasko prije svega mora ujedinit momke u zajednickom cilju i galvanizirat atmosferu,od defetizma kako je savez i drzava sranje nema nista,niti imaju ista od zaljenja vujosevica....neki od njih su tu smao ovaj prozor,ima da daju 100% od sebe pa sta bude...neka mogu svijetla obraza izaci na ulicu znajuci da su dali sve od sebe

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 01 sep 2018, 16:35

nerminh74 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Čudi me da bi se Gordić odazvao Repeši, a ne bi Duletu/Mensi, zar nije priča da sukob postoji na relaciji Savez-Gordić... :think:
Mozda zato sto je Repesa dobar s Nemanjom, tj. mozda su imali dobar odnos dok ga je ovaj trenirao, ali to nama nije poznato. Ako me sjecanje dobro sluzi, slucaj Gordiceve kuce na press konferenciji iznio je direktno Vujosevic, dok su Sinisa i ekipa ranije govorili samo da se ne javlja na njihove pozive. Moguce da je on odlucio bojkotovati reprezentaciju samo dok je Dusko na njenom celu, mada sam i ja skeptican po tom pitanju i mislim da je on zavrsio s dresom drzavnog tima.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 sep 2018, 16:43

Zaboravljas da je gordica vujosevic trenirao jednu sezonu u partizanu poslje cega ga je skartirao iz partizana, a i tamo mu je dao ulogu specijalca daveci njegovu igru
Zatim kada su bile predkvalifikacije bilo je iskri izmedzu njih dvojice zbog cega ovaj nije igrao predkvalifikacije, zato je ona konferecija bila kap u punoj casi
E sada ako ne dodze bice iskljucivo do njega
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 01 sep 2018, 17:13

nerminh74 je napisao/la:Zaboravljas da je gordica vujosevic trenirao jednu sezonu u partizanu poslje cega ga je skartirao iz partizana, a i tamo mu je dao ulogu specijalca daveci njegovu igru
Zatim kada su bile predkvalifikacije bilo je iskri izmedzu njih dvojice zbog cega ovaj nije igrao predkvalifikacije, zato je ona konferecija bila kap u punoj casi
E sada ako ne dodze bice iskljucivo do njega
Nisam na to zaboravio. Medjutim, ja sam gore i naveo moje vidjenje eventualnog raspleta situacije u kojem bi se Gordic odazvao Repesi, tj. moguce razloge zasto bi se odazvao, ali opet su to sve samo nagadjanja. Iz tvog prvog posta se moglo shvatiti da i ti i Raonfa mislite da je to sukob na relaciji Gordic - KSBiH, pa sam pokusao navesti neke razloge zbog kojih bi se Gorda ipak odazvao Repesi.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 sep 2018, 17:25

Samo sam se nadovezao na zadnju recenicu tvog posta

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 sep 2018, 17:32

kobe24 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Mozda zato sto je Repesa dobar s Nemanjom, tj. mozda su imali dobar odnos dok ga je ovaj trenirao, ali to nama nije poznato. Ako me sjecanje dobro sluzi, slucaj Gordiceve kuce na press konferenciji iznio je direktno Vujosevic, dok su Sinisa i ekipa ranije govorili samo da se ne javlja na njihove pozive. Moguce da je on odlucio bojkotovati reprezentaciju samo dok je Dusko na njenom celu, mada sam i ja skeptican po tom pitanju i mislim da je on zavrsio s dresom drzavnog tima.
Ne znam, vidjet ćemo, samo mi je malo čudno to sve. Kontao sam da se eventualni sukob Dule-Gordić izgladio kada se Nemanja pojavio na okupljanju za utakmice protiv Rusije i Francuske, al' izgleda da postoji mogućnost da to nije baš tako bilo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 sep 2018, 19:37

Ivanović je došao privučen primamljivom šansom da ima na raspolaganju zajedno Mirzu, Jusufa i Šup*a. Nikada to nije dočekao.

Vujošević je došao privučen primamljivom šansom da ima na raspolaganju zajedno Mirzu, Jusufa i Džanana. Nikada to nije dočekao.

Repeša ako dođe, to je jer je privučen primamljivom šansom da ima na raspolaganju zajedno Jusufa, Džanana i Nemanju.(Možda to bude sad odmah :zviz: ).

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 01 sep 2018, 19:53

“U proteklih nekoliko sati obavio sam stotinu razgovora sa čelnicima Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Situacija je takva kakva jeste, Duško Vujošević ne može zbog zdravstvenih razloga voditi selekciju, kao ni Mensur Bajramović koji je dobio angažman u Hong Kongu, tako da je u ovom momentu jako važno pomoći reprezentaciji Bosne i Hercegovine”.

“Kome se ne bi svijdela ova priča. Ja sam sticajem okolnosti trenutno bez posla, tako da se to poklopilo. Međutim, mnogi igrači neće moći doći u ponedjeljak na okupljanje i to mi je veliki problem. No, kako god, smatram da ova reprezentacija ima potencijala i kvaliteta da napravi dobre stvari. Ja sam, inače, kao čovjek jako zahtjevan prema sebi i drugima, pun sam energije i želim da i ostali oko mene budu takvi. Ko nije takav ja ga obično tjeram, a ako ga ne mogu otjerati, idem ja”, kazao je za naš portal Repeša.

Kontaktirao je i Vujoševića za savjete.

“Pa naravno, ovo je Vujoševićev projekt, ja i nisam pravio ovaj spisak, većinu igrača i ne poznajem. Čuo sam se sa Duletom i pričali smo mnogo vremena”, kazao je Repeša.

Na kraju razgovora Repeša je potvrdio da se Gordić vraća u reprezentaciju.

“Gordić će sigurno igrati, već smo se čuli. Nažalost, ni on neće moći doći u ponedjeljak”, zaključio je Repeša, koji bi sutra treba stići u glavni grad Bosne i Hercegovine.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 01 sep 2018, 20:09

Bravo, Jasko! :bih:

Vec se ozbiljno prihvatio posla. S Gordom postajemo dobro popunjena ekipa na svim pozicijama.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 sep 2018, 20:30

"Razgovarao sam s Duletom nešto ranije, a želim opet razgovarati sa njim jer je ovo njegov projekat, a ja ću tu pomoći ovaj ciklus. Nakon toga, treba sjesti i vidjeti, moramo se upoznati i vidjeti ima li pretpostavke da se ide dalje. Ja moram pomoći, ako ja sada neću, ne znam ko će...", kazao je Repeša.
Ovo je ispalo i ponajbolje za nas. Poznato trenersko ime je uletilo za ove dvije utakmice, treba se samo na njih fokusirati, a za dalje ćemo vidjeti ko će nas voditi, zavisi od mnogih faktora: Rezultat u ove dvije utakmice, Duletovo zdravlje, Repešin klupski angažman...

Jasmin i Dule su u dobrim odnosima tako da tu neće biti nikakvih problema između njih dvojice. To što je Dule rekao da skroz prekida saradnju sa Savezom izgleda niko nije uzeo za ozbiljno, i iz Saveza kažu da je još uvijek moguće da se on vrati na klupu :D

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 01 sep 2018, 20:46

Gordic, Gegic
Musa, Atic
Vrabac, Milosevic, Lazic
Suljo, Penava
Juka, Kikan, Stipanovic

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 01 sep 2018, 20:47

Jasko 'fijasko' il ce nas odvesti na prvenstvo il' cemo izgubiti svaku.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: legendarnadruga i 31 gost.