Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Ma Hamiltona je tada kostalo odustajanje u Maleziji,nesto slicno kao i Alonsa 2012. u Belgiji.
- Donnie Darko
- Kontakt:
A mislim što se samog tempa tiče u idealnim uslovima ne vjerujem da je prevelika razlika, i najbolji su vozači današnjice, Alonsa ne brojim jer ga je nemoguće smjestiti sa obzirom da je već 5 godina u nekonkurentnom bolidu.
Ono što Hamiltona stavlja ispred Vettela je prevelika razlika u psihi, mnogo je hladniji, sabraniji i kao rezultat toga mnogo manje griješi od Vettela. Vettel je sušta suprotnost od onog njemačkog sportskog stereotipa, previše je emocionalan i haotičan. Druga stvar je Hamiltonova prilagodljivost, snalazi se u haosu i u vremenski promjenjivim uslovima odlično, plus najbolji je vozač na kiši i promjenjivim uslovima trenutno, da nema Maxa bilo bi ubjedljivo. Vettel je na kiši u najbolju ruku prosječan vozač.
Odnosno ono što neki sa teme vole reći sreća
Jedina izrazita prednost koju Vettel ima je ta neka konstantnost na makroskopskom nivou, odnosno to je veliki Lewisov nedostatak, prečesto i svake sezone mu se dešavaju nagle oscijacije u formi. Ali i tu ga psiha spašava jer mu dozvoljava da minimizira štetu, to je razlog zašto trenutno vodi u poretku.
Ustvari jedini razlog što je Hamilton trenutno prvi su Vettelove greške. Po svemu prikazanom Vettel je morao biti ispred u ovom stadiju sezone, jer ima brži bolid. Malo, ali ipak očigledno brži. To se Hamiltonu ne bi desilo.
Ali što se čistog tempa tiče, mislim da su podjednaki, i ne bih se smio kladiti na nikoga od ostalih vozača protiv njih. Ricciardo je najozbiljniji od ostalih kandidata, ali previše brzo Max izgleda protiv njega, tako da mi je to malo pokvarilo sliku o njemu ove i prošle sezone. U biti jedini što ga održava u ovim raspravama je ono prašenje Vettela 2014.
Ono što Hamiltona stavlja ispred Vettela je prevelika razlika u psihi, mnogo je hladniji, sabraniji i kao rezultat toga mnogo manje griješi od Vettela. Vettel je sušta suprotnost od onog njemačkog sportskog stereotipa, previše je emocionalan i haotičan. Druga stvar je Hamiltonova prilagodljivost, snalazi se u haosu i u vremenski promjenjivim uslovima odlično, plus najbolji je vozač na kiši i promjenjivim uslovima trenutno, da nema Maxa bilo bi ubjedljivo. Vettel je na kiši u najbolju ruku prosječan vozač.
Odnosno ono što neki sa teme vole reći sreća
Jedina izrazita prednost koju Vettel ima je ta neka konstantnost na makroskopskom nivou, odnosno to je veliki Lewisov nedostatak, prečesto i svake sezone mu se dešavaju nagle oscijacije u formi. Ali i tu ga psiha spašava jer mu dozvoljava da minimizira štetu, to je razlog zašto trenutno vodi u poretku.
Ustvari jedini razlog što je Hamilton trenutno prvi su Vettelove greške. Po svemu prikazanom Vettel je morao biti ispred u ovom stadiju sezone, jer ima brži bolid. Malo, ali ipak očigledno brži. To se Hamiltonu ne bi desilo.
Ali što se čistog tempa tiče, mislim da su podjednaki, i ne bih se smio kladiti na nikoga od ostalih vozača protiv njih. Ricciardo je najozbiljniji od ostalih kandidata, ali previše brzo Max izgleda protiv njega, tako da mi je to malo pokvarilo sliku o njemu ove i prošle sezone. U biti jedini što ga održava u ovim raspravama je ono prašenje Vettela 2014.
Najpoštenije bi bilo da svi imaju isti bolid i da se pokrve. Ali eto..
"We need to suffer. And we need to fight."
- Donnie Darko
- Kontakt:
To ne bi više bila Formula 1.Captain4 je napisao/la:Najpoštenije bi bilo da svi imaju isti bolid i da se pokrve. Ali eto..
Nije mi toliko stalo da znam ko je najbolji da se pretvori F1 u spec series
bježi kišo
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Ako bude kiše/nesreće:
1.Hamilton
2.Max
3.Seb
Ako ne bude kiše/ ako ostane ovako:
1.Seb
2.Kimi
3.Lewis.
1.Hamilton
2.Max
3.Seb
Ako ne bude kiše/ ako ostane ovako:
1.Seb
2.Kimi
3.Lewis.
"We need to suffer. And we need to fight."
on je na licu mjesta u Monzimiki_92 je napisao/la:gdje je Srdjan
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
Bottas kako je potpiso novi ugovor kasni po pola sekunde po krugu
ajmooooooooooooooooooooooo
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer
KIMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
- akisarajevo92
- Kontakt:
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Jaoooooooooo
valja onda gledati trku na SKYbenko21 je napisao/la:on je na licu mjesta u Monzimiki_92 je napisao/la:gdje je Srdjan
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- IlCapitano
- Kontakt:
Kimi 
Da mu nisu u Ferrariju usrali prošlu trku uključio bi se u ovu borbu za titulu.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Kakve kvale
Bravo Ferrari ludiloooo
Bravo Ferrari ludiloooo
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Este sentimiento nadie lo comprende
Kimi i borba za titulu, de budi realanIlCapitano je napisao/la:Kimi
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Bravo Kimi, mada bih više volio da je Vettel prvi, a da mu ovaj čuva leđa sutra.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gosta.