Postao/la AlfredNobel » 02 sep 2018, 01:58
Svaka čast Totti tebi i svim drugim normalnim momcima koji su otišli u Zenicu. Ja u svojim postovima nisam mislio na vas, jer sam siguran da nisi od onih koji je radio one budalaštine. To da razjasnimo, a i da ne brkamo neke stvari.
Moje riječi su upućene svim akterima onih dešavanja na početku, znači mislim na sve kvazi ultrase, narkomančiće i klošarčiće, kojima je neka velika furka baciti baklju, baciti topovski, gađati s tribina i slične bespotrebne stvari, kao da smo usred džungle, a ne civlizacije. Kako se neko može nazvati navijačem, a direktno šteti svom klubu, svojim igračima koji su taman počeli dobro igrati, te općenito klubu kojem je to važna utakmica i koja znači dosta pred odlazak na reprezentativnu pauzu. Također, samo srozavaš svoj ugled, kao navijačke skupine, a onda i ugled kluba. Naravno da su tri ubačene baklje problem, zašto su one potrebne? Je li ste to ne može navijati bez baklji? Je li to ne može proći meč da se ne baci topovski? Je li to ne može proći utakmica bez divljanja? Je li teško biti gospoda i na tribinama, ponašati se kako priliči jednoj normalnoj navijačkoj skupini, kojoj je glavni cilj podrška timu, a ne divljanje i neko kurcenje raznih frljavih faca? Je li teško da svaka utakmica u ligi bude kao ona u prošlom kolu protiv Zvijezde? To je milina za vidjeti i time pokazuješ da si gospodski tim. Opet ponavljam, ne mogu da skontam upotrebu baklji, topovskih udara i ostalih takvih stvari i ne kontam šta dobijaš kad upotrijebiš nešto od tih stvari? Ništa, naravno. Isti je slučaj bio i protiv Atalante, opet papanluk.. Zašto gostujući navijači nisu došli s bakljama? Zato što su normalni i civlizovani, znaju da to šteti prije svega klubu, drugačiji je to mentalitet. Ugledajmo se malo na navijače širom svijeta, prestanimo već jednom biti yebena neiživljena stoka, koja nema zrno mozga i pameti. Za mene nisu navijači oni koji rade tako nešto, nego recimo navijači Liverpoola, koji imaju dušu i koji se ne kurce tako nekim glupim stvarima, koje svima štete.
Čisto da razgraničimo, jer dobro znam kakvi sve likovi budu u navijačkim grupama, svakodnevno ih srećem i zna njih nekoliko. Budi gospodin i na tribinama, dođi i podrži svoj klub grlima i dlanovima, pusti se nekih gluposti u vidu pirotehnike. Za mene su gospoda navijači Atalante na primjer, koji su zaželili sve najbolje nama u toj utakmici, da imamo najbolje navijače, pa neka bolji pobijedi (misleći na tribine). Tome ja skidam kapu, ovi ispadi su za svaku osudu. Toliko od mene.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka