Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

MTH11
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la MTH11 » 02 sep 2018, 15:39

kobe24 je napisao/la:
Bassha je napisao/la:
irfo je napisao/la: Daj Boze da on zaigra za njih, ja ko da gledam slijedi mu neka posudba u drugu ligu
Njima treba neki PF, imaju samo Shengeliu. Ponekad i Voigtmann igra na 4 ali on nije cetvorka. Tako da bi Penava tu trebao ostati ako bi se realizovalo ovo sto avaz pise
Kao sto kazes, oni trenutno u rosteru imaju tri petice (Poirier, Diop i Voigtmann) i samo Tornikea na cetvorci. Ako od visokih igraca dovedu samo Penavu, onda ce on sigurno imati solidnu priliku da igra. Ja sam inace maksimalno skeptican po pitanju svih tih nasih mladih igraca, ali nekako imam predosjecaj da bi on mogao uspjeti tamo. Penava definitivno zna igrati kosarku, samo je pitanje koliko ce uspjeti defanzivno zadovoljiti protiv mnogo snaznijih kosarkasa u ACB i EL. Raspored u ta dva takmicenja je bas zgusnut, tako da bi on vjerovatno imao neke minute cak i da dovedu jos jednu cetvorku u ekipu, a svakako bi bilo bolje da se to ne desi. Ja sam prizeljkivao da on ode u malo losiji tim Endesa lige, kako bismo ga imali i u reprezentaciji... :(

Btw, Campara se nesto slika u dresu Andorre, a sinoc na pripremnom mecu nije bio ni u rosteru. On nema nikakvu sansu za minutazu pored Albicyja i Ennisa, pa mi nije jasno zasto nije jos davno otisao na neku posudbu.

Sve je moguće.
Zadnja izmjena: MTH11, dana/u 02 sep 2018, 22:49, ukupno mijenjano 1 put.

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 02 sep 2018, 16:21

koliko vidim po reakcijama, Baskijci su super zadovoljni.ocekuje se minutaza iza shengelije...
ajdin je izgradio finu reputaciju u ncaa,ima intrigantan potencijal...ostaje da vidimo kako ce teci njegov razvoj

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 sep 2018, 16:58

MTH11 je napisao/la:.
Slazem se prijatelju s tobom u vecini stvari koje si napisao u ovom postu. Ja opet malo objektivnije gledam na to jer nisam u srodstvu s Ajdinom (a ti ocigledno jesi :mrgreen: ), ali svejedno itekako cijenim sve ono sto sto je on dosad postigao u karijeri. On jeste neko vrijeme bio u sjeni Atica, ali je uvijek radio za ekipu i bio koristan na obje strane parketa. Malo sporije je sazrijevao, bio je dosta mrsav i nejak, ali sad sve to dolazi na svoje. Najbitnije od svega je da je Penava sve vrijeme imao jasan cilj, znao je sta zeli da postigne u zivotu, a ocigledno je imao podrsku roditelja u svemu tome. Birao je pametno u karijeri, isao je korak po korak i evo sad je sve to rezultiralo visegodisnjim ugovorom u jednoj ozbiljnoj ekipi. Mislim da je pametno odabrao jer po meni Endesa liga odgovara njegovom stilu kosarke.

Ja nisam rekao da mu ne prizeljkujem najbolji klub, vec da je on sad u periodu kad mu je najbitnije da igra i da se dokazuje, pa je mozda i bolje da ima recimo 15-20 minuta u relativno jakoj Andorri, nego 5-10 minuta u osjetno jacoj Baskoniji (mozda se ispostavi da ce i u Vitoriji odmah igrati vise). Logican slijed svega toga bi bio da on za 2-3 godine dodje na nivo najjacih euroligaskih ekipa. Ja jesam tu malo bio sebican jer bi ovako mogao bez problema igrati za reprezentaciju, a sto se mene tice, ja bih njega najradije gledao u Warriorsima (i iskreno se nadam da ce ako Bog da dogurati do nba lige za nekoliko godina). Prenesi mu selame od nas forumasa i poruci mu da nastavi jos bolje i jos jace. Ima ozbiljam potencijal da postane raznovrsna i kompletna cetvorka, ali mora raditi na snazi (ne na masi, nju je dobio), odbrani i lateralnim kretnjana, te da malo ispravi/podigne izbacaj. Ako si bas blizak s njim, volio bih da nam kazes kad ga mozemo ocekivati na pripremama reprezentacije, tj. kad se vraca iz Vitorije. Ja sam njega pratio kroz cijelu karijeru i bas na ovom forumu sam redovno pisao njegove ucinke iz NCAA lige.

Btw, evo bas sam nasao sta sam o njemu ovdje pisao prije 2-3 godine:
Za mene je, ne racunajuci Atica, najvise ponudio Ajdin Penava. Momak je perfektno iskoristio minute u igri. U napadu nije bio neka primarna opcija, ali je pogadjao iz svih pozicija i nerijetko pogocima rjesavao napade, kad ostali nisu znali sta sa loptom. Ne treba zaboraviti ni cinjenicu da je u odbrani igrao pozicije 4 i 5, iako nisu njegove primarne. Hladnokrvan je, treba mu mase i ja od njega aBd ocekujem puno u buducnosti.
Ovo je bilo odmah nakon juniorskog prvenstva 2015. godine
Po meni najbolja moguca opcija za njegovu karijeru, a mislim da je u pitanju prva divizija te americke koledz lige. Momak je atletski nevjerovatan i ja vec dugo u njemu vidim nekog ko moze napraviti veliku karijeru. Dosta je kompletan i u stanju je pruziti kvalitetnu igru u oba pravca. Samo naprijed Ajdine!
Ovo je bilo prije tri godine kad je potpisao ugovor s Marshallom.
S druge strane, mislim da recimo Penava ili Durmo imaju vece sanse da postanu ozbiljniji seniori od Djedovica i Aleksica koji uveliko propadaju, a i vise bi nam koristili u rosteru ti all around igraci, jer potrosaca imamo i previse.
Ovo je bilo pocetkom 2016. godine.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 sep 2018, 17:04

MTH11 vidis kada je Atic bio glavni upravo je Kobe skretao na Ajdina paznju od tada
Mislim da ga je on i najvise pratio, cak sam i ja pogledao neke utakmice NCAA zbog kobetovih rijeci
Vidis za razliku od mnogih Kobe zna kosarku i cesto pratim njegove postove i respektujem ga zbog toga (i ako ne volim velike vjernike, ali za razliku od njih Kobe je realan)
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 sep 2018, 18:22

nerminh74 je napisao/la:MTH11 vidis kada je Atic bio glavni upravo je Kobe skretao na Ajdina paznju od tada
Mislim da ga je on i najvise pratio, cak sam i ja pogledao neke utakmice NCAA zbog kobetovih rijeci
Vidis za razliku od mnogih Kobe zna kosarku i cesto pratim njegove postove i respektujem ga zbog toga (i ako ne volim velike vjernike, ali za razliku od njih Kobe je realan)
E bas si me nasmijao. :lol:

Nemoj povlaciti paralelu izmedju mene i SDA vjernika. Ja sam totalno apolitican - prezirem i SDA, i SDP i sve nastale frakcije. Vjera je ono sto me ispunjava i u cemu sam pronasao smisao zivljenja.

P. S. Respekt je obostran. :)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 sep 2018, 18:41

kobe24 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:MTH11 vidis kada je Atic bio glavni upravo je Kobe skretao na Ajdina paznju od tada
E bas si me nasmijao. :lol:

Nemoj povlaciti paralelu izmedju mene i SDA vjernika. Ja sam totalno apolitican - prezirem i SDA, i SDP i sve nastale frakcije. Vjera je ono sto me ispunjava i u cemu sam pronasao smisao zivljenja.

P. S. Respekt je obostran. :)
Samo da ti ne udari u glavu ko nekada neno pa da mislis da si grega popovicha za m..a povukao
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 02 sep 2018, 19:19

Ako ga je baskonia izabrala znaci da ima velik potencijal.Rijetko kad oni grijese

MTH11
Kontakt:

Post Postao/la MTH11 » 02 sep 2018, 21:13

Kobe respect.
Zadnja izmjena: MTH11, dana/u 02 sep 2018, 22:45, ukupno mijenjano 1 put.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 sep 2018, 21:55

Nemoj molim te da nam Mirza objasnjava
A koliko sam shvatil ajdina nece biti u ovom prozoru?!

MTH11
Kontakt:

Post Postao/la MTH11 » 02 sep 2018, 22:36

"Nakon što sutra obavi ljekarski, Penava će potpisati četverogodišnji ugovor i po svemu sudeći propustiti okupljanje bh. reprezentacije pred kvalifikacijske mečeve, ali bi u narednim danima trebao biti na raspolaganju novom selektoru Jasminu Repeši."

https://www.****/vijesti/spo ... asu-390520
http://sport.novi.ba/clanak/230062/ajdi ... -baskoniju

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 sep 2018, 22:48

MTH11 je napisao/la:"Nakon što sutra obavi ljekarski, Penava će potpisati četverogodišnji ugovor i po svemu sudeći propustiti okupljanje bh. reprezentacije pred kvalifikacijske mečeve, ali bi u narednim danima trebao biti na raspolaganju novom selektoru Jasminu Repeši."

Da li to znaci da ce doci pred utakmice?!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 sep 2018, 23:10

nerminh74 je napisao/la:
MTH11 je napisao/la:"Nakon što sutra obavi ljekarski, Penava će potpisati četverogodišnji ugovor i po svemu sudeći propustiti okupljanje bh. reprezentacije pred kvalifikacijske mečeve, ali bi u narednim danima trebao biti na raspolaganju novom selektoru Jasminu Repeši."

Da li to znaci da ce doci pred utakmice?!
Pa nigdje se nije spominjalo da se neće odazvati, Kovačević je u više navrata govorio kako su Halilović i Buza (čini mi se da je Buza u pitanju) povrijeđeni, dok se Gordić ne javlja, iz toga bi se dalo zaključiti da će se svi ostali koji su pozvani (u tom slučaju i Penava) pojaviti na okupljanju, sad neko odmah neko možda malo kasnije, al' uglavnom bi trebali biti na raspolaganju za ove dvije utakmice.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 sep 2018, 23:27

Poenta je da ajdin za razliku od perioda kada je kovacevic ovo izjavio sada treba da potpise za Basconiu
U ponedeljak mu je ljekarski, u utorak potpis, a u srijedu prvi trening sto znaci da ga minimalno nema nekoliko dana na pripremama, a najvjerovatnije puno vise
Sto vise kako je Basconia EL klub, ajdin ubo pravo dobar ugovor mogu mi i zabraniti ikako da dođe

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 sep 2018, 00:02

Da je naš Savez ozbiljan, ja bih ti sada napisao kako su oni već, valjda, bili upućeni u sve to i da su bili u kontaktu sa Penavom koji im je rekao da će biti tu za ovu akciju bez obzira na novi angažman. Eh sada, pošto je realnost dijametralno suprotna, onda si moguće i upravu.

Mada eto, ne znam, ostali EL igrači će igrati regularno za svoje reprezentacije (ako su željeli to) u ovom prozoru, ne upratih da je nekom EL klub zabranio nastup za reprezentaciju.

Vidjet ćemo, jedino nam preostaje čekati narednih par dana pa da vidimo ko će se pojavati, a ko neće, ne bih se iznenadio da nas u narednih dan-dva dočeka još novih "nenadanih" otkaza.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

taremuha
Kontakt:

Post Postao/la taremuha » 03 sep 2018, 00:42

Baš tako @raonffa. Ako su u kontaktu valjda su trebali znati da će sa novim klubom potpisati ugovor, a nisu za njega ništa govorili da neće doći. Vidjet ćemo sve ubrzo.
P.S Danas je bio našem Kikanu 30. rođendan, pa nek mu je sretan. :bih:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 03 sep 2018, 01:50

Hoće li biti Penava u ovom prozoru nije krucijalno pitanje od kojeg zavisi bilo šta. Zna se koja su trojica na kojima je sve, a to hoće li igrati Halilović ili Sulejmanović, takve stvari su od sporednog značaja.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 03 sep 2018, 08:28

Sikiras je sinoc bio u rosteru Fuenlabrade, ali nije ulazio u igru.

http://jv.acb.com/partido.php?c=918132

Otkud da je jos uvijek kod njih, ako je vec otisao na posudbu u novog treceligasa? Konstantno imamo problem ovih talenata koji pomisle da su vec zvijezde, pa preskacu stepenice u karijeri. To se uglavnom desava pri prelasku iz juniora u seniorsku kosarku. Takvu gresku su napravili Campara, Sikiras, Atic, Gegic, Sulejmanovic... Redovno izgube po 2-3 godine i za to vrijeme u najboljem slucaju 'samo' stagniraju, a onda su prinudjeni da se vrate na stepenice koje su preskocili. Svima njima je najbolje igrati ABA ligu do 21-22 godine i onda da idu dalje ako vec imaju kvalitet za bolji tim i jacu ligu.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 sep 2018, 08:53

Drape je napisao/la:Hoće li biti Penava u ovom prozoru nije krucijalno pitanje od kojeg zavisi bilo šta. Zna se koja su trojica na kojima je sve, a to hoće li igrati Halilović ili Sulejmanović, takve stvari su od sporednog značaja.
za sada nije krucijalno, ali pošto je on bio tema samo želio pojasniti neke stvari
ali aBd mu se razvoj nastavi kako je krenuo, biće on izuzetno važan šaraf u našoj reprezentaciji, a on i jusuf će biti beton tandem, puno bolji nego što su to trebali biti Mirza i Jusuf

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 03 sep 2018, 09:31

kobe24 je napisao/la:Sikiras je sinoc bio u rosteru Fuenlabrade, ali nije ulazio u igru.

http://jv.acb.com/partido.php?c=918132

Otkud da je jos uvijek kod njih, ako je vec otisao na posudbu u novog treceligasa? Konstantno imamo problem ovih talenata koji pomisle da su vec zvijezde, pa preskacu stepenice u karijeri. To se uglavnom desava pri prelasku iz juniora u seniorsku kosarku. Takvu gresku su napravili Campara, Sikiras, Atic, Gegic, Sulejmanovic... Redovno izgube po 2-3 godine i za to vrijeme u najboljem slucaju 'samo' stagniraju, a onda su prinudjeni da se vrate na stepenice koje su preskocili. Svima njima je najbolje igrati ABA ligu do 21-22 godine i onda da idu dalje ako vec imaju kvalitet za bolji tim i jacu ligu.
Proveo je nekoliko sedmica u Americi sa privatnim trenerima i nekoliko još profesionalnih igrača. I ja sam očekivala da će ova sezona početi drugačije, ali vidjet ćemo kroz pripremne šta će biti s njim.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Stipe i 26 gostiju.