NLB liga 2010/2011

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: NLB liga 2010/2011

Post Postao/la Devil » 06 okt 2010, 18:57

Ovako gledajuci na prvu Olimpia nikada slabija,gledam im na sajtu jos im nije kompletiran roster(samo 10 igraca),a imaju velikih problema sa finansijama tako da mozda i nece biti iznenadjenje ako Igokea pobedi u Ljubljani.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 07 okt 2010, 21:22

Po meni je i ove godine favorit broj 1 Partizan. Cedevita bi mogla visoko dogurati, možda i do među 4 ekipe..
Cibona i Olimpija su u klincu, za ostale klubove slabo znam.
Na kakve je niske grane pala Cibona dovoljno govori podatak da je KK Samobor izbacio kadete Cibone iz prve lige. A KK Samobor ima treninge 2-3 puta tjedno.. pametnome dosta.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 07 okt 2010, 23:29

dubrava je napisao/la:Po meni je i ove godine favorit broj 1 Partizan. Cedevita bi mogla visoko dogurati, možda i do među 4 ekipe..
Na kakve je niske grane pala Cibona dovoljno govori podatak da je KK Samobor izbacio kadete Cibone iz prve lige. A KK Samobor ima treninge 2-3 puta tjedno.. pametnome dosta.
pogledaj zadnja pojacanja olimpije, naravno ako nadju pare pa da im FIBA dopusti da ih potpisu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 08 okt 2010, 10:56

nerminh74 je napisao/la:
dubrava je napisao/la:Po meni je i ove godine favorit broj 1 Partizan. Cedevita bi mogla visoko dogurati, možda i do među 4 ekipe..
pogledaj zadnja pojacanja olimpije, naravno ako nadju pare pa da im FIBA dopusti da ih potpisu
Ma pare nisu problem, para nema :D
Bez obzira koga su/budu doveli, sumnjam da će se Olimpija boriti za neko visoko mjesto. Ekipa već treba biti uigrana, pripremljena, spremna, a danas počinje sezona.. Doduše, sezona jest dugačka, ali start sezone određuje daljnji tijek neke momčadi..
Perry (ukoliko je doveden, a izgleda da je to izgledno) jest veliko ime za Olimpjiu, ali vidjet ćemo kako će se snaći, a i kako će se snaći sama Olimpija.
Anagonye i Vrkić su solidn igrači i sigurno jesu pojačanje..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 08 okt 2010, 11:06

nema bosne pa ove sezone navijam za partizan :D
You are someone else I am still right here

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 08 okt 2010, 13:39

Ma Hemofarm ovo uzma
nema potpisa

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 okt 2010, 17:50

fera je napisao/la:nema bosne pa ove sezone navijam za partizan :D
:lol: :lol: Cuj za Partizan. :mrgreen:

Veceras otvaranje NLB sezone Hemofarm-Cibona nazalost necu stici direktno pogledati(ima na Areni 1)tako da se nadam nekom snimku sutra jer stvarno ocekujem dobru tekmu.

Hemofarm je u kval.za Euroligu pokazao da je kvalitetna ali divljacka ekipa bez nekih preterano uigranih akcija,vecina se svodi na Macvana ili eventualno Borisova.Imaju oni kvalitet da se bore za opet za vrh,ali jednostavno godinama unazad se pokazalo a tako je i ostalo koliko sam video protiv Albe da oni nemaju pobednicki mentalitet.
Cibona je sa dosta problema usla u sezonu,imaju koliko sam upratio veoma mladu ekipu sa domacim igracima i koliko sam citao njihovi navijaci nemaju neke preterane ambicije i svesni su da ce morati mnogo znoji proliti da bi pobedili sto vise tekmi u NLB a u evropi moraju biti spremni i na teske poraze.
Mislim da bi Hemofarm ovo veceras trebao uzeti.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 okt 2010, 19:08

@Devile, evo posto si trazio da nesto napisem, to cemo da postiramo do kraja dana :D :D
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 08 okt 2010, 23:21

dobi Hemofarm Cibonu na otvaranju sezone(86-80)...Mačvan 25 poena pored njega Boris Savović 15 i Miloš Borisov 10...kod Cibosa očekivano Bogdanović 29 poena....Radošević 14 a Stipčević 13....prava utakmica za otvaranje sezone...počelo je :arrow:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 okt 2010, 00:40

Ocekivano Macvan pokazuje da je prevazisao Hemofarm i da mora da potrazi jaci klub(da ne pomislite odmah da mislim na Partizan :mrgreen: )koji ce igrati Euroligu i dosta jakih tekmi tokom sezone.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 09 okt 2010, 01:55

Hemofarm je ipak došao do pobjede teže nego što se očekivalo. Cibona je veći dio utakmice bila u vodstu te pri kraju (2minute prije kraja imali su 79:76) prokockali. I dalje se javlja poznata Cibonina boljka koja se nikako neda ispraviti, a to je visoko vodstvo pa pad u nastavku. Ovaj put su uspjeli prokockati +16. I uvijek kažem, njima treba dobaaaar psiholog..
Dobra stara Cibona... I dalje sve po starom, sve je isto...

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 09 okt 2010, 11:32

Devil je napisao/la:Ocekivano Macvan pokazuje da je prevazisao Hemofarm i da mora da potrazi jaci klub(da ne pomislite odmah da mislim na Partizan :mrgreen: )koji ce igrati Euroligu i dosta jakih tekmi tokom sezone.
partizan bi bio pravi klub za njega :D iskreno najpametnije bi mu bilo da ide ove sezone jer ko zna sta se moze desiti a sad je u vrhuncu forme. bogdanović se napokon razigrao i nastavio dobru formu iz repke...
You are someone else I am still right here

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 09 okt 2010, 11:34

koje ovaj klub i odakle je sto igra sa Zvezdom danas ?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 okt 2010, 12:25

aS_Roma je napisao/la:koje ovaj klub i odakle je sto igra sa Zvezdom danas ?
Nymburk iz Ceske...

Ostalo je samo ime.....

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 09 okt 2010, 12:26

Nymburk, sedmorostruki prvaci Češke (od 2004.-2010.g.) i šestorostruki osvajači češkog kupa.

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 09 okt 2010, 13:05

dubrava je napisao/la:
Nymburk, sedmorostruki prvaci Češke (od 2004.-2010.g.) i šestorostruki osvajači češkog kupa.
ma zapostavio sam NLB ligu skroz odkako Bosna ne igra :D
Nece ovi levati iz Ceske biti lahk zalogaj ove sezone onda

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 okt 2010, 13:27

Nakon sokantnog zatvaranja proslogodisnje sezone, na red je dosla, 10. jubilarna..

Malo cu da napisem kako ja to vidim iz svog nekog ugla...

Partizan - Nesumnjivo ekipa od koje se i ove godine ocekuju najveci dometi i rezultati. Otisao je Maric, Roberts, McCaleb, Milosevic, Vranes, Rasic, Balaban, ali je otisao nesumnjivo i Najveci, covjek koji je maltene digao NLB ligu na ovaj jedan veci nivo, napravio pravi bum u Europi. Od Vlade Jovanovica se ocekuje da nastavi gdje je Dule stao. Trenutno Partizan nema formiranu i profiliranu ekipu do kraja, cekaju se pojacanja na poziciji 1 i 4. Dosli su Klobucar, Katic, Jawai. Milosavljevic, Jaramaz je vracen sa posudbe...Bice vrlo zanimljivo vidjeti napredak Veselog kada ove godine bude morao da preuzme vecu odgovornost u igri. Da li Kecman moze da ponovi pribliznu sezonu, da li ce Partizan i dalje da igra tu svoju cuvenu odbranu, ili ce Vlada rotacijom od 12 igraca pokusati da "lomi" protivnika ostaje da se vidi. Puno je pitanja u ovom trenutku, a malo poznatih odgovora. Ono sto je sigurno, da ce Partizan opet da pronadje neko rjesenje, iako je otisao Vrh piramide ostali su Sasa Danilovic i Todoric, zajedno sa Silobadom da to usklade...Bogdan Bogdanovic je isto doveden na pet godina...

Cibona - Ekipa koja je najvise izgubila, najveci nedostatak ce da bude Velimir Perasovic, covjek koji je maltene vratio Cibose medju zive. Zdravko Radulovic je tu, i ja mu sa ove distance prognoziram da nece "prezivjeti" na klupi Cibone do kraja ove godine. Gdje god je radio taj covjek nikakav uspjeh nije napravio Otisli su Gordon, Luksa, Tomas, Vukusic, Troha, Udrih, Bagaric, dosli su Pasalic, Lalic, Delas, Stipcevic, Johnson, ceka se Rozic da se oporavi. Boki Bogdanovic je covjek o kojem ce da ovisi mnoge stvari ovdje, maltene sve ce da pada na njegova pleca, jer Rok nije match winner, cesto zna da se pogubi, Leon nema dovoljno kosarkaske inteligencije, Delas svakim danom sve vise i vise propada. Usao je Mirko ponovo u klub, vidjet cemo da li ce on svojim savjetima uspjeti da uradi nesto. Prava je steta za Cibonu sto nisu prihvatili poziv Emila i Atlantic Groupe, ovako su ostali dugovi, neplaceni racuni i slicno...Nadam se dobroj Ciboni, radi dobre NLB, ali tesko jer ovdje ja ne vidim stvarno kvalitet..Trebalo bi evenutalno biti dovoljno za mjesto medju 4.

Hemofarm - Klub bez navijaca, ali klub koji uvijek ima veliki budzet i najvece ambicije. Bije ih glas gubitnicke ekipe, sto se potvrdilo i protiv Albe. Otisli su Markovic, Katic, Bobi Marjanovic, Jagodnik, Hill, a dosli su Maras, Jordan, Abdul - Hamid, Savovic se vratio kao i Andjusic sa pozajmice iz Vizure. Po meni njihovo najvece pojacanje je povratak kapitena Pavkovica, koji je mozak tima. Ove godine se u kuloarima mogla cuti prica da im je Stada umanjila budzet, i da je Macvan na tacni za rasprodaju (suskalo/suska se da ce u Partizan, mada je licno ne vjerujem u to). Imat ce i ove godine nedostatak jednog vrhunskog beka sutera, Sutalo to sigurno nije. Oni ce sigurno medju 4...

Olimpija - Tim od nacionalnog znacaja, na pocetku uvijek naprave odlican roster po imenima za EL, a onda negdje sredinom decembra krene osipanje, i pad forme i rezultata. Otisli su Klobucar, Bavcic, Djordjevic, Kikovski, doduse i Jure Lalic, ali je on bio tu samo za domace prvenstvo. Dosli su Sehovic, Jagodnik, Markota, Gregory, Pinkney, Anagonye, Sermadini, Perry, Vrkic, Boisa. Vratio se direktor, covjek za kojeg se prica da nikada nikome nije ostao duzan, vidjet cemo ove godine..Ocekujem da se pola ekipe rasturi na sredini sezone, ali vidjet cemo..Tesko mogu medju 4...

Buducnost - Standardni "Djetici", uvijek imaju sasvim korektnu ekipu, Danilo Mitrovic sa Radonjicem uvijek napravi finu ekipu. Otisli su im Maras, Savovic, Vitkovac, a dosli su im Scekic, Laki Nesovic (na mjesec dana dok se Gorda ne oporavi), Kadziulis, iz Lovcena cini mi se dosao je Aleksa Popovic,sa posudbe se vratio Dubljevic koji je odusevio na U -20 u Makarskoj..Moraca ce i ove godine za mnoge biti tvrd orah i neosvojiva tvrdjava..

Cedevita - Sigurno ekipa koja je najvise ulozila u ovom prelaznom roku. Tedeschi ima cilj da postane prvak Hrvatske, ima taj problem kao i sve ekipe, sto mora da placa igraca vise nego sto to radi Partizan, Cibona jer ne igraju EL. Uspjeli su da udju u Eurocup, razbili su Dinama. Doveli su Princa, Vukusica, Edvardsa, Petwaya, Drapera, Trohu, i Krstica na zeton kao ispomoc. Otisli su im Zizic, Opacak, Subotic, Anderson, Mars, Krasic. Mislim da ce ipak prva "violina" da bude kapiten Marino. Cedevita realno ako ostane u ovom sastavu, mislim da ulazi medju 4 u NLB..Ocekuje nas dosta utakmica neizvjesnih i odlicnih u Sutinskim vrelima...

Zagreb - Cesto u javnosti osporavani klub Karamarka, hrvatskog ministra, ali ove godine su sigurno napravili najzvucniji transfer dovodjenjem Marija Kasuna, koji realno vise ne moze da ponudi najbolju igru iz EL, ali za ovaj nivo je odlican ipak. Otislo im je dosta igraca: Krstic, Dijan, Barac, Stimac, Basljan i Rikic u Dubravu vjerovatno na posudbu. Njihov najveci problem je sto igraju losu odbranu i uvijek Bajramovic igra za kos vise. Kruno Simon i Mula uopce ne igraju odbranu....Doveli su takodjer i Renfroe- a, covjeka koji je bio MVP Balticke lige...Doveli su i naseg Halilovica, ali ne ocekujem da dobiju sansu odmah...Ustvari tesko ce dobiti i ikada, jer mislim da on nije taj kvalitet...

Zadar - Sigurno puno losiji nego sto su bili prosle godine, otisli su im Boisa, Tomo, Peric, Morovic, Stipcevic, Plaisted..Vratio im se Vladovic, dosao je Brown, Jurica Golemac takodjer...Ostao je Jusup..Pokusat ce promovirati svog ponekog igraca, ali zadarska skola kosarke koja je bila nekada poznata kao jedna od najboljih svakim danom sve vise i vise tone..Bojim se izumiranja kao i kosarke u Sibeniku i slicno..

Siroki - Smanjili su budzet, ali i dalje mislim da ce obezbijediti opstanak u NLB, jer imaju uvijek prava rjesenja za prave prilike. Ocigledno je da im fali jedan igrac na pozicijama 1/2, ali mislim da eventualno nakon par kola ce se posegnuti i za tim rjesenjem. Vrlo im je bitna ova prva utakmica protiv Krke, koja je direktan konkurent. Morovic ce da ima tezak zadatak da zamijeni Masona, koji je bio MVP. Grgat je stariji za godinu dana, dok ce Planinic sigurno ove godine dobiti sansu da bude prvi centar, vidjet cemo kako ce se i da li ce da se nosi sa tim. Otisao im je i Puljko, dosao Pilepic, Persic, ali i dalje ce vanjski sut ovisiti o raspolozenju Stembe.

Radnicki - Do prije 20 - tak dana, nisu imali nista, a danas po imenima to sasvim korektno izgleda. Otislo im je dosta igraca, Aleksic, Kotisevski, Urazmanov, Brkic, Pantic, Milosavljevic, Sepa, dosli su im: Lee, Miletic, Dzo Vukosavljevic, Stevan Markovic, Maksimovic, Strahinja i Stefan Stojacic, Gadeffors..Najvece pojacanje im je ostanak Mute Nikolica..Mislim da njihov opstanak ne bi trebao doci u pitanje...

Zvezda - Ekipa koja je svake prethodne godine najavljivala velike rezultate, ove godine bas suprotno. Napravili su ekipu, pretezno sastavljenu od mladih igraca, nemaju nekih ambicija, veliki su dugovi, treba da idu u stecaj, lesinari su razgrabili sve u i oko Zvezde. Otisli su Bjelica, Keselj, Kiki, Stevic, Taylor, Stimac. Doveli su Nikolica, Stradhinju Dragicevica, brata od Tadije, ali se nazalost odmah ozlijedio, doveli su Arnautovica, Yanga, Majstorovica, Mirkovica, Balabana, i Strahinju Milosevica iz ljutog rivala Partizana...Nedovic ce da bude vodja ove mlade generacije Zvezde, sa ovim rosterom ce biti gusto obezbijediti opstanak, morat ce se dovesti jos nesto, pa makar i Cica da se skine opet :D :D

Krka - Povratnici u elitno drustvo. Imaju samo jedan cilj a to je opstanak, osvojili su titulu u Sloveniji, vodi ih Dzikic, odlican trener. Doveli su Djordjevica, mladjeg brata Dragica, Drobnjak se vratio, Booker je dosao, otisli su im Nikolic, Marcelic, Lucic. Mislim da ce igrati finu kosarku, imat ce sigurno moje simpatije zbog Ikone :P :P

I sada debitanti za kraj..

Igokea - Toliko godina su se mucili da udju u NLB, ove godine su se zasluzeno plasirali..
Napravili su odlican skup individualaca, ali kao tim tu ce da bude dosta problema, pogotovo sto Klipa nije naucio da se nosi sa pritiskom..Doveli su Chase -a, Mirkovica, Dozeta, Vitkovca, Harrisa, Nadjfejia, Rakocevica, Pantica, Vuk Ivanovic je na probi bio, mislim da ce da potpise...Sigurno je prevashodni cilj da se obezbijedi opstanak, da li ce uspjeti vidjet cemo..Sigurno ce tokom sezone biti otkaza, turbulencija kao i obicno...

Nymburk - Mislim da ce biti osvjezenje za ligu kao sto je bila Cedevita prosle godine, vjerovatno nece ponoviti taj rezultat, ali velike novce su ulozili da se prikljuce Ligi, sigurno ce im se isplatiti jer ce imati veliki broj kvalitetnih utakmica..Ja znam jedno 80 posto njihovog rostera, evo vecini ta imena nece nista da znace, ali svejedno cemo da ih nabrojim..Benda, Lenzly, Slezak, strasni suter Chester Simmons, odlicni play Efeyuku, onda Radek Necas, Sokolovsky, americki krilni igrac Koch....

Sve u svemu ceka nas izuzetno zanimljiva NLB liga, po kvalitetu mozda ispod proslogodisnje, ali svejedno opet ce se igrati odlicna kosarka i odlicne utakmice...

Sinoc je vec pocelo....

Basket is again with us 8-) 8-) 8-)

Ostalo je samo ime.....

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 okt 2010, 13:53

Vucicevic oprostio dug Zvezdi od 3.mil eura. :lol: :lol: To mu nije bilo tesko jer je verovatno preko kluba oprao nekih 6-7 mil. :D

Danas protiv Nymburka od 18:00(ima prenos na Areni sport 2)bez Bakica i Younga kao i odavno povredjenog Dragicevica.
Kao sto je @neno rekao najvise se ocekuje od Nedovica(imam ga i na fantasyu :D )te od Luke Drce kojeg on nije spomenuo a mislim da moze veoma kvalitetno pomoci na beku.Nymburk je srednje kvalitetna ekipa mislim da im je realan domet neko 5-6 mesto u NLB.Imena njihovih igraca mi nista tek sam cuo za Lenzlya.Imaju pored toga jos dva Amera te jednog izraelca.Prosle sezone u ULEB cupu smo igrali protiv njih bilo je 5 razlike za nas tamo,a u Pioniru 20 za njih.Danas bi ovo Nymburk trebao dobiti a nama ostaje da marljivo skupljamo bodove na domacem terenu.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 09 okt 2010, 17:39

nisam gledao utakmicu sinoc,al po pisanjima medija ne obje su ekipe zasluzile pobjedu.Od pojedinaca najvise su se pokazali oni od kojih se to i najvise ocekivalo(Bogdanovic i Macvan),zakazao je Delas samo 2 poena u 12 minuta,premalo za igraca njegovog kalibra i imena.Od Hemofarma i ne znam bas nesto ostale igrace pa ne bi nikog kritikovao ili hvalio.Veceras jos duela.
@Devil posto nam je neaktivna ona tema fantasy ja bi mozda da ovdje pisemo kako nam ide
ev ja cu reci da sam iz Cibone super dobro prosao za Bogdanovicem i donekle Stipcevicem,promasaj Delas i Rozic(nisam znao da nece igrat),od Hemofarma nisam nikog imao,steta sto nisam uzeo Macvana imo sam love
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 okt 2010, 19:31

U kombinaciji sa odbojkom gledao sam Partizan-Buducnost i koliko sam video Partizan veoma glupo izgubio.Totalni raspad u 3/4,u 4/4 su pokusavali nesta da isprave ali nije islo,na kraju u infarkt zavrsnici Buducnost pobedjuje 79-78.
Zadnjih nekoliko sekundi Otasevic lagano prolazi i polaze,a Vesely sutira i promasuje tako da pobeda ide u Podgoricu.
Ono sto je evidentno je da ce Partizan tesko bez pojacanja,nedostaje tu jedan play i jedna kvalitetna cetvorka.

Mi gubimo 69-54 na kraju 3/4 iskreno nemam ni volje da gledam malo sam video i vidim da je to izrazito lose i da ce biti tesko ove sezone.

Cedevita ocekivano pobedila Zadar 70-66.

@slatinash meni svejedno,samo ja imam Macvana u ekipi. :P

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.