LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 07 okt 2010, 23:19

neno#4 je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Aha. Ev sad cu je potraziti na racunaru. Imam ja to negdje 100%
Zahvaljujem puno....
Ne znas ni sam koliko si me obradovao...
Svidja mi se tekst itekako...
neno jel ovaj tekst :

Kobe Bryant napravio je sinoć novi korak u piramidi najboljih igrača svih vremena. Pobijedivši najveće rivale, Boston Celticse, Kobe je uzeo svoj peti prsten prvaka, izjednačivši se tako s Magicom Johnsonom, još jednim legendarnim Lakerom i nastavivši svoju misiju hvatanja najvećeg košarkaša svih vremena. No, Kobe nikad neće uhvatiti Michaela Jordana, neovisno o broju naslova prvaka...

Sedmom utakmicom najvećih rivala okončana je još zanimljiva NBA sezona, a samim time i razdoblje nesanice za sve koji vole i nogomet i košarku - pratiti tri nogometne utakmice tijekom dana, pa onda Lakerse i Celticse tijekom noći svakako je gušt, ali nepogoda za normalan bioritam. Sada nam ostaju "samo" ove tri nogometne utakmice.

O tituli Lakersa nema se što puno govoriti. U dvoboju dviju očito vrlo izjednačenih, umornih i iscijeđenih momčadi, na kraju je pobijedila ona s prednošću domaćeg terena, kao što je najčešće slučaj sa sedmim utakmicama u NBA serijama, posebno finalima. Ni Celticsi ni Lakersi nisu pružili nezaboravnu partiju, ali sedma utakmica finala donosi takav pritisak, takve tenzije i takvu napetost da je nemoguće očekivati bilo što drugo osim ovakve bitke, rata koji smo vidjeli. Slično kao u posljednjoj sedmoj utakmici finala, onoj između San Antonija i Detroita 2005. godine, domaći navijači bili su taman dovoljan jezičac na vagi da poguraju svoju momčad do naslova, 16. u vitrinama Lakersa (pet osvojenih u Minneapolisu). Boston je sa 17 titula opet za samo jedan korak ispred.

Povijest je iznimno važan dio svakog sporta, i upravo je zbog povijesti finale Lakersa i Celticsa toliko zanimljivije od svakog drugog. Priznajem da sam veliki "štreber" po pitanju povijesti NBA lige i da mi je upravo zbog toga zanimljivije pokušati staviti Kobea Bryanta u povijesni kontekst nego analizirati koliko je važna bila ozljeda Perkinsa ili gdje je Ray Allen izgubio šut nakon druge utakmice.

Ako ste među onima koji "ne vole usporedbe", ovo nije tekst za vas. Istina je da tih usporedbi ima puno previše, a posebno "novih Jordana", no kada jedan igrač i po brojkama i po dojmu dosegne status jednog od najvećih svih vremena, smatram da je zanimljivo argumentirati - gdje točno je njegova pozicija? Uostalom, zar nam nije zbog toga sport toliko zanimljiv, jer uvijek i svugdje, na skoro bilo koju temu, možemo raspravljati?

Kobe je definitivno najzanimljiviji košarkaš nakon odlaska Michaela Jordana (onog prvog odlaska), kao i vrlo polarizirajuća ličnost. Navijači Lakersa ga, naravno, štuju kao novog košarkaškog proroka, no ostatak SAD-a (a i svijeta) je podijeljen, a na tu percepciju utjecalo je mnogo toga, od svih majstorija na terenu, svih pogođenih šuteva sa zvukom sirena, preko osvojenih pet prstena do epizode s navodnim silovanjem, odnosa sa Shaqom ili neuspjeha koje je doživio kada pored sebe nije imao najboljeg centra tog trenutka. Jer, Shaq je to sigurno bio početkom 2000-tih, a Gasol je napadački to danas, iako ne toliko dominantan kao O'Neal.

Ni najveći "mrzitelji" Bryanta danas više nemaju argumente kada se postavi pitanje "je li među najvećima ikad". Pet prstena je na ruci, mnogobrojni rekordi su postavljeni, a još više će ih pasti do kraja karijere, jer uskoro 32-godišnji Kobe već je odigrao 14 NBA sezona, samo jednu manje od Jordana. Već je najbolji strijelac Lakersa u povijesti, već je postigao 81 koš u jednoj utakmici, već ima niz rekorda koji počinju s "Kobe je najmlađi igrač koji je došao do brojke od..."

Što se tih brojki tiče, Kobe će u mnogočemu nadmašiti MJ-a. Postići će ukupno više koševa, odigrati više utakmica, ubilježiti više pobjeda, najvjerojatnije - osvojiti i više naslova. Iako je do svakog naslova teško doći, ova šampionska momčad Lakersa dugoročno je vezana za klub (osim Phila Jacksona) i ima sve predispozicije biti izgledan kandidat za naslov barem još 3-4 godine.

Što se vizualnog dojma tiče, Kobe ni tu nema problema. On ima svaki potez, prekrasan šut i sve košarkaške tehnike, atletski nije toliko snažan kao "Gospodin Zrak", ali je (pod)jednako atraktivan. Ne bi bilo presmiono ni reći da je Kobe Bryant najelegantniji bek-šuter svih vremena, jer njegov ulaz i dribling su čak za nijansu profinjeniji od Jordanovih.

Jordan ili Kobe, to nije dilema aktualnog trenutka. Pravo je pitanje - kada bi Bryant karijeru završio, recimo hipotetski, sa sedam naslova i s najviše postignutih koševa u povijesti, bi li MJ morao tron namijenjen najvećem prepustiti Bryantu, ili makar napraviti mjesta i za njega?

Ne. Michael Jordan ostat će najveći košarkaš svih vremena i nakon umirovljenja Kobea Bryanta.

Zašto je tomu tako, mogla bi se napisati knjiga. Mogli bismo razgovarati brojkama, mogli bismo razgovarati kroz mnogobrojne priče i legende o Michaelu Jordanu i tomu kolika je on zvijezda bio, koliko je učinio za imidž NBA lige i postao zaštitno lice košarke uopće. Za Michaela Jordana apsolutno znaju i svi koji nisu pogledali jednu košaršaku utakmicu u životu.

No, još bi lakše bilo pogledati ponovno sedmu utakmicu finala između Bostona i Lakersa.

Kod Michaela Jordana, dvojbe nikada nije bilo - on je u svakom trenutku, u svakoj utakmici, u svakom finalu bio najbolji igrač na parketu, u ligi, na svijetu. Kod Kobea nije tako uvijek. I to je razlika između Michaela Jordana i svih drugih igrača u povijesti.

Od sedam finala u kojima je igrao, Kobe je samo u dva bio najkorisniji igrač, s time da bi neki međunarodni žiri vjerojatno ozbiljnije razmotrio kandidaturu Paua Gasola u ovom posljednjem, s obzirom da je Španjolac bio igrač kojem su Lakersi išli kada su trebali nekakav napad u zadnjoj četvrtini zadnje utakmice - to ne zvuči kao nešto što bi se dogodilo Jordanu. Korektno je, uostalom, i sam Bryant odao priznanje "velikom Španjolcu" što ga je izvukao u toj sedmoj utakmici.

Jordan je bio najlakši izbor na svijetu za MVP-a u svih šest finala koje je igrao.

Od 14 sezona koliko je u NBA, Kobe Bryant samo je jednom bio najkorisniji igrač lige (trebao i mogao biti još jednom, 2006.). Jordan je bio pet puta (trebao i mogao biti još tri puta, 1990., 1993. i 1997.) Kobe je dva puta bio najbolji strijelac lige, Jordan 10 puta. Kobe je dva puta u karijeri imao prosjek poena veći od 30.1, a to je Jordanov prosjek - u cijeloj karijeri, uključujući sezone u Washingtonu.

Kada su mediji uoči finala 1992. godine forsirali priču "Drexler ili Jordan", MJ je Drexlera apsolutno uništio u jednom poluvremenu. Zabio je šest trica i 35 poena samo u prvom dijelu (oboje NBA rekord). Kada su novinari "iz dosade" dali MVP nagradu Karlu Maloneu u regularnoj sezoni 1996./1997., MJ ga je pokorio u finalu. Kada je Charles Barkley odigrao utakmicu karijere u drugoj utakmici finala 1993. godine (42 poena, 13 skokova), Jordan je odgovorio s 42 poena, 12 skokova i devet asistencija, s nizom ključnih koševa u završnici za pobjedu Bullsa. Seriju je završios 41 košem u prosjeku, rekordom NBA finala.

S Jordanom jednostavno nikad nije bilo upitno tko je najbolji, uvjerljivo i daleko najbolji košarkaš u tom trenutku.

Zbog toga vrijedi podsjetiti da Jordan nije samo veliki pobjednik. Jer, ako hoćete velikog pobjednika, nećete naći većeg od Billa Russella, osvajača nevjerojatnih 11 prstena u 13 sezona, pobjednika u svih 10 sedmih utakmica koje je igrao. No, najvećeg košarkaša ne mogu definirati samo prsteni, postoji uostalom devet igrača s više naslova od Jordana.

Jordan je u svoje vrijeme bio nezaustavljiv. U sezoni 1986./1987. Jordan je zabio 40 ili više koševa u 37 utakmica. Sezonu poslije postao je prvi čovjek ikada koji je u dvije utakmice zaredom u doigravanju zabio više od 50 poena. Pet puta je zabio više 60 ili više (uključujući legendarnih 63 Birdovim Celticsima usred Bostona u doigravanju), 34 puta 50 ili više. Jordanova karijera puna je brojki poput onih iz serije protiv Philadelphije 1990. godine - u prosjeku 43 poena, 7.4 asistencija i 6.6 skokova. Mnogi su spremni tvrditi da bi Jordan, kada bi igrao po današnjim pravilima gdje se puno više štite napadači od kontakta, zabijao 40-45 koševa u prosjeku.

Pamte se svi pobjednički šutevi, ali Jordan je iz dana u dan gazio protivnike nesmiljenom i do tada neviđenom žestinom, kakvu je Kobe tek sporadično dosegnuo. Već prije prvog osvojenog naslova svima je bilo jasno da je Jordan najbolji živući košarkaš, a svi uspjesi Bullsa, uključujući šest naslova kao i najbolju regularnu sezonu u povijesti (72-10), uljepšali su mu rezime.

Kobe je, nakon Jordana, najveći borac i najveći radnik u ligi. No, zanimljivo, njihovi motivi su različiti.

Kobe je veliki štovatelj NBA povijesti, od malih je nogu studirao karijere i igre svih velikih košarkaša, kopirao poteze i sanjao da bude najveći. Od početka karijere to je ono čemu je Kobe težio, njegov ultimativni cilj bio je i ostao nadmašiti Jordana. Zbog toga se raspao odnos s O'Nealom, jer Kobe je htio biti glavna zvijezda momčadi, a na terenu to nije uspijevao pokazati; da su im ciljevi bili naslovi, bez problema bi ih osvojili barem još 2-3. Zbog toga je bio očajan kada su Lakersi bili slabi poslije odlaska O'Neala. Zbog toga je u doigravanjima znao imati čudnih utakmica, od onih u kojima je previše forsirao šut, preko onih u kojima je previše dodavao suigračima do onih u kojima se raspao, poput odlučujućih finalnih utakmica protiv Bostona 2008. (šesta), ali i 2010. (sedma). Kobe je igrao za povijest i slamao ga je pritisak. Ušao je u utakmicu s razmišljanjem da mora odigrati veliku utakmicu kako bi popunio CV, forsirao je šuteve koje aspirant na titulu najvećeg sebi ne može dopustiti.

Jordanova motivacija bila je jednostavnija - on je želio pobijediti. Uvijek i svugdje, u košarci ili u bilo čemu drugome. Kada je jednom izgubio na ping-pongu od suigrača Roda Higginsa; kupio je stol i vježbao dok nije postao najbolji stolnotenisač u momčadi.

I njegov govor pri ulasku u hall-of-fame sugerirao je da se radi o čovjeku koji čak ima blagi natjecateljski poremećaj - Jordan je u apsolutno svakoj sitnici tražio motiv za gaženje protivnika. Ima jedne priča iz 1990. godine, kada je na treningu Scottie Pippen izazvao Jordana s nekoliko izjava - Jordan je nakon toga uništio Pippena, tada već jednog od najboljih obrambenih igrača lige; zabio mu je toliko koševa u nizu da ga je Pippen nakon nekog vremena zamolio "Slow up, man".

Uz sve svoje vrline, nagrade, rekorde, poteze i prstene, Kobe neće moći nadmašiti Jordana, jer jednostavno na vrhuncu karijere nije uspio biti jednako nedodirljiv i nezaustavljiv kao Michael Jordan.

Kobe će nadmašiti Magica Johnsona i postat će drugi najbolji vanjski igrač u povijesti košarkaške igre.

Ali mjesto na vrhu ostat će Jordanovo i nakon Kobea Bryanta.
? :)
Za zivot cijeli!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 okt 2010, 23:27

@The Maniacs. to je taj tekst dobio sam ga na PP od majestica...

Odlicna utakmica, u prelijepoj dvorani u Barseloni, jednostavno sam uzivao u kosarci..

Barselona odigrala odlicnu utakmicu, sutirali su izvana odlicno, LAL su jos u prvom dijelu priprema osjetilo se...

Navarro jos jednom potvrdio o kakvom se igracu radi, ali i Kobe kada je prisao licno i cestitao svima...

Najveci gospodin kosarke u ovom trenutku 8-) 8-)
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 okt 2010, 23:39

neno#4 je napisao/la: Odlicna utakmica, u prelijepoj dvorani u Barseloni, jednostavno sam uzivao u kosarci..

Barselona odigrala odlicnu utakmicu, sutirali su izvana odlicno, LAL su jos u prvom dijelu priprema osjetilo se...

Navarro jos jednom potvrdio o kakvom se igracu radi, ali i Kobe kada je prisao licno i cestitao svima...

Svaka cast Navaru na njegovom kvalitetu koji je neosporan ali ne kontam zasto covjek mora na bukvalno svaku odluku praviti dramu na terenu,pa cak i u prijateljskim utakmicama a na sve to Navarro je poznat kao igrac koji cesto zna simulirati prekrsaj...to me toliko nervira kod njega da sam ga poceo mrziti...Sto se tice Kobe-ja on zna cesto biti "prznica" na terenu ali ne sjecam se da je ikad bilo nekih problema po zavrsetku utakmicama...ipak je on veliki sportsman...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 okt 2010, 02:11

I ako smo izgubili utakmicu, opet se potvrdjuje moja konstatacija da su ekipe iz NBA vrha jedno tri svijetlosne godine ispred ekipa iz vrha Evrope. Bas se pitam gdje je sada onaj expert da mi objasni kako je meni krivo sto je Srbija prosla Spaniju kada sam ovo napisao. Da su Lakersi imali normalan sut za tri poena kao i Barcelona ovo bi bilo +30 mozda cak i vise. Jednostavno koliko god mi zeljeli da pariramo NBA ekipa to nikad necemo postici. Vidi se da su igraci tek na pocetku priprema i boli ih neka stvar za rezultatom, dosli ljudi malo da se odmore i uzivaju.

Bilo je lijepo gledati Lakerse u nomralnom terminu za Evropske uslove. Sada kada se sjetim da protiv nekih "šklj" ekipa moram cekati do pola pet da bi pogledao utakmicu.....
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 08 okt 2010, 11:17

Phil Jackson: Imali Barca nivo da igra u NBA? apsolutno ne :mrgreen:

Na pitanje imali Barca nivo da igra u NBA?
Apsolutno ne..oni nemaju nivo da igraju u NBA.Oni su igrali jako dobro večeras, ali mislim da nisu na razini visoke konkurencije, uz mnogo tekmi , igrati svaki drugi dan, nemaju fizički kapacitet ili veličinu naših igrača tako da se nebi mogli nositi s drugim ekipa u NBA dan za danom.Ne želim podcjenjivati, igrali su dobro ali nisu na nivou..
El mejor club del siglo XX

wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu

mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 okt 2010, 15:41

Los*Blancos je napisao/la:Phil Jackson: Imali Barca nivo da igra u NBA? apsolutno ne :mrgreen:

Na pitanje imali Barca nivo da igra u NBA?
Apsolutno ne..oni nemaju nivo da igraju u NBA.Oni su igrali jako dobro večeras, ali mislim da nisu na razini visoke konkurencije, uz mnogo tekmi , igrati svaki drugi dan, nemaju fizički kapacitet ili veličinu naših igrača tako da se nebi mogli nositi s drugim ekipa u NBA dan za danom.Ne želim podcjenjivati, igrali su dobro ali nisu na nivou..

Ali isto tako Kobe je izjavio da Barcelona apsolutno ima kvalitet da igra u NBA ligi...Phil je prije svega mislio na ritam u NBA koji bi mozda bio previse za ovaj tim Barcelone...

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 08 okt 2010, 16:05

Imaju oni kvalitet da odigraju kad se spreme za tekmu protiv neke od NBA ekipa, ali ne u tome ritmu da igras u 3 dana 2 tekme itdd...zato bise izgubili za 2 mijeseca, puno povreda bi bilo zbog ne fizicke spremnosti igraca..
ma zna Phil sta prica :mrgreen:
El mejor club del siglo XX

wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu

mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 okt 2010, 16:46

amerosm je napisao/la:I ako smo izgubili utakmicu, opet se potvrdjuje moja konstatacija da su ekipe iz NBA vrha jedno tri svijetlosne godine ispred ekipa iz vrha Evrope. Bas se pitam gdje je sada onaj expert da mi objasni kako je meni krivo sto je Srbija prosla Spaniju kada sam ovo napisao. Da su Lakersi imali normalan sut za tri poena kao i Barcelona ovo bi bilo +30 mozda cak i vise. Jednostavno koliko god mi zeljeli da pariramo NBA ekipa to nikad necemo postici. Vidi se da su igraci tek na pocetku priprema i boli ih neka stvar za rezultatom, dosli ljudi malo da se odmore i uzivaju.

Bilo je lijepo gledati Lakerse u nomralnom terminu za Evropske uslove. Sada kada se sjetim da protiv nekih "šklj" ekipa moram cekati do pola pet da bi pogledao utakmicu.....
Alaj si ga ti pretjerao s boldovanim...

Cuj 30, pa stvarno razmisli jos jednom je li to realno :lol: :lol:

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 okt 2010, 16:50

adnan24 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la: Odlicna utakmica, u prelijepoj dvorani u Barseloni, jednostavno sam uzivao u kosarci..

Svaka cast Navaru na njegovom kvalitetu koji je neosporan ali ne kontam zasto covjek mora na bukvalno svaku odluku praviti dramu na terenu,pa cak i u prijateljskim utakmicama a na sve to Navarro je poznat kao igrac koji cesto zna simulirati prekrsaj...to me toliko nervira kod njega da sam ga poceo mrziti...Sto se tice Kobe-ja on zna cesto biti "prznica" na terenu ali ne sjecam se da je ikad bilo nekih problema po zavrsetku utakmicama...ipak je on veliki sportsman...
Sve to stoji, nekada zna da iznervira svojim potezima, ali ima drskost da pogadja kada je najpotrebnije....
Uvijek ulazi u duel sa ciljem da dobije, bez obzira ko bio na drugoj strani....

Moj neki utisak je da je Lakersima trebao jos jedan solidno ozbiljan igrac rotacije u reketu....
Retliff to nije...

Imat ce velikih problema pod kosem....

Ostalo je samo ime.....

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 08 okt 2010, 16:54

Kobe i Pau si to rekli da oni imaju kvalitet za NBA zbog eto malo ljubaznosti prema domacinima i podstrek za jos bolji rad.
Pravo misljenje je dao Phil apsolutno nemaju kvalitet prvo Navaro im je prva opcija u napadu on je u NBA bi ispod prosjeka i nebi oni mogli niti drzat tempo niti izdzat 82 utakmice,i jos nesto Phil je rekao oni nemaju tu visinu nebi se mogli nosit s NBA ekipama.Ovo je pred sezona ovdje se samo na momente igra ozbiljno.
Kobe je tek na 60% mogucnosti fizicki naravno.Ono se vidjelo da se igralo vise za raju malo aj da ljudi vide NBA ekipu.
U jednoj ozbiljnoj utakmici s Kobe-em zdravim i odbranom jakom da ne govorim o Bunum-u koji nije tu ova Barca ispod 20 bi tesko mogla.
Bunum ce tu pod kosem bit spreman.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 okt 2010, 17:59

neno#4 je napisao/la:
Sve to stoji, nekada zna da iznervira svojim potezima, ali ima drskost da pogadja kada je najpotrebnije....
Uvijek ulazi u duel sa ciljem da dobije, bez obzira ko bio na drugoj strani....

Moj neki utisak je da je Lakersima trebao jos jedan solidno ozbiljan igrac rotacije u reketu....
Retliff to nije...

Imat ce velikih problema pod kosem....

Ma meni je samo zasmetalo sto su Mickel i Navarro napravili dramu od meca sinoc...ne znam cemu tolike tenzije.Znas i ti sam da je Kobe opterecen pobjedjivanjem i nadigravanjem ali opet sve ima neke svoje granice.
Mislim da i nije veliki problem za Lakerse nedostatak centra pod uslovom da se Bynum oporavi za one najvaznije utakmice...Odom i Gasol mogu veoma dobro da odigraju sto su uostalom i pokazali zadnje 3 godine...i sinoc je skok bio veoma dobar.Istina da se previse igralo na Gasola ali razlog je los vanjski sut i Kobe-jevo neigranje na svom nivou...kada se on oporavi doci do jednog neophodnog balansa izmedju vanjske i igre u reketu.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 26 okt 2010, 23:17

Evo da malo osvjezimo temu i najavimo novu sezonu, u kojoj se nadam izjednacavanju sa Bostonom po broju titula, da se napokon skine ta fama o Celticsima kao najboljoj franšizi u istoriji NBA.

Roster za ovu sezonu:

NUM PLAYER POS HT WT DOB FROM YRS
15 Ron Artest F 6-7 260 11/13/1979 St. John's 11
9 Matt Barnes F 6-7 226 03/09/1980 UCLA 7
5 Steve Blake G 6-3 172 02/26/1980 Maryland 7
12 Shannon Brown G 6-4 210 11/29/1985 Michigan State 4
24 Kobe Bryant G 6-6 205 08/23/1978 Lower Merion HS (PA) 14
17 Andrew Bynum C 7-0 285 10/27/1987 St. Joseph HS (NJ) 5
45 Derrick Caracter F 6-9 275 05/04/1988 Texas-El Paso R
3 Devin Ebanks F 6-9 215 10/28/1989 West Virginia R
2 Derek Fisher G 6-1 210 08/09/1974 Arkansas-Little Rock 14
16 Pau Gasol F-C 7-0 250 07/06/1980 Barcelona, Spain 9
7 Lamar Odom F 6-10 230 11/06/1979 Rhode Island 11
50 Theo Ratliff C 6-10 235 04/17/1973 Wyoming 15
18 Sasha Vujacic G 6-7 205 03/08/1984 Maribor, Slovenia 6
4 Luke Walton F 6-8 235 03/28/1980 Arizona 7

HEAD COACH
Phil Jackson (College - North Dakota)

U odnosu na proslu sezonu, tim su napustili: Jordan Farmar (otisao u New Jersey), Didier Ilunga-Mbenga (New Orleans), Adam Morrison (FA) i Josh Powell (Atlanta Hawks), dok su ljetos dosla tri pojačanja iz drugih timova: krilo Matt Barnes iz Orlanda, playmaker Steve Blake, koji je prosle sezone igrao prvo u Clippersima, a potom u Portlandu, te iskusni centar Theo Ratliff iz San Antonia. Rosteru su dodana i dva rookie-a: Derrick Caracter i Devin Ebanks, koji su se najbolje pokazali u ljetnoj ligi.
Po mom misljenju, Lakersi su ove sezone, naravno ako ih zdravlje posluzi, jos jaci nego prosle. Pojacanja su dovedena mudro, da bi se prije svega ojacala klupa, koja je u Lakersa cesto skripala (osim Odoma nije se bilo lako ni na koga osloniti). Steve Blake bi trebao imati vecu minutazu, te tako rasteretiti Fishera, koji vise nije u cvijetu mladosti. Barnes ce se izmjenjivati sa Artestom, dok Ratliff moze dati svoj doprinos pod kosem, barem u prvom dijelu sezone, dok se u igru ne vrati Bynum.
Ova ekipa ce sigurno biti jedan od favorita za osvajanje titule, po meni i dalje glavni kandidati. Jedino sta ih moze sprijeciti su povrede ili nemotivisanost glavnih igraca.
Ono sto mi se ne svidja, to je da su sva pojacanja dovedena prosle i ove godine starija od 30 godina, a da su zauzvrat ekipu napustili mladi igraci. Sto dalje znaci da ce ova ekipa vjerovatno ubrzo dozivjeti smjenu generacija, samo sto nisam ubijedjen da ce ta smjena teci tako brzo i uspjesno kao u periodu od 2004-2007, jer nisam siguran da imaju igraca poput Kobeja oko koga bi se gradila nova ekipa. Mozda bi to mogao biti Bynum, ali s obzirom na njegovo krhko zdravlje... :|
Eto, toliko za uvod u sezonu.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 okt 2010, 00:03

Pocinje ljudi moji...pocinje ludilo veceras. Evo link za vecerasnju tekmu

http://www.atdhe.net/26654/watch-housto ... les-lakers
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 okt 2010, 12:05

Prvi mec,prva pobjeda. Na najbolji nacin smo otvorili sezonu Jos tu neke stvari nestimaju ali s vremenom ce biti puno bolje. Gasol i Kobe na nivou,Lamar i Shanon odlicno odradili svoju rolu s klupe dok se Blake u prvom mecu pokazao kao pojacanje.

[youtube][/youtube]
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 27 okt 2010, 13:09

Gledo sam prvo poluvrijeme i nisu nešto bili raspoloženi, očito je da su u drugom poluvremenu se razigrali. Samo onaj Artest i pogađa trice ( u prvom poluvremenu ) ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 okt 2010, 15:24

Gledao sam malopre na poslu snimak tekme i odlican basket je vidjen na otvaranju.
Na pocetku tekme Kobe dobio nagradu za prvog igraca u istoriji LAL koji je zapoceo 15 sezonu u klubu.Cestitke na ovome jubileju.
Vec na samom startu tekme videla se nikada bolja atmosfera u ekipi,vidi se da su pravo slozni.Prvo poluvreme ne tako dobro za LAL-a,kao da nisu bili jos dovoljno spremni za pocetak sezone,ali u nastavku kidanje.
Odlicna partija Shanona 16p i 4 ukradene,mislim i 5 asistencija za odlican ucinak,pored njega treba pohvaliti Gasola,veoma dobrog Bryanta te Blakea koji je pogodio onu veoma vaznu tricu na kraju tekme.
Za pocetak sezone dobra partija u napadu,u odbrani ce se to morati popravljati.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 okt 2010, 16:49

S obzirom da je prvi mec ja sam prezadovoljan igrom...Kobe je veoma blizu da bude fit 100%...Blake je veliko pojacanje,Brown igra kosarku karijere...

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 27 okt 2010, 16:53

Kako je Blake mrtvo hladno........ Ownamo ove sezone :D
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 okt 2010, 18:24

Ja sam totalno zaboravio da je sinoc bio pocetak nove sezone, inace bi se sigurno dobro iznervirao nakon prvog poluvremena. Igru necu komentarisati jer nisam gledao utakmicu, ali drago mi je da smo uspjesno startovali u odbranu titule. Nadam se da ce na kraju doci sve na svoje i da necemo imati vecih problema na zapadu.

@ neno#4 i adnan24

zahebaste Vas dvojca mene :D :D , ja ne dobih prognozu sto se tice ove sezone. Ali dok sam citao vase postove zakljucio sam da do velikog finala ne bi trebali imati vecih problema, ukoliko svi kljucni igraci budu zdravi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 28 okt 2010, 00:33

amerosm je napisao/la:Ja sam totalno zaboravio da je sinoc bio pocetak nove sezone, inace bi se sigurno dobro iznervirao nakon prvog poluvremena. Igru necu komentarisati jer nisam gledao utakmicu, ali drago mi je da smo uspjesno startovali u odbranu titule. Nadam se da ce na kraju doci sve na svoje i da necemo imati vecih problema na zapadu.

@ neno#4 i adnan24

zahebaste Vas dvojca mene :D :D , ja ne dobih prognozu sto se tice ove sezone. Ali dok sam citao vase postove zakljucio sam da do velikog finala ne bi trebali imati vecih problema, ukoliko svi kljucni igraci budu zdravi.

Ja i zaboravio ali dosta toga je i pisano ovdje na forumu a i vecina stvari je dobro poznata...samo da nas zdravlje posluzi kada dodje vrijeme onih vaznih utakmica i nece biti problema...

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.