Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

soko
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la soko » 05 sep 2018, 23:07

Raonffa je napisao/la:Ma hajde realno 80% foruma je bilo za Prosinečkog, većina jer je smatrala da je kvalitetniji od Osima, a ostali zato što im je Osim nabio prejake komplekse u domaćem fudbalu, pa su zato osporavali sve vezano uz njega. Ja prvi sam bio za Robija, jer sam svjestan da bi imenovanje Osima dovelo do toga da bi od starta bilo 'miniranje' njega kao selektora i sve što ide uz to, a evo na kraju ispade da se sve to dešava Prosinečkom, i to manje više totalno nepotrebno i neopravdano.

I gdje sada nestade ta strašna podrška Robertu? Daj nemojte biti ko kakve kurave i mijenjati mišljenje iz dana u dana, pustite čovjeka nek' se dokaže i pokaže na utakmicama, do sada što je bilo ovih par prijateljskih odradio je kvalitetno, određeni pomak se vidio. Evo sada idu i zvanične utakmice, sačekajte malo sa zaključcima i komentarima, najlakše je odmah popljuvati i kasnije reći "bio sam upravu" ili ako vas iznenadi "dobar je, pozitivno me iznenadio", dajte malo stanite na loptu i pružite podršku selektoru i igračima.
Osim i repka ne treba da dolaze u obzir. Covjek vec godinama nema posla, ali da su i njega stavili ja bi ga podrzao.

Prosinecki ima moju podrzku kao sto su imali i Susic i Mesa. Al ako im ne ide onda se zna.
Ova zadnja tekma je bila odlicna, vidjecemo sta ce se desiti u narednim sedmicama.
Dzeko, Visca, Duljevic, Zakaric, Pjanic, Krunic, Besic, Cimirot i Pricic. Ima dosta dobrih opcija da stavi u sredini.

Normalno ako stavi nesto ovako da se treba buniti
--------Dzeko---------
Kodro----Saric-----Visca
-----Cimirot--Pjanic----

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 sep 2018, 23:11

soko je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ma hajde realno 80% foruma je bilo za Prosinečkog, većina jer je smatrala da je kvalitetniji od Osima, a ostali zato što im je Osim nabio prejake komplekse u domaćem fudbalu, pa su zato osporavali sve vezano uz njega. Ja prvi sam bio za Robija, jer sam svjestan da bi imenovanje Osima dovelo do toga da bi od starta bilo 'miniranje' njega kao selektora i sve što ide uz to, a evo na kraju ispade da se sve to dešava Prosinečkom, i to manje više totalno nepotrebno i neopravdano.

I gdje sada nestade ta strašna podrška Robertu? Daj nemojte biti ko kakve kurave i mijenjati mišljenje iz dana u dana, pustite čovjeka nek' se dokaže i pokaže na utakmicama, do sada što je bilo ovih par prijateljskih odradio je kvalitetno, određeni pomak se vidio. Evo sada idu i zvanične utakmice, sačekajte malo sa zaključcima i komentarima, najlakše je odmah popljuvati i kasnije reći "bio sam upravu" ili ako vas iznenadi "dobar je, pozitivno me iznenadio", dajte malo stanite na loptu i pružite podršku selektoru i igračima.
Osim i repka ne treba da dolaze u obzir. Covjek vec godinama nema posla, ali da su i njega stavili ja bi ga podrzao.

Prosinecki ima moju podrzku kao sto su imali i Susic i Mesa. Al ako im ne ide onda se zna.
Ova zadnja tekma je bila odlicna, vidjecemo sta ce se desiti u narednim sedmicama.
Dzeko, Visca, Duljevic, Zakaric, Pjanic, Krunic, Besic, Cimirot i Pricic. Ima dosta dobrih opcija da stavi u sredini.

Normalno ako stavi nesto ovako da se treba buniti
--------Dzeko---------
Kodro----Saric-----Visca
-----Cimirot--Pjanic----
Ma nije uopšte poenta u Osimu, da je u pitanju Guardiola ovdje bi se opet polemisalo o tome ima li kvalitet ili ne, kroje li mu menadžeri spiskove itd...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 sep 2018, 23:30

Raonffa je napisao/la:
Ma nije uopšte poenta u Osimu, da je u pitanju Guardiola ovdje bi se opet polemisalo o tome ima li kvalitet ili ne, kroje li mu menadžeri spiskove itd...
Ustvari bilo je prilicno vazno to sto je na drugoj strani bio Osim, koji skoro godinu dana nakon sto se pokusao uvuci u reprezentaciju jos uvijek nema posla.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 sep 2018, 00:02

Vucevich je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Ustvari bilo je prilicno vazno to sto je na drugoj strani bio Osim, koji skoro godinu dana nakon sto se pokusao uvuci u reprezentaciju jos uvijek nema posla.
Što je važno? Osima sam spomenuo čisto kako bih uporedio koliku je Robi podršku imao prije nešto manje od godinu dana i koliko se danas pljuje po njemu, a nema nikakvog valjanog razloga za takve hajke.

Slučajevi Lulić, Sarić, Begović, sve su to smiješni razlozi s obzirom koliko se stvorila negativna atmosfera oko Prosinečkog.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 06 sep 2018, 08:46

Raonffa je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Što je važno? Osima sam spomenuo čisto kako bih uporedio koliku je Robi podršku imao prije nešto manje od godinu dana i koliko se danas pljuje po njemu, a nema nikakvog valjanog razloga za takve hajke.

Slučajevi Lulić, Sarić, Begović, sve su to smiješni razlozi s obzirom koliko se stvorila negativna atmosfera oko Prosinečkog.
Dobrim djelom ga pljuju ljudi koji su ga i tada pljuvali uz par preletaca kojih ce uvjek biti. Saric jes pomalo kontroverzan poziv i nevazno je tko je selektor po tom pitanju. Osim toga ja ne vidim niti jednu upitnu stvar koju je Robi napravio otkad je dosao. Mozda jos i mala ignorancija igraca Dinama iz Zagreba.
Ja takodjer ne bih pricao sa Lulicem ako bih imao potrebne informacije da to nece imati nikakvog ucinka sto je kasnije Lula i potvrdio.
Ibisevicu se organizirala oprostajna utakmica a ljudi
govore da nije ni sa njim pricao.
Nije Robi molio ni uvjeravao ni Simunovica niti mu davao garancije igranja. Ne radi to sada ni sa Dilaverom niti ijednim slicnim igracem.
Ukljuciva igrace iz mlade ekipe u seniore pokusava stvarati tim i igru. Unatoc svemu suocen je sa vrijedjanjima nevidjenim do sada. Sve smo mi selektore prozivali manje vise ali nikad ovako brzo i expresno kao ovog. Ako rezultat ovog ludila bude odlazak Roberta Prosineckog imat cemo sansu da opet biramo. Mozda ce tada doci kakav bolji trener.
Tipa Musemic, Odovic, Sliskovic ili neki slican.

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 06 sep 2018, 09:00

Nece Robi nidje ;) tek je stigo. Da napusti kormirlo zbog nekolicine ovih sto mrze sebe do podne, a poslije ostatak svijeta. Dovoljno je pogledati o kojim likovima se radi i sve ti jasno. Mi ima da budemo najvece iznenadjenje Eura, a vrhunac ce se desiti u Kataru. Sve to pod budnim okom najvece fudbalske face na ovim prostorima. Jedan je Robi :bih:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 06 sep 2018, 09:35

damir_82 je napisao/la: Kad sam rekao "želju da živi u Koreji", htio sam reći da možemo da nagađamo razloge.. Možda je imao bolje ponude, možda hoće u ovim godinama da uzme lovu..
Dakle šuplja i nagađanje.. Činjenica je da je pozvan na ono premijer liga okupljanje, iskoristio i tu i svaku narednu šansu.. A to što se tebi i nekima ne sviđa nije njegov problem.. Zašto su mu se naklatio na kosti ako je svaku utakmicu odigrao jako dobro? Selektor je rekao da ga ne zanimaju godine ni klub, već koliko može pomoći ekipi.. I evo drži se toga...
Jesu li ti to i Horde i Manijaci (bilo koja navijačka grupa) relevantni fudbalski analitičari? Kad nema rezultata takvima ne valja niko, a da ti kažem da znam dosta navijača Sarajeva koji su uvijek pohvalno govorili o Sariću..

Ko nas je koštao svih do sada plasmana? Tino? Anel? Njih si isto tako kritikovao (da ne kažem pljuvao), bez da su podbacili u reprezentaciji..

Nisam baš balav da vjerujem u sve što napišu novinari-u-pokušaju, niti je to u ovom kontekstu bitno.. Poenta je da će uvijek biti neki igrač koji je za forumski puk/navijače reprezentacije "morao biti pozvan".. A ponavljam, Mesa nam je pokazao da kad velikoj većini udovolji i pozove tonu tih što "mora" za svog mandata, igru možemo zaboraviti.. Nije ovo klub i nemaš toliko treninga i utakmica da sve isprobaš.. Formiras kostur od najboljeg i ostalo dodaješ po želji ili nuždi..

A za Azerbejdžan.. Razmisli još jednom.. Talentom daleko iza nas.. Radom, ulaganjem, infrastrukturom miljama ispred.. Od ničega prave nešto.. Reprezentacija nagazna mina koju je malo ko demolirao, imaju Qarabag koji je poslednjih godina redovan učesnik grupnih faza euro takmičenja... Baš su u fudbalu "marjanovo i dno dna"...
Nema potrebe da nagadjamo razloge, jer vi svako normalan izmedju Beskitasa i Koreje otisao u Besiktas, isto kao sto bi umjesto Celzija, Sevilje i Arsenala sa jedne i potpisa za inter prihvatio te klubove a ne otisao u Genk.
Ovakvi menadzerski igraci koji se guraju u reprezentaciju ruse atmosferu u ekipi. Tino i Anelka jesu narusili atmosferu jer su upali preko veze naustrb Zahirovica i Rahimica koji su zasluzili Brazil.
Dalje, kazes nisu kiksali, ja ti kazem slijedece, evo pokazalo se na Todorovicu, stavi bilo koga pored Pjanica i Besica bit ce 10 puta bolji igrac nego sto je inace, a evo i Saric ti je primjer, stavi tu Gojaka, bit ce bolji igrac.
Navijaci jesu parametar da ocjenjuju kvalitet pokazanog jer Saric je bio medju najgorim pojedincima na proljece kada je dobivao poziv u reprezentaciju, dakle nije ga dobio u Martu jer ga je zasluzio na terenu nego sto se 'svidio' selektoru u januaru.
Ma kakav Azerbejdzan, mogu ulagati koliko hoce, ulaze i Katar i Emirati pa su kita musanova, mogu u Qarabag navuci stranaca pokupovati pa igrati grupu. On da valja isao bi u veliki klub a ne predstavljao se ovdje kao neki Guardiola.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 06 sep 2018, 09:40

AndreWilliams je napisao/la:Nece Robi nidje ;) tek je stigo. Da napusti kormirlo zbog nekolicine ovih sto mrze sebe do podne, a poslije ostatak svijeta. Dovoljno je pogledati o kojim likovima se radi i sve ti jasno. Mi ima da budemo najvece iznenadjenje Eura, a vrhunac ce se desiti u Kataru. Sve to pod budnim okom najvece fudbalske face na ovim prostorima. Jedan je Robi :bih:
Selektor svoj posao solidno radi, čeka se potvrda kroz zvanične rezultate i plasman na prevenstvo, da se da prava ocjena.
U našem fudbalu selektor nije osnovni problem, problem je FS BH. Dok god naš fudbal bude infrastrukturno, kadrovski i organizacijski na dnu, imati ćemo problema, koji direktno utiću na reprezentaciju(e).
"Komentare" raznih "stručnjaka", nije vrijedno spominjati. :kafa:

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 06 sep 2018, 09:56

Esport je napisao/la:
AndreWilliams je napisao/la:Nece Robi nidje ;) tek je stigo. Da napusti kormirlo zbog nekolicine ovih sto mrze sebe do podne, a poslije ostatak svijeta. Dovoljno je pogledati o kojim likovima se radi i sve ti jasno. Mi ima da budemo najvece iznenadjenje Eura, a vrhunac ce se desiti u Kataru. Sve to pod budnim okom najvece fudbalske face na ovim prostorima. Jedan je Robi :bih:
Selektor svoj posao solidno radi, čeka se potvrda kroz zvanične rezultate i plasman na prevenstvo, da se da prava ocjena.
U našem fudbalu selektor nije osnovni problem, problem je FS BH. Dok god naš fudbal bude infrastrukturno, kadrovski i organizacijski na dnu, imati ćemo problema, koji direktno utiću na reprezentaciju(e).
"Komentare" raznih "stručnjaka", nije vrijedno spominjati. :kafa:
Jeli to vec pocela hajka na Robija :mrgreen:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 06 sep 2018, 10:16

bhsport je napisao/la:
damir_82 je napisao/la: Kad sam rekao "želju da živi u Koreji", htio sam reći da možemo da nagađamo razloge.. Možda je imao bolje ponude, možda hoće u ovim godinama da uzme lovu..
Dakle šuplja i nagađanje.. Činjenica je da je pozvan na ono premijer liga okupljanje, iskoristio i tu i svaku narednu šansu.. A to što se tebi i nekima ne sviđa nije njegov problem.. Zašto su mu se naklatio na kosti ako je svaku utakmicu odigrao jako dobro? Selektor je rekao da ga ne zanimaju godine ni klub, već koliko može pomoći ekipi.. I evo drži se toga...
Jesu li ti to i Horde i Manijaci (bilo koja navijačka grupa) relevantni fudbalski analitičari? Kad nema rezultata takvima ne valja niko, a da ti kažem da znam dosta navijača Sarajeva koji su uvijek pohvalno govorili o Sariću..

Ko nas je koštao svih do sada plasmana? Tino? Anel? Njih si isto tako kritikovao (da ne kažem pljuvao), bez da su podbacili u reprezentaciji..

Nisam baš balav da vjerujem u sve što napišu novinari-u-pokušaju, niti je to u ovom kontekstu bitno.. Poenta je da će uvijek biti neki igrač koji je za forumski puk/navijače reprezentacije "morao biti pozvan".. A ponavljam, Mesa nam je pokazao da kad velikoj većini udovolji i pozove tonu tih što "mora" za svog mandata, igru možemo zaboraviti.. Nije ovo klub i nemaš toliko treninga i utakmica da sve isprobaš.. Formiras kostur od najboljeg i ostalo dodaješ po želji ili nuždi..

A za Azerbejdžan.. Razmisli još jednom.. Talentom daleko iza nas.. Radom, ulaganjem, infrastrukturom miljama ispred.. Od ničega prave nešto.. Reprezentacija nagazna mina koju je malo ko demolirao, imaju Qarabag koji je poslednjih godina redovan učesnik grupnih faza euro takmičenja... Baš su u fudbalu "marjanovo i dno dna"...
Nema potrebe da nagadjamo razloge, jer vi svako normalan izmedju Beskitasa i Koreje otisao u Besiktas, isto kao sto bi umjesto Celzija, Sevilje i Arsenala sa jedne i potpisa za inter prihvatio te klubove a ne otisao u Genk.
Ovakvi menadzerski igraci koji se guraju u reprezentaciju ruse atmosferu u ekipi. Tino i Anelka jesu narusili atmosferu jer su upali preko veze naustrb Zahirovica i Rahimica koji su zasluzili Brazil.
Dalje, kazes nisu kiksali, ja ti kazem slijedece, evo pokazalo se na Todorovicu, stavi bilo koga pored Pjanica i Besica bit ce 10 puta bolji igrac nego sto je inace, a evo i Saric ti je primjer, stavi tu Gojaka, bit ce bolji igrac.
Navijaci jesu parametar da ocjenjuju kvalitet pokazanog jer Saric je bio medju najgorim pojedincima na proljece kada je dobivao poziv u reprezentaciju, dakle nije ga dobio u Martu jer ga je zasluzio na terenu nego sto se 'svidio' selektoru u januaru.
Ma kakav Azerbejdzan, mogu ulagati koliko hoce, ulaze i Katar i Emirati pa su kita musanova, mogu u Qarabag navuci stranaca pokupovati pa igrati grupu. On da valja isao bi u veliki klub a ne predstavljao se ovdje kao neki Guardiola.
Ti baš navalio da pilaš naopako.. :D

Nagađamo druže jer nemamo pojma koje su ponude bile aktuelne.. Lijepo sam napisao možda nije mogao nigdje drugo, možda su mu ovi dali najviše para, možda voli Koreju... Ne znamo Jel mogao da bira Besiktas ili Suwon.. Manchester City ili Suwon.. Sarajevo ili Suwon.. Dakle šuplja priča i nagađanje.. Činjenica je samo da je kao igrač Sarajeva zaslužio poziv u januarsku reprezentaciju, isto kao i Zakaric.. Na te dvije utakmice je Sarić bio odličan, Zakaric loš.. Dovoljan razlog da se bar Sarić opet pozove.. Svaki poziv je opravdao utakmicama i ne znam šta je problem..
Naravno da će izgledati bolje uz dobre igrače.. Kako misliš da bi Pjanić izgledao u Gosku? Misliš da bi ispoljio sve svoje kvalitete?
A i to za Zahirovica.. Znači trebalo je po zaslugama? Povesti na SP dva zadnja vezna koji nisu godinu dana uvezali 5 minuta klupskog fudbala (zajedno).. Ne vjerujem..
Opet je činjenica da su oni koji su ih zamijenili odigrali dobro.. I to nepobitna..
Navijači nisu parametar za ocjenjivanje kvaliteta, jer kad nema rezultata ne valja niko, kad ima rezultata tad su svi spremni za lige 5.. Idemo godinama na utakmice sarajevskih premijerligasa, pa nam to nije teško primjetiti..
Azerbejdžan ulaže i dovodi i dobre igrače i dobre trenere u svoje klubove i reprezentaciju... Stvar je rezona i očekivanja.. Država bez mnogo talenta, ulaganjem i radom došli su do nivoa da imaju klub koji je redovan učesnik grupnih takmičenja, i time nabija državni euro koeficijent.. Reprezentacija koja je bila kanta za nabijanje više to nije.. Iz moje perspektive realnog posmatrača, to je veliki napredak, i ne svrstava ih u marjanove i musanove..
Robi se ne predstavlja kao Guardiola, već kao trener koji je do sada svoj posao u reprezentaciji odradio odlično.. Pa nije valjda da misliš da se tako lako dolazi do velikog kluba.. Pa Bilić je napravio neuporedivo više i kao selektor i kao trener, pa dobacio West Ham i Besiktas.. Baš silni klubovi..
Sabur, pustite čovjeka da radi, i nemojte pljuvati preventivno jer vam se ne sviđa.. Pokazao je Mesa na šta ličimo kad pozove sve što nam je po volji...

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 06 sep 2018, 10:51

Robi nije nikakav Guardiola, ali nije bas da smo imali opciju da biramo Guardiolu. Nije Prosinecki izabran ispred Vlade Petkovica, nego ispred Amara, i kako god ova saga zavrsila, tvrdim i dalje da je Robi bio bolja opcija. Ima nekoliko sumnjivih poteza, i konstruktivne kritike su ok, ali po obicaju mi ne znamo bez da pravimo dramu. Ili ce te dici u nebesa kao najboljeg trenera ikad, ili ce te pljunuti u facu, nema nista izmedju. Isto tako smo dosli od euforije sto je Robi selektor, do toga da ga sad dosta tih istih pljuju bez da je vodio jednu takmicarsku utakmicu. Ali jbg takvi smo mi. Dovoljno pogledati samo kako se saltaju treneri u ligi, imas dva povezana nepovoljna rezultata odmah ti stolica skripi.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 sep 2018, 11:33

Podršku i ukazivanje na pogrešne stvari su dva različita pojma. Moramo težiti profesionalizmu ali maksimalnom profesionalizmu. A to znači da odnosi moraju biti maksimalno iskreni i transparentni bez nekih hinjaka poteza. Slučaj Begović nije bezazlen slučaj, danas možda neće donjeti ništa lošeg ali nastavak takvog trenda odnosno načina kažnjavanja igrača će donjeti veliki problem, pogotovo onda kad budu malo lošiji rezultati. Među igračima i selektorom mora da vlada povjerenje a to neće postići se na ovakav način. Jer igrači i selektor nisu skupa čuvali ovce pa da danas jedno govore a sutra drugo rade i govore.

Robi ima moju podršku, bolje rečeno ima moju podršku dok god radi svoj posao ozbiljno, dobro, iskreno i profesionalno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 06 sep 2018, 12:53

Jeli ovo Edin Dzesko htio da bude shef u repki i iznad Robija :mrgreen:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 06 sep 2018, 15:44

joj nebuloza :lol:

Jedan Prosinečki koji je multimilioner, koji drži 50 nekretnina u Zagrebu, sportske komplekse, teniske terene, hotele na moru, koji je igrao za najveće evropske klubove, koji je jedan od 7 igrača koji su igrali i za Real i za Barcu, zvanično najbolji stranac u istoriji engleskog velikana, bio prvak Evrope, prvak svijeta sa reprezentacijom, zvanično najbolji omladinski igrač svijeta, igrao dva svjetska prvenstva, bio trenerski mozak koji je stvorio generaciju Modrića, Mandžukića i kompanije, koji je u Turskoj zarađivao milione, u Azrebejdžanu zarađivao milione je odlučio uzeti 30.000 eura od Sarićevog menadžera da dotičnog pozove. :lol: :lol:

Pa zar je moguće da ste toliko ludi? :lol:

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 06 sep 2018, 15:59

Kod nas vlada jos jedan pogresan stav, a to je da rezultat sve opravdava.
To je mozda plod predugog posta i zelje za plasmanom na velika takmicenja, pa kako god.
S druge strane, to je itekako pogresno. Selektorima se salje poruka da mogu raditi sta hoce, sve dok su u igri za plasman, a ako ne uspju oni znaju da svakako lete.
Too se vidjelo kod Safeta, kod Mese u posljednjem periodu, a cini mi se da se to prepoznaje i kod Prosineckog.
Vjerovatno plod okruzenja i savjetnika koji znaju kako manipulisati nasom rajom.
Robi ima moju podrsku, ali gaf s Begovicem je itekako ozbiljan i , prije ili poslije, ce doci na naplatu.
Kod nas se mora teziti potpunom profesionalizamu,, a mi cemo to vec omeksati sopstvenim mentalitetom.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 06 sep 2018, 16:04

DrFilgud je napisao/la:Kod nas vlada jos jedan pogresan stav, a to je da rezultat sve opravdava.
To je mozda plod predugog posta i zelje za plasmanom na velika takmicenja, pa kako god.
S druge strane, to je itekako pogresno. Selektorima se salje poruka da mogu raditi sta hoce, sve dok su u igri za plasman, a ako ne uspju oni znaju da svakako lete.
Too se vidjelo kod Safeta, kod Mese u posljednjem periodu, a cini mi se da se to prepoznaje i kod Prosineckog.
Vjerovatno plod okruzenja i savjetnika koji znaju kako manipulisati nasom rajom.
Robi ima moju podrsku, ali gaf s Begovicem je itekako ozbiljan i , prije ili poslije, ce doci na naplatu.
Kod nas se mora teziti potpunom profesionalizamu,, a mi cemo to vec omeksati sopstvenim mentalitetom.
Izvini, ali o čemu ti pričaš?

Kakav gaf s Begovićem?

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 06 sep 2018, 16:12

PeppermintSA je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:Kod nas vlada jos jedan pogresan stav, a to je da rezultat sve opravdava.

Kakav gaf s Begovićem?
Vjerovatno nisi cuo sta se desilo.
Prosinecki je Begovicu dozvolio da se ne pojavi na prijateljskim utakmicama, pa ga par mjeseci kasnije za to kaznio.
Pritom ga nije ni obavijestio da je kaznjen za ono sto mu je bilo dozvoljeno.
To su mnogi, pa i moja malenkost, smatrali pogresnim i neprofesionalnim potezom.
Taj gaf, kao i neka muljanja prije, sa Lulicem , Ibisevicem, ako si cuo.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 06 sep 2018, 16:17

DrFilgud je napisao/la:

Kakav gaf s Begovićem?
Vjerovatno nisi cuo sta se desilo.
Prosinecki je Begovicu dozvolio da se ne pojavi na prijateljskim utakmicama, pa ga par mjeseci kasnije za to kaznio.
Pritom ga nije ni obavijestio da je kaznjen za ono sto mu je bilo dozvoljeno.
To su mnogi, pa i moja malenkost, smatrali pogresnim i neprofesionalnim potezom.
Taj gaf, kao i neka muljanja prije, sa Lulicem , Ibisevicem, ako si cuo.
To uopste nisu gafovi. Na selektoru je da zove koga hoce i nije duzan nikome davati obrazlozenja.

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 06 sep 2018, 16:26

To uopste nisu gafovi. Na selektoru je da zove koga hoce i nije duzan nikome davati obrazlozenja.
Tako nekako. Njegov je posao da selektira, naš da ga podržimo dok ima rezultate. Pa tamam branio Krošejski. Nema rezultata - nema podrške. Prosto k'o pasulj.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 06 sep 2018, 16:27

PeppermintSA je napisao/la: To uopste nisu gafovi. Na selektoru je da zove koga hoce i nije duzan nikome davati obrazlozenja.
Selektor nije pozvao treceg najboljeg igraca reprezentacije,standardnog u EPL, zamjenika kapitena, daleko najboljeg golmana sa preko 60 reprezentativnih nastupa. Na njegovo mjesto je uskocila rezerva iz nekog turskogspora.
To nije nepozivanje, to je kazna. Najmanje sto treba i mora urasditi, je da o tome obavijesti tog igraca, a i javnost.
Sutra ce mu pasti na pamet da, nakon tri mjeseca, kazni za nesto Pjanica, Dzeku?
Upravo to je ono o cemu sam pisao, namjerno se gradi ambijent u kome niko nikome ne polaze racune nizasta.
Savrseno okruzenje za manipulacije i mesetarenja.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.