kengur je napisao/la:
U pravu si ako klub zna u koje igrace da ulozi te pare i viziju daljeg razvoja. To rezultira uspjehom garantovano. U nasem slucaju je obrnuto jer niko nije sposoban odrediti za koga se isplati platiti cak ni odstetu. Uprava skontala da je najjeftinije potpisivati akademce i onda cak mogu reci i da imaju plan i viziju, plus izgovor za rezultate da nam je tim mlad. A realnost je da se mladi nisu forsirali dok nisu pocele povrede krajem prosle sezone.
Niko ne primjecuje da je suludo gurnuti akademca da mu prvih 3-4 nastupa za prvi tim u zivotu budu derbi i Zrinjski. Sreca nasa pa su se Kovacevic i ostali akademci dobro pokazali. To se u normalnim uslovima radi postepeno i protiv losijih protivnika ili u Kupu. Nakon gola sa centra od prosle godine Pavlovicu se trebala naci solidna zamjena. Sreca ove uprave je da ima super resurse pa se ne primjeti toliko njihovo neznanje (osim Atalante).
Iako ne razmisljamo isto,sem onog dijela da je i ova uprava napravila dosta gresaka(produzenje ugovora igracima koji nisu cestito utakmice odigrali,plus Bekic,Hodzic,Radovac, zatim bez obestecenja odlasci Duljevica,Sarica).
Ako jedan Akademac provede recimo 4 god. u Akademiji to kosta od 50/80 hiljada KM(treneri,pom.osoblje,turniri,hranarina,skolarina...) +ugovor.Nije to ni malo ,lakse je dovesti osrednjeg igraca(Sisic,Tatar,Dupovac,Handzic/kojeg bas gotivim).Medzutim put Akademije je vjerovatno svim Pitarima drazi i ljepsi.Ne znam jesi li zapazio kad igrac Celika nasrnu na Pidru,a Sabanovic skoci (zagrijavao se)na osmicu Celika.E to zajednistvo Akademaca se lako moze primjetiti.Bio bih sretan da za 2 god.na terenu bude 7 Akademaca i 4 bas dobra stranca.Lijepo to radi Uscuplic(zao mi sto ode dir.OP).Lijepo bi bilo vidjeti za god/dvije da ih on vodi.Gotivim ja i Husrefa kao covjeka,ali mislim da Uscuplic bi imao bolje rezultate i vece povjerenje u Akademce.
Ovo bordo.Opet se ne slazemo.U Evropi sa 18 g. igraci osvajali LP.Kazes nisu trebali igrati derbi i Lazne , ma sto.Nista igraci tih timova sada nisu bolji od Resica,Mustafica.Nek igraju,mozda nece osvojiti titulu,a i hebo ovu ligu.Uz Dupovca,Adukora,Rahmanovica Ahmetovica + dvojicu starijih(Hebibovic,Tatar,Stanojevic ili Velkoski)igralo bi 5 Akademaca.Vjeruj da rezultat ne bi puno trpio, borbenoscu bi mladi nadoknadili neko iskustvo ovih 4 u zagradi.kad smo prosuli 9 bodova sa ovim "iskusnim",ne bi vise ni sa 5 mladih na terenu.No Musemic ima isto misljenje kao i ti.Vec naredne sezone bi bili vrh,a stizu novi Akademci.
Rado citam sta pises,a to sto se ne slazemo ne znaci da smo uhljebi,poltroni ili slicno.Pozz