Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Re: Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 07 sep 2018, 01:34

Protiv Sjeverne Irske ocekujem pobjedu ali nikako ne vidim kako mozemu ovu Austriju dobit. Pravo su uigrani. Pobjedili su 8 od zadnjih 9. Jedini poraz je od Brazila, a dobili su Njemacku, Svedsku, Rusiju, Urugvaj i Srbiju. Sve timovi koji be bili favoriti protiv nas.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 07 sep 2018, 01:35

Ma vala kao da sam negdje pročitao da je to finalw iza kvalifikacija, sta sad mi osvojimo i ne moramo igrati kvale? :mrgreen:

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 07 sep 2018, 01:36

Sheyi je napisao/la:Ma vala kao da sam negdje pročitao da je to finalw iza kvalifikacija, sta sad mi osvojimo i ne moramo igrati kvale? :mrgreen:
Pa kvalifikacije počinju u martu i odigrat će se već par kola do polufinala/finala LN.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 07 sep 2018, 01:45

arelinho je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:Ma vala kao da sam negdje pročitao da je to finalw iza kvalifikacija, sta sad mi osvojimo i ne moramo igrati kvale? :mrgreen:
Pa kvalifikacije počinju u martu i odigrat će se već par kola do polufinala/finala LN.
Ja, ali kakav je ovo play off?
slika

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 07 sep 2018, 01:52

Mi ne možemo svakako osvojiti, polufinala i finala igraju repke iz A lige.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 07 sep 2018, 01:55

SIstem je jednostavan.

Vecina timova is A lige bi trebala kroz kvalifikacije izborit Euro tako i ako nebudemo prvi imamo dobre sanse za playoff.

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 07 sep 2018, 06:14

Osim13 je napisao/la:Mi ne možemo svakako osvojiti, polufinala i finala igraju repke iz A lige.
Svaka divizija ima svoje polufinale i finale i pobjednik svake divizije ide na EP, a ako je vec ostvario plasman na EP kroz kvalifikacije, mijenja ga sljedeca najbolje plasirana reprezentacija iz njegove divizije.
BHF

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 07 sep 2018, 06:35

puno puta do sada je napisano da se sada igraju 4 kola lige nacija.
nakon toga se izvlace grupe za standardne kvalifikacije, decembar ove godine.
kroz cijelu 2019. godinu se igraju kvalifikacije.
tek u martu 2020. godine ce se igrati ovaj play off lige nacija i do tada ce se znati ko je na euru kroz kvalifikacije a ko to treba igrati da se popune jos 4 mjesta.

Biti 1. sada u ove 4 tekme (sj. irska i austrija) ne znaci da si na euru vec samo da si tamo nekada u slijedecoj ligi nacija medju elitom, liga A.
hocemo li igrati taj play off, ovisi o tome da li ides direktno kroz kvalifikacije a ne (barem dok ne zavrse standardne kvalifikacije) da li si 1. ili 2. u ovoj grupi.
jedino sigurno je ukoliko budemo zadnji u ovoj sada grupi, narednu ligu nacija smo u ligi D.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 07 sep 2018, 07:27

babino je napisao/la:puno puta do sada je napisano da se sada igraju 4 kola lige nacija.
tek u martu 2020. godine ce se igrati ovaj play off lige nacija i do tada ce se znati ko je na euru kroz kvalifikacije a ko to treba igrati da se popune jos 4 mjesta.

Biti 1. sada u ove 4 tekme (sj. irska i austrija) ne znaci da si na euru vec samo da si tamo nekada u slijedecoj ligi nacija medju elitom, liga A.
hocemo li igrati taj play off, ovisi o tome da li ides direktno kroz kvalifikacije a ne (barem dok ne zavrse standardne kvalifikacije) da li si 1. ili 2. u ovoj grupi.
jedino sigurno je ukoliko budemo zadnji u ovoj sada grupi, narednu ligu nacija smo u ligi D.
Zar se PO Lige nacija ne igra neovisno od plasmana u standardnim kvalifikacija, tj. Spanija, Francuska, Italija i Belgija igraju play off A divizije (pod pretpostavkom da budu prve u ovim grupama LN), bez obzira sto su se kvalifikovale na prvenstvo kroz glavne kvalifikacije? Od te cetiri reprezentacije ce se znati pobjednik ovog takmicenja. Medjutim, u slucaju da sve ove reprezentacije obezbijede prvenstvo tako sto budu prve ili druge u glavnim kvalifikacijama, onda na red dolazi petoplasirana iz A divizije LN, a to je recimo Hrvatska. Ako su i oni vec osigurali EP, onda dolazi sestoplasirana ekipa, itd. U slucaju da su se svi ucesnici A divizije vec plasirali na EP, onda ce B divizija iz ove Lige nacija dobiti dvije ekipe, izabrane po istom ovom principu. Ja sam to cini mi se tako bio shvatio, a moguce da grijesim. :mrgreen:

Uglavnom, za nas bi bilo najbolje da sve ucesnice A divizije osiguraju plasman kroz glavne kvalifikacije (mada su recimo upitni Island, Poljska a donekle i Svicarska i Holandija) i da mi za pocetak obezbijedimo PO ove nase B divizije. U slucaju da svi iz A divizije regularno odu na EP i da mi u svojoj diviziji zavrsimo kao petoplasirani, onda nam je u interesu da su tri od cetiri ekipe iz PO nase divizije vec osigurale plasman. Mene samo zanima kako ce se rangirati reprezentacije od 5. do 12. mjesta u svakoj od divizija. Vjerovatno prvo idu bodovi, a onda gol razlika, ili kako vec... :crazy:

Halalite ako sam sta profulao, jer i ja jos uvijek imam nekih nedoumica. :D
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 07 sep 2018, 08:32

Jednostavno je, ako pobjedimo sve utakmice u Ligi nacija onda smo na Euru
Ili ako pobjedimo sve utakmice u kvalifikacijama i onda smo na euru.

Znaci moramo pobjediti sve i imamo sigurno euro :bih: :bih:
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 07 sep 2018, 09:47

Pozdrav ekipa. Kakav je sistem kupovine karata za Beč? Jeli ide zvanično preko našeg saveza ili preko saveza Austrije?
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 07 sep 2018, 09:52

kobe24 je napisao/la:
babino je napisao/la:puno puta do sada je napisano da se sada igraju 4 kola lige nacija.

Zar se PO Lige nacija ne igra neovisno od plasmana u standardnim kvalifikacija, tj. Spanija, Francuska, Italija i Belgija igraju play off A divizije (pod pretpostavkom da budu prve u ovim grupama LN), bez obzira sto su se kvalifikovale na prvenstvo kroz glavne kvalifikacije? Od te cetiri reprezentacije ce se znati pobjednik ovog takmicenja. Medjutim, u slucaju da sve ove reprezentacije obezbijede prvenstvo tako sto budu prve ili druge u glavnim kvalifikacijama, onda na red dolazi petoplasirana iz A divizije LN, a to je recimo Hrvatska. Ako su i oni vec osigurali EP, onda dolazi sestoplasirana ekipa, itd. U slucaju da su se svi ucesnici A divizije vec plasirali na EP, onda ce B divizija iz ove Lige nacija dobiti dvije ekipe, izabrane po istom ovom principu. Ja sam to cini mi se tako bio shvatio, a moguce da grijesim. :mrgreen:

Uglavnom, za nas bi bilo najbolje da sve ucesnice A divizije osiguraju plasman kroz glavne kvalifikacije (mada su recimo upitni Island, Poljska a donekle i Svicarska i Holandija) i da mi za pocetak obezbijedimo PO ove nase B divizije. U slucaju da svi iz A divizije regularno odu na EP i da mi u svojoj diviziji zavrsimo kao petoplasirani, onda nam je u interesu da su tri od cetiri ekipe iz PO nase divizije vec osigurale plasman. Mene samo zanima kako ce se rangirati reprezentacije od 5. do 12. mjesta u svakoj od divizija. Vjerovatno prvo idu bodovi, a onda gol razlika, ili kako vec... :crazy:

Halalite ako sam sta profulao, jer i ja jos uvijek imam nekih nedoumica. :D
koliko sam shvatio, a mislim da je tako, samo ti pobjednici grupa iz lige A ce igrati taj play off za pobjednika lige nacija, i on bi se trebao igrati u junu 2019. godine, cisto da se dobije pobjednik i da se rasporedi novac:-).Neovisno znaci o plasmanu na euro jer ce se tada kvalifikacije jos uvijek igrati.

a ko ce biti u tom play offu ili ti barazu za plasman na euro, koji se igra u martu 2020. ce se tek naknadno znati..tada ulijecu oni koji su kiksali u kvalifikacijama a po rankingu dolaze na red.

kako god, nama je liga nacija dobra uglavnom zbog novca i sto nas tjeraju da igramo ozbiljne tekme a ne tamo neke friendly po aziji, gdje bagra uzima novac ispod stola a ovako je regularno haha.

kad je plasman u pitanju, isto ga to dodje ko i za prosli euro. ozbiljne ekipe ce biti 1. ili 2. u grupi a oni koji bi po starom sistemu bili 3. i igrali baraz, sada ce u taj baraz uletiti automatski po rankingu i plasmanu u ligi nacija.

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 07 sep 2018, 10:25

Trebalo Burekovica pozvati na mjesto lijevog beka, u Madjarskoj visee puta u timu kola :D sigurno bi dobro odgovprio zadatku.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 07 sep 2018, 10:32

čitam sada Pink Montenegro će prenositi sve utakmice CG u kvalama naredne 4 godine plus će prenositi EURO 2020, tako da mi na Pink BH možemo očekivati EURO 2020 :D

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 07 sep 2018, 10:33

prisonbreak je napisao/la:Trebalo Burekovica pozvati na mjesto lijevog beka, u Madjarskoj visee puta u timu kola :D sigurno bi dobro odgovprio zadatku.
Pricao sam sa navijacem Ujpesta prije par dana i rekao je da je odusevljen Burekovicem, jedan od njihovih najboljih igraca kaze. Navodno je bio blizu prelaska u CF Cadiz ali se nije realizovao transfer. Jos je relativno mlad i sigurno moze biti opcija u buducnosti, pogotovo ako uzmemo u obzir da Civic ne moze ni do klupe jedne propale Sparte :?

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 07 sep 2018, 10:37

Vucevich je napisao/la:
prisonbreak je napisao/la:Trebalo Burekovica pozvati na mjesto lijevog beka, u Madjarskoj visee puta u timu kola :D sigurno bi dobro odgovprio zadatku.
Pricao sam sa navijacem Ujpesta prije par dana i rekao je da je odusevljen Burekovicem, jedan od njihovih najboljih igraca kaze. Navodno je bio blizu prelaska u CF Cadiz ali se nije realizovao transfer. Jos je relativno mlad i sigurno moze biti opcija u buducnosti, pogotovo ako uzmemo u obzir da Civic ne moze ni do klupe jedne propale Sparte :?
O tome ti pricam :) momak se odlicno pokazao, i bas ga trebalo pozvati kada toliko igraca fali, i radi sam promocije igraca koji je mlad, talentovan i dosta je pokazao.

Al momka treba ispratiti.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

SantiCazorla08
Kontakt:

Post Postao/la SantiCazorla08 » 07 sep 2018, 10:43

FoSte95 je napisao/la:čitam sada Pink Montenegro će prenositi sve utakmice CG u kvalama naredne 4 godine plus će prenositi EURO 2020, tako da mi na Pink BH možemo očekivati EURO 2020 :D
Bice euro na pinku, vec je zvanično potvrdjeno.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 07 sep 2018, 10:45

prisonbreak je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:
O tome ti pricam :) momak se odlicno pokazao, i bas ga trebalo pozvati kada toliko igraca fali, i radi sam promocije igraca koji je mlad, talentovan i dosta je pokazao.

Al momka treba ispratiti.
Plus ima najbolje prezime na dunjaluku :kafa:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 07 sep 2018, 10:47

samocelik je napisao/la:Pozdrav ekipa. Kakav je sistem kupovine karata za Beč? Jeli ide zvanično preko našeg saveza ili preko saveza Austrije?
Trenutno se moze uzeti preko austrijskog Saveza, postoje dva manja dijela gostujućeg sektora iza gola za koje je moguće kupiti, samo je mala kvaka sto su u prodaji za obje domace utakmice Austrije, i kosta 54 eura, kad ce preko naseg Saveza ne znaju ni naši jer sam pitao jednu tetu.

ManijakSaGrbavice
Kontakt:

Post Postao/la ManijakSaGrbavice » 07 sep 2018, 10:48

Hoceli na pinku biti samo bosna ili ce dodati jos neke utakmice

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Goalgetter, klasik, LeCoq, Pact1921, Sveti, TefalTava, Tihi, Zglavkar i 57 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []