Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

bordobijeli
Kontakt:

Re: Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Post Postao/la bordobijeli » 07 sep 2018, 11:59

fukara87 je napisao/la:Drug koju je to on Reprezentaciju odveo dosad na jednog takmicenja ? Mislis da ce on biti bolji od Safeta Susica ? ili od Cire Blazevica, jedinu reprezentaciju koju je vodio je Azerbejdzan i to zbog papra, hajde vidjet cemo sta ce napravit, nadam se da necemo sutra kukat poslije utakmice...
Kad smo mi igrali EP ??
Ja mislim da cemo s Robijem se plasirati na EP a sutra je utakmica lige nacije bitna jest al nije kljucna. Ako dobijiemo ne treba skakati od srece ako izgubimo isto nije kraj svijeta. Licno mislim da ne cemo izgubit bod ili tri uzimamo.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 07 sep 2018, 12:03

Sheyi je napisao/la:
arelinho je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:Ma vala kao da sam negdje pročitao da je to finalw iza kvalifikacija, sta sad mi osvojimo i ne moramo igrati kvale? :mrgreen:
Pa kvalifikacije počinju u martu i odigrat će se već par kola do polufinala/finala LN.
Ja, ali kakav je ovo play off?
slika
24 ekipe idu na EP.

4 preko Lige Nacija
16 direktno kroz grupe
4 kroz baraž grupa kvalifikacija za EP.

Polufinala i finala Lige Nacija se igraju u junu naredne godine. Baraž kvalifikacija za EP se igra u martu 2020. godine. Liga Nacija će završiti prije nego što završe kvalifikacije za EP.
Sve ima fino na wikipediji za oba takmičenja napisano.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 sep 2018, 12:04

Esport je napisao/la:
Zukanovic je napisao/la:Jutro donijelo loše vijesti Prosinečkom: Todorović ipak nema pravo nastupa, Nastića boli mišić

Ponovo je potvrđeno staro pravilo: Nesreća nikada ne dolazi sama. Naime, selektor našeg državnog tima Robert Prosinečki, nakon što je jutros ponovo saznao da Bojana Nastića boli mišić, kako prenosi Dnevni avaz, dobio je još jednu lošu vijest. Iz UEFA-e je, naime, stigla zabrana nastupa za Darka Todorovića!

Odranije je kolala informacija da Todorović nema pravo nastupa zbog kartona koje je dobio u utakmicama mlade reprezentacije… Međutim, Nogometni savez Bosne i Hercegovine, poslije upita upućenog UEFA-i, iz kuće evropskog fudbala prvo je dobio odgovor da Todorović može igrati u Belfastu, što je u srijedu na press-konferenciji i prenio trener reprezentacije BiH Gordan Ciprić, ali jutros je ipak stigla zabrana!

“Iz krovne evropske kuće fudbala smo dobili dva tumačenja. Prvo da može nastupiti, a drugo da ne može”, potvrđuje izvor Dnevnog avaza iz NSBiH.

Na pitanje kako je to uopšte moguće, uslijedio je sljedeći odgovor:

“Jednostavno, pravni i sportski sektor UEFA-e su u koliziji, odnosno, dali su dva različita mišljenja, tako da ni mi sada ne znamo na čemu smo, odnosno smijemo li uopće riskirati. Todorović je kartone trebao odraditi ili očistiti danas (petak) u duelu mladih selekcija BiH i Švicarske, što nam je u prvi mah i potvrđeno iz UEFA-e. Međutim, neposredno pred meč u Belfastu dobili smo suprotnu vijest”.

Iz NSBiH su se ponovo obratili relevantnim ljudima iz kuće evropskog fudbala i zatražili pomoć i dodatno objašnjenje.
Igrač zaradio kartone u U21, danas se igra utakmica U21, ćisti kartone. Većeras nema nikakve suspenzije i može i grati u slijedećoj utakmici U21, pogotovo u seniorskoj konkurenciji.
Svaka druga prića je diletantizam.
Ako je neki laik iz saveza u takvoj situaciji pitao UEFA-u šta da radi, zbunio je ljude, i vjerovatno nisu shvatili imbecilno pitanje, pa su mogući glupi odgovori.
FS BH je rak rana. :kafa:
PS
A i kvazinovinari nisu ništa korisniji, izvor Dnevnog avaza iz NSBiH :urnebes:
I meni je to cista logika.
Danas odradjuje kartone u selekciji u kojoj ih je dobio, a to je U21, sutra moze igrati za U21¸ A selekciju, U19 ako ima godine... sve drugo bi bilo jako cudno, osim ako postoji pravilo da crveni karton vazi neigranje po jednu utakmicu u svakoj selekciji?

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 07 sep 2018, 12:12

DrFilgud je napisao/la:
Esport je napisao/la:
Zukanovic je napisao/la:Jutro donijelo loše vijesti Prosinečkom: Todorović ipak nema pravo nastupa, Nastića boli mišić

Ponovo je potvrđeno staro pravilo: Nesreća nikada ne dolazi sama. Naime, selektor našeg državnog tima Robert Prosinečki, nakon što je jutros ponovo saznao da Bojana Nastića boli mišić, kako prenosi Dnevni avaz, dobio je još jednu lošu vijest. Iz UEFA-e je, naime, stigla zabrana nastupa za Darka Todorovića!

Odranije je kolala informacija da Todorović nema pravo nastupa zbog kartona koje je dobio u utakmicama mlade reprezentacije… Međutim, Nogometni savez Bosne i Hercegovine, poslije upita upućenog UEFA-i, iz kuće evropskog fudbala prvo je dobio odgovor da Todorović može igrati u Belfastu, što je u srijedu na press-konferenciji i prenio trener reprezentacije BiH Gordan Ciprić, ali jutros je ipak stigla zabrana!

“Iz krovne evropske kuće fudbala smo dobili dva tumačenja. Prvo da može nastupiti, a drugo da ne može”, potvrđuje izvor Dnevnog avaza iz NSBiH.

Na pitanje kako je to uopšte moguće, uslijedio je sljedeći odgovor:

“Jednostavno, pravni i sportski sektor UEFA-e su u koliziji, odnosno, dali su dva različita mišljenja, tako da ni mi sada ne znamo na čemu smo, odnosno smijemo li uopće riskirati. Todorović je kartone trebao odraditi ili očistiti danas (petak) u duelu mladih selekcija BiH i Švicarske, što nam je u prvi mah i potvrđeno iz UEFA-e. Međutim, neposredno pred meč u Belfastu dobili smo suprotnu vijest”.

Iz NSBiH su se ponovo obratili relevantnim ljudima iz kuće evropskog fudbala i zatražili pomoć i dodatno objašnjenje.
Igrač zaradio kartone u U21, danas se igra utakmica U21, ćisti kartone. Većeras nema nikakve suspenzije i može i grati u slijedećoj utakmici U21, pogotovo u seniorskoj konkurenciji.
Svaka druga prića je diletantizam.
Ako je neki laik iz saveza u takvoj situaciji pitao UEFA-u šta da radi, zbunio je ljude, i vjerovatno nisu shvatili imbecilno pitanje, pa su mogući glupi odgovori.
FS BH je rak rana. :kafa:
PS
A i kvazinovinari nisu ništa korisniji, izvor Dnevnog avaza iz NSBiH :urnebes:
I meni je to cista logika.
Danas odradjuje kartone u selekciji u kojoj ih je dobio, a to je U21, sutra moze igrati za U21¸ A selekciju, U19 ako ima godine... sve drugo bi bilo jako cudno, osim ako postoji pravilo da crveni karton vazi neigranje po jednu utakmicu u svakoj selekciji?
Ta ti je dobra, takvo pravilo mogu izmisliti sam kod nas :mrgreen:
Ja mislim da mu taj kazna važi i za slijedeću utakmicu košarkaške reprezentacije :urnebes:

Jedini slučaj u kome bi se suspenzija mogla prenjeti na sutrašnju utakmicu je: Igrač nema više pravo igrati za U21(prestario..., slično kao kad prelazi iz kluba u klub - nemože odraditi suspenziju u sredini u kojoj je zaradio), što nije slučaj, znaći odradio je suspenziju.
Zadnja izmjena: Esport, dana/u 07 sep 2018, 12:59, ukupno mijenjano 1 put.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 07 sep 2018, 12:14

Ja mislim da je neko pohlupao lončiće :mrgreen: ali eto, koliko ja znam bit će 10 grupa iz kojih po dvije idu na Euro, a ostale 4 su pobjednici liga.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 07 sep 2018, 12:15

Sheyi je napisao/la:Ja mislim da je neko pohlupao lončiće :mrgreen: ali eto, koliko ja znam bit će 10 grupa iz kojih po dvije idu na Euro, a ostale 4 su pobjednici liga.
tako je.

baraza vise nema

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 07 sep 2018, 12:16

uporedite druge grupe i vidjet cete da imamo realno najlakse protivnike. Ako ovdje ne mozemo biti prvi zaista nismo za EURA ni za prvih 25 reprezentacija u evropi. Sjeverna Irska ubjedljivo najlosija drzava koja je u ovoj nasoj jakosnoj grupi za izvlacenje bila. Austrija osrednja ekipa, nije kanta za nabijanje ali definitivno takodjer jedna od najlosijih reprezentacija jakosne grupe ili kako se vec to zove.
Sigurno su losiji i od srbije i turske i svedske i danske (u najjacem sastavu) i velsa i td.
Sad druga je stvar sto i mi imamo jednu jako tanku reprezentaciju...
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 07 sep 2018, 12:36

zar nije austrija dobila svedsku sinoc 2-0... zar ta austrija nije dobila njemacku 2-1 nedavno... ja koliko vidim imaju 7 pobjeda u zadnjih 8 utakmica, jedini poraz od brazila.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 sep 2018, 12:46

Teams which fail in qualifying group stage may still qualify for the final tournament through the play-offs. Each league in the UEFA Nations League will be allocated one of the four remaining UEFA Euro 2020 places. Four teams from each league which have not already qualified for the European Championship finals will compete in the play-offs of their league, to be played in March 2020. The play-off berths will be first allocated to each pool winner, and if any of the pool winners have already qualified for the European Championship finals, then to the next best ranked team of the division, etc.

Kroz kvalifikacije ce se dobiti 20 ucesnika EP, po dva iz deset grupa.
Ko se ne plasira kroz kvalifikacije , ima sansu da se plasira koroz play off. Play off se odnosi na Ligu nacija i tada ce se dobiti preostala 4 ucesnika EP.
Liga nacija ce se zavrsiti u junu 2019., u smislu da cemo dobiti prvaka ukupne Lige Nacija, a to je prvak lige A.
Ostale grupe B,C,D play off igraju u martu 2020., nakon kvalifikacija. Najbolje plasirane ekipe unutar liga
B,C,D , koje se nisu plasirale na EP kroz kvalifikacije,igrace play off. Svaka liga ce dati po jednog ucesnika.

PS. I liga A ce igrati play off u martu 2020., oni koji (ako) se ne kvalifikuju kroz kvalifikacije.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 07 sep 2018, 12:58, ukupno mijenjano 2 puta.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 sep 2018, 12:50

DeeWa je napisao/la:uporedite druge grupe i vidjet cete da imamo realno najlakse protivnike. Ako ovdje ne mozemo biti prvi zaista nismo za EURA ni za prvih 25 reprezentacija u evropi. Sjeverna Irska ubjedljivo najlosija drzava koja je u ovoj nasoj jakosnoj grupi za izvlacenje bila. Austrija osrednja ekipa, nije kanta za nabijanje ali definitivno takodjer jedna od najlosijih reprezentacija jakosne grupe ili kako se vec to zove.
Sigurno su losiji i od srbije i turske i svedske i danske (u najjacem sastavu) i velsa i td.
Sad druga je stvar sto i mi imamo jednu jako tanku reprezentaciju...
Ako budemo prvi u grupi ima jos polufinale i finale i samo prvi ide na EP . a imaju i kvalifikacije tako da treba dati podrsku reprezntaciji vratit malo atmosferu i plasiratt cemo se na Ep

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 sep 2018, 13:16

kakav bi Zakaric bio na beku?

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 07 sep 2018, 13:20

DrFilgud je napisao/la:Teams which fail in qualifying group stage may still qualify for the final tournament through the play-offs. Each league in the UEFA Nations League will be allocated one of the four remaining UEFA Euro 2020 places. Four teams from each league which have not already qualified for the European Championship finals will compete in the play-offs of their league, to be played in March 2020. The play-off berths will be first allocated to each pool winner, and if any of the pool winners have already qualified for the European Championship finals, then to the next best ranked team of the division, etc.

Kroz kvalifikacije ce se dobiti 20 ucesnika EP, po dva iz deset grupa.
Ko se ne plasira kroz kvalifikacije , ima sansu da se plasira koroz play off. Play off se odnosi na Ligu nacija i tada ce se dobiti preostala 4 ucesnika EP.
Liga nacija ce se zavrsiti u junu 2019., u smislu da cemo dobiti prvaka ukupne Lige Nacija, a to je prvak lige A.
Ostale grupe B,C,D play off igraju u martu 2020., nakon kvalifikacija. Najbolje plasirane ekipe unutar liga
B,C,D , koje se nisu plasirale na EP kroz kvalifikacije,igrace play off. Svaka liga ce dati po jednog ucesnika.

PS. I liga A ce igrati play off u martu 2020., oni koji (ako) se ne kvalifikuju kroz kvalifikacije.
to je to otprilike sto sam jutros napisao u dva posta.
i tako je:-)
sve ostalo su nagadjanja.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 sep 2018, 13:21

Cimirot na desnog beka, to je i igrao na početku karijere, bolje je da to bude on nego da gubimo Bešića i njegovu agresivnost na sredini terena koja će nam baš trebati protiv jakih Iraca.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 07 sep 2018, 13:21

edinjo-bih je napisao/la:kakav bi Zakaric bio na beku?
Dobar, ja bi stavio Viscu i Zakarica po desnoj strani

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 07 sep 2018, 13:27

mahic je napisao/la:zar nije austrija dobila svedsku sinoc 2-0... zar ta austrija nije dobila njemacku 2-1 nedavno... ja koliko vidim imaju 7 pobjeda u zadnjih 8 utakmica, jedini poraz od brazila.
Dobili tada veoma losu Njemacku, par dana kasnije popusili od Brazila 3-0. Jucer pobjedili Svedsku, koja je na osnovu svjetskog prvenstva igrala s dosta rezervnih igraca. Dobri su, ali imaju dosta i slabosti.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 07 sep 2018, 14:17

icetea01 je napisao/la:
mahic je napisao/la:zar nije austrija dobila svedsku sinoc 2-0... zar ta austrija nije dobila njemacku 2-1 nedavno... ja koliko vidim imaju 7 pobjeda u zadnjih 8 utakmica, jedini poraz od brazila.
Dobili tada veoma losu Njemacku, par dana kasnije popusili od Brazila 3-0. Jucer pobjedili Svedsku, koja je na osnovu svjetskog prvenstva igrala s dosta rezervnih igraca. Dobri su, ali imaju dosta i slabosti.
Pobjedili su 8 od zadnjih 9. Jedini poraz je od Brazila, a dobili su Njemacku, Svedsku, Rusiju, Urugvaj i Srbiju. Sve timovi koji bi bili favoriti protiv nas.
3/4 ekipe im je iz Bundeslige. Jako dobro igraju. Mi da imamo tolike igrace u bundesligi i da pobjedujemo timove koji oni pobjeduju ovdje bi se pisalo da cemo Euro osvojit, ali posto je Austrija....imaju dosta slabosti. Niko ne zna podcjenit kao mi. Mi smo ba najbolji imamo Dzeku i Pjanica i 21 ostalih iz kukuruz liga i klubova.
Zadnja izmjena: DzemoVoliMarmeladu, dana/u 07 sep 2018, 14:44, ukupno mijenjano 1 put.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 sep 2018, 14:21

Nikakav, posebno ne na desnom. Zakaric je inace slabiji u defanzivi. Da je tu Miro Stevanovic on bi to bez problema mogao pokriti, ovako mu ostaju Cimirot koji je to igrao nekad u U21 ili Besic.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 07 sep 2018, 14:38

isto da Kjosevskog stavis na gol, pa sad ako to mozes zamisliti
Zarathustra

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 07 sep 2018, 15:19

Sehic- Civic- Zukanovic-Sunjic-Cimirot- Besic- Pjanic- Krunic- Duljevic- Visca- Dzeko

Mislim da dileme nema, nadam se da nece staviti svoje ljubimce Zakarica i Sarica
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 sep 2018, 15:27

JavierBosnia je napisao/la:Sehic- Civic- Zukanovic-Sunjic-Cimirot- Besic- Pjanic- Krunic- Duljevic- Visca- Dzeko

Mislim da dileme nema, nadam se da nece staviti svoje ljubimce Zakarica i Sarica
+1
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, al87, Bing [Bot], Bordo10, Bosna2026, dedo26, GG3, komax, TefalTava i 63 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []