Ja se ne bih slozio, po meni je Prosinecki napravio dobru stvar. Nikome ne zeli i ne moze zabraniti da ne dodje, a na igracima je da shvate sta su im prioriteti. Sutra da neko nazove Prosineckog i kaze mogu li da propustim okupljanje jer mi je mrsko doci, on bi mu vjerovatno dopustio i onda ga ne bi dugo pozvao.JavierBosnia je napisao/la:Potpuno si u pravu.Unofficialpage je napisao/la:Imao dopuštenje od strane selektora, Asmir nazvao i pitao može li da ne dođe i selektor rekao da može, ne mora doći što znači dozvolio mu. A gdje vidim da hoće slagati? U ovome, dao saglasnost, dozvolu, dopuštenje da ne dođe i onda ga kaznio zbog toga. Bojim se da za nekoliko mjeseci svi vi koji sad ovo pravdate će te selektora mnogo više napadati nego što mi sad radimo. A u suštini mi i ne napadamo selektora već samo kažemo da ovakav način nije uredu i nije dobar, imat će mnogo više štete nego koristi od ovog.
Neispravan nacin za graditi autoritet i sve sto je htio. Pravilno bi bilo da je rekao, ne mozes odsustvovati ili se pojavi ili ces biti kaznjen.
Jedini ispravan nacin, trece nema.
Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Eh kad znate od riječi do riječi kako je tekao telefonski razgovor između njih dvojice, možete li nam reći i razlog zbog kojeg je Asmir tražio poštedu? Ja ponavljam da je igranje za reprezentaciju volja igrača a ne obaveza. Preskoči dva okupljanja i iznenadi se što nije pozvan na treće.Unofficialpage je napisao/la:Imao dopuštenje od strane selektora, Asmir nazvao i pitao može li da ne dođe i selektor rekao da može, ne mora doći što znači dozvolio mu. A gdje vidim da hoće slagati? U ovome, dao saglasnost, dozvolu, dopuštenje da ne dođe i onda ga kaznio zbog toga. Bojim se da za nekoliko mjeseci svi vi koji sad ovo pravdate će te selektora mnogo više napadati nego što mi sad radimo. A u suštini mi i ne napadamo selektora već samo kažemo da ovakav način nije uredu i nije dobar, imat će mnogo više štete nego koristi od ovog.
Meni je zao sto nismo znali zadrzati Meha Kodra na klupi..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Poselamio te harishprishovski je napisao/la:Meni je zao sto nismo znali zadrzati Meha Kodra na klupi..
Ti fakat ništa od onog što sam napisao nisi pročitao.. Ili bar nisi htio razumjeti šta piše..Unofficialpage je napisao/la:Razlog je nebitan i ne govorim da je Asmirov razlog opravdan ali to se odmah kaže a ne nakon 3 mjeseca. Jednostavno, selektor nakon davanja dozvole igraču nema šta da misli poslije. Nazvao te igrač i pitao može li da ne dolazi i on mu dozvolio i nakon 3 mjeseca ga kaznio. Glavna stvar ovdje je: DOZVOLIO. Koji primjer daje Robi sa ovakvim načinom igračima? Da je nedosljedan svojih odluka, da ne mogu imati povjerenje u njegove odluke, da hoće slagati. Ako je ovo uredu onda ne znam, čekat ćemo neko vrijeme kad će ovo isplivati na površinu vode i donjeti veliki problem.damir_82 je napisao/la:Hajmo sad iz drugog ugla.. Tebe kao selektora, Asmir Begovic nazove, i pita da propusti okupljanje zbog nekog razloga.. Tebi kao selektoru je taj razlog smiješan i ne misliš da je dovoljan da se propusti reprezentativno okupljanje.. (mora psa da vodi veterinaru).. Asmir Begovic ti kaže, da će doći ako mora..Unofficialpage je napisao/la:Nije problem koje Begović, da izbjegava pozive za reprezentaciju pa da je Kahn treba ga kazniti, prosto, ovdje se radi o profesionalizmu, poštenju, odnosima, iskrenosti, povjerenju i tu je Robi grešku napravio. Jednostavno, ni pod razno ni pod kakvim okolnostima ne možeš ako te neko, NN lice, nazove i kaže razloge i pita mogu li propustiti to i to i ti znajući tad sve to dozvoliš te da bi nakon 3 mjeseca došao pameti i kazniš to NN lice zbog odsustva. Takva praksa se mora zaustaviti, sad nije problem napravljen ali nekad hoće, ako nastavi s ovom praksom jer ovo neće donjeti ništa dobro.
Ti bi mu rekao: Nemoj dolaziti sve ok!
Kakva je poruka to Pjaniću, Džeki.. Ostalima..? Kad god se pas razboli zovite me, ja ću vas osloboditi obaveze dolaska!
Drugi slučaj, nema izgovora moraš doći!
Imaš igrača koji ti je tražio da bude oslobođen, nisi mu izašao u susret i preko svoje volje je tu.. A realno, jeste najbolji, ali imaš nekog da će odraditi njegov posao..
Sad dajmo za pravo selektoru da kaže Asmiru da ne mora da dolazi, jer mu ne treba igrač koji je mislima ko zna gdje.. Ali i da mu izostavljanjem sa spiska da do znanja da mu se kao šefu to ne sviđa, i da ni Asmir nužno ne mora biti član ekipe ako već ima razlog da izostane..
Ne treba njemu Asmir na tim okupljanjima da bi ga probao, da bi vidio koliko može.. Već da sa Džekom, Pjanićem čini udarnu trojku naše ekipe, koji će biti prvi među jednakima, a ne povlasteni.. Da primjerom pokaže koliko mu je stalo do uigravanja, da okupljanja, do ovih mlađih koji dolaze.. Do reprezentacije...
I nije ovo kazna Asmiru, već samo opomena.. Opet će ga osloboditi ako mu to bude ovaj tražio, jer očito čovjek neće igrače koji su tu mimo svoje volje..
Da je razlog zbog kojeg je tražio poštedu bitan selektor bi dao dozvolu za odsustvo i Asmir bi bio pozvan za naredno okupljanje.. Kao što je prvi put (Bugarska, Senegal) želio da zaliječi neku lakšu povredu, dobio dozvolu da ne dolazi i pozvan naredni put..
Ovaj opet traži dozvolu da ne dođe, ali razlog nije povreda, već "nešto" za šta obojica kažu da nije nešto ultra bitno..
Dakle razlog za odsustvo je ključan u cijeloj priči..
Asmir rekao "Doći ću ako moram!"
Selektor dao dozvolu igraču, da ne bi na okupljanju imao igrača koji je tu radi reda i jer je "morao doći".. I poslao poruku ostalim igračima da razmisle prije nego zatraže poštedu..
-
edinjo-bih
- Kontakt:
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Momak nemaš kvalitet da budeš u prvih 11 i allahmanet. Cimi uvijek može biti u prvih 18.Vucevich je napisao/la:edinjo-bih je napisao/la:http://spo-rtske.ba/sta-je-ovom-izjavom ... -cimirota/![]()
![]()
A što se tiče nacionalnosti ili toga, pa naša ponajveća legenda je Srbin Miske.
Ako znaš igrat' znaš, ako ne znaš budeš na klupi i haj' zdra'o.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Neka Radoslav samo selektira i slaze tim pa kad Loncar osvane na sljedecem spisku umjesto Gojka djavo ce mu biti kriv. Momak dobija sansu i igra kada to selektor odluci a tatino je da sina podrzi.
Iako bi se slozio djelimicno sa njegovom procjenom sto se tice bliske proslosti. Kod Robijevog prethodnika se zvalo stvarno puno igraca ali uvjek su igrali isti. Vedu je izmisljana pozicija a Bazdarevic nije bio svjestan da mu tim svojim suludim izborom samo nanosi stetu. Mehmeda naravno nije vodio nacionalni kljuc nego limitirano znanje.
Nadam se da ovi budalasi iz uprave nece dovesti Mesu na klupu Hajduka. To ce tek biti show ako takvu ludost naprave pa kad Torcida skonta da je taktika samo formula na papiru. Sacuvaj boze ...
Iako bi se slozio djelimicno sa njegovom procjenom sto se tice bliske proslosti. Kod Robijevog prethodnika se zvalo stvarno puno igraca ali uvjek su igrali isti. Vedu je izmisljana pozicija a Bazdarevic nije bio svjestan da mu tim svojim suludim izborom samo nanosi stetu. Mehmeda naravno nije vodio nacionalni kljuc nego limitirano znanje.
Nadam se da ovi budalasi iz uprave nece dovesti Mesu na klupu Hajduka. To ce tek biti show ako takvu ludost naprave pa kad Torcida skonta da je taktika samo formula na papiru. Sacuvaj boze ...
Koje nebuloze, oćito je da pisac ove baljezgarije nezna šta je htio reći.edinjo-bih je napisao/la:http://spo-rtske.ba/sta-je-ovom-izjavom ... -cimirota/
Ali nije da to nismo navikli od portalskih resavaca.
Sreća pa vidimo ovaj sistem, savršeno funkcioniše, za prodaju svakakvih igrača 
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
- themaniaks
- Kontakt:
Odlicno je ovo,Prosinecki za selektora dozivotno
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
- akisarajevo92
- Kontakt:
mozda da mu se i progleda kroz prste ovu utakmicu samo ako izvuce neke pouke i vise nikad ne stavi na spisak Sarica i Civica
ostale minuse necu ni navoditi
ostale minuse necu ni navoditi
Don't believe the hype.
Mars iz reprezentacije zajedno sa Saricem. Ovo je odron.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
- anonymousHD
- Kontakt:
Nema se njemu šta gledat kroz prste, ne bi ni Sir Alex Ferguson bolje vodio ovu repku s ovakvim amaterima. Imamo 2 igrača u ekipi koja znaju igrat, ostalo bože sačuvaj
- Bazinga12345
- Kontakt:
Mjenjaj nesto Robi.
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
Robi vodi nas ka pobjedi
- akisarajevo92
- Kontakt:
Nakon 5462 članaka na portalima kako smo dobili selektora koji gaji ofanivnu igru, posjed, igru od noge do noge, dobili smo ovo danas