Penava je novi igrac Baskonije. Potpisao četvorogodišnji ugovor sa Baskonijom
Zadnje tri godine je proveo na univerzitetu Marshall, dok je prije toga bio član Sparsa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Ma da, vjerovatno su dali nekim neiskusnijim statističarima da rade utakmicu, ipak je prijateljska.Bassha je napisao/la:Nije to toliko do SS, na stranici ACB lige stoji bas kako su oni napisali
Ajdin zabio 5 poena (1/1 za 2 i 1/1 za 3) za 5 minuta na parketu. U igru je usao u samom finisu 3/4, a kasnije je poceo 4/4. Igrao bi sigurno i vise da nije napravio 3 licne greske. Ti fauli ga malo zezaju kroz cijelu karijeru, ali je danas svejedno za kratko vrijeme pokazao da ima veliki potencijal. Recimo mladi Litvanac Sedekerskis zasad dobija mnogo vise minuta od Ajdina, ali uglavnom nista ne pokaze na parketu.kobe24 je napisao/la:
Prijateljska protiv ekipe iz San Sebastiana.
KSBiH sta reci, pa dokle vise ?miky_hz je napisao/la:Đonlagić: Nije istina da Penava nije želio doći, ali njegova karta bila preskupa za KSBiH
I za kraj, član UO KSBiH se osvrnuo na status Ajdina Penave, novog člana Baskonije koji nije bio na okupljanju reprezentativaca.
“Koliko sam informiran, danima je trajalo pregovaranje dok se nije našla navodno najpovoljnija varijanta za kartu po cijeni od 1.600 dolara. No, saznao sam da od tog momenta niko više Penavu nije kontaktirao, odnosno da su ga se sjetili tek kad je potpisao ugovor s Baskonijom, ali ga klub tada nije htio pustiti”.
Bukva trijumfalno ustedio 1600$ ... znao da mu ionako Dzasmin nebi dao ni minuta na terenu ...miky_hz je napisao/la:1.600 dolara. No, saznao sam da od tog momenta niko više Penavu nije kontaktirao, odnosno da su ga se sjetili tek kad je potpisao ugovor s Baskonijom, ali ga klub tada nije htio pustiti”.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.