Diletant obicni i neznalica. Zato i odgovara **** u savezu. Isti su.DrFilgud je napisao/la:Za povredu Bicakcica se znalo na dan objavljivanja spiska. Za Civica i Nastica barem 7 dana prije utakmice.
Vranjes je zadnju utakmicu odigrao 26.08., kada se on povrijedio, zasto se nije reagovalo?
Sta je sa Todorovicevim kartonima?
Ljudi, ne moze se ignorisati takav amaterizam, ne smijemo se zavaravati pobjedom uz katastrofalnu igru i javasluk
Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- osobaodpovjerenja
- Kontakt:
Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH
Srdjan Stanic pitarski ker
Island svakako tu ne pripada, oni su ekipa zrela za peti sesir sto su pokazali i danas.Moggi je napisao/la:nista gori od danske, islanda, svedske itdrishovski je napisao/la:Ma posteno govoreci prosjecna smo reprezentacija,koja eto zna odigrat poneku dobru partiju u kvalifikacijama sa malo jacim ekipama! Nismo mi nista bolji ni losiji pod Papetom ili Bazdarevicem ili Prosineckim... Samo eto od onih SP kvalifikacija s Papetom,dugo ce proci vremena pa da nam konkurenti za veliko takmicenje budu Grcka i Slovacka i ekipice s Baltika... A i tu su nas vile pronosale u okrsajima sa Slovackom... Jednostavno previse ocekujemo od ove reprezentacije...
ne trpa ga niko jer hoceaqarius je napisao/la:Vidim i dalje Čivića trpate u prvih 11.Dečko ne moze i ne smije protiv iole jačih ekipa biti tu.Drag mi je momak ali fizički je toliko inferioran protiv imalo ozbiljnijeg igrača a vala i tehnički.Treba tu jos puno rada na sebi i psihički a najvise fizički.Besića bezveze trosimo na beku..on treba biti na svom mjesta pa kad bi Kjosevskog stavili na beka.Cimirot-već ozbiljno sumnjam kako je uspio uopšte da se izdigne iz nivoa premijer lige.Ako je ovo najbolje sto imamo-a 90% da jeste onda smo ga pravo nahebali.
Zarathustra
Ma kako god,ja sam napisao neki dan da ce ove 2 tekme biti bolne za gledat... Ne vjerujem da ce ista bolje biti protiv Austrije,al eto nekad ranije smo imali super igru u u nekim tekmama pa izgubimo,mozda nam se vrati sad...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Ove pobjede su najvrijednije, mi danas nismo imali nekoga da iz zadnje linije iznese loptu, u vidu Besica naravno, koji je igrao beka. Dalje, Civic igra prvu pravu utakmicu u dresu reprezentacije i momak se pogubio, nema Kolasinca, nema Todorovica koji je sjajan u Salzburgu i odmah ti je to veliki problem, nema Vranjesa i Bicakcica za koje slobodno mogu reci da su okosnica odbrane zadnjih godina u reprezentaciji. Sve ovo sto sam nabrojao je veliki hendikep.
Istina je da smo pobijedili na suhi kvalitet pojedinca (Edin Dzeko) koji je odskakao od 22 igrača na terenu, Pjanke kada je imao loptu u nogama izgledalo je sigurno, borbenosti nije falilo. Sve ce se ovo sredit.
A ti bhsport si stvarno glup ko tocak nemoj se ljutit bgt.
Istina je da smo pobijedili na suhi kvalitet pojedinca (Edin Dzeko) koji je odskakao od 22 igrača na terenu, Pjanke kada je imao loptu u nogama izgledalo je sigurno, borbenosti nije falilo. Sve ce se ovo sredit.
A ti bhsport si stvarno glup ko tocak nemoj se ljutit bgt.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
pa igrali smo bukvalno bez bekova protiv ekipe koja igra po krilima i nabacuje, na milion nabacaka i isto toliko izbacenih dobijes objasnjenje ove danasnje predstave i 20 korneraDrFilgud je napisao/la:Nije ovo pljuvanje, cinjenica je da nismo bili hendikepirani, koliko smo lose igrali.
Falili su nam lijevi i desni bek. Sto se stopera tice, Zukanovic i Sunjic su 10% slabiji , ili 10% kvaliteniji od Vranjesa i Bicakcica, ali nista sto pravi bitnu razliku. Uz to su bili najbolji pojedinci.
Ta dva beka ne mogu biti razlog da S.Irska ima 20 kornera, mi jedan. Da imaju preko 25 suteva na gol, mi pet.
Realno, taj hendikep ne moze biti razlog da izgledamo kao amateri, i to amateri protiv S. Irske, ne protiv Njemacke.
Luksembrg, Malta pruzaju bolje partije protiv S.Irske, nego sto smo mi pruzili.
Sramota je traziti opravdanje za onakvu igru, u nedostatku standardnih bekova.
Pobijedili jesmo, Prosinecki nije polozio ispit.
Idemo dalje, vidjecemo hoce li izvuci pouke.
Zarathustra
Ma tako je druze makedonac. Mi smo prosjecna reprezentacija koja ima srece da ima dvije istinske zvijezde. Slaba izdanja su nazalost nasa realnost. Taj individualni kvalitet upravo ispliva u nekim trenutcima i to cesto bude dovoljno da ostvarimo dobar rezultat, ali trebamo biti realni i reci da su vrhunske reprezentacije na najmanje 7 pozicija jaci od nase reprezentacije. Naravno, uvijek treba traziti najbolje od igraca i mislim da mi mozemo na veliko takmicenje, ali slazem se da nekad mi previse ocekujemo od ove ekipe.rishovski je napisao/la:Ma posteno govoreci prosjecna smo reprezentacija,koja eto zna odigrat poneku dobru partiju u kvalifikacijama sa malo jacim ekipama! Nismo mi nista bolji ni losiji pod Papetom ili Bazdarevicem ili Prosineckim... Samo eto od onih SP kvalifikacija s Papetom,dugo ce proci vremena pa da nam konkurenti za veliko takmicenje budu Grcka i Slovacka i ekipice s Baltika... A i tu su nas vile pronosale u okrsajima sa Slovackom... Jednostavno previse ocekujemo od ove reprezentacije...
Znači prva utakmica u kojoj nas protivnik nadigra i hajmo pljuvati sve redom, a krenut ćemo od selektora?!bhsport je napisao/la: To ti je bilo zbog tog jel igramo u posjed.![]()
Odgovorio sam ti u ovoj nasoj privatnoj raspravi. On je svojom taktikom ugusio Besica na beku, Pjanica u sredini sa Gojkom i Saricem i odsjeko je Dzeku.
On je morao odmah nakon 10 minuta ici sa Gojkom na beka a Besic u sredinu, morao je praviti presing i ometati stopere u kreiranju napada. Njhove stopere koji su kao sto si mi rekao dugim loptama gadjali njihova krila jer su nasi bekovi hala. I sam znas da je drugacije neometan slati dugu loptu ili je nabijati pod pritiskom.
Svi reprezentativci su rekli da smo mi igrali njihovu igru od pocetka. Tri puta smo spustili loptu, to je bio gol i sansa Dzeke i sva tri puta je uradio Pjanic.
Morao je imati dodatne pozive, siri spisak sa 25 imena, da se kao sto ti kazes moze izvaditi viza na vrijeme.
Imao je aferima danas koliko hoces i imao je vise srece nego pameti, a ovim Zenicanima i ostalim kompleksasima koji spominju Amara.
Od Amara sam ja ocekivao ovakvu utakmicu jer covjek igra 4-5-1 i ne zna nista vise (zbog cega mi nije bio prvi favorit za selektora), a od ovog slatkorjecivog kvazigvardiole sam ocekivao posjed protiv hebene sjeverne irske, da imamo glavu i rep a ne da bezglavo i panicno izbijamo lopte i oslonimo se na genijalnost Dzeke i kiks iraca koji je iskoristio Saric.
Protiv Austrije nek nam je Bog na pomoci, jer ova 'taktika' pusti protivniku sve daj mu 20 kornere i 25+ suteva i igraj na 3 kontre ce nas u crno zaviti.
Zuti klocu, ovo ti nije Azerbejdzan, nek mu neko objasni.
Nije u redu.. U najmanju ruku nije u redu..
Ja sam prije utakmice bio za opciju Cimirot desno, Besic u sredinu.. Ali mi je utakmica pokazala da je ova opcija bila bolja.. Ljudi napadaju po bokovima, i treba ti bolji, brži i jači igrač sa to pokuša da brani.. Besic je tu bolja opcija od Cimirota! Logično je bilo i lijevo staviti kapitena mlade reprezentacije, koji je u debiju protiv Koreje odigrao više nego pristojno.. Što je on danas izgledao kao amater, na to se ne može uticati.. Nemojte da razapinjemo momka zbog jedne tekme..
Pokušalo se na momente izaći na neki pritisak, ali nam bekovi onda ostanu na propuhu, a ovi uče da je svaka izbijena lopta u stvari duga lopta na krilo/napadača..
Ljudi su danas bili bolji, brži, agresivniji.. A kad ti protivnik na startu da nekoliko lopti u noge na svojoj trećini, to samo diže tebe, a protivnika sputava..
Koliko su bili bolji prvo poluvrijeme, pa hajd realno izdvoji te mrtve šanse..? Najbolja bila ona kad je broj 7 pucao iskosa a desne strane, Šeha hladno boksovao..
Nije bilo dobro ni najmanje.. Mora puno bolje.. Ali Jel to razlog da se vrijeđa selektor? Izgubio je Mesa od Irske u revanšu.. Nismo ni zaprijetili.. Jesi li ga nazivao ovakvim imenima? Ili poslije Kipra..?
I jel to in da ga zovemo menadžerski, ili imaš dokaze da je uzeo pare za pozive?
Tom logikom Mesa je uzeo pare za Matea Sušića, Milicevica, Pavlovića itd... I oni su zaigrali i izgubili se.. Što nije Mesa menadžerski?
Daj te igrače kojima treba uspostaviti posjed.. Kažeš Cocalic..? Nije Cocalic, niti bilo koji drugi toliko bolji od ovih koji su tu da bi se garantovao taj posjed danas.. Ako ćemo kenjat jer je "taj i taj" sigurno bolji, i jer "odgovorno tvrdiš" da bi "taj I taj" a jednom nogom bio bolji, onda nema fakat smisla...
Dodatni spisak da.. Slažem se.. Ali ko bi pretpostavio da ti na okupljanje dođe odbrana ranjena..?! Šta da se umjesto obrambenih povrijedila 3 vezna..? A on na prošireni stavio obrambene.. Treba onda napravit rezervni spisak sa još 15ak igrača, za ne daj Bože..?
Loše je ovo danas bilo, ali fakat nema smisla pljunuti samo da bi se pljunulo.. Malo realnosti..
Živio ti meni..
P. S. I fakat ne igramo u posjed
A dobro ljudi sad, realno, ovdje se izgleda i ne pljuje Prosinečki zbog same igre koliko zbog izjava od prije kako bi trebala izgledati naša reprezentacija, kako ćemo igrati, čemu ćemo težiti itd.
Pa mislim normalno da će reći da ćemo težiti pas igri, da želi da igramo lijepo sa puno golova, puno kombinatorike. Neće reći "mi imamo dva klasna igrača i devet panjeva, naravno mislim na Džeku i Pjanića. Pjanić u sredini igra sa dva poluamatera i nema teorije da mi išta možemo odigrati, pripremite sa negledljivu reprezentaciju. Što se tiče bekova tu smo još gori, nemamo zamjenu za Todorovića, na lijevom beku će igrati Ćivić koji utakmice nije odigrao sto godina, tako da očekujte kikseve i ispadanja njih dvojice.." itd itd.
Svaki trener je slatkoriječiv i svako priča ono što se sviđa navijačima, logično u neku ruku. Samo je pitanje da li će on od svega toga što priča uspjeti nešto prenijeti i na igrače odnosno na teren. Ja sam kod Prosinečkog vidio neke pomake u igri u prošlim prijateljskim, posebno protiv Senegala i Koreje, al' ovo danas stvarno jeste bilo vrlo loše sa tendencijom ka katastrofalnim, al' Bože moj nadam se da će biti bolje, čvrsto vjerujem u to.
Pa mislim normalno da će reći da ćemo težiti pas igri, da želi da igramo lijepo sa puno golova, puno kombinatorike. Neće reći "mi imamo dva klasna igrača i devet panjeva, naravno mislim na Džeku i Pjanića. Pjanić u sredini igra sa dva poluamatera i nema teorije da mi išta možemo odigrati, pripremite sa negledljivu reprezentaciju. Što se tiče bekova tu smo još gori, nemamo zamjenu za Todorovića, na lijevom beku će igrati Ćivić koji utakmice nije odigrao sto godina, tako da očekujte kikseve i ispadanja njih dvojice.." itd itd.
Svaki trener je slatkoriječiv i svako priča ono što se sviđa navijačima, logično u neku ruku. Samo je pitanje da li će on od svega toga što priča uspjeti nešto prenijeti i na igrače odnosno na teren. Ja sam kod Prosinečkog vidio neke pomake u igri u prošlim prijateljskim, posebno protiv Senegala i Koreje, al' ovo danas stvarno jeste bilo vrlo loše sa tendencijom ka katastrofalnim, al' Bože moj nadam se da će biti bolje, čvrsto vjerujem u to.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- PeppermintSA
- Kontakt:
Nevjerovatno koliko ljudi uzdizu Pjanica koji je bio u pet deka sa Saricem.
a zamislite da smo izgubili danasnju utakmicu
Zarathustra
Nisi u pravu i opet guras po svom bez zelje da priznas jucerasnje greske tzv Guardiole.damir_82 je napisao/la:Znači prva utakmica u kojoj nas protivnik nadigra i hajmo pljuvati sve redom, a krenut ćemo od selektora?!bhsport je napisao/la: To ti je bilo zbog tog jel igramo u posjed.![]()
Odgovorio sam ti u ovoj nasoj privatnoj raspravi. On je svojom taktikom ugusio Besica na beku, Pjanica u sredini sa Gojkom i Saricem i odsjeko je Dzeku.
On je morao odmah nakon 10 minuta ici sa Gojkom na beka a Besic u sredinu, morao je praviti presing i ometati stopere u kreiranju napada. Njhove stopere koji su kao sto si mi rekao dugim loptama gadjali njihova krila jer su nasi bekovi hala. I sam znas da je drugacije neometan slati dugu loptu ili je nabijati pod pritiskom.
Svi reprezentativci su rekli da smo mi igrali njihovu igru od pocetka. Tri puta smo spustili loptu, to je bio gol i sansa Dzeke i sva tri puta je uradio Pjanic.
Morao je imati dodatne pozive, siri spisak sa 25 imena, da se kao sto ti kazes moze izvaditi viza na vrijeme.
Imao je aferima danas koliko hoces i imao je vise srece nego pameti, a ovim Zenicanima i ostalim kompleksasima koji spominju Amara.
Od Amara sam ja ocekivao ovakvu utakmicu jer covjek igra 4-5-1 i ne zna nista vise (zbog cega mi nije bio prvi favorit za selektora), a od ovog slatkorjecivog kvazigvardiole sam ocekivao posjed protiv hebene sjeverne irske, da imamo glavu i rep a ne da bezglavo i panicno izbijamo lopte i oslonimo se na genijalnost Dzeke i kiks iraca koji je iskoristio Saric.
Protiv Austrije nek nam je Bog na pomoci, jer ova 'taktika' pusti protivniku sve daj mu 20 kornere i 25+ suteva i igraj na 3 kontre ce nas u crno zaviti.
Zuti klocu, ovo ti nije Azerbejdzan, nek mu neko objasni.
Nije u redu.. U najmanju ruku nije u redu..
Ja sam prije utakmice bio za opciju Cimirot desno, Besic u sredinu.. Ali mi je utakmica pokazala da je ova opcija bila bolja.. Ljudi napadaju po bokovima, i treba ti bolji, brži i jači igrač sa to pokuša da brani.. Besic je tu bolja opcija od Cimirota! Logično je bilo i lijevo staviti kapitena mlade reprezentacije, koji je u debiju protiv Koreje odigrao više nego pristojno.. Što je on danas izgledao kao amater, na to se ne može uticati.. Nemojte da razapinjemo momka zbog jedne tekme..
Pokušalo se na momente izaći na neki pritisak, ali nam bekovi onda ostanu na propuhu, a ovi uče da je svaka izbijena lopta u stvari duga lopta na krilo/napadača..
Ljudi su danas bili bolji, brži, agresivniji.. A kad ti protivnik na startu da nekoliko lopti u noge na svojoj trećini, to samo diže tebe, a protivnika sputava..
Koliko su bili bolji prvo poluvrijeme, pa hajd realno izdvoji te mrtve šanse..? Najbolja bila ona kad je broj 7 pucao iskosa a desne strane, Šeha hladno boksovao..
Nije bilo dobro ni najmanje.. Mora puno bolje.. Ali Jel to razlog da se vrijeđa selektor? Izgubio je Mesa od Irske u revanšu.. Nismo ni zaprijetili.. Jesi li ga nazivao ovakvim imenima? Ili poslije Kipra..?
I jel to in da ga zovemo menadžerski, ili imaš dokaze da je uzeo pare za pozive?
Tom logikom Mesa je uzeo pare za Matea Sušića, Milicevica, Pavlovića itd... I oni su zaigrali i izgubili se.. Što nije Mesa menadžerski?
Daj te igrače kojima treba uspostaviti posjed.. Kažeš Cocalic..? Nije Cocalic, niti bilo koji drugi toliko bolji od ovih koji su tu da bi se garantovao taj posjed danas.. Ako ćemo kenjat jer je "taj i taj" sigurno bolji, i jer "odgovorno tvrdiš" da bi "taj I taj" a jednom nogom bio bolji, onda nema fakat smisla...
Dodatni spisak da.. Slažem se.. Ali ko bi pretpostavio da ti na okupljanje dođe odbrana ranjena..?! Šta da se umjesto obrambenih povrijedila 3 vezna..? A on na prošireni stavio obrambene.. Treba onda napravit rezervni spisak sa još 15ak igrača, za ne daj Bože..?
Loše je ovo danas bilo, ali fakat nema smisla pljunuti samo da bi se pljunulo.. Malo realnosti..
Živio ti meni..
P. S. I fakat ne igramo u posjed
Idemo od pocetka, da je ovako igrao sa Hrvatskom i dobio ne da bi ga razapeli, nego nebi mogao sletiti. Ljudi reaguju na vrijeme jednostavno a mi cekamo da izgubimo sve sanse pa da se nesto mijenja.
Broj 2. Nisi u pravu za Besica on je morao igrati u sredini, a to se vidjelo pred kraj kada je usao Bajic pa uradjene rokade i Muhamed dosao u sredinu. On jedini sa Pjanicem zna zadrzati loptu, odigrati nesto smiriti te kao sto kazes agresivne sjeverne Irce. Jesu li tebe mozda iznenadili i Roberta danas sa trkom kao sto su Papeta iznenadili NIgerijci? Ako jesu njega onda je amater.
Menadzerski ga zovem zbog toga jer pravi menadzerske spiskove, jer se Papeta zvalo teletina, srnetina, jer je Mesa bio curan, jer su Amara nazivali morzom (sto tada nista nisi rekao za vrijedjanje za morza). Danas bi nam valjao Mateo Susic kao jedini i pravi desni bek, za njega Robert ni ne zna da postoji.
Kakav Cocalic i posjed? Ko je o tome pricao, nemoj da izmisljas molim te. Mesa je na jednu Belgiju izasao sa Djumicem, pa da je zutalj imao takvu sitaciju plakao bi ovdje ko dijete. Cocalic, Memisevic, Djumic su za rezervnog spiska i smijesno je sto govoris samo za defanzivce, pogledaj dodatne spiskove Pape ili Mese 6,7 igraca iz svih linija. Smijesni su ti argumenti nismo djeca.
Ti ko ovaj trubadur hoces i ti kriviti drzavu sto nam trebaju vize za Irsku pa zbog toga nije bilo dodatnog spiska.
Da si na rezervi imao Matea, 2 stopera imao bi sirinu, Zuka bi igrao beka gdje nebi bio kao Civic koji nije kriv za danas, rovit bez utakmica, ubacis ga u vatru, da pregori, da ga izgubis.
Ocito je opet se vracam na pocetak, presutiti da se ne talasa, a ne daj Boze iskritikovati neznalicu.
I ti sa mnom zivio pa da mnoge tekme analiziramo i sam znas da cemo lakse doci do pobjede iz posjeda od 67% nego iz onog od 33%, srecu smo ispucali sada moramo nesto na znanje odigrati.
Ti se sjecas Danske 2003 a ovih par balavaca tipa forestgumpa tad su vukli tutu ulicom, znas koliko smo tada desetkovani bili i znas sta se desilo gore. Tada su ti desnu stranu drzail Berberovic i Beslija a u sredini ordinirali Biscevic i Hrgovic, pa smo krv propisali, spustili loptu i odigrali najbolju akciju u istoriji ove reprezentacije.
Nismo mi jucer prvi put bili hendikepirani, niko nema pravo da se na to izvlaci a posebno zutalj koji je imao 8 mjeseci da se pripremi za ovu utakmicu, 8 mjeseci i koliko vec 6,7 utakmica to nije imao niko od prijasnjih selektora ama bas niko i niko nije bio ovako ocajan u debiju. Meni dovoljno da ga ne stedim, kao sto i on ne stedi janjece glavuse i zaporke.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Nismo igrali bez bekova, bekovi su bili Besic i Civic.Moggi je napisao/la:pa igrali smo bukvalno bez bekova protiv ekipe koja igra po krilima i nabacuje, na milion nabacaka i isto toliko izbacenih dobijes objasnjenje ove danasnje predstave i 20 korneraDrFilgud je napisao/la:Nije ovo pljuvanje, cinjenica je da nismo bili hendikepirani, koliko smo lose igrali.
Falili su nam lijevi i desni bek. Sto se stopera tice, Zukanovic i Sunjic su 10% slabiji , ili 10% kvaliteniji od Vranjesa i Bicakcica, ali nista sto pravi bitnu razliku. Uz to su bili najbolji pojedinci.
Ta dva beka ne mogu biti razlog da S.Irska ima 20 kornera, mi jedan. Da imaju preko 25 suteva na gol, mi pet.
Realno, taj hendikep ne moze biti razlog da izgledamo kao amateri, i to amateri protiv S. Irske, ne protiv Njemacke.
Luksembrg, Malta pruzaju bolje partije protiv S.Irske, nego sto smo mi pruzili.
Sramota je traziti opravdanje za onakvu igru, u nedostatku standardnih bekova.
Pobijedili jesmo, Prosinecki nije polozio ispit.
Idemo dalje, vidjecemo hoce li izvuci pouke.
Besic je barem 20 profesionalnih utakmica odigrao na desnom beku, od toga 3-4 u Evertonu, i to pristojno.
Civic je lijevi bek, los lijevi bek , ali je to njegova pozicija. Visca je pola sezone u Istanbulu igrao desnog beka, mogla je i to biti opcija?
Pa i da je Dzeko igrao beka, da smo dvije zamjene doveli iz futsal reprezentacije (vidi Slovacka - Danska), opet nema opravdanja za onu (ne)igru.
Mislim, ne treba opravdavati nesto sto ne valja, ovo je bilo u duhu cjelokupnog okupljanja i nas standardni javasluk.
Nadajmo se boljem.
Sve mi se vise cini da je Prosinecki usvojio taj nas pristup.
Radi isto sto su radili predhodnici. Nepostojanje igre, cirkus sa spiskom, spadanje na 2 igraca po liniji...
- JohnCleese
- Kontakt:
Prvi selektor u historiji nase reprezentacije koji je sa ovolikim brojem problema u pripremi utakmice, samim tim i u toku utakmice, otisao u goste jednoj ozbiljnoj i organizovanoj ekipi te uzeo tri boda
Bezrezervna podrska Robiju i momcima
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Parken.JohnCleese je napisao/la:Prvi selektor u historiji nase reprezentacije koji je sa ovolikim brojem problema u pripremi utakmice, samim tim i u toku utakmice, otisao u goste jednoj ozbiljnoj i organizovanoj ekipi te uzeo tri boda![]()
![]()
BHF
Teska je to tekma, svaki igrac se zeli dokazati da upadne i tih 11, a onda i pregoris. Robi je velik, pobjednik je cijeli zivot, ima kontinuitet.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!
- JohnCleese
- Kontakt:
Ok,mozda i jedini komparativan primjer.Miske01 je napisao/la:Parken.JohnCleese je napisao/la:Prvi selektor u historiji nase reprezentacije koji je sa ovolikim brojem problema u pripremi utakmice, samim tim i u toku utakmice, otisao u goste jednoj ozbiljnoj i organizovanoj ekipi te uzeo tri boda![]()
![]()
Tada smo takodjer imali nekoliko problema u pripremi pred mec, ali ne sjecam se da nam je bas jedna cijela linija nedostajala kao sada ( i to ona najproblematicnija, defanzivna)
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Polako Amawovci Zuti nije izgubio tekmu kad izgubi onda ga napadajte a do tad mu se mozete sageti 4 pedlja ispod cela i dobro povuci..... Da se osvrnem na tekmu kako kaze ona stara igru brisi bodove pisi ... kad se vrate pojedini igraci i kad Besic udje u sredinu bice to puno bolje
MUSVDG
Što si navalio na tzv. Guardiola? Sam si mu dao nadimak i konstantno ga omalovažavaš, iako je prva od 7 utakmica gdje je ekipa koju vodi izgledala loše na terenu.. Kakvi Hrvati? O čemu ti? Prvo uopšte nas ne možeš porediti, jer su nam ekipe nebo i zemlja.. Pa sa takvim igračima sramota da su tek prvi put nakon 20 godina prošli grupu na SP.. Bili su treći 98. pa nisu ni otišli na Evropsko 2000. Reagovali su sad pred svjetsko, a ako misliš da je Dalic neki aman stručnjak koji će napraviti veliku karijeru, varaš se..bhsport je napisao/la:
Nisi u pravu i opet guras po svom bez zelje da priznas jucerasnje greske tzv Guardiole.
Idemo od pocetka, da je ovako igrao sa Hrvatskom i dobio ne da bi ga razapeli, nego nebi mogao sletiti. Ljudi reaguju na vrijeme jednostavno a mi cekamo da izgubimo sve sanse pa da se nesto mijenja.
Vodimo 2:0, kraj tekme se bliži, normalno da ni protivnik nije agresivan kao tokom utakmice.. Visca može ostati na beku, čisto da pokrije poziciju, a Besic uci u sredinu..bhsport je napisao/la: Broj 2. Nisi u pravu za Besica on je morao igrati u sredini, a to se vidjelo pred kraj kada je usao Bajic pa uradjene rokade i Muhamed dosao u sredinu. On jedini sa Pjanicem zna zadrzati loptu, odigrati nesto smiriti te kao sto kazes agresivne sjeverne Irce. Jesu li tebe mozda iznenadili i Roberta danas sa trkom kao sto su Papeta iznenadili NIgerijci? Ako jesu njega onda je amater.
Ponavljam, prije tekme sam i ja razmišljao da je bolje staviti Cimirota na beka, jer je igrao to u mladoj reprezentaciji, i jer nam je Besic bitniji u sredini.. Sinoć još i snimak one patnje gledao, sreća pa nije Cimirot bio na beku na početku utakmice..
Pošto si izbjegao da odgovoriš na pitanje, da ponovim..bhsport je napisao/la: Menadzerski ga zovem zbog toga jer pravi menadzerske spiskove, jer se Papeta zvalo teletina, srnetina, jer je Mesa bio curan, jer su Amara nazivali morzom (sto tada nista nisi rekao za vrijedjanje za morza). Danas bi nam valjao Mateo Susic kao jedini i pravi desni bek, za njega Robert ni ne zna da postoji.
Jel imaš dokaz da su spiskovi po želji menadžera?
Zašto onda tom logikom ne zoveš ni Mešu recimo "Curan Menadžerski", jer je i on zvao i gurao igrače sa upitnim kvalitetom..
Pratiš li Matea u Sheriffu? Jel napredovao od prošlih okupljanja kad je bio u reprezentaciji?
Nemoj nam Avdiju zaboraviti..
Pa na moje pitanje kako bi riješio posjed jučer, rekao si Besic u sredinu i pitao si gdje je Cocalic na spisku..bhsport je napisao/la: Kakav Cocalic i posjed? Ko je o tome pricao, nemoj da izmisljas molim te. Mesa je na jednu Belgiju izasao sa Djumicem, pa da je zutalj imao takvu sitaciju plakao bi ovdje ko dijete. Cocalic, Memisevic, Djumic su za rezervnog spiska i smijesno je sto govoris samo za defanzivce, pogledaj dodatne spiskove Pape ili Mese 6,7 igraca iz svih linija. Smijesni su ti argumenti nismo djeca.
Ti ko ovaj trubadur hoces i ti kriviti drzavu sto nam trebaju vize za Irsku pa zbog toga nije bilo dodatnog spiska.
Da si na rezervi imao Matea, 2 stopera imao bi sirinu, Zuka bi igrao beka gdje nebi bio kao Civic koji nije kriv za danas, rovit bez utakmica, ubacis ga u vatru, da pregori, da ga izgubis.
Glasno i jasno kažem da sa Cocalicem ne ganjamo posjed iako sam nekad mislio da može jer je igrao kreativca do seniora..
Izašao je i Pape sa Anelom Hadžićem na Lukakua i Balea pa je ovaj odigrao odlično..
A nisam zaboravio kako je Mesa kukao tada jer mu fali igrača..
Pitanje je bilo logično.. Na prošireni spisak od 5-6 igrača ne možeš staviti komplet odbranu.. I da ti ostane..
Ovu situaciju da ti se igrači povrijeđeni pojave na vratima hotela nisi mogao znati i predvidjeti.. Vize su vadili dvije ili tri sedmice prije okupljanja..
Zuka ne smije igrati beka, pogotovo protiv ekipe koja forsira igru preko krila.. Zuka je jučer bio dobar jer je počeo Lafferty.. Vidio si belaja da se stigne Grigg?! (I Zuka i Sunjic)
Ne znam na osnovu čega si procijenio da je čovjek neznalica? Na osnovu 6 dobrih i jedne loše tekme? Na osnovu svih okolnosti koje su bile u tekmama?bhsport je napisao/la: Ocito je opet se vracam na pocetak, presutiti da se ne talasa, a ne daj Boze iskritikovati neznalicu.
I ti sa mnom zivio pa da mnoge tekme analiziramo i sam znas da cemo lakse doci do pobjede iz posjeda od 67% nego iz onog od 33%, srecu smo ispucali sada moramo nesto na znanje odigrati.
Ti se sjecas Danske 2003 a ovih par balavaca tipa forestgumpa tad su vukli tutu ulicom, znas koliko smo tada desetkovani bili i znas sta se desilo gore. Tada su ti desnu stranu drzail Berberovic i Beslija a u sredini ordinirali Biscevic i Hrgovic, pa smo krv propisali, spustili loptu i odigrali najbolju akciju u istoriji ove reprezentacije.
Nismo mi jucer prvi put bili hendikepirani, niko nema pravo da se na to izvlaci a posebno zutalj koji je imao 8 mjeseci da se pripremi za ovu utakmicu, 8 mjeseci i koliko vec 6,7 utakmica to nije imao niko od prijasnjih selektora ama bas niko i niko nije bio ovako ocajan u debiju. Meni dovoljno da ga ne stedim, kao sto i on ne stedi janjece glavuse i zaporke.
Svi treneri jednom postanu neznalice.. I Kodro u Sarajevu i Oda u Želji.. A to je kad zaškripe rezultati... Uvijek će neko ko je pljunuo odmah moći da kaže:"jesam li vam rekao"..
Mi ni tad u Danskoj nismo imali nekog prevelikog izbora.. Bez Hasana smo bili toliko često, da i nije bilo čudo što ga nema.. A i tada smo imali više sreće nego pameti, al hajd.. Zaboravi se kao i da nas je Belgija kod 1:1 sabila u naš šesnaesterac do bakljade.. Sve poslije je historija i hvalospjevi majstoru Ćiri..
Znaš da uvijek glasam za posjed, i da sam volio Papetovu filozofiju posjeda, jer ne možeš gol primiti kad imaš loptu.. Ali posjed ti diriguje tvoja ekipa, i koliko protivnik pusti..
Jbg, prvo poluvrijeme su oni imali jednu pristojnu šansu.. Mi jednu da valja i gol.. A prvo poluvrijeme smo bili očajni, tj složili se svi da je drugo bilo nešto bolje..
Selektor se za ovu utakmicu pripremio tako što je prijateljske ekipa odigrala dobro.. Iskopao je i tog Sarića koji je izvukao taj drugi gol, pa kako god...
Ova partija nije razlog da pljujemo.. Ako iz ovog ne nauči da mora naći igrače u šteku za ne daj Bože, da se na vrijeme raspita ima li igrač pravo igrati.. Ako rezultati i igra budu konstantno loši, onda kritika..
A prije svega pogledati spisak potencijalnih reprezentativaca i razmisliti je li nama ova liga B mjesto ili sa ovom ekipom baš moramo u viši rang?
Iz tog drugog ranga kvalifikovati si kao drugoplasirani na Evropsko je realan cilj i to je obaveza.. Sve ostalo su nerealne želje..
Dva beka trenutno u najboljoj formi nisu pozvana kod menadzerskog selektora, to su Vrsajevic i Burekovic.
jedan igra kod susica odlicno a drugi u ujpest u zivotnoj formi, cak se za burekovica raspituju u spaniji nakon duela sa seviljom ali zato je tu civic pozvan fuj
da ne idemo dalje o menadzerskom selektoru kako najlosiji golman premijer lige dobije poziv prije golmana lecha poznana itd
jedan igra kod susica odlicno a drugi u ujpest u zivotnoj formi, cak se za burekovica raspituju u spaniji nakon duela sa seviljom ali zato je tu civic pozvan fuj
da ne idemo dalje o menadzerskom selektoru kako najlosiji golman premijer lige dobije poziv prije golmana lecha poznana itd
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA