Miske01 je napisao/la:Vucevich je napisao/la:rope11 je napisao/la:Danas sam slično pričao i opet ponavljam, ma ko smo bolan mi pa da očekujemo da nadigramo Irsku i lagano ih dobijemo?
Jest, bilo je loše, vjerovatno jedna od gorih naših utakmica otkako pratim reprezentaciju i generalno se može bolje, ali nismo mi bolan ništa igrački bolji od njih. Onaj mrtvi prosjek, da nema Pjanića i Džeke bili bi na još nižem nivou jer neki prosječan poznavaoc fudbala ne bi ni znao nabrojati ostalih 9 igrača koji su danas igrali. Plus na sve to, bili smo desetkovani povredama. I opet nekako uzmemo 3 boda i to na njihovom terenu što ni puno boljim reprezentacijama nije uspjevalo.
Mi sebe stvarno precjenjujemo. Nismo loši, nismo nivo Farskih otoka, Kazahstana ni Moldavije, ali nismo baš toliko ni igrački jaki da očekuješ da razbiješ irce u Belfastu, iste one sj. irce koji su izborili EP pretprošle godine i došli čini mi se do šesnaestine finala gdje ih je za dlaku dobio Vels.
Mi smo u evropskim okvirima jedna prosječna reprezentacija, valjda je to svima jasno. Mislim da i veliki fudbalski entuzijasti vjerovatno nisu čuli ni za jednog našeg igrača osim Džeke i Pjanića.
ALI, niko ne očekuje da ćemo S. Irce srušit rezultatom 0-6, ali takođe ne očekujuju da će oni imati 67% posjeda lopte, da će nam stvoriti 26 prilika, 18-1 u kornerima... tako nas nisu karali ni Francuska, ni Španija, ni Argentina...
26 prilika? 26 suteva brate, cemu preuvelicavanje... tri ili cetiri ozbiljnije prilike su imali
Na pregledu je prikazano slijedeće:
U prvom poluvremenu onu situaciju iz prve minute gdje su tražili penal, šansu kad je neko šutirao iskosa sa desne strane a Šeha odbranio..
Mi šansu Džeke i gol Duljevica..
Drugo poluvrijeme situacija kad Besic kasni ne baš dobar šut od zemlju koji Šeha izbacuje u korner, zatim naš gol, i situacija kad Lafferty sa par metara pogađa Šehu..
Na skraćenom pregledu ima ta njihova šansa iz prvog poluvremena, i golovi..
Loše smo izgledali.. Ljudi dominirali.. Ali iz te dominacije nisu stvarali sto postotne šanse.. Branio se cijeli tim, Džeko blokirao suteve, Višća čistio sa peterca..
Može i mora bolje, ali pljuvati ovako i selektora i igrače je van svake pameti..
A pogotovo je van svake pameti uvijek imati spisak onih koji bi "sigurno" odigrali bolje od onog koji je tu..
Zaboravili Spahina dodavanja protivniku i očajne partije..
Zaboravljaju se očajne partije i Kolasinca na lijevom beku, i pljune po kapitenu mlade reprezentacije..
Garant je i Vinko menadžerski jer mu je u našim najboljim u21 kvalifikacijama dao kapitensku traku.. Da ga proda..
Katastrofalno je Civic odigrao jučer, al polako majku mu..