Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dubrovnik
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la dubrovnik » 09 sep 2018, 16:50

Unofficialpage je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Ovako je bilo i kad je Meša tek preuzeo, s početka loša igra, užasna ali nekako smo pobjeđivali i bilo nas je par koji smo govorili da ne valja, neće ovako dovijeka ali su nas napadali govoreći isto ovo što i danas. Bitna je pobjeda, loš sastav... tek kasnije su vidjeli da nema igre, da je sve demagogija. Hoću reći, da kad je nešto loše to je loše i ne treba tražiti neka opravdanja već objektivno sagledati.

Sa ovim sastavom teško da bolje može ali mogao je biti bolji sastav. Morao je postojati neki rezervni sastav, nekih još igrača da mogu igrati a ne ovako da nemaš koga staviti u odbranu jer samo kod nas ima da nas iznenadi što se neko povrijedio. Ne mislimo 2-3 koraka unaprijed.

Ali definitvno Robi zaslužuje još koju utakmicu da vidimo na ćemu smo, najbitnija stvar je da vidimo da li uči iz vlastiti grešaka jer ako to bude onda je dobro jer nije problem napraviti grešku već je nevidjeti.
Da malo trznete politicare da ne trebaju vize za zemlje koje su sat vremena letom daleko kao sto trzate Robija za pobjede nigdje nam kraja ne bi bilo.
Povrijedilo se pola obrane u zadnjim utakmicama pred okupljanje.
Da trznete domace trenere kao sto trzate Robija pa da proizvedu kakvog beka a ne da u najboljim klubovima u BiH bekove igraju polovnjaci iz Srbije i Hrvatske. Da na kraju krajeva budemo samo posteni i prestanemo ga hebat za sve sto jest i nije kriv gdje bi nam bio kraj.
Mozda nam je njegova "greska" sa Begovicem danas donijela srecu. Igraca utakmice pola forumasa nije zeljelo na golu. Hrabre i postene prati sreca.
Nije danas bilo dobro to i slijepac vidi ali pitanje je da li je moglo biti bolje? Ocemo i EP sa mladim pa Gojak i ekipa ne dolaze u obzir za ove utakmice.
I gdje su te stotine igraca koje je Bazdarevic zvao i uigravao. Vidim da su bekove danas igrali prinudno igraci. Nema tih Mesinih uigranih sa rezervnih spiskova. Pomalo momci imat cemo ga kad pljuvati ako stvarno zasluzi.
Trzam ja i političare, ne branim ih. Nije moj posao da razmišljam o sastavu, igri, taktici i on za to prima veliku platu i kao takav zaslužuje kritiku. Da je to moj posao ja ne bih dozvolio da ostanem na samo 3 igrača u odbrani već bih imao neki rezervni spisak, gdje bih se koliko toliko osigurao. Zašto nije mogao biti pozvan Sušić da igra beka? Bolje da igra to igrač kojem je to prirodna pozicija nego veznjak. O svim tim stvarima je trebao da misli Robi, cijeli plan S. Irska je odrađen amaterski, od sastava pa do igre. Samo se nadam da će se popraviti i da ćemo zaigrati mnogo bolje u nastavku jer isti nam je cilj a to je da budemo na EP.
Puno je bilo ozlijeda u zadnji momenat a koliko shvacam ovu papirologiju potrebno je 20 i kusur dana za srediti vizu. Ja Matea Susica nikad ne bih pretpostavio Besicu koji nije sjajno rjesenje. Isti sastav bih izveo kao Robi. Sve osim Sarica bi bilo isto. Dozvoli da neko razmislja i drugacije. Saricu bih pretpostavio Krunica ili Gojaka. I da uzeo bih Gojaka Marinovicu pod svaku cijenu i bojim se kakve bih prigovore zbog toga popaso. Ali tako ja razmisljam o seniorskoj reprezentaciji.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 09 sep 2018, 16:53

bhsport je napisao/la:@damir_82, slozit ces se da se ne slazemo i da posebno ti neces popustiti ni prema cemu niti priznati neku od dosta gresaka sto je bilo jucer.
Mozemo ovako u nedogled ali cu ti jos odgovoriti na tvoj post.
Lagano prebacujes temu sa pogresaka Guardiole na njegove nadimke, klasicni spin. Da zovem ga Guardiola zbog njegove price koja je suplja i koju je dosta bezmozgovica ovdje popusilo da covjek igra na posjed. Naravno treba li napominjati najveceg trenera sa tim stilom Guardiolu.
Samo sto ovaj zutalj zna pricati o posjedu a o utakmici koju je pripremao 8 mjeseci i prikazao nulu, i najgori posjed u istoriji reprezentacije treba mu nasapunjati nos tim isti posjedom kojim se dicio i hvalio, dakle bajke i ubleha. Dakle neznalica.
Zasto neznalica? Pored razloga koje sam gore naveo, usao je u utakmicu sa planom A koji se zove prihvati igru iraca, bez plana Bi C, to amateri tako rade, dakle - NEZNALICE.
Ako on kao veliki ljubitelj posjeda igre nije uspio sa nasom najjacom sredinom Besic-Pjanic i njegov treci igrac Saric uspostaviti posjed Sjevernim Ircima od 40% kako ocekivati da uspostavi posjed protiv jacih reprezentacija - NEZNALICA.
Ta tvoja prica i teorija kako je Besic jucer pogodak na beku umjesto u sredini ili da smo pokusali 2 puta odigrati pas igru pa nam nije uspjela ili da smo jednom pokusali presing pa se noge odsjekle kod mene ne pije vode, Ni za Besica, ni za tu pas igru (tako smo zabili prvi gol) ni taj presing, nismo imali atternative nego sjediti Sehicu u krilu i uzdati se u Sunjica i Zukanovica.
Idemo dalje, Mateo kakav je da je, bolja je opcija na beku i od Besica i od Visce i od CImirota, a pokazao je u Japanu da moze dati ruke.
Opet posjed i Cocalic. Kakve gluposti pises, rekao sam Besic u sredinu. Cocalic/Memisevic/Djumic su morali biti radi sirine tu. Tada bi umjesto Civica igrao Zuka beka i imao bi opet stopera na svom mjestu, ali jok naci ces ti nacin da odbranis i tu glupost sa 3 odbrambena igraca u rosteru, naravno.
Bolje ti je imati Zuku na beku nego Civica ili Besica, svakako.
Ova partija se ne smije predstavljati kao strateski uspjeh kada to nije. Ovo je bila cista sreca i zutom se mora sada sjesti na vrat da ispravlja stvari ako zna i da nas vodi na evropsko. Ako ne zna ispraviti neka odstupi i opet se uhvati Azera i njihovih miliona pa neka njima prosipa suplju pricu o posjedu igre 33%, za njih je to svakako uspjeh. A
Posto ovo piskaranje ne vodi nicemu, necu se vise dopisivati nego sacekati Austriju da vidim da li je naucio iz svojih gresaka i da vidim taj posjed na djelu.
Zuti, mani se zaporaka i krkanja, posveti se utakmicama, zderati mozes i poslije toga.
Zasto hrvate spominjem? Jer moramo uciti od njih. Oni opominju i deru na vrijeme i zbog toga su tu gdje su, a mi merhametlije cekamo da se usere sve pa da djelujemo.
Ziv mi bio 100 godina i da nadjemo selektora koji ce nas odvesti na neko prvenstvo. Vjerovao sam da je zuti taj ali do sada me nicim nije uvjerio da to moze.
Sigurno se ne slažemo.. :)

Ovdje mi od svega u oči upada izjava da je Zuka bolji od Civica na beku, i ta cijela frka oko posjeda a ljudi nas sabili na našu trećinu.. Posjed ne uspostavljas sa tri igrača u vezi.. Cijela ekipa igra posjed.. A i ovo je prva utakmica bez kakvog takvog posjeda.. Pa sačekajmo narednu pa da vidimo :)
A mi se vidimo i čujemo svakako.. Pozz

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 09 sep 2018, 17:04

bihuzur je napisao/la:slika
Tacno vidis ko najvise pljuje Prosineckog, a razlog je jasan. Isto tako se radilo u vrijeme Safeta i jasno si mogao viditi i razloge, a boli ih qrac za reprezentaciju.

Stvarno misle da je neko glup, naivan, kreten i da ne primjecuje svu tu licemjernost.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 09 sep 2018, 17:07

Opasni ovi vasini ufol navijaju za bosnu a boga mole da nasi izgube samo dabi amava uhljebili :mrgreen:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 sep 2018, 17:40

dubrovnik je napisao/la:Puno je bilo ozlijeda u zadnji momenat a koliko shvacam ovu papirologiju potrebno je 20 i kusur dana za srediti vizu. Ja Matea Susica nikad ne bih pretpostavio Besicu koji nije sjajno rjesenje. Isti sastav bih izveo kao Robi. Sve osim Sarica bi bilo isto. Dozvoli da neko razmislja i drugacije. Saricu bih pretpostavio Krunica ili Gojaka. I da uzeo bih Gojaka Marinovicu pod svaku cijenu i bojim se kakve bih prigovore zbog toga popaso. Ali tako ja razmisljam o seniorskoj reprezentaciji.
Jest bilo povreda puno ali nije to glavni razlog slabog rostera već vrijeme, trebaju više ni selektor ni savez nisu razmišljali o scenariju povreda. Moralo se još viza izvaditi, za još neke igrače a imalo se saznanja o nekim igračima da su povrijeđeni, ako mi forumaši imamo takve informacije onda ih pogotovo selektor mora imati. Ti i ja smo nekad, prije 4-5 mjeseci, govorili o reagovanju na vrijeme i divili se Hrvatima kako oni reaguju na vrijeme. Ovo je prilika da se reaguje na vrijeme, svi to trebamo. Garantujem ti ako Robi ovako nastavi da će nam 3x gore nego pod palicom Meše jer je Meša, barem, van terena radio dobar posao a to Robi ne radi. Uspostavljanje reda na neki skroz čudan način, pogrešan, korištenjem nekih izmišljenih stvari, tipa razgovor sa Lulićem, kratkoročno neće donjeti problem a dugoročno hoće i to veliki. Ali ja još uvijek vjerujem u Robija da može dosta bolje, da će opravdati očekivanja, nije dobro počeo ali se nadam da će dobro nastaviti.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 sep 2018, 18:05

dubrovnik je napisao/la:Puno je bilo ozlijeda u zadnji momenat a koliko shvacam ovu papirologiju potrebno je 20 i kusur dana za srediti vizu. Ja Matea Susica nikad ne bih pretpostavio Besicu koji nije sjajno rjesenje. Isti sastav bih izveo kao Robi. Sve osim Sarica bi bilo isto. Dozvoli da neko razmislja i drugacije. Saricu bih pretpostavio Krunica ili Gojaka. I da uzeo bih Gojaka Marinovicu pod svaku cijenu i bojim se kakve bih prigovore zbog toga popaso. Ali tako ja razmisljam o seniorskoj reprezentaciji.
Jest bilo povreda puno ali nije to glavni razlog slabog rostera već vrijeme, trebaju više ni selektor ni savez nisu razmišljali o scenariju povreda. Moralo se još viza izvaditi, za još neke igrače a imalo se saznanja o nekim igračima da su povrijeđeni, ako mi forumaši imamo takve informacije onda ih pogotovo selektor mora imati. Ti i ja smo nekad, prije 4-5 mjeseci, govorili o reagovanju na vrijeme i divili se Hrvatima kako oni reaguju na vrijeme. Ovo je prilika da se reaguje na vrijeme, svi to trebamo. Garantujem ti ako Robi ovako nastavi da će nam 3x gore nego pod palicom Meše jer je Meša, barem, van terena radio dobar posao a to Robi ne radi. Uspostavljanje reda na neki skroz čudan način, pogrešan, korištenjem nekih izmišljenih stvari, tipa razgovor sa Lulićem, kratkoročno neće donjeti problem a dugoročno hoće i to veliki. Ali ja još uvijek vjerujem u Robija da može dosta bolje, da će opravdati očekivanja, nije dobro počeo ali se nadam da će dobro nastaviti.
Robi nije pogrijesio ni po pitanju Begovica, ni Lulica.
Ne zelim pisati o tome ali znam da nije pogrijesio.
Mozda je mogao pozvati jos jednog stopera tipa Djumica koji ima papire zemlje iz EU i ne treba mu viza. Zasto to nije uradio nije mi jasno. Za malog Todorovica se dan prije odlaska reprezentacije na duplomsportu pisalo da ce moci igrati pa onda zadnji dan da nece. Vjerujem da je u Besicu vidio igraca koji moze pokrit tu poziciju u slucaju ozljede jednog od stopera. Robija stvarno volim kao osobu i sportasa ali ne vise od reprezentacije BiH.
Trazenje greske na silu da bi se pljuvalo iz ko zna kojih razloga meni nikad nisu bile opcija. Pa mi nismo jos izgubili utakmicu sa pravim A timom otkad nas Robi vodi a nekolicina ga pljuje kao zadnje g.vno. Nije ni vazno ali ovakva rasprava vodi u drugom pravcu. Reakcije se sve cesce vide na forumu u formi prozivanja jednog drugog strucnjaka. Vidjet ces kako ce ova rasprava zavrsiti.
Utakmicu protiv Austrije bi mi trebali dobit a bod me ne bi zadovoljio. Sta jos trebam reci. Da je debel, prozdrljiv i glup da bi bio u trendu. Takav ja nikad nisam bio.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 09 sep 2018, 18:34

Idemo dalje pise se pobjeda niko nepita kakva je igra bila svako pita koji je rezultat
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 sep 2018, 18:39

Robi nije pogrijesio ni po pitanju Begovica, ni Lulica.
Mozda je mogao pozvati jos jednog stopera tipa Djumica koji ima papire zemlje iz EU i ne treba mu viza. Zasto to nije uradio nije mi jasno. Za malog Todorovica se dan prije odlaska reprezentacije na duplomsportu pisalo da ce moci igrati pa onda zadnji dan da nece. Vjerujem da je u Besicu vidio igraca koji moze pokrit tu poziciju u slucaju ozljede jednog od stopera. Robija stvarno volim kao osobu i sportasa ali ne vise od reprezentacije BiH.
Trazenje greske na silu da bi se pljuvalo iz ko zna kojih razloga meni nikad nisu bile opcija. Pa mi nismo jos izgubili utakmicu sa pravim A timom otkad nas Robi vodi a nekolicina ga pljuje kao zadnje g.vno. Nije ni vazno ali ovakva rasprava vodi u drugom pravcu. Reakcije se sve cesce vide na forumu u formi prozivanja jednog drugog strucnjaka. Vidjet ces kako ce ova rasprava zavrsiti.
Utakmicu protiv Austrije bi mi trebali dobit a bod me ne bi zadovoljio. Sta jos trebam reci. Da je debel, prozdrljiv i glup da bi bio u trendu. Takav ja nikad nisam bio.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 sep 2018, 18:40

Znam da nije, a necu vam reci zasto!

:lol:

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 09 sep 2018, 18:46

Ivica Osim: Amar ima uvjete,zna pričati, ima i iskustvo, zreo je[/size]
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 sep 2018, 18:49

Vucevich je napisao/la:
Znam da nije, a necu vam reci zasto!

:lol:
Ako nece da kazu ovi koji su direktno ukljuceni sto bih ja bubao nesto sto sam cuo iz 3-e ruke.
Oni koji su u to ukljuceni mogu reci u svakom momentu a sute. Valjda postoji razlog za to.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 sep 2018, 18:55

bihuzur je napisao/la:
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Jos kada se sjetim kada neki sa lobotomije rece da je prednost Amara sto je bio bolji igrac od Zutog. :lol: :lol: :rol: :rol: :rol: Oj grob te yebo.
Moram to potraziti. :rol: :rol: :rol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

osobaodpovjerenja
Kontakt:

Post Postao/la osobaodpovjerenja » 09 sep 2018, 19:01

kakav mali zuti debeli pa husref je za njega amar
Srdjan Stanic pitarski ker

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 sep 2018, 19:02

Samo me zanima hoce li taj Amar imati obraza da se ponovo kandiduje za selektora?
Umjesto da uzme da trenira nekoga :roll:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 sep 2018, 19:09

Probisvjet je napisao/la:
bihuzur je napisao/la:
Jos kada se sjetim kada neki sa lobotomije rece da je prednost Amara sto je bio bolji igrac od Zutog. :lol: :lol: :rol: :rol: :rol: Oj grob te yebo.
Moram to potraziti. :rol: :rol: :rol:
Najveca prednost je sto 'poznaje domacu ligu' :lol:

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 sep 2018, 19:10

Ja nisam zeljovac, pa cu opet reci da nam je igra goli qurac i vise licimo na Maltu nego na Spaniju i "kratki pas" sto se tice igre. Nije ovo Prosineckom prva tekma, do sad bi se trebao poznati njegov rukopis, a mi isti kao prije, sve nesto na silu, duge lopte, cekamo kontru...
Juce da je na drugoj strani bila repka klase Belgije, Spanije, Engleske danas bi pricali o najvecem porazu u historiji.
Jedna S. Irska ti uputi 26 suteva i ima 18 kornera jbt :crazy:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 09 sep 2018, 19:12

Tobe postavi još koji put, možda bude smiješno...
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 sep 2018, 19:12

Vidim da je Engleski selektor manje od 24 sata nakon tekme uputio pozive novim igracima, hoce li mozda Prosinecki pozvati nekoga skoro sedmicu dana nakon sto je saznao da smo bez 4 defanzivca ili cemo krenuti protiv Austrije sa 3 defanzivca u ekipi opet?

osobaodpovjerenja
Kontakt:

Post Postao/la osobaodpovjerenja » 09 sep 2018, 19:27

ElCartel11 je napisao/la:Ja nisam zeljovac, pa cu opet reci da nam je igra goli qurac i vise licimo na Maltu nego na Spaniju i "kratki pas" sto se tice igre. Nije ovo Prosineckom prva tekma, do sad bi se trebao poznati njegov rukopis, a mi isti kao prije, sve nesto na silu, duge lopte, cekamo kontru...
Juce da je na drugoj strani bila repka klase Belgije, Spanije, Engleske danas bi pricali o najvecem porazu u historiji.
Jedna S. Irska ti uputi 26 suteva i ima 18 kornera jbt :crazy:
zuti je pape posle papeta, mesa posle mese. nikakav strucnjak, podlozan uticajima, eksperimentise i to je to. ko to ne vidi, zaslijepljen je. a ovo prozivanje amara je smijesno.
Srdjan Stanic pitarski ker

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Edincapitano, SanaBosna i 30 gostiju.