Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

svrakino1921
Kontakt:

Re: Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Post Postao/la svrakino1921 » 09 sep 2018, 20:19

Nemojte selektora uznemiravat
Potreban je mir
Poslije Austrije polemisite koliko hocete
Polako
Imamo golmana vrhunskog
Imamo Pjanica i imamo Dzeku
Ako mlatnemo Austriju prvi smo u ovoj grupi sigurno
Ko da smo mi prije imali neke aman zaman stopere i bekove
Igraj Bosno hej hej hej hej...
:bih: :bih:

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 09 sep 2018, 20:19

Najgore od svega je što opet treba slušati onog Bahu morona.....juče pozdravlja gledaoce televizije BIH......pa onda kaže kako smo pobijedili Sjevernu Koreju sa Robijem kao selektorom.....onda jedno tri puta minimalno spominje Dublin i stadion u Dublinu, a ono Belfast.......
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 09 sep 2018, 20:21

sekula je napisao/la:Najgore od svega je što opet treba slušati onog Bahu morona.....juče pozdravlja gledaoce televizije BIH......pa onda kaže kako smo pobijedili Sjevernu Koreju sa Robijem kao selektorom.....onda jedno tri puta minimalno spominje Dublin i stadion u Dublinu, a ono Belfast.......
:urnebes: :urnebes:

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 09 sep 2018, 20:30

sekula je napisao/la:Najgore od svega je što opet treba slušati onog Bahu morona.....juče pozdravlja gledaoce televizije BIH......pa onda kaže kako smo pobijedili Sjevernu Koreju sa Robijem kao selektorom.....onda jedno tri puta minimalno spominje Dublin i stadion u Dublinu, a ono Belfast.......
Samo za Bahu iz ćoška. :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 sep 2018, 20:36

damir_82 je napisao/la: Stanje sa igračima je saznao na dan okupljanja, ponedjeljak odnosno utorak.. U četvrtak su otišli u Belfast.. Koliko je to prostora za pozive/vize?
Jel treba 100 puta ponavljati problem sa vizama?
Pa on mora biti u kontaktu s pozvanim igracima svaki dan, znati kad kihnu, kad ih stomak zaboli. O cemu mi pricamo, cuj saznao za povrede na dan okupljanja. Nisu se okupili da janje okrecu :roll:
Sto se viza tice, ne trebas ponavljati.
Anicic i M. Susic imaju hrvatski, a Djumic danski pasos. Njima ne trebaju vize za S. Irsku i mogao ih je zvati.
Cak je neko i kontaktirao M.Susica i ovaj je rekao da bi rado dosao. Nije on Cafu, ali nije puno slabiji od Todorovica.
Anicic je pristojan stoper i njegov dolazak bi otvorio mogucnost da se Zukanovic prebaci na lijevog beka.
Obojica su vec igrala za reprezentaciju i poznaju saigrace.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 09 sep 2018, 20:48

gledao sam na pinku, prilicno u soku, tako da nisam ni pohvatao sve bahine izvale.
ne mogu da vjerujem da nijednom nisam primjetio to dublin i sjeverna koreja:-)

ono sto sam zapamtio i sto me nasmijalo je: "saric igra u koreji i sada se dobro odbio od norvuda"
(hoce covjek da ga faulira i razbi se ko malo dijete)

ono sto me strasno nerviralo je uvlacenje selektoru i kao nabijanje na nos neznalicama zbog sehica i sarica.
debil ne konta da sarica samo onaj gol mozda moze zadrzati u prvih 11, ako i to.
sehicu svaka cast, dostojna zamjena begovicu ali nema sanse da on brani kada je begovic tu.

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 09 sep 2018, 20:53

babino je napisao/la:gledao sam na pinku, prilicno u soku, tako da nisam ni pohvatao sve bahine izvale.
ne mogu da vjerujem da nijednom nisam primjetio to dublin i sjeverna koreja:-)

ono sto sam zapamtio i sto me nasmijalo je: "saric igra u koreji i sada se dobro odbio od norvuda"
(hoce covjek da ga faulira i razbi se ko malo dijete)

ono sto me strasno nerviralo je uvlacenje selektoru i kao nabijanje na nos neznalicama zbog sehica i sarica.
debil ne konta da sarica samo onaj gol mozda moze zadrzati u prvih 11, ako i to.
sehicu svaka cast, dostojna zamjena begovicu ali nema sanse da on brani kada je begovic tu.
:crazy: Pa nisam valjda izmislio? :mrgreen:
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 09 sep 2018, 21:09

Za Sarica je rekao da igra u Samsungu u Sjevernoj Koreji, toga se sjecam. Baho kritican po obicaju.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 09 sep 2018, 21:12

DrFilgud je napisao/la:
damir_82 je napisao/la: Stanje sa igračima je saznao na dan okupljanja, ponedjeljak odnosno utorak.. U četvrtak su otišli u Belfast.. Koliko je to prostora za pozive/vize?
Jel treba 100 puta ponavljati problem sa vizama?
Pa on mora biti u kontaktu s pozvanim igracima svaki dan, znati kad kihnu, kad ih stomak zaboli. O cemu mi pricamo, cuj saznao za povrede na dan okupljanja. Nisu se okupili da janje okrecu :roll:
Sto se viza tice, ne trebas ponavljati.
Anicic i M. Susic imaju hrvatski, a Djumic danski pasos. Njima ne trebaju vize za S. Irsku i mogao ih je zvati.
Cak je neko i kontaktirao M.Susica i ovaj je rekao da bi rado dosao. Nije on Cafu, ali nije puno slabiji od Todorovica.
Anicic je pristojan stoper i njegov dolazak bi otvorio mogucnost da se Zukanovic prebaci na lijevog beka.
Obojica su vec igrala za reprezentaciju i poznaju saigrace.
Da,naravno.. Zvati ih svaki dan oko 5, da ih pita da nisu slučajno ozbiljnije povrijeđeni..?
Naravno da je saznao stanje onog dana kad ih je pregledala medicinska služba reprezentacije, ustanovila da Bičakčić i Vranješ ne mogu igrati, a da će ovu dvojicu lijevih bekova osposobiti.. Bičakčić se, recimo, povrijedio vikend pred okupljanje.. Vranješ nije ni igrao zadnje utakmice zbog crvenog kartona, pa ko da pretpostavi da će se pojaviti povrijeđen..
Sad je lako biti general poslije bitke, ali je logika da imaš stopere i dva lijeva beka koji su roviti ali će biti osposobljeni.. Nemojte biti neozbiljni sa Zukom na beku, pogotovo protiv reprezentacija koje forsiraju igru preko krila.. Njemu i Sunjicu je jučer bio idealan razvoj situacije, shodno njihovim sposobnostima: Irci centriraju, njih dvojica izbacuju.. Možda bi juče odigrao bolje od Civica, ali zdrav razum i logika nalažu da igra lijevi bek, kapiten mlade reprezentacije.. Imao je loš dan, loše je odigrao, ali je logika da počne utakmicu..
Za Todorovića je sramota svih što nisu na vrijeme reagovali..
Logično je da ti bekovi budu iz mlade reprezentacije, u nedostatku standardnih bekova..
imaš 4 štopera na spisku, dva se povrijedila pred okupljanje, dva ostaju..
Imaš 2 lijeva beka na spisku i jednog desnog, a dva štopera (koja su na kraju povrijeđeni) mogu igrati tog desnog beka.. Na kraju spletom okolnosti ostaneš i bez tog jednog desnog beka i njegovih alternativa.. I to na dan okupljanja..
Da ne raspravljamo uzalud, jer se očito nećemo složiti..
Ko god od ponuđenih da je igrao juče teško da bi situacija bila bolja na terenu.. Poklopile se nevjerovatne stvari koje ne pamtim da su se nekom desile, ali eto srećom ludom smo preživjeli.. Jedna loše odigrana utakmica.. Prva.. Nadajmo se i posljednja..

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 sep 2018, 21:17

Kažu saznao na dan okupljanja koje povrijeđen, to je još gore saznanje. Ne znam, ali valjda nije toliko teško skontati, uredu znam da jest za naš savez pa me i ne čudi, pozvati dodatnih 7-8 igrača rezervnih za svaki slučaj, izvaditi im vize, ovo sam očekivao od Robija, smatrao sam da će ovo biti logično za njega ali sam se prevario.

Pozivi u trebali biti uručeni još prije nego što su otišli u Belfast a ne ovako, dan prije utakmice nemamo pojma hoće li više ikog zvati, da ih danas odmah čekaju. Ili i ovo ima neko opravdanje?
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 09 sep 2018, 21:23

Unofficialpage je napisao/la:Kažu saznao na dan okupljanja koje povrijeđen, to je još gore saznanje. Ne znam, ali valjda nije toliko teško skontati, uredu znam da jest za naš savez pa me i ne čudi, pozvati dodatnih 7-8 igrača rezervnih za svaki slučaj, izvaditi im vize, ovo sam očekivao od Robija, smatrao sam da će ovo biti logično za njega ali sam se prevario.

Pozivi u trebali biti uručeni još prije nego što su otišli u Belfast a ne ovako, dan prije utakmice nemamo pojma hoće li više ikog zvati, da ih danas odmah čekaju. Ili i ovo ima neko opravdanje?
opravdanje je u tome sto su sunjic i zuka bili fantasticni, izbili svaki centarsut iraca i mogli bi se sad naljutiti da im se naknadno pozove konkurencija.
ukoliko se neko od njih dvojice, ne daj Boze povrijedi, Besic je igrao par tekmi kao stoper u karijeri.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 sep 2018, 21:34

damir_82 je napisao/la:
Da,naravno.. Zvati ih svaki dan oko 5, da ih pita da nisu slučajno ozbiljnije povrijeđeni..?
Naravno da je saznao stanje onog dana kad ih je pregledala medicinska služba reprezentacije, ustanovila da Bičakčić i Vranješ ne mogu igrati, a da će ovu dvojicu lijevih bekova osposobiti.. Bičakčić se, recimo, povrijedio vikend pred okupljanje.. Vranješ nije ni igrao zadnje utakmice zbog crvenog kartona, pa ko da pretpostavi da će se pojaviti povrijeđen..
Sad je lako biti general poslije bitke, ali je logika da imaš stopere i dva lijeva beka koji su roviti ali će biti osposobljeni.. Nemojte biti neozbiljni sa Zukom na beku.
Majstore, igrac koji je pozvan u reprezentaciju, duzan je da istog momenta kada osjeti zdravstveni problem, to javi selektoru.
Ako stvari nisu tako postavljene, ako se ceka da dodje dan okupljanja, pa da igrac selektoru kaze "ja sam povrijedjen", onda je to luda kuca.
Znaci dodje dan okupljanja: "Dobar dan selektore, evo meni cirkular odsjek'o nogu prije pet dana. Necu moci igrati, moze me dr Karabeg pregledati".

Sto se Zukanovica tice, odigrao je desetine utakmica u Serie A na lijevom beku. Ako nije primio gol protiv Rome, Milana, Lazia, valjda bi mogao odigrati i protiv irskih velemajstora.
https://www.transfermarkt.de/ervin-zuka ... aison=2014
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 09 sep 2018, 21:44, ukupno mijenjano 1 put.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 09 sep 2018, 21:44

Unofficialpage je napisao/la:Kažu saznao na dan okupljanja koje povrijeđen, to je još gore saznanje. Ne znam, ali valjda nije toliko teško skontati, uredu znam da jest za naš savez pa me i ne čudi, pozvati dodatnih 7-8 igrača rezervnih za svaki slučaj, izvaditi im vize, ovo sam očekivao od Robija, smatrao sam da će ovo biti logično za njega ali sam se prevario.

Bičakčić izašao zbog povrede u subotu, u ponedjeljak došao na okupljanje i pregledom ustanovljeno da ne može igrati ove dvije utakmice.. Šta je tu čudno? Detaljni pregledima utvrdili da Bičakčić i Vranješ ne mogu, a Nastić i Vranješ mogu igrati.. Nisu oni povrijeđeni 15 dana, već su se povrijedili sad pred okupljanje..

Mi ne znamo ni šta se dešava u taboru osim da je Džeko dobio slobodno par sati..
Možda su se i poslali dodatni pozivi.. Otkud mi znamo..?

Dodatni igrači ok, ali i jel bi zvao dodatnih 3-4 samo odbrambenih igrača? Koliko nama fali odjednom.. Pa daj koje krilo, pa napadač, pa veznih par komada.. Opet bi falilo..
Ova situacija se nije mogla pretpostaviti..
A i ti igrači sa dodatnog spiska su kvalitetom prije za klupe nego za prvih 11.. Al dobro.. Pravi smo konstruktivni kritičari..

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 sep 2018, 21:49

damir_82 je napisao/la:

Bičakčić izašao zbog povrede u subotu, u ponedjeljak došao na okupljanje i pregledom ustanovljeno da ne može igrati ove dvije utakmice.. Šta je tu čudno? Detaljni pregledima utvrdili da Bičakčić i Vranješ ne mogu, a Nastić i Vranješ mogu igrati.. Nisu oni povrijeđeni 15 dana, već su se povrijedili sad pred okupljanje..

Mi ne znamo ni šta se dešava u taboru osim da je Džeko dobio slobodno par sati..

Dodatni igrači ok, ali i jel bi zvao dodatnih 3-4 samo odbrambenih igrača? Koliko nama fali odjednom.. Pa daj koje krilo, pa napadač, pa veznih par komada.. Opet bi falilo..
A i ti igrači sa dodatnog spiska su kvalitetom prije za klupe nego za prvih 11.. Al dobro.. Pravi smo konstruktivni kritičari..
Prosineci je trebao, onog trenutka kada su Bicakcica iznijeli sa terena, telefon u sake i zvati Djumica, Anicica. U najgorem slucaju, kada su utvrdili da su svi ti igraci povrijedjeni, a to je 5-6 dana pred utakmicu, trebalo se reagovati, kada vec nije poslao predpozive.
Yebi ga, sve sto se u normalnom svijetu podrazumijeva, kod nas je visa matematika.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 09 sep 2018, 21:50, ukupno mijenjano 1 put.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 09 sep 2018, 21:50

A sta je sa kartama za Austriju
Jesul rasprodate
Jel bilo redova
Nista se ne javlja
Nema slika nikakvih

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 09 sep 2018, 21:53

svrakino1921 je napisao/la:A sta je sa kartama za Austriju
Jesul rasprodate
Jel bilo redova
Nista se ne javlja
Nema slika nikakvih
Nema sanse, ako bude pola stadiona bicu zadovoljan
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 sep 2018, 21:54

bhpremierliga12 je napisao/la:
svrakino1921 je napisao/la:A sta je sa kartama za Austriju
Jesul rasprodate
Jel bilo redova
Nista se ne javlja
Nema slika nikakvih
Nema sanse, ako bude pola stadiona bicu zadovoljan
Ma bit će rasprodan stadion sigurno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 sep 2018, 22:00

damir_82 je napisao/la:

Trebao je zvati 7-8 dodatnih igrača 3-4 odbrambrenih, 2-3 veznjaka i 1-2 napadača a to je: 3+ 2 +1 = 6 ili 4+3+2 = 9, nije pretjerano teško, pogotovo ako znaš da ima problema oko viza, moramo 1-2 koraka unaprijed razmišljati.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 09 sep 2018, 22:02

DrFilgud je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:

Prosineci je trebao, onog trenutka kada su Bicakcica iznijeli sa terena, telefon u sake i zvati Djumica, Anicica. U najgorem slucaju, kada su utvrdili da su svi ti igraci povrijedjeni, a to je 5-6 dana pred utakmicu, trebalo se reagovati, kada vec nije poslao predpozive.
Yebi ga, sve sto se u normalnom svijetu podrazumijeva, kod nas je visa matematika.
Tog trenutka on ima još 3 štopera na spisku!
Ovdje je samo frka oko Todorovića, i što je trabalo imati alternativu za njega.. Odigrali bi to Vranješ ili Bičakčić, da nisu povrijeđeni, a i nije se znalo da će trebati zamjena dok se nije stiglo u Belfast.. Na žalost.. Greška velika, ali evo ne pamtim da se nekome desilo nešto slično.. Želim da vjerujem da je ovo opomena da se drugi put reaguje na vrijeme..
DrFilgud je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:
Sad je lako biti general poslije bitke, ali je logika da imaš stopere i dva lijeva beka koji su roviti ali će biti osposobljeni.. Nemojte biti neozbiljni sa Zukom na beku.
Majstore, igrac koji je pozvan u reprezentaciju, duzan je da istog momenta kada osjeti zdravstveni problem, to javi selektoru.
Ako stvari nisu tako postavljene, ako se ceka da dodje dan okupljanja, pa da igrac selektoru kaze "ja sam povrijedjen", onda je to luda kuca.
Znaci dodje dan okupljanja: "Dobar dan selektore, evo meni cirkular odsjek'o nogu prije pet dana. Necu moci igrati, moze me dr Karabeg pregledati".

Sto se Zukanovica tice, odigrao je desetine utakmica u Serie A na lijevom beku. Ako nije primio gol protiv Rome, Milana, Lazia, valjda bi mogao odigrati i protiv irskih velemajstora.
https://www.transfermarkt.de/ervin-zuka ... aison=2014
Majstore, dva dana pred okupljanje.. Tad se povrijedio Bičakčić, to se vjerujem znalo.. Kad je došao potvrđeno da ne može igrati.. Za Vranješa je misterija kad, kako i gdje se povrijedio.. Možda na treningu pred polazak, jer čovjek nije igrao utakmice zbog kartona..
Bekovi osposobljeni da odigraju po utakmicu, štoperi nisu.. A sve se desilo vikend pred okupljanje...

Zukanovic je igrao kad je tek došao u Chievo, to je poslije SP u Brazilu, dakle 4 godine.. Mislim da je i tamo završio na štoperu.. Igrao je i protiv Andore, i Grčke jednom.. Nominalno može na tu poziciju, ali je kapiten mlade reprezentacije kojem je to prirodna pozicija u svakom slučaju u prednosti..

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 sep 2018, 22:14

damir_82 je napisao/la: Majstore, dva dana pred okupljanje.. Tad se povrijedio Bičakčić, to se vjerujem znalo.. Kad je došao potvrđeno da ne može igrati.. Za Vranješa je misterija kad, kako i gdje se povrijedio.. Možda na treningu pred polazak, jer čovjek nije igrao utakmice zbog kartona..
Bekovi osposobljeni da odigraju po utakmicu, štoperi nisu.. A sve se desilo vikend pred okupljanje...

Zukanovic je igrao kad je tek došao u Chievo, to je poslije SP u Brazilu, dakle 4 godine.. Mislim da je i tamo završio na štoperu.. Igrao je i protiv Andore, i Grčke jednom.. Nominalno može na tu poziciju, ali je kapiten mlade reprezentacije kojem je to prirodna pozicija u svakom slučaju u prednosti..
Za sve njih se znalo na dan okupljanja, da su povrijedjeni i upitni, sto se nije reagovalop. Ali to i nije vise bitno.
Apsolutno nema opravdanja za selektora koji je dozvolio da ostane na dva odbrambena igraca.
Gdje su predpozivi, gdje je rezervni spisak, gdje su naknadni pozivi igracima koji mogu putovati bez viza?
Je li bilo tesko predpostaviti da se mogu desiti povrede, od poziva, do dana okupljanja? koliko ja znam, to se cesto desava u fudbalu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, zgembo89 i 39 gostiju.