Jeste odavno su dole,dok su jos u kantonalnoj ligi.ASD je napisao/la:Jel Jedinstvo igra u ilijasu?
Jer nemaju vise pravo da igraju da onoj dole livadi u ljubinicima
Jeste odavno su dole,dok su jos u kantonalnoj ligi.ASD je napisao/la:Jel Jedinstvo igra u ilijasu?
Vjeruj mi da se varate. Mislim ne u potpunosti. Mogli bi igrati u Jedinstvu,Krivaji,Natronu i nezz kakav je taj Sašk,ali ovi ostali klubovi su prilicno jaki. Naravno da je Prva liga federacije svijet za sebe,bas kao sto je Premier liga za njih svemirski brod. Ali da ima kvaliteta i kvalitetni ekipa i igraca u ovom rangu,sigurno da da.ASD je napisao/la:Ovo su mi potvrdili igraci koji su igrali Premijer ligu, a danas igraju drugu ligu Sjever.Admir_Sa je napisao/la:Brate iskreno ovu ligu bi svako od nas koji imalo znamo lopte mogao igrati uz pristojnu kilažu i kondiciju
Skola nije potrebna nikakva, treba nesto malo znati i spremiti se, moze se igrati ova liga.
To je jedan od kljucnih razloga zbog kojeg treba da dodje do ujedinjenja liga.
Razlika u kvalitetit izmedju prve federalne i ove druge federalne, nebo i zemlja.
Naravno da ima.Kelner69 je napisao/la:Vjeruj mi da se varate. Mislim ne u potpunosti. Mogli bi igrati u Jedinstvu,Krivaji,Natronu i nezz kakav je taj Sašk,ali ovi ostali klubovi su prilicno jaki. Naravno da je Prva liga federacije svijet za sebe,bas kao sto je Premier liga za njih svemirski brod. Ali da ima kvaliteta i kvalitetni ekipa i igraca u ovom rangu,sigurno da da.ASD je napisao/la:Ovo su mi potvrdili igraci koji su igrali Premijer ligu, a danas igraju drugu ligu Sjever.Admir_Sa je napisao/la:Brate iskreno ovu ligu bi svako od nas koji imalo znamo lopte mogao igrati uz pristojnu kilažu i kondiciju
Skola nije potrebna nikakva, treba nesto malo znati i spremiti se, moze se igrati ova liga.
To je jedan od kljucnih razloga zbog kojeg treba da dodje do ujedinjenja liga.
Razlika u kvalitetit izmedju prve federalne i ove druge federalne, nebo i zemlja.
SENIORI STOPOSTOTNI: TREĆA UTAKMICA, TREĆA POBJEDA
Druga liga FBiH "Centar": FK RADNIK HADŽIĆI - NK Žepče 4:0
Radnik je nastavio s impresivnim rezultatima u ovoj sezoni tako da je u trećem kolu upisana i treća pobjeda čime je zadržano prvo mjesto na tabeli.
Pojedu našem timu donijeli su Alden Vladavić, Enes Kazić i Benjamin Šehić.
Od prve minute igrali su Ismir Mudželet, Edin Kovačević, Almedin Gusinac, Faris Fejzić, Irfan Hasanović, Amar Konjihodžić, Mirza Kalem, Meldin Podrug, Enes Kazić. Benjamin Šehić i Alden Vladavić.
S klupe su šansu dobili Dženan Klačar, Jasmin Beća i Almin Redžić. Oni su zamijenili Gusinca, Podruga i Kazića.
Svaka čast igračima i treneru Damiru Beći na novoj pobjedi!
Radnik ove godine ulazi u prvu ligu to je sigurno.semcho je napisao/la:Radnik Hadzici, maksimalan ucinak...
Nema jos od reorganizacije nista.... Pouzdane informacijeSignore je napisao/la:Zepce upisalo i trecu pobjedu. Dobri smoStigao sam jucer na drugo poluvrijeme i imao sam sta vidjeti. Dobra igra i tri lijepa gola. Poluvrijeme bilo 1-1, ali to nisam gledao. Ocekujem nas u top 3 na kraju sezone. Ne znam kakvi bi bili u Hadzicima da nije falilo par igraca, pa se ne usudim reci da mozemo biti prvi, a mislim svakako da je i vrijeme da Radnik osvoji. Bit cu zadovoljan da ih pratimo u stopu i da na proljece bude utakmica u Zepcu, a mi s njima u dva boda. Nek se narod malo zapali
SASK mi za sad gura dobro, bas onako kako sam ocekivao. Krivaja ocekivano losa, a Natron iznenadjujuce los, mada cetiri boda u cetiri kola u nije malo, dignut ce se oni. Ne znam samo zasto su ovi iz Rudara mijenjali ime, kao pokretali neki novi projekat i onda se brukaju. Uz Krivaju su siguran putnik u kanton.
Moze li mi netko pojasniti ako sam pogresno skontao. Ove sezone se moze dogoditi da budes npr. sedmi i ispadnes, a onaj osmi ostaje. Lige ce se popunjavati na osnovu plasmana klubova iz pojedinih kantona. Ako recimo sedam klubova iz ZDK bude na prvih sedam pozicija u ovoj ligi onda npr. pet njih upada u Drugu ligu Sjever naredne sezone, sesti i sedmi otpadaju u kanton dok bi npr. osmi koji je iz KS ostao, jer je on najbolje plasiran tim iz svog kantona, a igraju Drugu ligu Jug pa se ne usporedjuju s klubovima koji idu ma sjever. U teoriji mi zvuci da ce biti nezadovoljnih i zbog velike razlike u broju klubova kod pojedinih kantona mislim da ce svakako biti nezadovoljstva na kraju. To sve ako sam ja dobro skontao
Signore je napisao/la:Zepce upisalo i trecu pobjedu. Dobri smoStigao sam jucer na drugo poluvrijeme i imao sam sta vidjeti. Dobra igra i tri lijepa gola. Poluvrijeme bilo 1-1, ali to nisam gledao. Ocekujem nas u top 3 na kraju sezone. Ne znam kakvi bi bili u Hadzicima da nije falilo par igraca, pa se ne usudim reci da mozemo biti prvi, a mislim svakako da je i vrijeme da Radnik osvoji. Bit cu zadovoljan da ih pratimo u stopu i da na proljece bude utakmica u Zepcu, a mi s njima u dva boda. Nek se narod malo zapali
SASK mi za sad gura dobro, bas onako kako sam ocekivao. Krivaja ocekivano losa, a Natron iznenadjujuce los, mada cetiri boda u cetiri kola u nije malo, dignut ce se oni. Ne znam samo zasto su ovi iz Rudara mijenjali ime, kao pokretali neki novi projekat i onda se brukaju. Uz Krivaju su siguran putnik u kanton.
Moze li mi netko pojasniti ako sam pogresno skontao. Ove sezone se moze dogoditi da budes npr. sedmi i ispadnes, a onaj osmi ostaje. Lige ce se popunjavati na osnovu plasmana klubova iz pojedinih kantona. Ako recimo sedam klubova iz ZDK bude na prvih sedam pozicija u ovoj ligi onda npr. pet njih upada u Drugu ligu Sjever naredne sezone, sesti i sedmi otpadaju u kanton dok bi npr. osmi koji je iz KS ostao, jer je on najbolje plasiran tim iz svog kantona, a igraju Drugu ligu Jug pa se ne usporedjuju s klubovima koji idu ma sjever. U teoriji mi zvuci da ce biti nezadovoljnih i zbog velike razlike u broju klubova kod pojedinih kantona mislim da ce svakako biti nezadovoljstva na kraju. To sve ako sam ja dobro skontao
Cuo sam od lika koji je godinama u savezu da ce biti od naredne sezone,Kelner69 je napisao/la: Nema jos od reorganizacije nista.... Pouzdane informacije
Samo juniore i kadete? Ja sam procitao da ces morati imati cetiri omladinske selekcije, tj. juniore, kadete, pionire i predpionire?ASD je napisao/la: Evo konkretno ima to pravilo da svaki kanton mora imati po jednu ekipu, a recimo ima drugo pravilo po kojem ekipa ako zeli igrati tu ligu mora imati juniore i kadete da igraju omladinsku ligu.
S obzirom da nijedna ekipa iz BPK-a nema juniore i kadete, to znaci da ce se jedno od dva pravila morati prekrsiti.
U Drugoj ligi Sjever omladinske ekipe imaju samo 4 ekipe.
Trebas imati sve cetiri kategorije, s tim da pioniri i pretpioniori mogu igrati kantonalne lige, ali kadeti i juniori moraju igrati omladinsku ligu gdje se mjesta ogranicena, zato sam to naveo.Signore je napisao/la:Samo juniore i kadete? Ja sam procitao da ces morati imati cetiri omladinske selekcije, tj. juniore, kadete, pionire i predpionire?ASD je napisao/la: Evo konkretno ima to pravilo da svaki kanton mora imati po jednu ekipu, a recimo ima drugo pravilo po kojem ekipa ako zeli igrati tu ligu mora imati juniore i kadete da igraju omladinsku ligu.
S obzirom da nijedna ekipa iz BPK-a nema juniore i kadete, to znaci da ce se jedno od dva pravila morati prekrsiti.
U Drugoj ligi Sjever omladinske ekipe imaju samo 4 ekipe.
Shvatit cu da netko nema pionire i predpionire, al kako funkcioniraju klubovi bez juniora i kadeta? Odakle crpe igrace? Do 18. godine se bavis sutanjem lopte po asfaltu i onda dodjes u lokalni klub i zapocinjes svoju karijeru?Ne kontam, majke mi. Zar smisao amaterskih klubova iz manjih sredina nije taj da predstavljaju upravo to mjesto i da za njega igraju vecinom igraci iz tog mjesta, a ne da moras imati igrace iz susjednog sela i slicno da bi sastavio ekipu za koju nitko nece navijati, jer ekipa nema neke povezanosti s mjestom u kojem igra. Al nije to samo slucaj ovdje, ima puno ozbiljnijih klubova koji tako funkcioniraju. Eto GOSK kad udje u PL oni uzmu juniore i kadete od nekog kluba iz susjednih mjesta, uzmu kompletan tim koji se takmici pod njihovim imenom da bi oni mogli ispunjavati uslove. Kad ispadnu u Prvu Federalnu onda opet nastupaju bez omladinaca. Svakako sam za to da klubovi koji igraju rang vise od kantona moraju imati barem dvije omladinske selekcije, a da klubovi PL moraju imati cetiri. Tko ce proizvoditi igrace? Mozes ti nahvatati svake sezone 20 igraca, ali ce kvalitet nogometa u drzavi opadati, jer se ne radi s djecom. Tek sad kad mi kazes da u grupi sjever cak 12 klubova nemaju juniore i kadete i shvacam koliko nam je nogometni sistem u k* i zasto smo 40. liga Europe.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.