Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
bordobijeli
- Kontakt:
Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ja Robija bas gotivim sto je boem . sto selektor mora biti mrsav ,lijep, usminkan ma hajde ba to je prica za malu djecu . sto reko ja ga bas gotivim sto je opusten,debeo ,zut,karizmatican itd.
Nije tacno, vecina gotivi Prosineckog samo da nije Amar Osim. Da se Amar Osim onako pojavio sa bojlerom u trenerci, i sa istim patikama, sto je meni totalno ne bitno, odma bi isto tako ovde se o tome prepucavalo, samo od strane drugog tabora. Moramo da shvatimo da je reprezentacija iznad svega, ali isto da se uputi kritika ako je igra losa. Pogledaj te sa reprezentacijom Srbije sta moze da donese losa atmosfera oko reprezentacije, da ti dva igraca ne zele da igraju kao Nastasic i Milivojevic. Obadva bi glat upala u nasu prvu postavu.
Amaru je najveci uspjeh u karijeri poraz od Prosineckom. U kontekstu sa Velikim Ž. tko zna kad.BoixosNois1899 je napisao/la:Zamisli septembar 2018. godine i neko još spominje Amara Osima u kontekstu reprezentacije.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!
Amar Osim je odlican trener. To sto ostali imaju neke komplekse je druga stvar, a to se vidi jer vec poslije toliko godina ga pamte, i pamtiti ce.crozla je napisao/la:Amaru je najveci uspjeh u karijeri poraz od Prosineckom. U kontekstu sa Velikim Ž. tko zna kad.BoixosNois1899 je napisao/la:Zamisli septembar 2018. godine i neko još spominje Amara Osima u kontekstu reprezentacije.
Stvarno ovo prelazi sve granice normalnog, pa i ja sam bio više za Amara Osima da bude selektor. Međutim Prosinečki je dobio tu funkciju i sta sad ??? Valjda ga je normalno podržati, valjda je reprezentacija iznad svega??? Dajte više pustite se tog "ujedanja", bitna je pobjeda valjda, bitna su tri boda. na kraju se podvlaci crta i vidi se sta je ko i koliko uradio, ili kako se kaze na kraju se broje mrtvi.....
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ma to je ovdje na forumu tako Papeta kojim pogrdnim imenima nisu nazivali čovjek napravio super posao s reprezentacijom a kad je Meša preuzeo onda mi pitari posli udarati i kad treba i kad ne .klikker79 je napisao/la:Stvarno ovo prelazi sve granice normalnog, pa i ja sam bio više za Amara Osima da bude selektor. Međutim Prosinečki je dobio tu funkciju i sta sad ??? Valjda ga je normalno podržati, valjda je reprezentacija iznad svega??? Dajte više pustite se tog "ujedanja", bitna je pobjeda valjda, bitna su tri boda. na kraju se podvlaci crta i vidi se sta je ko i koliko uradio, ili kako se kaze na kraju se broje mrtvi.....
Najgore je što Prosinečki nije napravio nijednu grešku do sad, sve utakmice je dobro odradio, što je rijetkost za jednog našeg selektora, a najveća muka je što je pogodio sa Sarićem i što Sarić dade go prošlu utakmicu, ne može ga sad ni pejgamber istjerati iz prve postave.
https://sportsport.ba/fudbal/tim-koji-p ... iju/289577
O cemu ovaj frajer pise?! Po njemu je Besic tek sesti veznjak u reprezentaciji.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
- Bazinga12345
- Kontakt:
Ma lupa kao i obično. Bešić počinje 100%.kobe24 je napisao/la:https://sportsport.ba/fudbal/tim-koji-p ... iju/289577
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
Ja u zivotu nisam vidio goreg novinara. Svaki clanak je tolikikobe24 je napisao/la:https://sportsport.ba/fudbal/tim-koji-p ... iju/289577
Mada ako je ovo istina, onda pisi propalo. Cuj Saric i Cimirot opet u veznom redu, pa ni Mesa ni Pape nisu nesto ovoliko glupo radili
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 11 sep 2018, 11:17, ukupno mijenjano 1 put.
Utakmica sa Ircima odradjena bez greske? Zanimljivo fakat.coelho41 je napisao/la:Najgore je što Prosinečki nije napravio nijednu grešku do sad, sve utakmice je dobro odradio, što je rijetkost za jednog našeg selektora, a najveća muka je što je pogodio sa Sarićem i što Sarić dade go prošlu utakmicu, ne može ga sad ni pejgamber istjerati iz prve postave.
Samo dva stopera za ove utakmice nazvati bezgresnim. Jos zanimljivije.
Saric je osim gola za koji mu treba odati priznanje odigrao jedno jaku losu utakmicu u svim segmentima, a slazem se da ce prije Besic letiti iz prvih 11 nego Saric, sto se evo pokazalo da je Besic izgleda ispao iz tima.
Prosinecki za sada ima rezultat, ali daleko od toga da se predstavlja bezgresnim.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Tako je to drug moj, neki sindrom nas ubi. isto bi se ovako i o Amaru pisalo..bordobijeli je napisao/la:Ma to je ovdje na forumu tako Papeta kojim pogrdnim imenima nisu nazivali čovjek napravio super posao s reprezentacijom a kad je Meša preuzeo onda mi pitari posli udarati i kad treba i kad ne .klikker79 je napisao/la:Stvarno ovo prelazi sve granice normalnog, pa i ja sam bio više za Amara Osima da bude selektor. Međutim Prosinečki je dobio tu funkciju i sta sad ??? Valjda ga je normalno podržati, valjda je reprezentacija iznad svega??? Dajte više pustite se tog "ujedanja", bitna je pobjeda valjda, bitna su tri boda. na kraju se podvlaci crta i vidi se sta je ko i koliko uradio, ili kako se kaze na kraju se broje mrtvi.....
O Amaru se pisalo i tokom kampanje sve najgore, o Ivici da je slagiran, pa se niko od danasnjih dusebriznika kojima smeta nadimak Menadzerski nije zalio, cak stavise im je godilo.klikker79 je napisao/la: Tako je to drug moj, neki sindrom nas ubi. isto bi se ovako i o Amaru pisalo..
I digresija za Culica, do sada najvecu dominaciju a pobjedu slabijeg sam dozivio 98 kada i spominje Culic, sa tim da je Siroki Brijeg ispao od Sarajeva a realno je trebao dobiti 5 razlike, tako da Culicu obnovi gradivo.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
On je iz jednog od 2 tabora. To je bio i ostao od izbora do danasnjeg dana. Vidjet ces mu analize ako i kada Robi dozivi prvi kiks. Vidljiva je zudnja za tim momentom u svakom tekstu koji napise.kobe24 je napisao/la:https://sportsport.ba/fudbal/tim-koji-p ... iju/289577
To ne bi smjela biti karakteristika novinara ali i ta je profesija dobro degradirana u zadnjem desetljecu.
Cekaj ba, zar iko od vas nase "novinare" shvata ozbiljno?dubrovnik je napisao/la:On je iz jednog od 2 tabora. To je bio i ostao od izbora do danasnjeg dana. Vidjet ces mu analize ako i kada Robi dozivi prvi kiks. Vidljiva je zudnja za tim momentom u svakom tekstu koji napise.kobe24 je napisao/la:https://sportsport.ba/fudbal/tim-koji-p ... iju/289577
To ne bi smjela biti karakteristika novinara ali i ta je profesija dobro degradirana u zadnjem desetljecu.
To je najveci pogan u drzavi. To su uhljebi i prodane duse, šupkouvlakaci i ljige. Kakvo ba novinarsto.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Da, tocno. Novinarstvo ju u BiH i Srbiji dotaknulo dno. U Hrvatskoj je malo bolje iako su nijanse u pitanju.emir79 je napisao/la:Cekaj ba, zar iko od vas nase "novinare" shvata ozbiljno?dubrovnik je napisao/la:On je iz jednog od 2 tabora. To je bio i ostao od izbora do danasnjeg dana. Vidjet ces mu analize ako i kada Robi dozivi prvi kiks. Vidljiva je zudnja za tim momentom u svakom tekstu koji napise.kobe24 je napisao/la:https://sportsport.ba/fudbal/tim-koji-p ... iju/289577
To je najveci pogan u drzavi. To su uhljebi i prodane duse, šupkouvlakaci i ljige. Kakvo ba novinarsto.
Hrvatska je po tom pitanju puno puno ispred nas i takav profesionalni odnos struke je isto jedan od razloga sto su ispred nas. Ne znam kako je tesko nasim TV kucama koji prenose utakmice da uvedu 1-2 eksperta sa ekranom, pa da fino objasne stvari na ekranu, sto se tice taktike, klip detalja igre i tako dalje. Isto tako u Evropskim drzavama nije strano da se uvedu i ocijene poslije utakmice pojedinacno za igrace. I o takvim stvarima bi se trebalo razmisljati.
Ako govoris o sportskim komentatorima to je druga stvar. Tu BiH komentatori i ne postoje. Pa ovaj Baho se sramoti vec duze vrijeme i opet komentira reprezentaciju. On je uvreda za zdrav razum. Covjek preseli utakmicu u drugi grad. Ali moras znati da je npr. Drago Cosic koji je kudikamo bolji tv komentator od svih koje BiH ima takodjer sramota svoga posla. Politicki uvlakac rijetko vidjen na ovim prostorima. Sto bi reko Balasevic "nema toga sto ti likovi nece izreci i napisati za 100 Eura". Hrvatska jes za nijansu bolja sto se generalno novinarstva tice od BiH i Srbije ali one nisu standard nicega. U pitanju je novinarska mocvara. Sinoc na presu novinar pita Robija zasto smo lose igrali u Irskoj i sam daje odgovor. To je dno dna. Evo i ti se bavis tim zanatom pa sljedeci put pitaj Zutog zasto nije pozvao jos jednog stopera za danasnju utakmicu.Tristan10 je napisao/la:Hrvatska je po tom pitanju puno puno ispred nas i takav profesionalni odnos struke je isto jedan od razloga sto su ispred nas. Ne znam kako je tesko nasim TV kucama koji prenose utakmice da uvedu 1-2 eksperta sa ekranom, pa da fino objasne stvari na ekranu, sto se tice taktike, klip detalja igre i tako dalje. Isto tako u Evropskim drzavama nije strano da se uvedu i ocijene poslije utakmice pojedinacno za igrace. I o takvim stvarima bi se trebalo razmisljati.
Zivo me interesira sto ce reci. Neke stvari treba pitati i to bez ikakve zadrske cak i biti bezobrazan.
Ipak kad napises par kolumni kao vodeci kolumnista duplogsporta ne mozes ne pomisliti o onoj Balasevicevoj koju sam prije spomenuo.
Ja mislim na novinare i na eksperte u studiju prije i poslije utakmice. Ne mogu da razumim kako je tesko naci pravog eksperta kao Josko Jelicic u Hrvatskoj. Kod nas dodje kao ekspert koji se nije pripremio. Ne zna pocetni sastav, slabo prati nase igrace. Nije gledao npr zadnje utakmice Austrije a nesto ima da kaze. Kad ti dodje ekspert u studio moras se pripremiti. Ovo isto vazi za novinare.
Kod nas dodje Sabanadzovic pred utakmicu protiv S. Irske i pita voditelja igra li Vranjes, a ovaj mu potvrdno odgovara.Tristan10 je napisao/la:Ja mislim na novinare i na eksperte u studiju prije i poslije utakmice. Ne mogu da razumim kako je tesko naci pravog eksperta kao Josko Jelicic u Hrvatskoj. Kod nas dodje kao ekspert koji se nije pripremio. Ne zna pocetni sastav, slabo prati nase igrace. Nije gledao npr zadnje utakmice Austrije a nesto ima da kaze. Kad ti dodje ekspert u studio moras se pripremiti. Ovo isto vazi za novinare.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Beli98, bordobijeli, Edincapitano, ErosViverosViv, FerdinandF, hurem, Konzerva, nebeskasila, Proximic, s4mke, Sport90, Zabit, zikerrz21 i 135 gostiju.