Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

darker10
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la darker10 » 11 sep 2018, 12:48

Hajde bgti.Razumijem ja da neko navija za nekog,al da su Nadal i Djokovic na mjestu Federera zasigurno bi bili proglaseni GOAT-om od strane fanova ili njihovih stovatelja.Ne bi se tad spominjala nikakva mnozina.Ako recimo Djokovic dostigne i prestigne Federera po broju GS i barem se priblizi ovom Federerovom broju sedmica na broju 1 bez problema cu priznat da je covjek GOAT uz napomenu da bi to bilo objektivno tako iako bi Federer za mene uvijek ostao najbolji.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 11 sep 2018, 12:54

moj uzor-S.G je napisao/la:Trenutno Federer jeste GOAT, ne treba se zavaravat. S tim da dvojac Nole/Rafa imaju realne sanse da preuzmu titulu.
Ne moze biti goat neko ko je evo 11 godina karijere u sjeni dvojice igraca...Najvise GSova ima zato sto je kao stariji od njih igrao u najlosijoj eri tenisa u kojoj je skupio titule koje danas prave razliku u broju GSova. Po svim mogucim parametrima je ispod Nadala i Djokovica, jedino sto ga izvlaci su te titule sto je skupio ranije...

nagibBeg
Kontakt:

Post Postao/la nagibBeg » 11 sep 2018, 12:55

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 11 sep 2018, 13:03

darker10 je napisao/la:Hajde bgti.Razumijem ja da neko navija za nekog,al da su Nadal i Djokovic na mjestu Federera zasigurno bi bili proglaseni GOAT-om od strane fanova ili njihovih stovatelja.Ne bi se tad spominjala nikakva mnozina.Ako recimo Djokovic dostigne i prestigne Federera po broju GS i barem se priblizi ovom Federerovom broju sedmica na broju 1 bez problema cu priznat da je covjek GOAT uz napomenu da bi to bilo objektivno tako iako bi Federer za mene uvijek ostao najbolji.
Hahaha a posto se nece pribliziti Ferererovom broju sedmica jer nisu imali tu srecu da imaju slagiranu konkurenciju u kojoj sto godina zaredom budes broj 1 kao Federer i osvajas GSove protiv Rodicka, Filipusisa, Bagdatisa, Gonzaleza, Hewitta (sve sami goatovi) to znaci da nisu goat, vec je zbog toga Federer goat :rol:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 11 sep 2018, 13:04

ne vjerujem sta citam HAHHAHHHA
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 11 sep 2018, 13:06

Pa tebi je i Mourinho genije, a uglavnom nisi u stanju da napišeš više od jedne proste rečenice i objasniš makar jednim argumentom bilo koju od svojih tvrdnji.

Xcena
Kontakt:

Post Postao/la Xcena » 11 sep 2018, 13:09

Pošto se svaki pokušaj normalne diskusije svodi na isto, nema potrebe nastavljati.

U međuvremenu odvojimo minutu da se naklonimo čuvenom Grand slam finalisti iz zlatne ere tenisa.

slika

:bow:

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 11 sep 2018, 13:11

slika

Ovaj dečko je ipak najbolji reprezent najjače generacije koju tenis pamti.

Xcena
Kontakt:

Post Postao/la Xcena » 11 sep 2018, 13:13

Ma on mi je i gotivan, jedan od najjačih forhenda ikada, ali nema teorije da bi se u konkurenciji koja je dolazila mogao probiti do finala jednog Grand slama.

Al Baghdatis je . . .

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 11 sep 2018, 13:14

Oikamid je napisao/la:Pa tebi je i Mourinho genije, a uglavnom nisi u stanju da napišeš više od jedne proste rečenice i objasniš makar jednim argumentom bilo koju od svojih tvrdnji.
Stvarno? Moze ovaj argument?

Federer do 26e godine u GS finalima 12-2 (4 puta na kraju godne broj 1) uz napomenu dva poraza su od tinejdzera Nadala na RG :mrgreen:

Federer nakon 26e godine u GS finalima 8-8 (1 na kraju godine broj 1)

Ali pretpostavljam da te i ovo nece zadovoljiti kao argument u moju korist. Mozda nije do toga da je nakon 26 konkurencija bila mnogo jaca, vec je mozda omatorio sa 26 pa poceo gubiti :rol:

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 11 sep 2018, 13:18

japa je napisao/la:
Oikamid je napisao/la:Pa tebi je i Mourinho genije, a uglavnom nisi u stanju da napišeš više od jedne proste rečenice i objasniš makar jednim argumentom bilo koju od svojih tvrdnji.
Stvarno? Moze ovaj argument?

Federer do 26e godine u GS finalima 12-2 (4 na kraju godne broj 1) uz napomenu dva poraza su od tinejdzera Nadala na RG :mrgreen:

Federer nakon 26e godine u GS finalima 8-8 (1 na kraju godine broj 1)

Ali pretpostavljam da te i ovo nece zadovoljiti kao argument u moju korist. Mozda nije do toga da je nakon 26 konkurencija bila mnogo jaca, vec je mozda omatorio sa 26 pa poceo gubiti :rol:
Nije ono post upućen tebi... :mrgreen:

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 11 sep 2018, 13:20

Prepoznao sam se jer sam ljubitelj Mourinha :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 sep 2018, 13:26

Federer u zadnjih 10 godina ima: 45 titula i od toga 7 GS titula i 13 Masters titula
Nadal ima 57 titula i od toga 12 GS titula (7 RG) i 24 Masters titule (18 titula na šljaci)
Đoković 55 titula i od toga 14 GS titula i 29 Masters titula.

Imajući u vidu da je 6 god stariji od njih, ovo ne izgleda kao dominacija jer te godine ne dođu do izražaja protiv Delpa, Nishikorija i sličnih ali protiv igrača koji imaju isti nivo kao i ti, još su u najboljim teniskim godinam tad već dođe do izražaja. Hajmo reći da na Federera godine utiči nekih 10% to ostali ne mogu da iskoriste, okrenu u svoju korist ali Novak i Rafa mogu jer imaju isti nivo tenisa kao i on.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

memija38
Kontakt:

Post Postao/la memija38 » 11 sep 2018, 13:31

:urnebes:
STEVIE GERRARD

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 11 sep 2018, 13:41

Pa koliko je godina imao Federer prije deset ili prije sedam? Zašto je od tih sedam Slamova tri osvojio u zadnje vrijeme? Šta je to njegov prime bio s 23 godine?

Činjenica je da je dolaskom Nadala i Novaka Federer postao najslabiji od trojke.

Lord44
Kontakt:

Post Postao/la Lord44 » 11 sep 2018, 13:44

A da sacekate da ljudi zavrse karijere, pa da donesete konacni sud. Federer na svojoj strani ima brojke (GS , sedmice na broju jedan )Nole opet ima taj nivo igre i dominaciju koja fakat jeste najbolja u istoriji tenisa, Nadal opet ima nesto sto ova dvojica nemaju, najveci je sampion kako neko rece....itd.
Sada opet, Rafa sigurno moze osvojiti jos 3-4 RG do kraja karijere,mrlja mu je taj zavrsni turnir , Nole isto...nemojte iskljuciti opet neku krizu, kao sto ne treba ni iskljuciti da moze sve da pomete u vremenima koja dolaze.90 % da Roger ostaje na 20 GS...Ovi imaju fore da to stignu.
Meni su njih trojica=Tenis, a ta GOAT utrka je otvorena ....jos uvijek.
Eno, pred vratima tvojim
ispljuvaše pet sitnih bisera, olovku i pivo.
Potrči, Dario! Olovku i pivo u sobu ponesi,
Ostalo su bajke za drugačiju djecu.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 sep 2018, 13:52

Pokušavam dokazati da ne postoji GOAT, svi u oni najbolji na svoj način i svaki ima nešto što ga drži da bude najveći svih vremena. I nije Novak bolji od Rafe ili Federera, Rafa od Novaka i Federera, Federer od Novaka i Rafe, sve trojica su dominirala u svojim komfornim zonama. Imamo priliku da uživamo u eri trojice najboljih svih vremena i treba to da radimo a ne da jednom od trojice rezultate omalovažavamo pričom imao je ove ili one jer za ovu trojicu nepostoji dobra ili loša era jer oni bi sve to izdominirali.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 11 sep 2018, 14:16

Sta mislite kako bi u svetskim medijima i generalno medju publikom prosao Andy Murray da je kojim slucajem njegova karijera isla tokom kojim je isla Novakova? S' obzirom da su ga britanski mediji svrstali u "Big four" mogu misliti sta bi od njega napravili da je na Novakovom mestu...

Xcena
Kontakt:

Post Postao/la Xcena » 11 sep 2018, 14:23

Pumpao bi se maksimalno, jer bi ga medijska mašinerija gurala.

Ovako, Novak osvoji četiri Slama u nizu i postane prvi igrač koji je to uradio na tri različite podloge, a dostignuće ne dobije ni približnu pažnju kakvu zaslužuje. Kao da se to viđa svako 5-10 godina, a ne jednom u historiji.

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 11 sep 2018, 14:37

Novakov problem je taj, neko je vec napisao ovde, sto se svet pojavom Nadala polarizovao na dva igraca i onda u narednim godinama nisu bili spremni da prihvate treceg ali kako godine odmicu a brojke izmedju njih se smanjuju i to se menja. Da ne pricam o tome kakva je diskriminacija zbog zemlje porekla, mnogo bi se vise cenilo da je Australijanac, Amerikanac, Nemac ili nesto slicno, ovako ne mogu da shvate da dodje covek iz male zemlje bez prevelike teniske istorije i popisa se po skoro svim legendama tog sporta...

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []