wobly92 je napisao/la:
De, stručnjak, kad nas je zavila Austrija u crno večeras, pojasni šta nije bilo dobro? Previše je kloc žut bio?
Kao prvo bhsport je navijac reprezentacije a ne pojedinaca, to je bilo i biti ce.
Kao drugo jos uvijek je zut i debeo i to ce tesko promijeniti, jedino ako neka bruceloza zavlada u BiH.
Kao trece i najvaznije, ono sinoc je bila zrela igra. Ono sto sam izmedju ostalog i govorio u subotu je da je Besica ugusio na desnom beku i njegovom igrom u sredini je i sredina prodisala. Pjanic je mjesto Cimirota dobio covjeka sa kojim moze odigrati i iznijeti loptu a i Saricu je lakse igrati kada zna da Besa gine.
Todorovic napreduje iz utakmice u utakmicu i drago mi je da je Tuzla nakon dosta vremena dala nekog u reprezentaciju, mali ce biti odlican bek ako ovako nastavi.
Iznenadio me sa Civicem, nije ga pokopao, a decko mu je vratio odlicnom partijom.
Ovakve utakmice sam ocekivao i ocekujem od zutalja, sinoc smo igrali fudbal, trka je bila na visokom nivou, a Austrija rival po mjeri, iako su opet imali suteve i posjed na svojoj strani, sinoc je nasa igra imala glavu i rep i vidio se taj njegov rukopis u iznosenju lopte krenuvsi od Sehica koji je nabijao samo ono sto je morao, sve ostalo je igrao po zemlji. To je u stvari najveci dobitak reprezentacije i nesto sto je zutalj trebao unaprijediti.
Veoma zrela partija i za mene jedna od ponajboljih u zadnjih par godina (uz Mesinu utakmicu u Grckoj), samo sto od Zutog ocekujem da ove utakmice za razliku od Mese budu pravilo a ne izuzetak (zbog cega sam bio jako razocaran nakon Belfasta jer je ono bilo gore cak i od Mese).
Ipak kao sto i rece selektor, prostora za napredak ima jos, imaju i izazovi jer kada Begovic dodje u Oktobru, mjesto u prvih 11 mu nije sigurno jer je Sehic maestralno odradio ove dvije utakmice (zaista steta tog glupog angazmana u Turskoj), vraca se valjda i Kolasinac i naravno da tu treba ukljuciti i Hajrovica.
Ove dvije pobjede nas ne smiju zavarati da ne treba biti dodatnog spiska, imali smo srece (pored Belfasta i rezultata) da nam se ne povrijedi jedan od stopera za sto bi tek naj.... Te stvari se moraju ispraviti. Dosta je rizikovao i sa izmjenama sinoc, ali mu se opet isplatilo jer je Saric dao odlicnu asistenciju Dzeki.
Zao mi je one Kruniceve sanse jer je decko sve odlicno uradio.
Uglavnom, izgleda da je zutalj svjestan i dobrih i losih stvari i vec je protiv Austrije ispravio neke pogreske iz Belfasta i to bi trebao nastaviti da radi (jer je to bio problem prehotdnika, da nisu ucili na svojim greskama).
Bit ce zanimljivo pratiti Sjeverne Irce u Dolini Cupova i nacin na koji ce Zuti pripremiti tu utakmicu sto jedva cekam naravno.
Helem, sada moze navaliti na zaporke i janjetinu jer je zasluzio.
Cekam emira79 da se javi.

[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921