Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

edinjo-bih
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la edinjo-bih » 12 sep 2018, 11:30

nadam se da ce na sledecoj prijateljskoj utakmici dati sansu loncaru i gojaku, obadvojica igraju jako zrelo

crozla
Kontakt:

Post Postao/la crozla » 12 sep 2018, 11:32

Dubrovnik, hebes ga, ha? Mali je kao polu navijac Celika, je.bu zive i mrtve u prvoj minuti.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 12 sep 2018, 11:34

babino je napisao/la:koliko sam kukao poslije sjeverne irske toliko sam zadovoljan poslije austrije.
Momci su strasno odigrali, borili su se kao nikada do sada.
Selektor ocito ima nesto svoje i fura, ne interesuje ga puno (kao meshu) sta raja misli.
Ja sam i danas istog misljenja da se bespotrebno kockao time sto nije uputio barem jedan dodatni poziv stoperu jer rizik je bio prevelik.
nadam se da od sinoc vise nikad necemo gledati besica na beku ili ne daj Boze, stoperu.

Sehic je dobar ali jos uvijek samo rezerva begovicu, sreca pa ono ne bi gol jer ne bi ga niko oprao, njega a ni selektora.

Sve u svemu dok se pobjedjuje, ali da je to barem ovako kao sinoc a ne kao ono u irskoj, svi moramo biti zadovoljni. Ocito da ove jace ekipe ne mozemo dominirati i morace se ovako rudariti za svaku pobjedu. Dovoljno je tu i kvaliteta za euro ali uz ovakav trud ne sumnjam ni malo da cemo se tamo i plasirati. Ekipa sa begovicem, kolasincem, besicem, pjanicem, dzekom itd mora biti medju 24 u evropi.
svjetsko je vec druga prica ali o tome kada dodje vrijeme.
Tesko ce Begovic uci prije Sehica, jer ovo sto Zuti radi itekako pije vode sa Sehom. Seha je jucer 5,6 puta umjesto bespotrebnog nabijanja (sto bi Begovic uradio) odlicno odigrao do beka, stopera, Pjanica ili nekog drugog i spasio nam posjed, tako da smo u 3 dodavanja dolazili na centar ostavljajuci po 4,5 igraca Austrije iza lopte. Begovic to jednostavno ne zna raditi.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 12 sep 2018, 11:37

bhsport je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Meni je Prosinecki OK lik i njegov sam fan. To uopce ne krijem od dana kad se trazila zamjena za Safeta Susica. Drago mi je da makar za sada nisam pogrijesio. Domacim tj. Premijerligaskim trenerima se ne zelim izvinjavati jer jos uvjek nema nijedan cije me trenersko znanje impresionira a nisam ih ni vrijedjao. BiH politicare jesam i smatram da su vize za Evropske zemlje rezultat njihovog nerada.
Sto se tice trubadura oni jesu pozitivni pa sam zato tu funkciju od sinoc prepustio tebi. Mozda se popravis. I da sto se nisi javljao tokom i nakon utakmice ko neki dan protiv Irske. Losa internet konekcija ili ...
Jos uvijek ne cuh izvinjenje za drzavu, a krenjao si po drzavi a ne po politicarima, po BH trenerima zato sto nemamo beka a Todor je proizvod Tusanjske trave i gle cuda sinoc su svi osim Pjanica proizvod BH terena, neko manje a neko vise, bas su losi i gadni ti treneri a?
A privatni su razlozi u pitanju zasto se nisam javio sinoc kasno poslije utakmice, naravno nisam to radio ni tokom utakmice sa Irskom jer tada gledam utakmicu a ne piskaram po forumu. ;)
I opet za razliku od tebe, uvijek sam raspolozen za diskusiju, a ne pravdam se ko dijete kad mu uzmu igracku izjavama pusti me na miru i slicno.
To je epitet malih ljudi i kukavica. :D
Jadan nebio ja nikad BiH nisam uvrijedio. Postoji povijest moje ljubavi prema njoj ali ovo nije mjesto gdje bi o tom pisao niti si ti lik kojem bih to objasnjavao. Makar sam 10 godina stariji od tebe a mozda i vise. A taj govor kenjao, zutalj, kukavica itd zadrzi u okruzenju koje te je tome naucilo.
Znam ja takve kao ti do podne mrze sami sebe a od podne ostatk svijeta. Kompleks je opasna bolest.
A sada jos jednom kukavicki odbij od mene.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 12 sep 2018, 11:47

Bravo selektore, ziv i zdrav bio :salut:
naprijed rejal

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 12 sep 2018, 12:26

Prosinecki je opravdao povjerenje, trenersko znanje nije bilo upitno.
Nadam se da nece ponavljati ove stvari sa spiskom, s Begovicem, radi toga je opravdano dosao na tanak led.

Beton
Kontakt:

Post Postao/la Beton » 12 sep 2018, 17:13

edinjo-bih je napisao/la:nadam se da ce na sledecoj prijateljskoj utakmici dati sansu loncaru i gojaku, obadvojica igraju jako zrelo
Prerano fakat očekujete davanje šanse pojedinim igračima naročito Gojaku. Momak ima talenat, ali ima i dobar problem u glavi jer je umišljen. Ovako ako nastavi dobro mu se ne piše jer njegovo glumljenje zvijezde na terenu i nonsalantnu igru neće nijedan ozbiljan trener trpiti.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 12 sep 2018, 18:54

Beton je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:nadam se da ce na sledecoj prijateljskoj utakmici dati sansu loncaru i gojaku, obadvojica igraju jako zrelo
Prerano fakat očekujete davanje šanse pojedinim igračima naročito Gojaku. Momak ima talenat, ali ima i dobar problem u glavi jer je umišljen. Ovako ako nastavi dobro mu se ne piše jer njegovo glumljenje zvijezde na terenu i nonsalantnu igru neće nijedan ozbiljan trener trpiti.
Ma on jest za ovu ekipu iz U21 zvijezda i tu moze malo zaglumit. U Dinamu mu je i Ademi znao oprat usi da se ne okrene. Gojak je pecen igrac i vec je trebao igrati u BiH seniorima. Bit ce on miran ko bubica izmedju Dzeka, Pjane, Besica. Ako ipak pretjera tu je Kolasinac. Ne bojim se ni sekunde za njega i vjerujem da je on upravo taj igrac koji nam fali.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 12 sep 2018, 20:01

Da bismo imali dominaciju i posjed na kojem Robi insistira, prije svega na terenu umjesto Visce (kojeg jako cijenim zbog trke i discipline) moramo imati Hajrovica, koji je mnogo bolji tehnicar i ne boji se loptu zadrzati u nogama, odraditi dobar pas, predriblati, uputiti sut - dakle, dosta vise rjesenja za ponuditi od Visce koji samo zna utrcati u prostor ili vratiti loptu nazad.
Drugi jako bitan momenat jeste Krunic koji je prejak na lopti i u duel igri, uz to jako inteligentan...ako ne on, onda promovisati Gojaka koji je svakako najblizi 10-ki od svih igraca u rosteru, naravno sve to na ustrb Sarica (koji je tu iskljucivo zahvaljujuci svojim dobrim partijama u drz.dresu i to smo vise puta konstatovali).

Mislim da bismo protiv reprezentacija kvalitete Austrije i S.Irske, kao i slabijih od njih imali posjed i dominaciju u sledecem sastavu:

Golman
Todorovic, stoper, stoper, Kolasinac
Pjanic, Besic
HAJROVIC, KRUNIC (Gojak), Duljevic
Dzeko

Protiv jacih reprezentacija sto se posjeda tice, kao sto su Spanija, Njemacka i sl., tada dobro dodje Saric koji konstantno pravi pritisak, trci, udara...

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 12 sep 2018, 20:35

Ima Izet odličan pas, ali je problem što ga nikad ne koristi :lol: :)

Umjesto Višće možeš i forumaša staviti, neće biti neke velike razlike. Ne mogu da vjerujem da neko ko tako sabija u klubu, u repci meda ne može. I čini mi se da je Sarić nekad u Slobodi znao igrati na lijevo strani.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Vaha1946
Kontakt:

Post Postao/la Vaha1946 » 12 sep 2018, 21:39

S ovim sto ima trenutno na raspolaganju, sjajan posao je uradio. S ove dvije utakmice je vratio koliko-toliko vjeru u reprezentaciju. Napravio je neophodne rezove i nije se libio dati nekim novim momcima sansu (Todorovic, Civic, Saric, Duljevic). Mnogima je valjda tesko shvatiti da vise nismo ona ekipa od prije 4, 6, 8, godina, ovo su novi momci, kojima treba dati sansu. Robert je tek na pocetku, i stvara ekipu od nekoliko novih igraca, a kvalifikacije za EP su jos daleko, do kraja godine jos cetiri jako kvalitetne utakmice, na kojima ce moci vidjeti, ko moze, ko ne, tako da bez obzira na ono sto se desi u Ligi nacija, do kvalifikacija ce to biti jos bolje.

Takodjer mi se svidjelo sto nije plakao uoci ovih utakmica, u vezi izostanaka (Bicakcic, Vranjes, Kolasinac), a u prvoj utakmici i Todorovic, vec je rekao tako je kako je, ali bez obzira na sve idemo na pobjedu.

Trebali bi svi biti malo realniji u ocekivanjima, ove momke i selektora podrzati, uz borbu, zalaganje i srce koje su sinoc pokazali mogu parirati i pobijediti mnoge, takodjer za nadati se da ce kroz koji mjesec/godinu, iskociti neko novo ime, da postane dio reprezentacije, jedne jedine nam domovine.

:bih:

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 12 sep 2018, 22:05

Mokes je napisao/la:Ima Izet odličan pas, ali je problem što ga nikad ne koristi :lol: :)
kocka mu se izlizala zato

igraci koji nisu ovde bili a donose dodatni bolji kvalitet u odnosu na prisutne su kolasinac, vranjes, bicakcic, prevljak, gojak, hajrovic, begovic.
to je vec 7 igraca koji ce donijeti kvalitet i sirinu i zelim sve da ih vidim na spisku do kraja godine
Zarathustra

NiftyDribbler
Kontakt:

Post Postao/la NiftyDribbler » 13 sep 2018, 00:57

bhsport je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Meni je Prosinecki OK lik i njegov sam fan. To uopce ne krijem od dana kad se trazila zamjena za Safeta Susica. Drago mi je da makar za sada nisam pogrijesio. Domacim tj. Premijerligaskim trenerima se ne zelim izvinjavati jer jos uvjek nema nijedan cije me trenersko znanje impresionira a nisam ih ni vrijedjao. BiH politicare jesam i smatram da su vize za Evropske zemlje rezultat njihovog nerada.
Sto se tice trubadura oni jesu pozitivni pa sam zato tu funkciju od sinoc prepustio tebi. Mozda se popravis. I da sto se nisi javljao tokom i nakon utakmice ko neki dan protiv Irske. Losa internet konekcija ili ...
Jos uvijek ne cuh izvinjenje za drzavu, a krenjao si po drzavi a ne po politicarima, po BH trenerima zato sto nemamo beka a Todor je proizvod Tusanjske trave i gle cuda sinoc su svi osim Pjanica proizvod BH terena, neko manje a neko vise, bas su losi i gadni ti treneri a?
A privatni su razlozi u pitanju zasto se nisam javio sinoc kasno poslije utakmice, naravno nisam to radio ni tokom utakmice sa Irskom jer tada gledam utakmicu a ne piskaram po forumu. ;)
I opet za razliku od tebe, uvijek sam raspolozen za diskusiju, a ne pravdam se ko dijete kad mu uzmu igracku izjavama pusti me na miru i slicno.
To je epitet malih ljudi i kukavica. :D
U kojem timu BHPL je Bešić igro? Ja mislio škola HSV-a, kad vidiš Donja Gračanica kod Fanatica.
"Ti si mali ovdje zalutao." Pape

NiftyDribbler
Kontakt:

Post Postao/la NiftyDribbler » 13 sep 2018, 01:02

hurem je napisao/la:Da bismo imali dominaciju i posjed na kojem Robi insistira, prije svega na terenu umjesto Visce (kojeg jako cijenim zbog trke i discipline) moramo imati Hajrovica, koji je mnogo bolji tehnicar i ne boji se loptu zadrzati u nogama, odraditi dobar pas, predriblati, uputiti sut - dakle, dosta vise rjesenja za ponuditi od Visce koji samo zna utrcati u prostor ili vratiti loptu nazad.
Drugi jako bitan momenat jeste Krunic koji je prejak na lopti i u duel igri, uz to jako inteligentan...ako ne on, onda promovisati Gojaka koji je svakako najblizi 10-ki od svih igraca u rosteru, naravno sve to na ustrb Sarica (koji je tu iskljucivo zahvaljujuci svojim dobrim partijama u drz.dresu i to smo vise puta konstatovali).

Mislim da bismo protiv reprezentacija kvalitete Austrije i S.Irske, kao i slabijih od njih imali posjed i dominaciju u sledecem sastavu:

Golman
Pjanic, Besic
Dzeko

Protiv jacih reprezentacija sto se posjeda tice, kao sto su Spanija, Njemacka i sl., tada dobro dodje Saric koji konstantno pravi pritisak, trci, udara...
Hajmo više batalit tu priču oko Hajrovića i prve postave. Kako sam već napiso na temi Petarde, igrač za klupe, tipa NFL likova koji tuku field golove. Kakav crni posjed lopte i dominacije nad terenom, pa taj čovjek i ne zna dodat kamilo šta drugo.
"Ti si mali ovdje zalutao." Pape

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 13 sep 2018, 02:13

ja sam od misljenja da je Hajrovic dobar igrac za nekih 20-30 minuta na kraju tekme, gol iz daleka eventualno, dadne sve od sebe u tih 20-30 minuta i dosta... a bolje rjesenje od Visce je vjerovatno Goran Zakaric, samo sto momak jos nije dobio pravu priliku ali nadam se da ce do kvalifikacija za EP biti isproban da vidimo njegove stvarne mogucnosti.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 13 sep 2018, 03:01

S obzirom da Višća bude u prvih XI, hladno možemo reći da smo obje utakmice dobili sa igračem manje tako da je dobro.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 13 sep 2018, 03:16

mahic je napisao/la:ja sam od misljenja da je Hajrovic dobar igrac za nekih 20-30 minuta na kraju tekme, gol iz daleka eventualno, dadne sve od sebe u tih 20-30 minuta i dosta... a bolje rjesenje od Visce je vjerovatno Goran Zakaric, samo sto momak jos nije dobio pravu priliku ali nadam se da ce do kvalifikacija za EP biti isproban da vidimo njegove stvarne mogucnosti.
Zakarić nije kvalitet za prvih 11.
Poštujem te brate, ali ovo je žešća provala.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

crozla
Kontakt:

Post Postao/la crozla » 13 sep 2018, 11:06

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
mahic je napisao/la:ja sam od misljenja da je Hajrovic dobar igrac za nekih 20-30 minuta na kraju tekme, gol iz daleka eventualno, dadne sve od sebe u tih 20-30 minuta i dosta... a bolje rjesenje od Visce je vjerovatno Goran Zakaric, samo sto momak jos nije dobio pravu priliku ali nadam se da ce do kvalifikacija za EP biti isproban da vidimo njegove stvarne mogucnosti.
Treba vrijeme da se vidi koliko je Zakaric zapravo kvalitetan. U svakom slucaju njegova karijera moze biti u uzlaznoj putanji. Napredovao je igracki, pogotovo od vremena dok je igrao za Lokomotivu. 50% je bolji igrac iz tog perioda.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 sep 2018, 11:35

hurem je napisao/la:Da bismo imali dominaciju i posjed na kojem Robi insistira, prije svega na terenu umjesto Visce (kojeg jako cijenim zbog trke i discipline) moramo imati Hajrovica, koji je mnogo bolji tehnicar i ne boji se loptu zadrzati u nogama, odraditi dobar pas, predriblati, uputiti sut - dakle, dosta vise rjesenja za ponuditi od Visce koji samo zna utrcati u prostor ili vratiti loptu nazad.

Golman
Pjanic, Besic
Dzeko

Nije tehnika jedina stvar koja osigurava posjed lopte, mnogo je bitnija od toga fizicka sprema i igra bez lopte.

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 13 sep 2018, 15:01

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
zato postoje prijateljske utakmice da se provjeri jel' Zakaric kvalitet za prvih 11... i onda vidjeti jel' provala ili nije. ja nisam rekao sa sigurnoscu da je bolji od Visce ali vjerujem da jeste po igrama koje pruza u Partizanu i malo minuta sto je dobio kod Prosineckog. Visca je totalni hit or miss igrac, koji se pojavi na jednoj tipa protiv Koreje, i onda ga nema nigdje (kao ove zadnje dvije u LN)... i onda ce opet bljesnuti na jednoj i onda ga nema, itd. treba nam neko ko ce imati kontinuitet solidnog izdanja, a ne jedna dobra, dvije lose.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”