Ibrahim Sehic
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Ibrahim Sehic
Imao je sinoć više tačnih pasova nego cijela ekipa prošlu utakmicu
Prvi čovjek organizacije naših napada.
Sto je najgore nije mu onaj ponisteni gol sinoc bio jedini kardinalni kiks. Bio je i onaj korner kada je izletio da pokupi loptu pa je promasio, ostao prazan gol sreca Arnautovic nije ocekivao pa nije brzo reagovai pa se lopta odbila u gol aut..
Odlicni refleksi i tehnika da proslijedi loptu bekovima ili stoperima, s druge strane kiks golman koji ce primiti smijesan gol a braniti nemoguce.
S druge strane Asmir miran i hladan, diriguje odbranom i rijetko primi gol koji je na njegovu dusu, isto tako apsolutno nikad nije svojim odbranama donio reprezentaciji bod ili sva 3, sto je suludo s obzirom koliko je utakmica odigrao. A takodjer nikad nas nije kostao bodova osim protiv Belgije kad je opet branio nemoguce.
Sve je do toga sta Prosinecki vise preferira, vjerujem da vecina trenera vise voli Begovicev stil igre.
S druge strane Asmir miran i hladan, diriguje odbranom i rijetko primi gol koji je na njegovu dusu, isto tako apsolutno nikad nije svojim odbranama donio reprezentaciji bod ili sva 3, sto je suludo s obzirom koliko je utakmica odigrao. A takodjer nikad nas nije kostao bodova osim protiv Belgije kad je opet branio nemoguce.
Sve je do toga sta Prosinecki vise preferira, vjerujem da vecina trenera vise voli Begovicev stil igre.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Begovic jeste nominalno bolji golman, ali poslije ovakvih partija Ibrahima on mora ostati prvi golman. I svakako njegov stil igre puno vise odgovora onome sto zeli Prosinecki, ipak je Begi ta igra nogom najslabiji dio.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Sve je gori i gori, pa vi dokazujte kome hoćete i šta god hoćete. Onaj kiks kod primljenog gola nije kiks, nego bukvalno odraz njegovog branjenja. On je bezveze golman, a da nije, dogurao bi dalje od turskih anonimusa.
Ni na istrčavanjima uopšte nije siguran, nego je ko biva nekakva referenca jer trči po 16. Ko neka velika nauka je to.
A igra nogom je smiješna. Kakva crna njegova igra nogom, kad samo čekaš kad će pogriješiti. Begović ima 12 puta bolji taj segment, samo ga se bespotrebno uzelo na zub. Od ovog na silu hoće da stvore nešto što nije.
Klupa je mjera za njega, jer je on najslabija karika ove ekipe u ovom dvomeču (nakon Čivića).
Ni na istrčavanjima uopšte nije siguran, nego je ko biva nekakva referenca jer trči po 16. Ko neka velika nauka je to.
A igra nogom je smiješna. Kakva crna njegova igra nogom, kad samo čekaš kad će pogriješiti. Begović ima 12 puta bolji taj segment, samo ga se bespotrebno uzelo na zub. Od ovog na silu hoće da stvore nešto što nije.
Klupa je mjera za njega, jer je on najslabija karika ove ekipe u ovom dvomeču (nakon Čivića).
Begovic kriv protiv Kipra,2 puta protiv Belgij u prevodu minimalno 3 bobe i baraz a mozda i svjetsko.Seha zvanicno jos nista kriv,znaci po vama ako spic fuli 100% sansu i nakon toga ponisten nebi trebo vise igrat.Pa i Dzeko je fulio zicer juce ma los veze nema.Seha ostaje broj 1,kad budemo gubili bobe radi njega onda se moze diskutovati.
Za klasu bolji u reprezentaciji od onog ''penaldzije'' iz Premiershipa... moze on po EPL dobro braniti kad dodje ovdje brani kao zadnji amater koji nas skoro svaku tekmu udesi..... klasicni linijas koji i ovako losu zadnju liniju u repci svojom nesigurnoscu i neznanjem kod istrcavanja i igre nogom cini jos nervoznijom i losijom.... za razliku od njega Seha je u tom segmentu svemirski brod, barem u repki, ali je u nekim situacijama glup i malo baca na Hasagica i to mora izbaciti iz svog repertoara....
Sad zasad je apsolutno zasluzio da brani ispred Begovica, ako moze igrati Saric iz ebene Koreje ispred veznjaka iz Primere i Serie A (ovaj je jos i najbolji u svojoj ekipi), moze i Seha braniti ispred Begovica... dok god ovako brani bez kikseva i nesigurnosti kakvom zraci Begovic....
Sad zasad je apsolutno zasluzio da brani ispred Begovica, ako moze igrati Saric iz ebene Koreje ispred veznjaka iz Primere i Serie A (ovaj je jos i najbolji u svojoj ekipi), moze i Seha braniti ispred Begovica... dok god ovako brani bez kikseva i nesigurnosti kakvom zraci Begovic....
Gol Batshuayia, Begović siguran

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Nesiguran je bio i ako želi biti br 1 u repki mora pokazati mnogo više osim pukog skakutanja po 16cu.Sreća pa je gol poništen zbog offsajda.Begović bi realno i dalje trebao biti naš prvi golman.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Inace Sehic je branio protiv Belgije pa se dokazao?
Evo konkretno, kakvu je to intervenciju imao sinoc?- odbrana zatvorila sve prilaze maltene.
- Gol iz offsidea je cudo nevidjeno i sreca da je bio offside, inace bi vec sad bili bez 3 boda a on lincovan.
- O istrcavanju pri korneru necu da pricam, lopta ga preleti kao malo dijete, sreca pa Arnautovic nije ocekivao i kako treba reagovao.
- Kod opasnog suta Arnautovica frajer boksuje jednom rukom i ono je bila cista sreca sto je odbranio...onako ni pioniri ne boksuju, a to opet nesto govori.
Sta bi bilo da je protiv Belgije branio po kisi i na mokrom, blatnjavom terenu?
I da, nije istina da Begovic igra losije nogom.
Na kraju, kao sto sam i ranije govorio, hvala Bogu pa napokon imamo 2 dobra golmana, pitanje je samo da li ce Robi biti tvrdoglav pa furati Sehica koji je cijelo vrijeme tu...
Dzeko = Begovic
Ibisevic = Sehic
Tolika je otprilike razlika u kvaliteti izmedju dva golmana, ma sta ko mislio.
Evo konkretno, kakvu je to intervenciju imao sinoc?- odbrana zatvorila sve prilaze maltene.
- Gol iz offsidea je cudo nevidjeno i sreca da je bio offside, inace bi vec sad bili bez 3 boda a on lincovan.
- O istrcavanju pri korneru necu da pricam, lopta ga preleti kao malo dijete, sreca pa Arnautovic nije ocekivao i kako treba reagovao.
- Kod opasnog suta Arnautovica frajer boksuje jednom rukom i ono je bila cista sreca sto je odbranio...onako ni pioniri ne boksuju, a to opet nesto govori.
Na kraju, kao sto sam i ranije govorio, hvala Bogu pa napokon imamo 2 dobra golmana, pitanje je samo da li ce Robi biti tvrdoglav pa furati Sehica koji je cijelo vrijeme tu...
Dzeko = Begovic
Ibisevic = Sehic
E čuj da li će biti tvrdoglav pa forsirati golmana koji se dokazao, koje nebuloze majko mila. .
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Oba imaju svoje mane ali konkurencija je zdrava. Nije ko kad Mesa zove Sehu na prijateljske i nikad neigra. Ovako je Zuti vidio ko mu je dolazio, dao priliku i u vazne utakmice i covjek je mozda vise motivisan da sacuva svoje mjesto. Begovic sigurno vidi da se nesto ljepo opet desava oko repke i 100% htjet ce da ide na Euro ako se kvalifikujemo in Shaa Allah.
Sto se tice izbora neznam jeli to mozda isto sto je Prosinecki bio u Barci jer zna se da se kod njih i golmani moraju znati dodati loptu i sve akcije tu pocinju. Naravno imo je par gresaka protiv s.irske ali po mom misljenju sa obe noge bolje dodava loptu nego Bega i nekako brze se krece cak bi i reko agilni. Nemislim da sam ga vidio sa slobodnim udarcima ali znam da je Bega za te uzasan.
Sto se tice izbora neznam jeli to mozda isto sto je Prosinecki bio u Barci jer zna se da se kod njih i golmani moraju znati dodati loptu i sve akcije tu pocinju. Naravno imo je par gresaka protiv s.irske ali po mom misljenju sa obe noge bolje dodava loptu nego Bega i nekako brze se krece cak bi i reko agilni. Nemislim da sam ga vidio sa slobodnim udarcima ali znam da je Bega za te uzasan.
....Manchester United fan since 1993....
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
''Šehić je izvanredno branio ovih šest utakmica.''
Ta Robi zna, japa reko da je primio go iz ofsajda...
Ta Robi zna, japa reko da je primio go iz ofsajda...
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
-
- Kontakt:
Seha u ovim utakmicama odbranio sve sto je golmanovo bilo da odbrani. On je vec duze vrijeme u boljoj formi od Begovica. Da Begovic brani u Premier ligi, ali Sehic vec nekoliko godina brani u grupnoj fazi Euro-Lige a onda i Lige Sampiona i to veoma uspjesno. Mislim da je mogao napraviti bolji transfer nego u Tursku ligu ali sta je tu je. Mislim da trenutno zasluzuje da bude numero 1.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Momak je plivao po nabujalim rijekama i hvatao lopte na pripremama, a da ne odbrani par pisljivih suteva.
Tesko je osporavati cinjenicu da je Begovic bolji golman od Sehica jer vjerovatno i jest. Seha zna stvarno krivo procijeniti loptu i imati povremene amaterske izlete. Ali jucer slusam Pjanica nakon utakmice i on apostrofira suradnju Sehica i njegovu pomoc obrani. Ta igra nogom je stvarno kod Sehe puno bolja i koliko got suludo zvucao sam sebi u ovim momentima dok se momcad jos slaze i tranzicija skripi cini mi se da Sehic vise odgovara ovom timu od Begovica. Bega je los i u penalima.hurem je napisao/la:Inace Sehic je branio protiv Belgije pa se dokazao?
Dzeko = Begovic
Ibisevic = Sehic
Ipak postoji tu dodatni problem o kojem ce Robi morati povesti racuna. Ono sto sam napisao u prvoj recenici ovog posta je fakat i to je tesko ignorirati i posjesti Asmira na klupu jer ce on koliko sam ga ja procjenio puhati i praviti nered. Tko i ne bi kad bi znao da losiji od tebe brani? A opet nije dobro mjenjati tim koji dobija.

Ovo je po meni tempirana bomba i treba puno mudrosti da bi se to rijesilo. Nadam se da ce to Robi pronaci u sebi iako mi bas ne djeluje kao lik za kompromis. Kad smo ga bolje upoznali.
- AshburtonG
- Kontakt:
Ovaj gore delegat postavio tekmu protiv Belgije s namjerom da obruka Begovica, a lik imao 5-6 mrtvih zicera odbranjenih, i tu gresku sto kao potencira nastala je iz razloga sto se igralo na oranici, a ne na fudbalskom stadionu. I dalje ne znam na koju foru smo igrali na onakvom terenu. 
Sto se tice Ibrahima, odlicno degazira lopte i tu je jako siguran. Tu mu se nema sta zamjerit, niti jednom nisam posumnjao da ce mu lopta prec preko noge ili nesto slicno, iako su ga par puta uvaljivali Sunja i Zuka. Ono ispadanje lopte, kada je opravdano sviran ofsajd i sut Arnautovica su vrlo lako mogla bit 2 kiksa, koja bi Roberta natjerala da lize mu.a Begovicu. U shot handlingu nema i refleksima Begovic u formi je sama krema evropskih golmana, uvijek mu je falila ta igra nogama da bude taj najveci nivo golmana generalno. Ja jos nisam vidio da neko loptu koja onako "leluja" i mijenja smijer, po sredini gola, boksa sa jednom rukom. Vidjao sam da to rade golmani kod lobovanja i kad vade lopte iz mrtvih uglova, i prilikom kornera kad pogresno procijene, ali ono je vrlo lako moglo bit katastrofalno. Ne mogu ni zamislit koliko bi bio razapet...
Ali npr dobro je i citao igru, na kraju je fino pokupio loptu na 10ak metara od gola, kada se lopta nasla iza ledja stopera i mislim Arnautovic u trku iza istih. Da nije ispratio, vrlo lako bi se mogli posrat na ovu LN vec u drugom kolu, jer sa ovakvom igrom u Becu se tesko sta moze napravit

Sto se tice Ibrahima, odlicno degazira lopte i tu je jako siguran. Tu mu se nema sta zamjerit, niti jednom nisam posumnjao da ce mu lopta prec preko noge ili nesto slicno, iako su ga par puta uvaljivali Sunja i Zuka. Ono ispadanje lopte, kada je opravdano sviran ofsajd i sut Arnautovica su vrlo lako mogla bit 2 kiksa, koja bi Roberta natjerala da lize mu.a Begovicu. U shot handlingu nema i refleksima Begovic u formi je sama krema evropskih golmana, uvijek mu je falila ta igra nogama da bude taj najveci nivo golmana generalno. Ja jos nisam vidio da neko loptu koja onako "leluja" i mijenja smijer, po sredini gola, boksa sa jednom rukom. Vidjao sam da to rade golmani kod lobovanja i kad vade lopte iz mrtvih uglova, i prilikom kornera kad pogresno procijene, ali ono je vrlo lako moglo bit katastrofalno. Ne mogu ni zamislit koliko bi bio razapet...
Ali npr dobro je i citao igru, na kraju je fino pokupio loptu na 10ak metara od gola, kada se lopta nasla iza ledja stopera i mislim Arnautovic u trku iza istih. Da nije ispratio, vrlo lako bi se mogli posrat na ovu LN vec u drugom kolu, jer sa ovakvom igrom u Becu se tesko sta moze napravit

- invincible1921
- Kontakt:
Begovic jeste bolji golman od Sehica nema se tu sta raspravljat...
Medjutim sto se tice istrcavanja na loptu, boksanja, bacanja u sumu igraca ili recimo odigravanja pasa beku je nesto sto sehic ima itekako dobro , dok recimo begovic nema nikako. Iskreno ako se mene pita, Begovic jeste bolji, ali u ovakvoj ekipi i konstalaciji snaga misilm da nam je sehic potrebniji...
Ruku na srce begovic odavno nije nesto pokazao, aman zaman u repci,,,,branio je onako kako bi bilo koji prosjecan golman, a vala nije ni manjkalo smijesnih golova koje je primio. Evo na prvu onaj u Briselu...
Uostalom precnjujete ulogu golmana.
Medjutim sto se tice istrcavanja na loptu, boksanja, bacanja u sumu igraca ili recimo odigravanja pasa beku je nesto sto sehic ima itekako dobro , dok recimo begovic nema nikako. Iskreno ako se mene pita, Begovic jeste bolji, ali u ovakvoj ekipi i konstalaciji snaga misilm da nam je sehic potrebniji...
Ruku na srce begovic odavno nije nesto pokazao, aman zaman u repci,,,,branio je onako kako bi bilo koji prosjecan golman, a vala nije ni manjkalo smijesnih golova koje je primio. Evo na prvu onaj u Briselu...
Uostalom precnjujete ulogu golmana.
=\_1921_/=