Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Drape
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Post Postao/la Drape » 12 sep 2018, 20:15

Wilson se povrijedio, a u žestokoj konkurenciji bekova - šutera ovaj put nije bilo mjesta za iskusnog Koivista koji je zbog oporavka od povrede propustio sve pripremne a mlađi se nametnuli

slika
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 12 sep 2018, 21:07, ukupno mijenjano 2 puta.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 12 sep 2018, 20:24

Ima li prijenos utakmice sutra?
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 12 sep 2018, 20:30

Salih1984 je napisao/la:Ima li prijenos utakmice sutra?
SK1, 18H

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 12 sep 2018, 20:32

Sta je s Wilsonom?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 12 sep 2018, 20:48

DevilsAdvocate je napisao/la:Moze li mi ko objasniti nase sanse da se kvalifikujemo na svjetsko, jel moramo sve dobit do kraja? Vidim da su naredni termini krajem novembra tako da tu necemo imati ove bitnije igrace kao ni ostali timovi, sad opet koliko oni ovise o tome koliko mi..
Za početak moramo uzeti obe ove utakmice. To je faktički pod muss. Uz to vrlo je bitan ishod utakmice Češka - Rusija.

Uz naše pobjede i pobjedu Češke u toj utakmici (Francuzi računam da će dobiti Bugare i Fince, kao i Rusi Bugare kod kuće) tabela bi bila:

1. Francuska 8-0 omjer, 16 bodova
2. Češka 6-2 omjer, 14 bodova
3. Rusija 4-4 omjer, 12 bodova
4. BiH 4-4 omjer, 12 bodova
5. Finska 3-5 omjer, 11 bodova
6. Bugarska 2-6 omjer, 10 bodova

U slučaju pobjede Rusije:

1. Francuska 8-0 omjer, 16 bodova
2. Rusija 5-3 omjer, 13 bodova
3. Češka 5-3 omjer, 13 bodova
4. BiH 4-4 omjer, 12 bodova
5. Finska 3-5 omjer, 11 bodova
6. Bugarska 2-6 omjer, 10 bodova

Tako da nam pobjeda Rusije tu vjerovatno više odgovara kako bi Česima prišli na bod, a zatim u nastavku kvalifikacija nadali se njihovim porazima protiv Francuza i na gostovanju u Rusiji (što nije nerealno za očekivati), a mi u medjuvremenu dobili Bugare oba puta i Fince kući.

To je taj neki scenarij koji priželjkujemo, ali o tom potom.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 12 sep 2018, 21:27

? ' у саставу (https://www.basket.fi/basket/uutiset/su ... rtalaista/), $ $, $ вест за & ".

", " - " са 8 ". $ ова 4 у &, ту је $ Јантунен ($.2000.) " је заправо награђен за $ наступ на ЕП У-18 $ је $ ' својој ? $ " &. " $ ' & ? за овај ", " $ " $ ту су нужно %, & $ - сав терет на " " " на ветерана " (37) " ? $ & ".
Ту - ' " "? &" овај Хаф, " $ $ на " посту, но ту " $ ' " $. Ту " " " " " ? $, а са " та - $ " ". ? ".

" " " " ? 8 " у саставу, " " ? " & " ? " " " ' по " " " поз.4.

% " " је $ ", у & & 202 ', " & % & 197 ' у &.

" " не ' " на & " у ' ', ", " - поготово " са ' ", вероватно са & 8 у ".
$, ' ?, ? " " " је & важан у " ".
& $ - терет " &, &, ?, Хаф (- на 3, ? - " " 4), ", ", ? у " - " & " ", $ " у $ овај $ & % се " " напуне ?, ? су ту $ попуне & (" % $ $.2000), " оно % & $ $ ? $ % ".

", & у "?" је ? на " (???), $ је 3,50, на " & 1,30. & " % се $ равнају " ' ?, те по " " &, " ?, ? $.

По " овај " " " " $ ? & је " (& ' " ") ? $ у ", & $ " " у ' ' & ", ".

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 12 sep 2018, 21:50

Njihov tim bi po pozicijama trebao izgledati ovako:

Koponen, Salin, Aidoo
Kanervo, Tahvanainen, Palmi
Huff, Nuutinen
Murphy, Jantunen
Kootti, Madsen

Iznenadjuje me izostanak Wilsona i Koivista. Koponen i Salin su nominalno playevi, ali ih obojicu ocekujem u startnoj petorci.

Kljucne stvari koje ce odluciti pobjednika u sutrasnjem mecu su ofanzivni skokovi i tempo kojim se bude igrala kosarka. U prevodu, ako im mi dozvolimo da nam kupe ofanzivne skokove i tako imaju po 2 ili 3 napada odjednom i ako im dozvolimo da trce i da razviju svoju igru, mi tu nemamo sta traziti. Sest boldiranih kosarkasa ce vjerovatno pokriti tri vanjske pozicije i svaki od njih je strasan suter. Otvorene suteve ce rijesiti bez ikakvih problema. Svi su niski i sigurno ce vrsiti presing na nas prilikom prenosenja lopte. Nadam se da ce Musa i Gegic znati odgovoriti na to. Ovaj Aidoo ne vjerujem da ce uopste igrati, a Palmi mozda par minuta. Recimo Tahvanainen je junior koji nam je proteklo ljeto zabijao po 25-30 poena na juniorskom prvenstvu. Mislim da je trenutno najbolji suter medju juniorima u Evropi.

Iznenadjuje me ovako malo unutrasnjih kosarkasa. Nijedan od njih ne moze cuvati Nurkica, pa bi vrlo lahko mogli uci u probleme s licnim greskama. Medjutim, za ocekivati je da ce oni 70% meca igrati s cetvoricom vanjskih. Nurkic i Milosevic su dominantni na niskom postu i to moramo iskoristiti. Ako recimo dodje do udvajanja, Jusuf ce biti prinudjen da izbacuje loptu vani, a mi nemamo nijednog klasnog sutera u ekipi. Mi cemo svakako sto cesce morati spustati loptu na njega, pa da na osnovu toga dobijemo ili poene, ili prekrsaje i bonus od strane Finaca. Mislim da i Murphy i Madsen nerijetko sutiraju s distance, tako da bi oni u odredjenim momentima mogli imati petorku u kojoj su svi opasni na sutu za tri.

Isto tako, ne bismo smjeli praviti previse glupih prekrsaja, jer bi bilo pogubno po nas da oni izvedu veliki broj slobodna bacanja (tu bi uspjesnost bila sigurno preko 80%). Medjutim, bojim se da je nasa vanjska linija previsoka i da ce nasi igraci biti primorani da ih zaustavljaju faulima. Uglavnom, sutra ce na parket izaci dvije ekipe koje se po svemu razlikuju. Cilj je da mi njima nametnemo svoj stil kosarke i da ih tako dobijemo.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 12 sep 2018, 22:01

Žalosno je to da smo autsajderi iako imamo Jusufa koji je najbolji centar koji će nastupiti u ovom prozoru a njima to igra 40 - godišnjak iz finske lige koji bi prije utakmice trebao potpisati da nastupa pod vlastitom odgovornošću. Izuzev Muse i možda još ponekoga, ostatak našeg rostera bi se trebao zapitati zašto je to tako.

O čemu se radi: Skoro svaki Finac na pozicijama 1, 2 i 3 ima kvalitet da iskoči taj dan i postigne 15 poena. Kolike su šanse da će ne računajući Džanana iskočiti neki naš? Nema u njima kombinovano 20 poena i dvije trice.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 12 sep 2018, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 12 sep 2018, 22:12

Vidim da se spominje samo unutrasnja igra, a ja sam misljenja da se pored toga treba ici i puno na ulaz
Npr jedan vrabac koji nije nesto ou tome ci biti cuvan vjerovatno od igraca 10 cm nizeg od njega i tesko ce ga zaustaviti sem faulom
Ukratko treba ih sto vise puniti faulima
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

filip13

Post Postao/la filip13 » 12 sep 2018, 22:38

kobe24 je napisao/la:Njihov tim bi po pozicijama trebao izgledati ovako:

Koponen, Salin, Aidoo
Kanervo, Tahvanainen, Palmi
Huff, Nuutinen
Murphy, Jantunen
Kootti, Madsen

Iznenadjuje me izostanak Wilsona i Koivista. Koponen i Salin su nominalno playevi, ali ih obojicu ocekujem u startnoj petorci.

Kljucne stvari koje ce odluciti pobjednika u sutrasnjem mecu su ofanzivni skokovi i tempo kojim se bude igrala kosarka. U prevodu, ako im mi dozvolimo da nam kupe ofanzivne skokove i tako imaju po 2 ili 3 napada odjednom i ako im dozvolimo da trce i da razviju svoju igru, mi tu nemamo sta traziti. Sest boldiranih kosarkasa ce vjerovatno pokriti tri vanjske pozicije i svaki od njih je strasan suter. Otvorene suteve ce rijesiti bez ikakvih problema. Svi su niski i sigurno ce vrsiti presing na nas prilikom prenosenja lopte. Nadam se da ce Musa i Gegic znati odgovoriti na to. Ovaj Aidoo ne vjerujem da ce uopste igrati, a Palmi mozda par minuta. Recimo Tahvanainen je junior koji nam je proteklo ljeto zabijao po 25-30 poena na juniorskom prvenstvu. Mislim da je trenutno najbolji suter medju juniorima u Evropi.

Iznenadjuje me ovako malo unutrasnjih kosarkasa. Nijedan od njih ne moze cuvati Nurkica, pa bi vrlo lahko mogli uci u probleme s licnim greskama. Medjutim, za ocekivati je da ce oni 70% meca igrati s cetvoricom vanjskih. Nurkic i Milosevic su dominantni na niskom postu i to moramo iskoristiti. Ako recimo dodje do udvajanja, Jusuf ce biti prinudjen da izbacuje loptu vani, a mi nemamo nijednog klasnog sutera u ekipi. Mi cemo svakako sto cesce morati spustati loptu na njega, pa da na osnovu toga dobijemo ili poene, ili prekrsaje i bonus od strane Finaca. Mislim da i Murphy i Madsen nerijetko sutiraju s distance, tako da bi oni u odredjenim momentima mogli imati petorku u kojoj su svi opasni na sutu za tri.

Isto tako, ne bismo smjeli praviti previse glupih prekrsaja, jer bi bilo pogubno po nas da oni izvedu veliki broj slobodna bacanja (tu bi uspjesnost bila sigurno preko 80%). Medjutim, bojim se da je nasa vanjska linija previsoka i da ce nasi igraci biti primorani da ih zaustavljaju faulima. Uglavnom, sutra ce na parket izaci dvije ekipe koje se po svemu razlikuju. Cilj je da mi njima nametnemo svoj stil kosarke i da ih tako dobijemo.

sasu salin na playu??

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 12 sep 2018, 22:52

filip13 je napisao/la: sasu salin na playu??
Da, ocekujem da on i Koponen u odsustvu Wilsona 90% meca budu glavni organizatori finske igre.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 12 sep 2018, 22:55

Već vidim kako će nas Fifi ovaj sa klupe cjepnuti.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 12 sep 2018, 23:11

Češka u najačem mogućem sastavu, bukvalno im ne fali ni jedan igrač(samo da opet neko ne spomene onog kojeg jednostavno selektor ne vidi u timu :problem: ). Očekuje se i puna dvorana protiv Rusije.

slika

Dvojica koji su 13. i 14. igrač za prvu utakmicu i ostaju sa reprezentacijom i konkurišu za meč u Sarajevu

slika

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 12 sep 2018, 23:27

Moze on njega ne vidjeti u timu, ali ja sam sastavio najboljih 12 Ceha na osnovu spiska od 20-30 imena. Jelinek je bolji kosarkas od Pumprle :!:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 13 sep 2018, 00:16

nerminh74 je napisao/la:Vidim da se spominje samo unutrasnja igra, a ja sam misljenja da se pored toga treba ici i puno na ulaz
Npr jedan vrabac koji nije nesto ou tome ci biti cuvan vjerovatno od igraca 10 cm nizeg od njega i tesko ce ga zaustaviti sem faulom
Ukratko treba ih sto vise puniti faulima

Ice često lopta na Vrabca u low postu...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 sep 2018, 10:51

Drape je napisao/la:Češka u najačem mogućem sastavu, bukvalno im ne fali ni jedan igrač(samo da opet neko ne spomene onog kojeg jednostavno selektor ne vidi u timu :problem: ). Očekuje se i puna dvorana protiv Rusije.

slika

Dvojica koji su 13. i 14. igrač za prvu utakmicu i ostaju sa reprezentacijom i konkurišu za meč u Sarajevu

slika
Gdje ti rosteri budu? Gdje to mogu naći? :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 13 sep 2018, 11:44

Unofficialpage je napisao/la:Gdje ti rosteri budu? Gdje to mogu naći? :D
На ? $ је " % у ", не " " " сајт, $ " ? " " ?. " " сајт " ", а зна " " неажуран.
" ? сајтова " прате нове ? но " су " " " " ".
$ " ? саставе " " % ' " на сајтове " савеза, " (https://www.basket.fi/basket/uutiset/su ... rtalaista/) " % (https://www.cbf.cz/ostatni/kratke-zprav ... -rusy.html) " то је $ " ".

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 13 sep 2018, 12:36

Da li će biti kakav stream večeras?

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 13 sep 2018, 12:50

Veceras očekujem rapsodiju naših i pobjedu od +15.

Finci nemaju rješenje za našu centarsku liniju, dok mi itekako imamo za njihove bekove. Gegic i Vrabac mogu ugasiti Koponena i Salina i držati ih na pristojnim brojkama dok oni nemaju ni blizu rješenja za Nurkica, pa i Stipanovica i Kikanovića.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.