MortemHz je napisao/la:Pa gdje ste ba stari drugovimostar_mo je napisao/la:Dobro nam došli stari sportski prijatelji.![]()
![]()
![]()
Utakmice Sarajeva i Veleža su uvijek bile praznik za oči kako na tribinama , tako i na terenu.
Neka tako bude i ovaj put ! Nama je rezultat manje bitan i mislim da ne trebamo gubiti energiju na takmičenje koje ne možemo objektivno osvojiti.
Mala je šteta što je srijeda , a ne vikend jer bi sigurno stadion bio popunjen do posljednjeg mjesta.
Dolazimo po prolaz
Nikad manje brate neću biti nezadovoljan ako ispadnemo. Naš je cilj aBd premier liga pa da se još češće sastajemo.
Sarajevo je inače klub koji nosim u srcu od malih nogu jer imam mnogo uže rodbine koji navijaju za Sarajevo te su i zbog toga to uvijek bili posebni derbiji u mom srcu. Ona fina zezanja, provociranja i prije i poslije utakmice se ne zaboravljaju ...
Par godina prije rata koje sam proveo na tribini pod BB pamtim kao velike derbije gdje su HZ uvijek u Mostar dolazile vozom u velikom broju , pa onda ulični obračuni , sačekuše , bježanja od murije, kamenjanja voza na sjevernom ulazu u Mostar itd itd ...nismo uvijek bili baš u najboljim odnosima kao grupe, a znali smo i zapjevati na obje tribine :
neka znade Srbija i Cijela Hrvatska
Sarajevo Mostar zajednica bratska
Pa onda poslije rata derbiji i u Vrapčićima i na Koševu, i u marici i policijskoj stanici se završavalo na tim derbijima
jednom poslije rata, mislim tamo nekad 96/97 poslije kratkog obračuna iza gola na Red Army tribini gdje smo bili i mi i vi skupa razdvojeni policijskim spalirom uhapse Rusa s vaše strane , a mene s naše .. ispričali se ko ljudi u marici dva sata
Uglavnom , mnogo toga lijepog i uzbudljivog se doživilo u utakmicama sa Sarajevom ..
Dobro nam došli još jednom