tako nekako. ja bi igrao sarezervama sve dok ne naletimo na neku ekipu iz vrha. FKS mora imati rezerve koje su bolje od vecine ekipa iz pl. ako to nemamo, titula je samo pusti san.Samozdravlje je napisao/la:Je li to ovaj tim ?:bihuzur je napisao/la:najbolji moguci protivnik u kupu. velez je nas stari rival i prijateljski klub, imaju dobru ekipu koja bi u pl bila negdje na sredini tabele i sigurno se nebi borili za opstanak. to je idealna sansa da vidimo koliko mogu/vrijede ove nase rezerve. sad imaju sansu da pokazu sta znaju i da li zasluzuju nositi dres FKS.
Dzafic,Sabanovic,Sofranec,Kurdic,Hodzic(Bekic)
Mustafic,Crepulja,Neko(mozda onaj iz komsiluka)
Resic,Handzic,Halilovic
I ovaj tim je konkurentan,ako ode do polufinala, a poslije po kup malo ozbiljnije.Titulu prvaka treba ganjat,kup u drugi plan.
Nasa uprava bi trebala uljepsat ovaj mec prijatelja.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
SFK

-
bordopoeta
- Kontakt:
Utakmice Sarajeva i Veleža su uvijek bile praznik za oči kako na tribinama , tako i na terenu.
Neka tako bude i ovaj put ! Nama je rezultat manje bitan i mislim da ne trebamo gubiti energiju na takmičenje koje ne možemo objektivno osvojiti.
Mala je šteta što je srijeda , a ne vikend jer bi sigurno stadion bio popunjen do posljednjeg mjesta.[/quote]
Kako je lijepo citati ovo. Od srca Vam zelim povratak u PL ,bez Veleza i Rodjenih nije to to. Mislim da ni jednoj ekipi kup ne treba biti aman bitan.Nek pobjedi fudbal , a tribine nek daju stimung i da sve bude u duhu prijateljstva.
[/quote]
Da se razumijemo, ništa protiv Veleža, naprotiv. Ali nismo bili uvijek baš u ljubavi. Bilo je prije rata nekada puno vatre i na terenu i na tribinama. Sjećam se jedne tekme sa Veležom (koja je godina ne znam, imao sam nekih 12-ak godina), sjedio sam na istoku i rezultat 3:3. Tokom cijele tekme, jedan od njihovih halfova mariše li r. Haseta, mariše. Čini mi se da je to bio Benco, ali nisam siguran. U samom finišu, dosuđen je slobodan udarac na oko 25-ak metara od njihovog gola na sjevernoj strani. Kod njih brani Eso Dugalić (kasnije je branio i kod nas). Prvi golman Ivica Ćurković bio nešto povrijeđen, ali i Eso bio dobar i perspektivan golman. Lijepo je pjevao, pa bi , kada je branio kod nas i kada bi igrači malo zasjeli, on obavezno pjevao. Helem, sami je kraj utakmice, sudije samo što nisu podigli zastavice (u to vrijeme kada bi se igrao posljednji minut sudije bi digli zastavice) Hase se zalijepe i zabija u same rašlje. Ispružio se Eso, koliko je dug i širok, ali država. 4 je 3, na stadionu delirijum, ja neopisivo radostan skačem kao lud. Simptomatiično je da se niko od naših igrača ne raduje, pa ni Hase. Samo je nešto ljutito odmahivao igračima i dugačkim koracima išao prema centru. Nekoliko trenutaka kasnije sudija svira kraj. Prošlo je mnogo godina i sticajem okolnosti sjedim za stolom do stola r.Haseta u separeu hotela Stari Grad, gdje je on često igrao šah. I poče pričati baš o toj utakmici. Kaže, dogovoreno da se igra neriješeno i da bude 3:3, ali sve vrijeme mene krvnički nije taj njihov half (ne mogu da se sjetim imena). Kaže Hase, pitam ga ja šta ti je bolan, što se udaraš kad je sve dogovoreno, na što mu ovaj odgovara: ko te ye ne. Na samom kraju sudija dosudi slobodan udarac za nas, ja uzmem loptu i dam im gol, a onda kažem (onom što ga je bio) e vadi ga sad. Svi naši igrači oko mene, govore mi: pa šta to uradi Hase, a ja im odgovorim: ma goni ih u p.ma terinu.
Neka tako bude i ovaj put ! Nama je rezultat manje bitan i mislim da ne trebamo gubiti energiju na takmičenje koje ne možemo objektivno osvojiti.
Mala je šteta što je srijeda , a ne vikend jer bi sigurno stadion bio popunjen do posljednjeg mjesta.[/quote]
Kako je lijepo citati ovo. Od srca Vam zelim povratak u PL ,bez Veleza i Rodjenih nije to to. Mislim da ni jednoj ekipi kup ne treba biti aman bitan.Nek pobjedi fudbal , a tribine nek daju stimung i da sve bude u duhu prijateljstva.
Da se razumijemo, ništa protiv Veleža, naprotiv. Ali nismo bili uvijek baš u ljubavi. Bilo je prije rata nekada puno vatre i na terenu i na tribinama. Sjećam se jedne tekme sa Veležom (koja je godina ne znam, imao sam nekih 12-ak godina), sjedio sam na istoku i rezultat 3:3. Tokom cijele tekme, jedan od njihovih halfova mariše li r. Haseta, mariše. Čini mi se da je to bio Benco, ali nisam siguran. U samom finišu, dosuđen je slobodan udarac na oko 25-ak metara od njihovog gola na sjevernoj strani. Kod njih brani Eso Dugalić (kasnije je branio i kod nas). Prvi golman Ivica Ćurković bio nešto povrijeđen, ali i Eso bio dobar i perspektivan golman. Lijepo je pjevao, pa bi , kada je branio kod nas i kada bi igrači malo zasjeli, on obavezno pjevao. Helem, sami je kraj utakmice, sudije samo što nisu podigli zastavice (u to vrijeme kada bi se igrao posljednji minut sudije bi digli zastavice) Hase se zalijepe i zabija u same rašlje. Ispružio se Eso, koliko je dug i širok, ali država. 4 je 3, na stadionu delirijum, ja neopisivo radostan skačem kao lud. Simptomatiično je da se niko od naših igrača ne raduje, pa ni Hase. Samo je nešto ljutito odmahivao igračima i dugačkim koracima išao prema centru. Nekoliko trenutaka kasnije sudija svira kraj. Prošlo je mnogo godina i sticajem okolnosti sjedim za stolom do stola r.Haseta u separeu hotela Stari Grad, gdje je on često igrao šah. I poče pričati baš o toj utakmici. Kaže, dogovoreno da se igra neriješeno i da bude 3:3, ali sve vrijeme mene krvnički nije taj njihov half (ne mogu da se sjetim imena). Kaže Hase, pitam ga ja šta ti je bolan, što se udaraš kad je sve dogovoreno, na što mu ovaj odgovara: ko te ye ne. Na samom kraju sudija dosudi slobodan udarac za nas, ja uzmem loptu i dam im gol, a onda kažem (onom što ga je bio) e vadi ga sad. Svi naši igrači oko mene, govore mi: pa šta to uradi Hase, a ja im odgovorim: ma goni ih u p.ma terinu.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

U okviru 9. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine 2018/19, Fudbalski klub Sarajevo dočekuje ekipu Tuzla City. Utakmica na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase igra se u subotu, 15. septembra sa početkom u 19:30h, a cijene ulaznica su standardne za utakmice Premijer lige:
Tribina "Sjever - Vedran Puljić" - 5 KM
Tribina "Istok" - 8 KM
Tribina "Zapad" - 10 KM
Djeca do 14 godina - 2 KM
Ulaznice će biti u prodaji u petak i subotu.
Petak 14.09.
Odjel za članstvo i ulaznice FK Sarajevo od 8 do 16 sati
Subota 15.09.
Odjel za članstvo i ulaznice FK Sarajevo od 10 do 13 sati
Prodajna mjesta Skenderija i Tržnica Markale od 8 do 15 sati
Na dan utakmice biće moguće kupiti ulaznice na prodajnim mjestima predviđenim za to ispred stadiona Asim Ferhatović Hase od 16:30h.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Osam vam majki J*** vise
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Covjece, u kantonalnim ligama je ulaz 3-4 marke. Ulaz nije ni 2 kutije cigareta. A imas sjever, mnogo je jeftiniji.Pantelija je napisao/la:Osam vam majki **** vise
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ebote, puno osam maraka.. Neka onda stave neku simoboličnu cijenu od 2 KM, možda to bude mjera.
Super da je Velež, odličan i prijateljski klub vazda bio.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ideš li u Mostar?AlfredNobel je napisao/la:Ebote, puno osam maraka.. Neka onda stave neku simoboličnu cijenu od 2 KM, možda to bude mjera.![]()
kolko smo srali na upravu za ovog sovsica sto se nije doveo i koliko se pusila prica o tome kako smo ga sjebali, evo lik ne moze sastavit 7 dana bez povrede 
Ostavi pare za termin, a ima 2 KM stream.Pantelija je napisao/la:Osam vam majki **** vise
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Imamo najskuplji ukaz u ligi na jesnom od losijih stadiona bez zastite od kise, grada, sunca kurca picke materine, imamo proajecnu ekipu koja gubi od goska, radnika itd, na osnovu cega 8? Sta je razlog za 8 maraka? Tuzla city?
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ako me puste ranije s posla, onda sigurno.MortemHz je napisao/la:Ideš li u Mostar?AlfredNobel je napisao/la:Ebote, puno osam maraka.. Neka onda stave neku simoboličnu cijenu od 2 KM, možda to bude mjera.![]()
- sarajevo46
- Kontakt:
Računalo se. Nek' imaš minimalno 20 utakmica u sezoni, sezonska za ISTOK je 70KM + članska 20KM i gledaš cijelu sezonu Sarajevo po cijeni 4.50KM po utakmiciPantelija je napisao/la:Imamo najskuplji ukaz u ligi na jesnom od losijih stadiona bez zastite od kise, grada, sunca kurca picke materine, imamo proajecnu ekipu koja gubi od goska, radnika itd, na osnovu cega 8? Sta je razlog za 8 maraka? Tuzla city?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Bagatela realno.sarajevo46 je napisao/la:Računalo se. Nek' imaš minimalno 20 utakmica u sezoni, sezonska za ISTOK je 70KM + članska 20KM i gledaš cijelu sezonu Sarajevo po cijeni 4.50KM po utakmiciPantelija je napisao/la:Imamo najskuplji ukaz u ligi na jesnom od losijih stadiona bez zastite od kise, grada, sunca kurca picke materine, imamo proajecnu ekipu koja gubi od goska, radnika itd, na osnovu cega 8? Sta je razlog za 8 maraka? Tuzla city?Kupiš sezonsku za SJEVER i 2.50 KM tekma. Gdje to ima?
- AlfredNobel
- Kontakt:
Prvo riješiti ovu Tuzlu, pa onda razmišljati o Veležu.. Bojim se da opet ne prospemo bodove, ali valjda nećemo, imali su dvije sedmice za odmor, pripreme i dodatno uigravanje.
Rado bih prepustio kup Velezu i skoncentrisao se samo na ligu.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ma može se igrati na oba fronta, vjeruj. Imaš dosta igrača za rotaciju, tako da se uvijek može uklopiti sve to. Ne odustajati od ničega, klub kao što je FKS ne smije to raditi.emir79 je napisao/la:Rado bih prepustio kup Velezu i skoncentrisao se samo na ligu.
Bosnji je puno i da mu djaba das.. Reci ce valja benzin sipati od socijalnog do Koseva...MortemHz je napisao/la:Bagatela realno.sarajevo46 je napisao/la:Računalo se. Nek' imaš minimalno 20 utakmica u sezoni, sezonska za ISTOK je 70KM + članska 20KM i gledaš cijelu sezonu Sarajevo po cijeni 4.50KM po utakmiciPantelija je napisao/la:Imamo najskuplji ukaz u ligi na jesnom od losijih stadiona bez zastite od kise, grada, sunca kurca picke materine, imamo proajecnu ekipu koja gubi od goska, radnika itd, na osnovu cega 8? Sta je razlog za 8 maraka? Tuzla city?Kupiš sezonsku za SJEVER i 2.50 KM tekma. Gdje to ima?
Ja se nebi puno opterecavo sa kupom, prvo siso grad pa onda vrpcici.
Ubacit naj jaci tim protiv Veleza posto najvjerovatnije svinjski i vase miskin ce ispast odma, znaci jedino ubice i mi bi mogli proc sto nije losa stvar, i mislim da mozemo sve izbacit sa drugim timom osim ubica.
Sabanovic dzafic resic mustafic bekic handzic kurdic sofrenac habib crepulja halilovic. Kako koji od ovih igraca bude podbacivo tako ga mjenjat sa glavnim igracima.
Ubacit naj jaci tim protiv Veleza posto najvjerovatnije svinjski i vase miskin ce ispast odma, znaci jedino ubice i mi bi mogli proc sto nije losa stvar, i mislim da mozemo sve izbacit sa drugim timom osim ubica.
Sabanovic dzafic resic mustafic bekic handzic kurdic sofrenac habib crepulja halilovic. Kako koji od ovih igraca bude podbacivo tako ga mjenjat sa glavnim igracima.
Nema svako 100 mmaraka odjednom da pljune ....
Drugo, postoji nesto sto se zove kategorizacija, za seljadiju u kkubu ako nisu cula, to je ono kad ne moze karta za derbi i za drinu biti ista, trece, danas ljudi skontaju da mu je valja 4-5 sati na poslu diljati da bi gledao utakmicu premjer lige....
Jel vi vidite broj gledalaca na kosevu? I nista vam nije cudno? Na istoku se znamo po imenima koliko nas je ostalo...ako je 5-8-10 nacin da se vrate, privuku navijaci onda ....
Koji klinac ce 30 uposlenih i vise u klubu ako imas 1500 navijaca ? Sta rade oni? Na svakih 30 navijaca po jedan uposlenik?
Ako zaradjuju na navijacima tih 300-400 maraka vise i od toga zive, ja cu im platiti cenera
Drugo, postoji nesto sto se zove kategorizacija, za seljadiju u kkubu ako nisu cula, to je ono kad ne moze karta za derbi i za drinu biti ista, trece, danas ljudi skontaju da mu je valja 4-5 sati na poslu diljati da bi gledao utakmicu premjer lige....
Jel vi vidite broj gledalaca na kosevu? I nista vam nije cudno? Na istoku se znamo po imenima koliko nas je ostalo...ako je 5-8-10 nacin da se vrate, privuku navijaci onda ....
Koji klinac ce 30 uposlenih i vise u klubu ako imas 1500 navijaca ? Sta rade oni? Na svakih 30 navijaca po jedan uposlenik?
Ako zaradjuju na navijacima tih 300-400 maraka vise i od toga zive, ja cu im platiti cenera
Trenutno korisnika/ca: Ammko99, VolimoSarajevo i 22 gosta.