Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

soko
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la soko » 13 sep 2018, 15:16

hurem je napisao/la:Da bismo imali dominaciju i posjed na kojem Robi insistira, prije svega na terenu umjesto Visce (kojeg jako cijenim zbog trke i discipline) moramo imati Hajrovica, koji je mnogo bolji tehnicar i ne boji se loptu zadrzati u nogama, odraditi dobar pas, predriblati, uputiti sut - dakle, dosta vise rjesenja za ponuditi od Visce koji samo zna utrcati u prostor ili vratiti loptu nazad.
Drugi jako bitan momenat jeste Krunic koji je prejak na lopti i u duel igri, uz to jako inteligentan...ako ne on, onda promovisati Gojaka koji je svakako najblizi 10-ki od svih igraca u rosteru, naravno sve to na ustrb Sarica (koji je tu iskljucivo zahvaljujuci svojim dobrim partijama u drz.dresu i to smo vise puta konstatovali).

Mislim da bismo protiv reprezentacija kvalitete Austrije i S.Irske, kao i slabijih od njih imali posjed i dominaciju u sledecem sastavu:

Golman
Todorovic, stoper, stoper, Kolasinac
Pjanic, Besic
HAJROVIC, KRUNIC (Gojak), Duljevic
Dzeko

Protiv jacih reprezentacija sto se posjeda tice, kao sto su Spanija, Njemacka i sl., tada dobro dodje Saric koji konstantno pravi pritisak, trci, udara...
Ne znam, Hajrovic nema bas najbolji pas. Dosta rizikuje, sto protiv jacih repkih sigurno ne ide, izgubi loptu a nece bas pomagati odbrani.
Ono sto sam ja primjetio kod Krunica da je dosta jak naprijed al sto se tice odbrane, tanko. Neda mu se trcati, a Saric tri ko navijen.
Sa Hajrovicem i Krnunicem ti je nesto kao sa Medunjaninom kad izgubimo loptu lako primimo gol.
Hajrovic je meni igrac kojeg treba ubaciti u nekoj 60 minuti, lik moze zabiti gol a ima snage da trci 30 minuta i pomaze odbrani.

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 13 sep 2018, 15:49

Mislim da bi Gojak ovoj ekipi legao kao budali šamar.

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 13 sep 2018, 16:00

Al Robi bi fakat trebao malo smrsati , ono je jos malo i na skuteru onom 5 na sat ce dolazit na treninge
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 13 sep 2018, 16:21

Ovo sto smo vidjeli protiv Austrije, je nas realni maksimum.
Lijepo je mastati, ali mi nemamo igracki kadar koji moze zadrzati loptu i igrati kratke pasove. Nismo to mogli ni kada smo imali Misketa, Pjanica, Medunjanina, a kako cemo sada?
Mislim, moze protiv Estonije ili ako ti se ptrefi jednom u 10 utakmica, da ti neka Francuska dozvoli da jedno poluvrijeme igras svoju igru.
Neke stvari se, naravno, mogu popraviti, ali tesko mi tu igru mozemo igrati protiv jakih slekcija.
Treba probati i sa Hajrovicem i Zakaricem, ali cisto sumnjam da tu moze biti neke ozbiljne razlike, u odnosu na Viscu.
Malo cemo dobiti u jednom segmentu, izgubiti u drugom.
Vazna je borbenost i disciplina, a Dzeko ce vec uvaljati, ili namjestiti, jedan gol.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 13 sep 2018, 17:27

Sehic je na kraju je otkrio zanimljivost s okupljanja:

"Meni se nakon devet godina prvi put desilo da su igrači nedrage volje odlazili s okupljanja, svi su rekli da jedva čekaju novu utakmicu da se vrate u reprezentaciju. To zaista nisam nikada osjetio od 2009. i pokazuje ustvari šta se uradilo za kratko vrijeme. To je neophodno da bi bili respektabilna reprezentacija i ja mislim da hoćemo."
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 13 sep 2018, 21:19

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 15 mar 2020, 04:09, ukupno mijenjano 1 put.

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 14 sep 2018, 12:08

Kažete da je sad atmosfera u reprezentaciji dobra. Dakle, izgladili ste sukob s vratarom Asmirom Begovićem?
Sukob kažeš? Vama novinarima najvažniji su sukobi. Ni s kim ja nisam bio u sukobu. Poanta priče je bila ta da nisam želio da mi bilo tko bira utakmice i odlučuje kad će doći igrati za reprezentaciju. Dečko je kasnije došao, shvatio je da je pogriješio i idemo dalje.”
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

Karambeu
Kontakt:

Post Postao/la Karambeu » 14 sep 2018, 13:33

Ne mogu da se ne osvrnem malo dužim postom na priču kako smo sada nažalost slabiji nego prije 3-4 godine, kako imamo sreće i kako nemamo dovoljno dobre igrače.

Nažalost, mnogi od vas ovdje jačinu reprezentacije ocjenjujete po imenima klubova gdje nam igraju ili ne igraju igrači i samo gledate ono što piše u zagradama pa i kad tamo piše Mujo (Empoli), Haso (Getafe), pojedinim pjena na usta ide (čitaj: Vuchevic) a to što npr. isti ti ne igraju ili igraju jako malo, to nema veze, bitno je da je on po vama u najmanju ruku duplo bolji od Zakarica kojem u zagradi pise (Partizan) ili Hajrovic (Dinamo). Cuj Dinamo i Partizan, dje ces to porediti sa Getafeom i Empolijem, makar minute ne dobili, njihovi su treninzi jaci....E to vam je klasicna prica kod Bosnje zbog koje smo do sad igrali na samo jednom velikom takmičenju, dok su recimo Švedi ludi pa je njima igrač godine Granqvist kojem u zagradi pored imena stoji (Krasnodar), jesi vidio, Krasnodar, nidje veze. Šveđani budale, kad su oni znali šta je fudbal, samo su na skoro svakom velikom takmičenju a mi slučajno nismo iako imamo više igrača u ligama petice al hajd neda nam se. Eh ovo je bila ironija u kojoj ima puno istine.

Mislim da se rađa jedna nova generacija igrača koja će biti najbolja do sada. U vrijeme kad smo bili "najjači" imali smo dva krila Lulića i Višću dok trećeg ni za lijeka nismo mogli pronaći, znao je ponekad uletiti Hajrović uz uslov da nije povrijeđen ili da igra što je bilo rijetkost zadnjih godina. U ovoj ekipi imamo širinu koju nikad nismo imali, pogotovo na krilima: Višća, Zakarić, Duljević, Hajrović...a dodamo li tome da uskoro dolaze igrači poput Menala i Jukica onda to nesto govori.

Bekovi? Posebna priča. Od Seje Salihovica primoranog da igra lijevog beka i Vrsajevica na desnom beku danas imamo: Kolašinca, Ćivića, Nastića, Todorovića pa i Vranješa, nadam se još Burekoviću u skorije vrije uz napredak u karijeri. Što se odbrane tiče Zuka i Šunja odradili odičan posao, a dodamo li tome da smo bili bez Vranješa i Bičakčića i još se nadati u dogledno vrijeme Dilaveru i Memiševiću, onda dobijaš šest stopera koji IGRAJU u svojim timovima.

Vezni red sam ostavio za kraj. Koliko god plakali i govorili kako je tanko, mislim da i tu imamo određenu širinu i da su dva igrača sigurna u sredini naredne barem dvije-tri godine Bešić i Pjanić...Za poziciju trećeg konkurencija nije mala: Krunić, Sarić, Cimirot, Gojak, Prcić, Milošević, Lončar. Čak sedam igrača od kojih 90% redovno igra u svojim klubovima, a prosjek godina im je 23-24.

O napdadu neću pretjerano trošiti riječi jer je Edin bio tu i prije, tu je i sada i tu smo jaki koliko smo i bili. Za nadat se da ce Prevljak, Demirovic i Catakovic vrlo brzo napredovati kako bi u narednih par godina imali barem koliko toliko dostojnu zamjenu za Džeku u budućosti.

Šta je zapravo suština ovog posta? Širina, širina igrača na skoro svim pozicijama koju nikad do sad nismo imali! I tu je naša najveća snaga bez obzira gdje ti igrači igrali.

Primjer: Problem jeste kad imaš igrača u npr. Videotonu ali za njega znaš da je limitiran, kao što je to bio Anel Hadžić i za njega znaš da ne možeš očekivati previše. Ali je druga stvar kad imaš krilo kao Zakarića koji igra odlično u Partizanu, jak na lopti, dobar prema naprijed, dobar u defanzivi i kad u reprezentaciji imaš 6-7 takvih kao Zakarić, koji imaju 40+ utakmica po sezoni, onda ti imaš tim, imaš okosnicu koja može igrati protiv svakoga. Bez obzira što oni igraju u Paoku, Partizanu, Andrlechtu, Dinamu iz Moskve i slično.

Šveđani i Islanđani se recimo time ne opterećuju i igraju već dva velika takmičenja zaredom dok ih mi gledamo na TV-u i brojimo koliko igrača iz lige petice imamo. Uvijek bih prije potpisao da imamo 11 igrača koji igraju bitne uloge u Dinamu, Partizanu, Andrllechtu, Gentu i sličnim..nego 11 iz lige petice koji su tamo samo prosječni igrači.

U tome je poenta svega i zato iskreno vjerujem da će ovaj tim biti najbolji do sada pogotovo kad se vrate Bičo, Seo, Vranješ i da dodamo Gojaka, Hajrovića i eventualno Lončara.

JohnDoe
Kontakt:

Post Postao/la JohnDoe » 14 sep 2018, 14:01

Karambeu je napisao/la:Ne mogu da se ne osvrnem malo dužim postom na priču kako smo sada nažalost slabiji nego prije 3-4 godine, kako imamo sreće i kako nemamo dovoljno dobre igrače.

Nažalost, mnogi od vas ovdje jačinu reprezentacije ocjenjujete po imenima klubova gdje nam igraju ili ne igraju igrači i samo gledate ono što piše u zagradama pa i kad tamo piše Mujo (Empoli), Haso (Getafe), pojedinim pjena na usta ide (čitaj: Vuchevic) a to što npr. isti ti ne igraju ili igraju jako malo, to nema veze, bitno je da je on po vama u najmanju ruku duplo bolji od Zakarica kojem u zagradi pise (Partizan) ili Hajrovic (Dinamo). Cuj Dinamo i Partizan, dje ces to porediti sa Getafeom i Empolijem, makar minute ne dobili, njihovi su treninzi jaci....E to vam je klasicna prica kod Bosnje zbog koje smo do sad igrali na samo jednom velikom takmičenju, dok su recimo Švedi ludi pa je njima igrač godine Granqvist kojem u zagradi pored imena stoji (Krasnodar), jesi vidio, Krasnodar, nidje veze. Šveđani budale, kad su oni znali šta je fudbal, samo su na skoro svakom velikom takmičenju a mi slučajno nismo iako imamo više igrača u ligama petice al hajd neda nam se. Eh ovo je bila ironija u kojoj ima puno istine.

Mislim da se rađa jedna nova generacija igrača koja će biti najbolja do sada. U vrijeme kad smo bili "najjači" imali smo dva krila Lulića i Višću dok trećeg ni za lijeka nismo mogli pronaći, znao je ponekad uletiti Hajrović uz uslov da nije povrijeđen ili da igra što je bilo rijetkost zadnjih godina. U ovoj ekipi imamo širinu koju nikad nismo imali, pogotovo na krilima: Višća, Zakarić, Duljević, Hajrović...a dodamo li tome da uskoro dolaze igrači poput Menala i Jukica onda to nesto govori.

Bekovi? Posebna priča. Od Seje Salihovica primoranog da igra lijevog beka i Vrsajevica na desnom beku danas imamo: Kolašinca, Ćivića, Nastića, Todorovića pa i Vranješa, nadam se još Burekoviću u skorije vrije uz napredak u karijeri. Što se odbrane tiče Zuka i Šunja odradili odičan posao, a dodamo li tome da smo bili bez Vranješa i Bičakčića i još se nadati u dogledno vrijeme Dilaveru i Memiševiću, onda dobijaš šest stopera koji IGRAJU u svojim timovima.

Vezni red sam ostavio za kraj. Koliko god plakali i govorili kako je tanko, mislim da i tu imamo određenu širinu i da su dva igrača sigurna u sredini naredne barem dvije-tri godine Bešić i Pjanić...Za poziciju trećeg konkurencija nije mala: Krunić, Sarić, Cimirot, Gojak, Prcić, Milošević, Lončar. Čak sedam igrača od kojih 90% redovno igra u svojim klubovima, a prosjek godina im je 23-24.

O napdadu neću pretjerano trošiti riječi jer je Edin bio tu i prije, tu je i sada i tu smo jaki koliko smo i bili. Za nadat se da ce Prevljak, Demirovic i Catakovic vrlo brzo napredovati kako bi u narednih par godina imali barem koliko toliko dostojnu zamjenu za Džeku u budućosti.

Šta je zapravo suština ovog posta? Širina, širina igrača na skoro svim pozicijama koju nikad do sad nismo imali! I tu je naša najveća snaga bez obzira gdje ti igrači igrali.

Primjer: Problem jeste kad imaš igrača u npr. Videotonu ali za njega znaš da je limitiran, kao što je to bio Anel Hadžić i za njega znaš da ne možeš očekivati previše. Ali je druga stvar kad imaš krilo kao Zakarića koji igra odlično u Partizanu, jak na lopti, dobar prema naprijed, dobar u defanzivi i kad u reprezentaciji imaš 6-7 takvih kao Zakarić, koji imaju 40+ utakmica po sezoni, onda ti imaš tim, imaš okosnicu koja može igrati protiv svakoga. Bez obzira što oni igraju u Paoku, Partizanu, Andrlechtu, Dinamu iz Moskve i slično.

Šveđani i Islanđani se recimo time ne opterećuju i igraju već dva velika takmičenja zaredom dok ih mi gledamo na TV-u i brojimo koliko igrača iz lige petice imamo. Uvijek bih prije potpisao da imamo 11 igrača koji igraju bitne uloge u Dinamu, Partizanu, Andrllechtu, Gentu i sličnim..nego 11 iz lige petice koji su tamo samo prosječni igrači.

U tome je poenta svega i zato iskreno vjerujem da će ovaj tim biti najbolji do sada pogotovo kad se vrate Bičo, Seo, Vranješ i da dodamo Gojaka, Hajrovića i eventualno Lončara.
Ovaj post je suština svega. Slažem sa svakom riječi koja je ovdje napisana. :thumbup:
FGR !

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 14 sep 2018, 14:15

ja sam citao do dijela kada je napisao da je zakaric dobar ofanzivno i defanzivno, dalje nije bilo smisla jer ocito karambeu nije gledao mec u 'dablinu'

getafe =levante, ako si na to ciljao...i on u levanteu, te krunic u empoliu su standardni.
mene i poslije svega niko ne moze ubijediti da ce saric odigrati bolje od krunica npr.,ukoliko bi ovaj drugi dobio istu sansu....ali nebitno,dok se pobjedjuje neka i elve.

generalno,slazem se da sada skoro na svakom mjestu imamo dostojne zamjene i da nas nece glava zaboliti u slucaju nekog odsustva. ovo se naravno ne odnosi na dzeku i pjanica, njima nema adekvatne zamjene i nek nam je Bog na pomoci kad se dzeko oprosti.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 14 sep 2018, 14:20

Što se mene tiče neka se svi zaposle u Samsungu i dobiju Blue Wings, ali ako će trčati i boriti se kao protiv Austrije i bacati se na glavu za svaku loptu, to će uveliko pomoći dobrom rezultatu.
Evo uzmite primjer Tonija Šunjića - nije mu toliko išlo u ligi 5, igra u Ruskoj ligi, ali u našoj reprezentaciji je najbolji stoper i najviše pruža na terenu...
Dakle, nisu bitni klubovi u kojima igrači igraju koliko je bitno da budu klapa i da rade prethodno navedeno.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Karambeu
Kontakt:

Post Postao/la Karambeu » 14 sep 2018, 14:30

babino je napisao/la:ja sam citao do dijela kada je napisao da je zakaric dobar ofanzivno i defanzivno, dalje nije bilo smisla jer ocito karambeu nije gledao mec u 'dablinu'

getafe =levante, ako si na to ciljao...i on u levanteu, te krunic u empoliu su standardni.
mene i poslije svega niko ne moze ubijediti da ce saric odigrati bolje od krunica npr.,ukoliko bi ovaj drugi dobio istu sansu....ali nebitno,dok se pobjedjuje neka i elve.

generalno,slazem se da sada skoro na svakom mjestu imamo dostojne zamjene i da nas nece glava zaboliti u slucaju nekog odsustva. ovo se naravno ne odnosi na dzeku i pjanica, njima nema adekvatne zamjene i nek nam je Bog na pomoci kad se dzeko oprosti.
Ne druze. Nisam mislio na Krunica i Prcica nego sam slucajno bas stavio Empoli. Krunic je cak najblizi po meni prvom timu jer on igra, nadam se da ce se i Prcic ustaliti u Levanteu. Ako cemo o imenima, mislim npr na Mesine padobrance poput Pavlovica iz Sampdorije, pojedini su u ekstaze padali kad su culi da dobijamo beka iz Serie A, koji ove sezone jos nema kluba.

Kod Zakarica nisam bukvalno mislio defanzivno dobar kao bek, nego kao krilo sa obavezom vracanja i ponavljanja, on to recimo radi sto Duljevic pak ne radi i na tome mora poraditi ako zeli dalje od Dresdena.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 14 sep 2018, 14:37

karambeu :tokralju: sve sto pricam ovih mjeseci
Zarathustra

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 14 sep 2018, 14:43

ra1981 je napisao/la:Mislim da bi Gojak ovoj ekipi legao kao budali šamar.
Uozbilji se..Momak ne moze meda u mladoj ekipi .
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 14 sep 2018, 15:13

Karambeu je napisao/la:kad tamo piše Mujo (Empoli), Haso (Getafe), pojedinim pjena na usta ide (čitaj: Vuchevic) a to što npr. isti ti ne igraju ili igraju jako malo, to nema veze
:facepalm:

Koga sam to 'gurao' iz lige petice koji 'ne igraju nimalo'? Ja sam govorio za Kodra dok je bio u Mainzu da mu nije mjesto u reprezentaciji kad ne moze ni do klupe tog Mainza, isto vazi i za Bajica. Jedino sam rekao da bih volio vise vidjeti od Prcica i Krunica u reprezentaciji, jer su obojica kvalitetni i *standardni* u svojim klubovima.

Takodje kazem da bih volio gledati Dilavera i Burekovica u reprezentaciji, to mora valjda jer igraju u minhenskom Bayernu, pretpostavljam? :facepalm:

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 14 sep 2018, 15:16

Isto si tako degradirao Šunjića pokušavajući hiperbolizirati Dilavera, a jedan te je izurinirao partijama u državnom dresu, a drugi izjavom da ne žuri sa promjenom državljanstva kao da je, tobože, tek iz juniora prešao na seniorski nivo.

Jadan i ne bio, vidiš da se sramotiš svakim svojim komentarom.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 14 sep 2018, 15:17

Rokoko87 je napisao/la:Isto si tako degradirao Šunjića pokušavajući hiperbolizirati Dilavera, a jedan te je izurinirao partijama u državnom dresu, a drugi izjavom da ne žuri sa promjenom državljanstva kao da je, tobože, tek iz juniora prešao na seniorski nivo.

Ti si napisao prije par dana da je Sunjic 'sin ratnog zlocinca', a sad ga koristis kao neki kontra-argument :facepalm:

A ti si tako napao sve stopere u mladoj reprezentaciji da bi gurao tog nekog Rodina, pa ne budi licemjeran :thumbup:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 sep 2018, 15:31

Rokoko87 je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:Isto si tako degradirao Šunjića pokušavajući hiperbolizirati Dilavera, a jedan te je izurinirao partijama u državnom dresu, a drugi izjavom da ne žuri sa promjenom državljanstva kao da je, tobože, tek iz juniora prešao na seniorski nivo.

Ti si napisao prije par dana da je Sunjic 'sin ratnog zlocinca' i pljuvao po njemu, a sad ga koristis kao neki kontra-argument :facepalm:
Za tvoju informaciju, to je bio sarkazam, tako upakovan da se pacijenti poput tebe mogu uhvatiti za to.
Poselamio te Toni, najbolji stoper reprezentacije BiH. :wave:
Nemoj ga više. :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Karambeu
Kontakt:

Post Postao/la Karambeu » 14 sep 2018, 17:51

Moggi je napisao/la:karambeu :tokralju: sve sto pricam ovih mjeseci
Moggi neki bi radije gledali u timu Milicevica i Pavlovica pa i da izgubimo nego Sarica koji preore teren a igra u Samsungu.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 14 sep 2018, 18:18

Karambeu je napisao/la:Ne mogu da se ne osvrnem malo dužim postom na priču kako smo sada nažalost slabiji nego prije 3-4 godine, kako imamo sreće i kako nemamo dovoljno dobre igrače.

Ovo je itetako vazno pod uslovom da igraci IGRAJU i igraju poziciju u repci koju igraju u klubu.
Npr Saric je daleko bolja opcija od Ibisevica ili Kodre na sredini. Zakaric/Menalo su bolja opcija od Prcica na krilu.
Saric je dobar u paru sa Besicem-Pjanicem jel zna primiti loptu i ima solidan pas, npr asistencija protiv Austrije, plus lik trci ko lud sto dosta pomaze Pjanicu i Besicu. Pogotovo Besicu koji se nemora toliko forsirati u defanzivi kao prije. Zato i mislim da je Robert stavio Sarica da igra umjesto Cimirota.
Protiv Turske, mislim da Robert treba probati sa Krunicem umjesto Sarica. Krunic je dosta bolji prema naprijed, ali tanak u defanzivi, dosta puta sam primjetio da posmatra loptu. Onda Besic mora ganjati sve sam. Ovdje se moramo natjecati za gol vise.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, napapijri1987, Tracy3McGrady i 38 gostiju.