Nogometna reprezentacija Hrvatske

Ko je najbolji golman u povijesti reprezentacije

Ladić
10
17%
Pletikosa
18
31%
Subašić
31
53%

Ukupno glasova: 59

zigzag
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la zigzag » 12 sep 2018, 09:06

spursman je napisao/la:Sve se raspalo izlaskom Vrsaljka i ulaskom Roga na beka. Treba nać alternativu za Vrsaljka a ne vodit se onom može tu uskočit Jedvaj ili Vida. Problem je što nemamo neke alternative za desnog beka, pada mi napamet jedino Tudor, Juranović i Bartolec. Ovi što spominjete mlade zaboravili ste najboljeg među njima a to je Brekalo. On već može u A selekciju, čak i u prvi sastav kad nema Rebića.
Moguce je da je i to bio neki "trigger", ali nije Rog ovdje toliko ni bitan u kontekstu dojma i rezultata koliko god bio limitiran kao bek jer to nije. Jednostavno se probao Dalic pokrpat u ovoj utakmici i to je to. Jasno je da tu treba igrat desni bek i amen. Zasto ne porobat i Juranovica npr., koji je pokazao kvalitete na tom mjestu. Ovdje se jednostavno podbacilo kolektivno, od pripreme utakmice (prije svega mentalno), mentalnog pada nakon prvog primljenog gola, pa i losi potezi Dalica, nedostatak nekolicine igraca, nedostatak optimalne forme ostalih u ovoj fazi neposredno nakon svjetskog, a s druge strane smo naletili na "krvozednog" i izuzetno raspolozenog protivnika. A znamo da su Spanjolci sposobni bilo kome utrpat 6 komada kad im udjes u mlin (pitat Sampaolija) pa nije nitko Argentince nakon te utakmice dozivljavao kao "prosjecnu" reprezentaciju, i sl., stovise i dalje su je mnogi vidjeli kao jednog od glavih favorita. Jednostavno takav dan. "I lebron izgubi 30 razlike pa je i dalje Lebron". Hrvatska je bila i dalje ce biti velesila (pogotovo za neke)

Ne sumnjam da ce se izvuci kvalitetne pouke iz ovog samara. ****, treba se navikavat nakon finala svjetskog prvenstva da si skalp svakome i da nema "lako cemo" ;)

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 12 sep 2018, 10:56

Slazem se. Ovo treba biti jedna velika bolna pouka. Okrenuti se dalje. Ove zaj.ebancije treba izignorirat, neki su jedva docekali ovako nesto, zavist je cudo.
NK Široki Brijeg

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 14 sep 2018, 22:18

Španjolska Porezna uprava novim je nametima kaznila Luku Modrića za utaju poreza zbog čega će morati platiti više od 1,2 milijuna eura, piše El Mundo.

Od ranije je Modrić pod optužbom da je 2013. i 2014. godine utajio više od 800 tisuća eura poreza pa je tako ukupna brojka za koju ga Španjolci sumnjiče malo veća od dva milijuna eura.

Kapetana hrvatske reprezentacije Španjolci optužuju da je u Luksemburgu otvorio fiktivnu kompaniju imena Ivano i na nju prenio svoja marketinška prava. Tako je 2013. godine utajio 290 tisuća eura, a 2014. godine 579 tisuća.

štakor kriminalac :kafa:

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 14 sep 2018, 23:37

Tko nije utajio porez, neka prvi baci kamen :D

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 15 sep 2018, 07:32

Hans je napisao/la:Tko nije utajio porez, neka prvi baci kamen :D
U svakom feningu koji uzmes od poslodavca na ruke je dio poreza koji ostaje utajen. Problem s ovim nogometasima je taj sto oni imaju i na desetine milijuna i ispadaju debili zbog neceg sto je njima sica. Ne utaji on 30 maraka ko Mujo iz Kaknja, a Mujo bez tih 30 maraka ne moze struju platit. Nije Modric jedini primjer, ima ih sirom svijeta i po meni se bezveze sramote. Pa ja da imam dva milijuna eura godisnje bez imalo razmisljanja bih dao pola tog iznosa u porez ako je potrebno. Gdje ce on potrosit desetine milijuna za godinu dana? Ne znam sta je u tim glavama. Igraju se mafije ili sta vec. Treba im za utajeni iznos uzeti cijelu zaradu na koju je porez utajen.

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 15 sep 2018, 09:38

Slazem se, ali vidis da oni to masovno rade, vjerojatno postoji neki razlog (ne opravdavam!).
Ali ne bi se cudio cak ni da oni ne kuze bas sta se dogadja, vjerujem da imaju ljude zaduzene za brigu oko novca. Sta moze znati o utaji jedan nogometas koji u najboljem slucaju zavrsi izvanredno neku bezveznu srednju kolu :D

spursman
Kontakt:

Post Postao/la spursman » 15 sep 2018, 10:49

Seaman je napisao/la:Španjolska Porezna uprava novim je nametima kaznila Luku Modrića za utaju poreza zbog čega će morati platiti više od 1,2 milijuna eura, piše El Mundo.

Od ranije je Modrić pod optužbom da je 2013. i 2014. godine utajio više od 800 tisuća eura poreza pa je tako ukupna brojka za koju ga Španjolci sumnjiče malo veća od dva milijuna eura.

Kapetana hrvatske reprezentacije Španjolci optužuju da je u Luksemburgu otvorio fiktivnu kompaniju imena Ivano i na nju prenio svoja marketinška prava. Tako je 2013. godine utajio 290 tisuća eura, a 2014. godine 579 tisuća.

štakor kriminalac :kafa:
Zašto smećaru iznoš samo šta ti odgovara. Tih 1,2 su mu obračunali za prvih 8 mjeseci 2012 dok je još bio u Tottenhamu i taj je porez plaćen u Engleskoj i u Španjolskoj i sada ga Luka traži natrag iz logičnog razloga.
audere est facere!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 15 sep 2018, 12:58

Hans je napisao/la:Slazem se, ali vidis da oni to masovno rade, vjerojatno postoji neki razlog (ne opravdavam!).
Ali ne bi se cudio cak ni da oni ne kuze bas sta se dogadja, vjerujem da imaju ljude zaduzene za brigu oko novca. Sta moze znati o utaji jedan nogometas koji u najboljem slucaju zavrsi izvanredno neku bezveznu srednju kolu :D
Ma ja mislim da oni svakako nemaju pojma, jer su debili. Ne mislim da su svi nogometasi debili, al dio njih, pogotovo ovi koji ovo rade. Njima sigurno netko ponudi da im npr. za 100.000 sredi da plate 1.000.000 manje i njima se isplati. I jos im prodaju dobru pricu i ovi nasjednu. Kasnije se otkrije pa se probaj vaditi na to da si prevaren kad te prevario mutan lik.

Kakvih sve debila ima u nogometnom svijetu govori dovoljno cinjenica da jedan nas reprezentativac, igrac velikog kluba, na banci cesto nema ni lipe i da kamatar spava s njim u stanu dok mu ne legne placa da plati kockarske dugove. I kad takvom kazes aj da ti skresem troskove poreza, pa bas ce te ta promaja u glavi odbiti.

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 15 sep 2018, 16:15

nauči se čitati :rol: kmekač :kafa:

spursman
Kontakt:

Post Postao/la spursman » 15 sep 2018, 16:19

Seaman je napisao/la:nauči se čitati :rol: kmekač :kafa:
Nauči se ne koristi smajliće u nedostatku argumenata. Ćao papak na ignoru si mi
audere est facere!

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 16 sep 2018, 01:00

Znaci, nisam pobornik nijedne ideologije, navijam za Hajduk, ali nisam ni za Mamica, ni za Nas Hajduk. Sto se mene tice, volio bi da Hajduk bude prvak, i da svake godine svi nasi predstavnici u Europi doguraju do grupne faze. Ovo sam morao objasniti da me ne napadnete kad procitate ostatak mog posta.
1. Serete po Modricu, osobi koja ne zeli svjedociti protiv covjeka koji mu je svojim lobijem i sposobnosti omogucio transfer u Premier ligu, jednu od najvecih pozornica nogometne igre.
2. Taj isti Mamic je, htjeli vi to priznati ili ne, stvorio reprezentaciju koja je na SPu 2018. bila druga na svijetu.
3. Hajduk, u kojeg se svi kunete kako je posten, je kreditima izvukao ogroman novac iz blagajne Grada Splita, a u toj blagajni je, ni manje ni vise nego VAS novac, novac poreznih obveznika.
Mamic, ako je izvlacio novac iz Dinama, nije u redu, ali i zasluzio je taj novac, jer je jedan od najodgovornijih za priljev novca u klub. To su novci od transfera iz stranih zemalja, dakle novci koje je on dovukao u Hrvatsku, i tu ih potrosio.
Hajduk prima pozajmice od grada, a te pozajmice su UPRAVO VAS novac, i Hajduk ga trosi kao klub koja je malo iznad prosjeka HNLa vec godinama.
Luka Modric godinama promovira Hrvatsku svojim igrama, uveseljava nas srcanom borbom za drzavnu reprezentaciju, u kojoj prima puno manji novac nego u klubu. Postujte to.
A ova prica oko poreza, ok, kriv je, pustite sud da odradi svoje. Svi obozavate ili CR7 ili Messija, a obojica su bila u aferama utaje poreza, nemojte imati dvostruka mjerila.
Stvarno pretjerujete, i dosadni ste vise sa svojom negativnoscu u svemu sto u predznaku zajedno ima Hrvatska i nogomet.

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 16 sep 2018, 07:28

e to je taj glupi balkanski mentalitet...

Orjuna
Kontakt:

Post Postao/la Orjuna » 16 sep 2018, 14:32

Hans je napisao/la:Znaci, nisam pobornik nijedne ideologije, navijam za Hajduk, ali nisam ni za Mamica, ni za Nas Hajduk. Sto se mene tice, volio bi da Hajduk bude prvak, i da svake godine svi nasi predstavnici u Europi doguraju do grupne faze. Ovo sam morao objasniti da me ne napadnete kad procitate ostatak mog posta.
1. Serete po Modricu, osobi koja ne zeli svjedociti protiv covjeka koji mu je svojim lobijem i sposobnosti omogucio transfer u Premier ligu, jednu od najvecih pozornica nogometne igre.
2. Taj isti Mamic je, htjeli vi to priznati ili ne, stvorio reprezentaciju koja je na SPu 2018. bila druga na svijetu.
3. Hajduk, u kojeg se svi kunete kako je posten, je kreditima izvukao ogroman novac iz blagajne Grada Splita, a u toj blagajni je, ni manje ni vise nego VAS novac, novac poreznih obveznika.
Mamic, ako je izvlacio novac iz Dinama, nije u redu, ali i zasluzio je taj novac, jer je jedan od najodgovornijih za priljev novca u klub. To su novci od transfera iz stranih zemalja, dakle novci koje je on dovukao u Hrvatsku, i tu ih potrosio.
Hajduk prima pozajmice od grada, a te pozajmice su UPRAVO VAS novac, i Hajduk ga trosi kao klub koja je malo iznad prosjeka HNLa vec godinama.
Luka Modric godinama promovira Hrvatsku svojim igrama, uveseljava nas srcanom borbom za drzavnu reprezentaciju, u kojoj prima puno manji novac nego u klubu. Postujte to.
A ova prica oko poreza, ok, kriv je, pustite sud da odradi svoje. Svi obozavate ili CR7 ili Messija, a obojica su bila u aferama utaje poreza, nemojte imati dvostruka mjerila.
Stvarno pretjerujete, i dosadni ste vise sa svojom negativnoscu u svemu sto u predznaku zajedno ima Hrvatska i nogomet.
Hajduk je otplatio čitav kredit Splitu! Ako nešto o nečemu ne znaš onda ne piši! A Bandićeve donacije Dinamu "naših" para ne spominješ.
...

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 16 sep 2018, 15:57

Orjuna je napisao/la:
Hans je napisao/la:Znaci, nisam pobornik nijedne ideologije, navijam za Hajduk, ali nisam ni za Mamica, ni za Nas Hajduk. Sto se mene tice, volio bi da Hajduk bude prvak, i da svake godine svi nasi predstavnici u Europi doguraju do grupne faze. Ovo sam morao objasniti da me ne napadnete kad procitate ostatak mog posta.
Hajduk je otplatio čitav kredit Splitu! Ako nešto o nečemu ne znaš onda ne piši! A Bandićeve donacije Dinamu "naših" para ne spominješ.
Koliko Hajduk vraca novca nazad u drzavnu kasu kroz razne poreze na dobit, a koliko Dinamo?

Orjuna
Kontakt:

Post Postao/la Orjuna » 16 sep 2018, 16:56

Kakve to veze ima sad?
...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 16 sep 2018, 19:39

Čuj ovog Hansa :lol: Dugo je izdržao prije nego se potpuno razotkrio.Nova osoba za ignore listu.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 16 sep 2018, 19:44

Vozdra vodeni -6 :mrgreen:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 16 sep 2018, 20:55

Orjuna je napisao/la:Kakve to veze ima sad?
Ima veze koliko drzavi uplatis novca.
Oporezuju se dobiti od transfera, dobiti od UEFAe, dobiti od marketinga, itd. Razmisli koliko dobiti od toga nabrojanog ima Hajduk, a koliko Dinamo. Vrate kredite svi, ali posljedica je da je Dinamo konstantan u jesenskom dijelu euro natjecanja, ima ogromne izlazne transfere, a Hajduk se ne moze pohvaliti time.
Navijac sam Hajduka, navijac sa istoka, ne Torcidas, ne derbi navijac, od pocetka ovog stoljeca sam bio na mali milion utakmica, mozda sam i stariji od vas, sjecam se dobro i vladavine Stimca i kompanije, ali i bankrota i svega ostalog.
Bez obzira sto i vi, kao i ja, navijate za taj klub, morate razmisljati svojom glavom.
Mene samo zanima zasto se pojedini prijavljuju na forum, koji je mjesto za DISKUSIJU, a onda, kada dodje netko suprotnog misljenja od njihovog, niti ne pokusavaju diskutirati, pruzati argumente, nego samo pocneu vrijedjati ili okarakterizirati nekoga kao neznalicu (u najboljem slucaju).

Orjuna
Kontakt:

Post Postao/la Orjuna » 16 sep 2018, 22:50

Hans je napisao/la:
Orjuna je napisao/la:Kakve to veze ima sad?
Ima veze koliko drzavi uplatis novca.
Oporezuju se dobiti od transfera, dobiti od UEFAe, dobiti od marketinga, itd. Razmisli koliko dobiti od toga nabrojanog ima Hajduk, a koliko Dinamo. Vrate kredite svi, ali posljedica je da je Dinamo konstantan u jesenskom dijelu euro natjecanja, ima ogromne izlazne transfere, a Hajduk se ne moze pohvaliti time.
Navijac sam Hajduka, navijac sa istoka, ne Torcidas, ne derbi navijac, od pocetka ovog stoljeca sam bio na mali milion utakmica, mozda sam i stariji od vas, sjecam se dobro i vladavine Stimca i kompanije, ali i bankrota i svega ostalog.
Bez obzira sto i vi, kao i ja, navijate za taj klub, morate razmisljati svojom glavom.
Mene samo zanima zasto se pojedini prijavljuju na forum, koji je mjesto za DISKUSIJU, a onda, kada dodje netko suprotnog misljenja od njihovog, niti ne pokusavaju diskutirati, pruzati argumente, nego samo pocneu vrijedjati ili okarakterizirati nekoga kao neznalicu (u najboljem slucaju).
U 2015. godini GNK „Dinamo“ za održavanje stadiona dobio je 6.900.000,00 kuna, a po osnovi Klubova nositelja kvalitete 2.714.080,00 kuna. U 2016. godini za korištenje stadiona dobio je 6.900.000,00 kuna, po osnovi Klubova nositelja kvalitete 7.910.000,00 kuna, a po osnovi Potpore vrhunskom sportu 9.150.000,00 kuna.

U 2017. godini predviđena sredstva za GNK „Dinamo“ po osnovi Korištenja sportskih objekata su 6.900.000,00 kuna, po osnovi Klubova nositelja kvalitete 7.910.000,00 kuna, a po osnovi Potpore vrhunskom sportu Javni Natječaj je završio i u tijeku je određivanje raspodjele sredstava što znači da iznos od 28.000.000,00 kuna nije još raspoređen između Dinama, Cibone, RK Zagreba, HAVK Mladosti i OK Mladosti.

Sumirano potpore Dinamu od strane Grada Zagreba za razdoblje 2015-2017. izgledaju ovako:

GRAĐANSKI NOGOMETNI KLUB DINAMO

VRSTA PROGRAMA 2015 2016 2017 UKUPNO PO PROGRAMU
Korištenje sportskih objekata 6.900.000,00 6.900.000,00 6.900.000,00 20.700.000,00
Nositelj kvalitete 2.714.080,00 7.910.000,00 7.910.000,00 18.534.080,00
Potpora vrhunskom sportu 0,00 9.150.000,00 0,00 9.150.000,00
UKUPNO PO GODINI 9.614.080,00 23.960.000,00 14.810.000,00
Iz priloženog može se izvući nekoliko zaključaka. Porezni obveznici Grada Zagreba kontinuirano plaćaju Dinamu da bi koristio gradsku imovinu. Također, porezni obveznici Grada Zagreba kontinuirano financiraju domaća i međunarodna natjecanja, pripreme kluba i omladinsku školu. Komparirajući podatke o javnom dotoku novca u Dinamo važno je napomenuti i da je klub iz Maksimira prošle godine uprihodio čak 492.723.273,00 kuna. Skoro pola milijarde kuna!

Bitan moment su i prošla razdoblja otkako traje dominacija Dinama koji je u razdoblju 2006-2014. od strane Grada Zagreba putem gradskog proračuna, Zagrebačkog holdinga i Turističke zajednice Grada Zagreba uprihodio 244 milijuna kuna. Ovisno o konačnoj raspodjeli ovogodišnje Potpore vrhunskom sportu može se zaključiti da je u periodu kompletne dominacije u HNL-u klub uprihodio skoro 300 milijuna kuna javnog novca. #nikih problema I jedno pitanje, podrzajete li model NH, ako niste, zašto?
...

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 16 sep 2018, 23:09

Sve stoji, ne znam gdje si pronasao ove podatke, ali necu ih osporavati.
Ali bojim se da nisi shvatio moj posljednji post. U njemu pisem da je Dinamo kroz porez vratio u drzavnu blagajnu jos veci novac nego sto je dobio od grada, i to spomenutim oporezivanjem transfera, prihodom od marketinga, prihodom od UEFA-inog financijskog kolaca itd.
MODEL vodjenja Hajduka podrzavam (ne "podrzajem")!
Ali ne podrzavam progon neistomisljenika, urusavanje sustava kada klub napusti jedna osoba (npr. Kos nakon kojeg se dogodio raspad kao kula od karata), i ne podrzavam petljanje nadzornog odbora u poslove predsjednika, sportskog direktora i trenera.

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []