Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

SemPer_fi
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la SemPer_fi » 09 okt 2010, 11:39

kimbo je napisao/la:Dzeko umjeto da postane vodja ove ekipe , postade balast.

Uzasna igra i ucinak zadnjih 5,6 tekmi za repku .... vrijeme zahladjenje na klupi.
Nazalost tako bi...Nista sad laganini klupa pa nek vidi da nije nezamjenjiv...

Meni bi u napadu igrali MUSLIMOVIC ------- ZEC
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 09 okt 2010, 11:48

geronimo je napisao/la:Hajmo nešto pisati...veliš nije napadač koje će se vraćati po loptu? Eh, kad to ne uradi, onda je lijen, u suprotnom džaba se troši, trener je kriv i njegova postavka. Večeras se više Vedad isticao i hajmo odmah tražiti razloge nešto slabije Edine partije. Moramo shvatiti da vrhunski igrač može i mora igrati na više formacija. Ako se jednom Runiju nije mrsko vraćati natrag po loptu, zašto bi to bilo Džeksonu? Naravno, zavisno od situacije.
Džeko nije bio loš večeras, ali problem je u nečemu drugom. Mi stvaramo premalo šansi. Prekide i slobodnjake ne brojim.
ja nikad za Dzeku nisam rekao da je lijen, evidentno vi ne vidite koja je to klasa od fudbalera i da je ono sinoc sto je on pruzio na onoj poziciji vise nego dobro. Covjek je centarfor tipa Drogbe, Trezegea, Nistelroja,Ibrahimovica itd itd i zamisli od njih ocekivati da igraju ovo sto je on igrao veceras , bili bi isti (ibrahimovic) ako ne i daleko losiji(ovi ostali), ili traziti od Del Pijera i slicnih da igraju klasicnog centarfora. Isti slucaj je sa Ibisevicem veceras i Ibisevicem kad igra dublje, jednostavno nije to-to, pa tako ni Dzeko...Dzeko treba da bude u sesnaestercu da zavrsava akcije ili razgrce odbranu protivnika ,a nikako da se trosi na 30-40 metara od gola. Hajd ti meni reci jel prava pozicija za Dzeku ova gdje nije vidio gola citavu utakmicu ili da je igrao na mjesto Ibisevica...sticajem okolnosti Ibisevic je dao gol ,ali mislim da bi cijela ekipa bolje igrala i dala vise golova da je na njegovom mjestu bio Dzeko a na Dzekinom Ibricic ili Muslimovic. To su igraci koji se vole vracati po loptu, kojima je prirodno da igraju na tom mjestu jos sa Dzekom ispred sebe imali bi dovoljno kvalitetnih igraca koji znaju zadrzati loptu naprijed ne dok dodje neko iz veze nego i da dodje i Hasagic ako treba...ali to je vec sve stvar selektora kojeg mi bolje i da nemamo, dobro neko rece bolji je Kuze sa mozdanim od njeg
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Elmar
Kontakt:

Post Postao/la Elmar » 09 okt 2010, 11:54

Larry David je napisao/la:Mozete ga voliti ko oca svoga, ali niko ne moze osporiti cinjenicu da on mora i moze bolje.
+1.

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 09 okt 2010, 13:50

RKO je napisao/la:Vama Dzeko nevalja a Njemci bi dali 50mil€ da moze kako igrati za njih,dali bi nam i klosea i gomeza i podolskog i jos para....ne serite isto kao sto golman nije kriv za gol kad su 3 napadaca ispred njega sami tako isto napadac nije kriv kad zjapi oko 16erca bez lopte!
normalno da bi dali, sta ce im te lopate od igraca :lol:
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 09 okt 2010, 13:54

nick je napisao/la:
Željovac je napisao/la:
nick je napisao/la: aha znaci treba jedan driblinig pokusat da bi bio dobar,jednom najbolji i onda kad je grafite bio, bio drugi a ni jednog penala nije opuco a 80% je bilo na njemu,mislim da je grafite dao 8 iz penala...druga stvar koju je loptu dzeko izgubio na svojoj poziciji? kao sto rekoh kad dzeko gubi lopte na sredini terena trebamo se zapitat sta ce tamo ali hajde osini po prasini
Pucao je penal, koji mu je igrač(Rosenthal) odbranio. Nisam rekao da je problem isključivo u Džeki. Ali kad se već vrati na sredinu, onda je jadno da 99% lopti i duela izgubi. Računajući i lopte oko 16. Inače je majstor da primi i zadrži loptu. Francuzi i Albanci su ga silovali!
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 09 okt 2010, 13:55

Dzeko nije tip igraca koji ce proci 2,3 igraca kroz dribling neki sebi stvoriti sansu itdd.on je klasicna 9, opasan u sesnestercu a takvi lopti nema bila je doduse 1 extra sinoc u polvr pred sami kraj tekme ali nije uspio udariti loptu mozda je sudija mogao i penal svirati da je kojim slucajem Engleska mozda bi i svirao :mrgreen:
On se izvlaci da bi Ibisevic imao prostora :mrgreen:
El mejor club del siglo XX

wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu

mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 09 okt 2010, 14:03

Los*Blancos je napisao/la:Dzeko nije tip igraca koji ce proci 2,3 igraca kroz dribling neki sebi stvoriti sansu itdd.on je klasicna 9, opasan u sesnestercu
Opisao si Ibiševića. Džeko nije ni sličan.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 09 okt 2010, 15:34

a sta ocekujes hajde reci koliko je lopti primio u i oko 16-erca? da je on dobio 15 lopti pa fulio pa onda kazes da je spic podbacio ali ako on izgubi loptu na sredini po koju je moro doci onda ti nesto ne stima od zadnjeg veznog do ofanzivnih i do krila i to je to,ni jedna lopta nije sa strane isla u 16 da moze glavom igrat,nije imo prilike da uradi laznjak i da go ili opuca,mislim da je imo dvije takve prilike i oba puta je fauliran,mislim da smo iz takve jedne pozicije precku opalili.
odbranio mu je igrac penel ali to nije bitno bitno je da je grafite imo 2-3 gola vise od njega i bio najbolji strijelac...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 09 okt 2010, 19:14

nick je napisao/la:a sta ocekujes hajde reci koliko je lopti primio u i oko 16-erca? da je on dobio 15 lopti pa fulio pa onda kazes da je spic podbacio ali ako on izgubi loptu na sredini po koju je moro doci onda ti nesto ne stima od zadnjeg veznog do ofanzivnih i do krila i to je to,ni jedna lopta nije sa strane isla u 16 da moze glavom igrat,nije imo prilike da uradi laznjak i da go ili opuca,mislim da je imo dvije takve prilike i oba puta je fauliran,mislim da smo iz takve jedne pozicije precku opalili.
odbranio mu je igrac penel ali to nije bitno bitno je da je grafite imo 2-3 gola vise od njega i bio najbolji strijelac...
tako je !

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 09 okt 2010, 19:21

Ocekujem da Dzeko rijesi utakmicu ako vec zeli da se kuje gore sa najvecim igracima danasnjice.
Ocekujem da rijesava tekmu kao sto to radi Vucinic za Ekremov Montenegro :idea:
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 09 okt 2010, 19:24

KONGO je napisao/la:Ocekujem da Dzeko rijesi utakmicu ako vec zeli da se kuje gore sa najvecim igracima danasnjice.
ovo ja vec odavno pokusavam da kazem, i svaka ti cast na ovome ;)

ako ga vec kuju u zvijezde,onda nek i igra kao zvijezda
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 09 okt 2010, 19:31

Da a dali je nasa repka imala ovakav napad u dvije utakmice,Dzeko pred golmanom?
Ponavljam:

Koliko smo imali centarsuteva na Dzeku kao jakog,visokog igraca koji igra super glavom?Ono prekrsaja sto smo imali oko 20m nad kojim igracima su bili'Koliko je lopti Dzeko dobio u prostor ili u trenutku kad je okrenut golu?gotovo sve lopte sto je dobio su bile duboke kad ima igraca na sebi i okrenut je ledjima od gola i nalazi se na 30m od gola
RIP SALE VILENJAK

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 09 okt 2010, 19:32

Dzeko ne treba da prima loptu na centru pa da sega pa da suta... ceko treba u najgorem slucaju na 20tak metara od gola da primi loptu... Gledate kako u Wolfsburgu igra to je ocigledno ;)
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 09 okt 2010, 19:34

nevjernik je napisao/la:
KONGO je napisao/la:Ocekujem da Dzeko rijesi utakmicu ako vec zeli da se kuje gore sa najvecim igracima danasnjice.
ovo ja vec odavno pokusavam da kazem, i svaka ti cast na ovome ;)

ako ga vec kuju u zvijezde,onda nek i igra kao zvijezda
hau jes no :lol:
runi je radio cuda na sp-u kao sto je ibra na sp-u 06 :lol:
koji amateri u pm.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 09 okt 2010, 19:46

:lol: :lol:

Ibra sam odvede Svedsku na EP i SP

Rooney isto ko Dzeko, boli ka kyta za sve

ma mangup Dzeko yebe se njemu, dodje covjek da se odmori malo od klupskih obaveza :lol:

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 09 okt 2010, 20:40

Bilo je dosta lopti na Džeku i na 20 metara od gola. Problem je u tome što ih je 95% izgubio u zadnje dvije utakmice. Niko ne govori da ga ekstra hrane loptama. Ne hrane ga nikako! Misimović ne postoji, a ni Pjanić mu ništa nije dao kako treba. Ali Džeko svejedno ima katastrofalan procenat izgubljenih lopti koje idu direktno na njega i koje i primi nekako, pa onda ide loš pas, predug for, neuspješan dribling... Ne može se sve to zamaskirati nedostatkom sredine, koji je evidentan. Ni Ibišević nije ništa bolji.

Visca el Višća!

celo
Kontakt:

Post Postao/la celo » 09 okt 2010, 21:18

imal neko link francuska - rumunija,unaprijed hvala

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 09 okt 2010, 21:31

Željovac je napisao/la:Bilo je dosta lopti na Džeku i na 20 metara od gola. Problem je u tome što ih je 95% izgubio u zadnje dvije utakmice. Niko ne govori da ga ekstra hrane loptama. Ne hrane ga nikako! Misimović ne postoji, a ni Pjanić mu ništa nije dao kako treba. Ali Džeko svejedno ima katastrofalan procenat izgubljenih lopti koje idu direktno na njega i koje i primi nekako, pa onda ide loš pas, predug for, neuspješan dribling... Ne može se sve to zamaskirati nedostatkom sredine, koji je evidentan. Ni Ibišević nije ništa bolji.

kojih lopti?protiv francuske ga 2 puta hasagic pogodio ovu utakmicu nije ni on,albanci slave 1:1 ljudi slave,nemoj mislit da slave zato sto smo mi jaki igrali su i boljim i jacim,eh to je ono sto mi nemamo mi pljujemo nikad nismo zadovoljni al hajde tesko je nekom objasnit...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

jastreb73
Kontakt:

Post Postao/la jastreb73 » 09 okt 2010, 23:36

Drugovi, jel to doslo vrijeme da i na Dijamante rezimo? Ima ispred svakog stadiona kiosk, kupimo sve kape sto prodaju... Da imamo sta skinuti kad pricamo o Edinu Dzeki. I da skinemo i Miralemu kapu, da se sjetimoi Misketovi zasluga i opet skinemo kapu. Kad nam naumpadne zvizdjukanje da skinemo kapu i sjetimo se Spahica.Sve to u sadasnje vrijeme.Kad nas obuzme sjeta i sjetimo se pionirski dana skinumo zajedno kape za Saju i njegove tadasnje zasluge.Za danasnje drugovi nema opravdanja, kape ne skidajte, Sajo je sve izmiksao kao oni sibicari na zeljeznickoj u Karlovcu i nasa ekipa se nemoze snaci. Tako ni EDIN nemoze druze sutat kad mu sve dodje naopako...

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 09 okt 2010, 23:46

jastreb73 je napisao/la:Drugovi, jel to doslo vrijeme da i na Dijamante rezimo? Ima ispred svakog stadiona kiosk, kupimo sve kape sto prodaju... Da imamo sta skinuti kad pricamo o Edinu Dzeki. I da skinemo i Miralemu kapu, da se sjetimoi Misketovi zasluga i opet skinemo kapu. Kad nam naumpadne zvizdjukanje da skinemo kapu i sjetimo se Spahica.Sve to u sadasnje vrijeme.Kad nas obuzme sjeta i sjetimo se pionirski dana skinumo zajedno kape za Saju i njegove tadasnje zasluge.Za danasnje drugovi nema opravdanja, kape ne skidajte, Sajo je sve izmiksao kao oni sibicari na zeljeznickoj u Karlovcu i nasa ekipa se nemoze snaci. Tako ni EDIN nemoze druze sutat kad mu sve dodje naopako...
koje ba zasluge,ja zasluge dajem hibicu,konjicu,bolicu,barbarezu baljicu hasanu itd dzeko i miralem odigrali 3 kako treba tekme i odmah skini kapu ....zato se i jesu ovako ufurali ,nije mire,al dzeko ocito jeste,digao nos ito podosta....JEDINI KOJEM SKIDAM KAPU JE SPAHIC COVJEK KOJEG PARE NISU POKVARILE....anemojmo biti hinje pa jedne pljuvati,druge ne .....dzeko nedaje ni 50 posto onoga sto daje u wolsburgu,nek prica ko sta hoce,ja gledam wolse i kad su najslabiji dzeko sam uzme loptu ,vrsi pritisak suta ,gura se ,skace,u repci NISTA...sto rece neko,od ferdinanda i vidica pravio budale,a albancima nije mogao nsita,ozljedjen igrac ga strpao u dzep .....
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.