Reprezentativci (fudbal)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- Larry David
- Kontakt:
Re: Reprezentativci (fudbal)
Evo i ja bi mu predlozio ideju, izlazi ubrzo fifa manager 11, neka krene igrati ali obavezno neka stavi na easy, tako nas mozda i odvede negdje.
[email protected]Ljuka je napisao/la:Sušić ja na dobrom putu, jel' se može ikako preko saveza stupiti u kontakt sa Sušićem, da mu predložim svoju ideju?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Los*Blancos
- Kontakt:
ek0 je napisao/la:Spahić: Možda je ovo moja posljednja utakmica u dresu BiH
Kao i većina bh. reprezentativaca i Emir Spahić kapiten našeg državnog tima nije bio previše zadovoljan ishodom večerašnjeg duela u Tirani.
“Lično nisam zadovoljan, jer smo bili bliži pobjedi, imali smo više šansi, ali jednostavno sreća nam je okrenula leđa. S druge strane, svaki bod sa strane, vrlo nam je bitan pa tako s pozitivnog aspekta gledam na remi s Albanijom. Utakmica je bila relativno dobra, dominirali smo smo skoro svih 90 minuta, izuzmemo li otvaranje drugog poluvremena, ali opet kažem nedostajalo nam je i sreće. Samo Pjanić je dva puta pogodio prečku”, rekao je Spahić.
Ipak ono što je razočaralo prvotimca Monteplliera je odnos navijača prema državnom timu.
“Boli me što nam je većina naših navijača okrenula leđa. Počeo sam razmišljati o svačemu”, kaže Spahić koji je u jednom trenutku čak rekao da mu je ovo možda i zadnja utakmica u reprezentaciji BiH.
“Sigurno su mi zadnje kvalifikacije i prilika da sa reprezentacijom izborim plasman na neko veliko takmičenje. Ako nas FIFA i UEFA suspenduju, onda je večerašnji meč i moj posljednji u dresu reprezentacije. Moram još jednom naglasiti da ću razočaranje zbog odnosa navijača sa sobom odnijeti u Montpellier. Većina njih ne zna kako je nama na terenu jer mi smo željeli pobjedu, ali jednostavno desilo to što se desilo”

El mejor club del siglo XX
wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu
mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..
wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu
mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..
- Evil Genius
- Kontakt:
nakon dugo vremena sam zadovoljan nasom igrom, rezultatom ne mogu bit al' igra je bila dosta zadovoljavajuca s obzirom kako smo igrali u zadnje vrijeme.
medjutim, jedno je sigurno - nas problem lezi u misimovicu koji nikako da odigra dobru utakmicu a igra nam se vrti oko njegovog zadnjeg pasa tako da mislim da bi selektor trebao razmislit o tome da ga stavi na klupu iducu tekmu ili da pokusa smislit nesto drugo (naravno, ako je to u stanju napravit).
pape sinoc pogodio s formacijom i sa prvom postavom al' imam osjecaj da nije znao sta da napravi u trenucima kad je albanija bila zrela da primi gol i ona se izmjena jednostavno morala puno ranije iskoristit.
sve u svemu, opet smo sami sebe yebali al' ovaj put barem smo to uradili sa stilom
medjutim, jedno je sigurno - nas problem lezi u misimovicu koji nikako da odigra dobru utakmicu a igra nam se vrti oko njegovog zadnjeg pasa tako da mislim da bi selektor trebao razmislit o tome da ga stavi na klupu iducu tekmu ili da pokusa smislit nesto drugo (naravno, ako je to u stanju napravit).
pape sinoc pogodio s formacijom i sa prvom postavom al' imam osjecaj da nije znao sta da napravi u trenucima kad je albanija bila zrela da primi gol i ona se izmjena jednostavno morala puno ranije iskoristit.
sve u svemu, opet smo sami sebe yebali al' ovaj put barem smo to uradili sa stilom

''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Šta Spaha priča? Pa ljudi odvajaju od hljeba da bi pratili reprezentaciju, a on govori o tome da su im okrenuli leđa. Je li on vidio podršku u Albaniji? Mnogi ljudi su uzeli slobodan dan kada je posao u pitanju i otišli da bodre svoj nacionalni tim, a umjesto da se istim zahvali, on ih kudi kako im "okreću leđa". Uostalom, kako pojedinci "izgaraju" za sveti dres, trebali bi se naći na optuženičkoj klupi, a ne na travnatoj podlozi.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ma nije ovo prvi put da Spahic sere nakon losih rezultata. Pa eto taj je imo obraz da bojkotuje repku nakon 0-4 od Grcke u Zenici i 1-4 od Madjarske gdje je on direktno kriv za poraz. Neka ga je stid.Monolog je napisao/la:Šta Spaha priča? Pa ljudi odvajaju od hljeba da bi pratili reprezentaciju, a on govori o tome da su im okrenuli leđa. Je li on vidio podršku u Albaniji? Mnogi ljudi su uzeli slobodan dan kada je posao u pitanju i otišli da bodre svoj nacionalni tim, a umjesto da se istim zahvali, on ih kudi kako im "okreću leđa". Uostalom, kako pojedinci "izgaraju" za sveti dres, trebali bi se naći na optuženičkoj klupi, a ne na travnatoj podlozi.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
svaka vam cast, a vamo kad spaha spasi 100postotne sanse, onda Spaha kralj, Bog i batina, ne mogu da vjerujem da ste takvi. :/
Zna Spaha kao mi ba...
Realno sinoc nije bio na svom nivou i to je to..A to se desava i sta je tu strasno ba,SPAHA je nase srce i beze se prepirete oko gluposti...
A ISTINA JE DA SKORO SVI MI N NEKI NACIN JEDVA SKRPIMO DA IDEMO NA TEKMU I NEMA PRAVO NIKO DA ISTA KAZE...PRVI BIH TOP ISPALIO I TAKVE..idemo dalje i navijajmo ,ok
Realno sinoc nije bio na svom nivou i to je to..A to se desava i sta je tu strasno ba,SPAHA je nase srce i beze se prepirete oko gluposti...
A ISTINA JE DA SKORO SVI MI N NEKI NACIN JEDVA SKRPIMO DA IDEMO NA TEKMU I NEMA PRAVO NIKO DA ISTA KAZE...PRVI BIH TOP ISPALIO I TAKVE..idemo dalje i navijajmo ,ok
Nek se ovi nasi ugledaju na Cana kako se bori za sveti dres, pa tek onda se mogu obratiti navijacima. Ljudi dodju prevale toliki put za sta, za nista!!..I na kraju se moraju borit' da ne dodju razbijene glave, a to garant nasi igraci i ne znaju. Bitno je da oni daju izjave kako im se ledja okrecu i razne gluposti.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
bravo om bi i tu dobio otkaz i to na menageru od prije 5 godina ovaj je preopsiran za njegLarry David je napisao/la:Evo i ja bi mu predlozio ideju, izlazi ubrzo fifa manager 11, neka krene igrati ali obavezno neka stavi na easy, tako nas mozda i odvede negdje.
Sumnjam da je mislio na BH Fanaticose.Cartman je napisao/la:Cuj okrenuli ledja. Doslo 2000 ljudi u posranu Albaniju, i okrenuli ledja? Ne mogu vjerovat da je Spahic dao ovakvu izjavu.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Ha, doslo se i do Spahica????? Po ovom forumu se vidi kakvi su navijaci BiH. Imao sam par prilika i sam se uvjeriti da su isti takvi oni koji idu na utakmice. Ako se ne pobjedi Francuska, onda se psuje sve zivo igracima, ako naidje jedan period krize protiv Albanije onda su nasi dzukele i lijenstine. Idioti misle da su dosli u koridu i da su nasi fudbaleri bikovi pa da im masu crvenom krpom a oni da se sataru. Ako su igraci rekli da im smeta, da unosi nervozu...ono "savez napolje", sto ne poslusaju. Isticu sebe u nekakve prve redove, kao da su oni vazniji od fudbalera, kao da se bas zbog njih igra. A ponasenje je posebna prica...ja bi ih pola pohapsio prije nego prijedju svoj kucni prag.Cartman je napisao/la:Ma nije ovo prvi put da Spahic sere nakon losih rezultata. Pa eto taj je imo obraz da bojkotuje repku nakon 0-4 od Grcke u Zenici i 1-4 od Madjarske gdje je on direktno kriv za poraz. Neka ga je stid.Monolog je napisao/la:Šta Spaha priča? Pa ljudi odvajaju od hljeba da bi pratili reprezentaciju, a on govori o tome da su im okrenuli leđa. Je li on vidio podršku u Albaniji? Mnogi ljudi su uzeli slobodan dan kada je posao u pitanju i otišli da bodre svoj nacionalni tim, a umjesto da se istim zahvali, on ih kudi kako im "okreću leđa". Uostalom, kako pojedinci "izgaraju" za sveti dres, trebali bi se naći na optuženičkoj klupi, a ne na travnatoj podlozi.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!
Spaha umjesto sto pricas da vam je neko okrenuo ledja, trebao bi malo prozvati svoje kolege Dzeku i Misimovica za ovu sramotu sto pruzaju vec nekoliko utakmica. Ocigledno je da im se ne igra za sveti dres, ali zato Dzeko leti po terenu u Wolfsburgu. Bolje neka ne dolaze vise, imamo mi igraca koji ce ginuti na terenu. Inace, svi bi se trebali ugledati na Lorika Canu, koji i povrijedjen gine za sveti dres i ide glavom na kopacku. Onakvu borbenost i pozrtvovanost odavno nisam vidio. Skidam mu kapu...
Ne traba im psovat nista,ali se ima pravo uput kritika za losu igru i pohvala za dobru,jel tako?!Vec dugo nismo odigrali dobru utakmicu i onda idu kritike po nekoj logici,imamo problem u nedostatku dobrih igraca sto je evidentno,jos sad kad imamo i loseg selektora i oni nepruzaju svoj maksimum vec 75-80%,kod Cire su gurali 120% pa zamal da i nesto napravimo,takodjer i navijaci nisu nista bolji sto se moze razumiti jer nema igre,nema rezultata.Njihov(navijacki) problem je sto oni ne navijaju nego prozivaju savez i tim nepomazu igracima tamam da ih dodje 100 000,fino pred zgradu saveza pa protesti uz parolu "Savez napolje".
Jednostavno kad nema rezultata sve pada u vodu,jedino je rezultat bitan!!!
Jednostavno kad nema rezultata sve pada u vodu,jedino je rezultat bitan!!!
RIP SALE VILENJAK
Čovjek vjerovatno posjećuju sportske portale i vidi šta se piše o igračima i selektoru. Ne mora značiti da je mislio na one navijače što im zvižde sa tribina.
100% sportski i krajnje opušten potpis
slazem se evo ja licno jedva dobio 2 dana odmora da odem uz to sve daj pare za gorivo daj da nesto pojedemo popijemo,karta....helem sve kad skontas 300 marki,pola plate i ja sam bezobrazan jel?treba papeta otjerat,cim on javno kaze prije utakmice na par dana da mu je bod dosta......sta ce onda bit u rumuniji dosta,mozda minimalan poraz????Monolog je napisao/la:Šta Spaha priča? Pa ljudi odvajaju od hljeba da bi pratili reprezentaciju, a on govori o tome da su im okrenuli leđa. Je li on vidio podršku u Albaniji? Mnogi ljudi su uzeli slobodan dan kada je posao u pitanju i otišli da bodre svoj nacionalni tim, a umjesto da se istim zahvali, on ih kudi kako im "okreću leđa". Uostalom, kako pojedinci "izgaraju" za sveti dres, trebali bi se naći na optuženičkoj klupi, a ne na travnatoj podlozi.
- _karabaja_
- Kontakt:
U potpunosti se slazem i imam isto misljenje. Trenutno nas najveci problem je Misimovic. Koliko god da mi je drag zasluzio je klupu svojim zalaganjem.Evil Genius je napisao/la:nakon dugo vremena sam zadovoljan nasom igrom, rezultatom ne mogu bit al' igra je bila dosta zadovoljavajuca s obzirom kako smo igrali u zadnje vrijeme.
A ovo za Spahica mislim da on nije mislio na navijace koji dolaze na utakmice nego na ove sto znaju samo da kritikuju a sad ih je najvise. I savez mnogo utice na ove njegove izjave jer je mnogo razocaran u sve oko saveza i samo ceka suspenziju da se oprosti na njegovu i nasu veliku zalost.
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Oni bez Cane isto ko mi bez Spahe 

Moje vidjenje problema-rjesenja:
1)Savez prvo i osnovno,ljude u savezu treba mjenjati?Kako?Onako kako su i dosli.Sve pocinje od klubova Premijer lige,sto se tice federacije svi ovi duznosnici u savezu su doli preko klubova,jer klubovi diriguju svoje ljude koji su korumpirani,kriminalci,ljudi iz politicki stranaka...uglavnom one koji ce igrati za njih u opstinske saveze,pa onda ovi postavljaju za kantonalni,pa isto tako federalni da bi dosli u drzavni....Svi oni stimaju,namjestaju svojim klubovima,uzimaju pare ili dobijaju polozaje neke za svoje usluge.Nasa liga je totalno namjestena-korumpirana tako da nije Celik sto je bio,Sarajevo sarajevu,Sloboda slobodi....to su klubovi kojima su zagospodarili kriminalci i koji gledaju gdje ce sta zavrnut,zaradit...zaboli ih za fudbal.Ako hocemo bojkotovat savez...to treba uradit da navijaci bojkotuju prvo ligu a ne reprezentaciju jer odatle sve pocenji....od kriminalaca iz Premier lige!!!!Kad nebude i ovo malo navijaca,prenosa svakako nema(ima ovo nesto malo)nece bit ni ono malo para pa nece bit ni njih jer nemaju koristi!!!
2StadionMi u BiH nemamo stadiona...nit je kosevo stadion a nije ni B.Polje za ostale da negovorim.U Tuzli se pravi al kad ce bit zavrsen i hoceli pitanje je?!Trening kamp nam je u hrasnici ljudima ispred kuca
Dalje oprema,kao ozbiljna selekcija bi trebali imati i ozbiljnog proizvodjaca opreme a ne ovo lege sto nosimo mi,albanci,sjeverno korejci....Ova stavka 2 povlaci stavku 1.Da se sredi savez,pa krediti,sponzori,malo fifa-uefa....pa popravit stadion,pomoc izgradnju uTZ,kamp,oprema.....
3IgraciOdluciti koje je za reprezentaciju od ovih mladjih sto igraju za strane mlade,otic porazgovarat naosob snjima,napraviti neke ugovre,lobirat,malo iskesirat kao pomoc pri razvoju....itditdImamo mlad kostur reprezentacije koja zajedno moze igrati dugo....napraviti oprostajnu utakmicu za neke igrace koji su zasluzili,nekima se zahvaliti,s nekima ozbiljno porazgovarati.U omladinske selekcije zvati najbolje mlade igrace a ne one sto zive sto blize BiH,jer valja platiti put onima....napraviti skauting tim ispred saveza da traze mlade BIH talente po svjetu....
4Selektor i srucni stozerDovesti nekog dokazanog strucnjaka,covjeka koji ima rezultate iza sebe,covjeka koji je autoritet...siguran sam uz novi savez,novi pristup svemu da bi domaci strucnjaci prihvatili posao selektora da mnogo manje novca nego sto inace zahtjevaju.Selektor bira saradnike po svom izboru ne po nacionalnom kljucu
5Ostale stvarikoje trebamo,novinarski i komentatorski profesionalizam jer ozbiljnu repku bi trebao komentarisati "pravi komentaror" u prisustvu "pravog strucnog saradnika" a ne spaho i Ahmetovic
,Nikad al nikad navijaci putuju uz Igrace...to nigdje nema na svijetu....navijaci Bosne bi trebali biti udruzenje navijaca nasih klubova i dijasporaca....
To su otprilike neke stvari koje bi mi trebali imati da budemo ozbiljna reprezentacija koja je spremna nositi se s najboljima,za pocetak raditi na tome i teziti ka tome,osnovno rijesenje je bojkotovati savez ali isve sto je po pokrovljem tog saveza,na prvom mjestu Premijer ligu....gdje nema para nema ni kriminalaca
Izvinjavam se na pravopisnim greskama i na ovom dugom postu...vec podugo zelim ovo napisati i mislim da sam upravu.Ja kao navijac Slobode ali ne ove nego prijasnje ne idem na utakmice i nezanimju me rezultati koji su skrojili kriminalci,lopovi....Ujedinimo se i spasimo nas nogomet/fudbal ili ti ga kako god zelis
1)Savez prvo i osnovno,ljude u savezu treba mjenjati?Kako?Onako kako su i dosli.Sve pocinje od klubova Premijer lige,sto se tice federacije svi ovi duznosnici u savezu su doli preko klubova,jer klubovi diriguju svoje ljude koji su korumpirani,kriminalci,ljudi iz politicki stranaka...uglavnom one koji ce igrati za njih u opstinske saveze,pa onda ovi postavljaju za kantonalni,pa isto tako federalni da bi dosli u drzavni....Svi oni stimaju,namjestaju svojim klubovima,uzimaju pare ili dobijaju polozaje neke za svoje usluge.Nasa liga je totalno namjestena-korumpirana tako da nije Celik sto je bio,Sarajevo sarajevu,Sloboda slobodi....to su klubovi kojima su zagospodarili kriminalci i koji gledaju gdje ce sta zavrnut,zaradit...zaboli ih za fudbal.Ako hocemo bojkotovat savez...to treba uradit da navijaci bojkotuju prvo ligu a ne reprezentaciju jer odatle sve pocenji....od kriminalaca iz Premier lige!!!!Kad nebude i ovo malo navijaca,prenosa svakako nema(ima ovo nesto malo)nece bit ni ono malo para pa nece bit ni njih jer nemaju koristi!!!
2StadionMi u BiH nemamo stadiona...nit je kosevo stadion a nije ni B.Polje za ostale da negovorim.U Tuzli se pravi al kad ce bit zavrsen i hoceli pitanje je?!Trening kamp nam je u hrasnici ljudima ispred kuca

Dalje oprema,kao ozbiljna selekcija bi trebali imati i ozbiljnog proizvodjaca opreme a ne ovo lege sto nosimo mi,albanci,sjeverno korejci....Ova stavka 2 povlaci stavku 1.Da se sredi savez,pa krediti,sponzori,malo fifa-uefa....pa popravit stadion,pomoc izgradnju uTZ,kamp,oprema.....
3IgraciOdluciti koje je za reprezentaciju od ovih mladjih sto igraju za strane mlade,otic porazgovarat naosob snjima,napraviti neke ugovre,lobirat,malo iskesirat kao pomoc pri razvoju....itditdImamo mlad kostur reprezentacije koja zajedno moze igrati dugo....napraviti oprostajnu utakmicu za neke igrace koji su zasluzili,nekima se zahvaliti,s nekima ozbiljno porazgovarati.U omladinske selekcije zvati najbolje mlade igrace a ne one sto zive sto blize BiH,jer valja platiti put onima....napraviti skauting tim ispred saveza da traze mlade BIH talente po svjetu....
4Selektor i srucni stozerDovesti nekog dokazanog strucnjaka,covjeka koji ima rezultate iza sebe,covjeka koji je autoritet...siguran sam uz novi savez,novi pristup svemu da bi domaci strucnjaci prihvatili posao selektora da mnogo manje novca nego sto inace zahtjevaju.Selektor bira saradnike po svom izboru ne po nacionalnom kljucu
5Ostale stvarikoje trebamo,novinarski i komentatorski profesionalizam jer ozbiljnu repku bi trebao komentarisati "pravi komentaror" u prisustvu "pravog strucnog saradnika" a ne spaho i Ahmetovic

To su otprilike neke stvari koje bi mi trebali imati da budemo ozbiljna reprezentacija koja je spremna nositi se s najboljima,za pocetak raditi na tome i teziti ka tome,osnovno rijesenje je bojkotovati savez ali isve sto je po pokrovljem tog saveza,na prvom mjestu Premijer ligu....gdje nema para nema ni kriminalaca
Izvinjavam se na pravopisnim greskama i na ovom dugom postu...vec podugo zelim ovo napisati i mislim da sam upravu.Ja kao navijac Slobode ali ne ove nego prijasnje ne idem na utakmice i nezanimju me rezultati koji su skrojili kriminalci,lopovi....Ujedinimo se i spasimo nas nogomet/fudbal ili ti ga kako god zelis
RIP SALE VILENJAK
------- hasagic(begovic)---------
mujdza pandza spaha lulic
jahic salihovic
pjanic miske ibro(medo)
dzeko
moje vidjenje kako bi trbali igrati, salihovic se vraca, tako da bi ovo moglo dobro dosta prolaziti.
mujdza pandza spaha lulic
jahic salihovic
pjanic miske ibro(medo)
dzeko
moje vidjenje kako bi trbali igrati, salihovic se vraca, tako da bi ovo moglo dobro dosta prolaziti.
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk
Nasa najveca mana je sto smo muslimani!
Bayern & Željo & Hajduk
Nasa najveca mana je sto smo muslimani!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.