Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

biceDUPLA
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la biceDUPLA » 16 sep 2018, 23:55

Željezničar naredna 5.kola

Mladost DK
Željezničar

Željezničar
Sloboda

Željezničar
GOSK Gabela

Željezničar
Čelik Zenica

Zrinjski
Željezničar

Krupa
Sarajevo

Sarajevo
Široki Brijeg

Sarajevo
Radnik Bijeljina

Mladost DK
Sarajevo

Sarajevo
Sloboda

Ovdje bi se moglo malo razlike napraviti. Do sad je sve tu negdje.

Zrinjski ce kasniti 7 i vise a Siroki 9 i vise bodova.
ŽELJEZNIČAR 1921

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 16 sep 2018, 23:58

hlive je napisao/la:
Beduin je napisao/la:[quote="Fudbal"
Jos sljedece godine ispadnu Krupa i Tuzla City a udju Jedinstvo i Rudar Prijedor :njanjanja:
E to bi bila liga i vrhunske posjete za nase uslove svako kolo.
Sloboda, Celik, Zeljo, Sarajevo, Velez, Jedinstvo, Zrinjski, Siroki (mada i oni imaju posjetu ko kita spram rezultata pa vala i oni neka ispadnu umjesto Cityja/Krupe nije lose :) ), Borac... mada nista nije nemoguce za godinu-dvije.
O cemu ti? Siroki ima dobru posjetu pogotovo ako uzmes u obzir velicinu grada i zapravo je sramota ostalih vecih sredina da imaju realno losu posjetu u odnosu na potencijal
4825 - Željezničar
3156 - Sarajevo
2738 - Zrinjski
2581 - Borac
2369 - Čelik
1526 - Široki Brijeg
1450 - Sloboda
822 - Krupa
616 - GOŠK
575 - Mladost
456 - Radnik
406 - Vitez
[/quote]
Ma dobro u zimskom periodu realno opadne broj gledalaca na svakom stadionu. Decembar i tamo onda februar, sada je npr na Tusnju prosjek neke 3 hiljade svaku utakmicu, a u decembru nece biti ni 1000 ljudi kao i proslih godina.
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 17 sep 2018, 11:10

Admire Sehovicu lopove
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

1921ba
Kontakt:

Post Postao/la 1921ba » 17 sep 2018, 12:22

Izvještaj sa utakmice Željo-Radnik

Youtube: 1921tv
Facebook: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 17 sep 2018, 13:18

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 17 sep 2018, 13:32

LjoZee je napisao/la:http://mobile.ghanaweb.com/GhanaHomePag ... gue-685432

Sreca pogodili su drzavu. :urnebes:
Ovo je tocan clanak, samo sto dolazi iz paralelnog svemira, kod njih je bio drugaciji ishod rata :mrgreen:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 sep 2018, 13:50

1974---1975---1976---2001---2013---2020

Beton
Kontakt:

Post Postao/la Beton » 18 sep 2018, 15:26

Pa ovo je tačno, samo što PL ne može zadržati ovakve igrače da bi kvalitet dugoročno bio dobar. Do sad su igrača u inostranstvo mogli prodati Sarajevo, Željo, Široki i Zrinjski, danas to uspješno rade i npr. Krupa, Sloboda, Radnik što znači da se je situacija popravila. Moje mišljenje je da da bi se kvalitet još poboljšao potrebno je smanjenje lige na 10 klubova i da u ligi ne igraju ovi vještački klubovi poput Tuzla City ili Zvijezde, te seoski poput GOŠK-a. Takvi klubovi ligi nemaju šta ponuditi jer su obično sastavljeni od ex-YU polovnjaka, klasičnih plaćenika bez ikakvog igračkog kvaliteta.

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 18 sep 2018, 16:15

Beton je napisao/la:
Pa ovo je tačno, samo što PL ne može zadržati ovakve igrače da bi kvalitet dugoročno bio dobar. Do sad su igrača u inostranstvo mogli prodati Sarajevo, Željo, Široki i Zrinjski, danas to uspješno rade i npr. Krupa, Sloboda, Radnik što znači da se je situacija popravila. Moje mišljenje je da da bi se kvalitet još poboljšao potrebno je smanjenje lige na 10 klubova i da u ligi ne igraju ovi vještački klubovi poput Tuzla City ili Zvijezde, te seoski poput GOŠK-a. Takvi klubovi ligi nemaju šta ponuditi jer su obično sastavljeni od ex-YU polovnjaka, klasičnih plaćenika bez ikakvog igračkog kvaliteta.
Slazem se sa svim, i ja bih jos dodao ujedinjenje drugih liga (ili prvih entitetskih, kako vam draze). Tek s ovim promjenama ima smisla pricati o reorganizaciji nizih liga

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 18 sep 2018, 16:38

U prosloj utakmuci reprezentacije samo Pjanic nije ponikao u nasoj ligi, ako se dobro sjecam, pa mozemo reci da je i to veliki uspjeh i napredak nase lige, a ima tu jos momaka koji ce sigurno uskoro igrati u jacim liga.

Istina, nije toliko izrazen napredak same lige, jer i dalje nam je ispjeh proci prvo pretkolo Evropskih takmicenja, ali individualno gledano poceli su inostrani klubovi prepoznavati talenat u nasoj ligi i to se vidi i po sve ucestalijim transferima i odlascima igraca. Samo jos da malo vise vrednujemo i cijenimo igrace, ali i to dolazi s uspjehom reprezentacije i klubova.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Beton
Kontakt:

Post Postao/la Beton » 18 sep 2018, 17:16

Hans je napisao/la:
Beton je napisao/la:
Slazem se sa svim, i ja bih jos dodao ujedinjenje drugih liga (ili prvih entitetskih, kako vam draze). Tek s ovim promjenama ima smisla pricati o reorganizaciji nizih liga
Od iduće sezone koliko sam upućen djelovat će samo dvije druge federalne lige tako da će kvalitet i tog takmičenja biti podignut na viši nivo. Potrebno je još ili ujedinjenje entitetskih liga ili smanjenje broja prvoligaša u federalnoj.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 sep 2018, 17:18

Nisu ovi iz RS-a za to jer bi onda izgubili zagarantovano mjesto u PL a znaju da je liga mnogo slabija od FBiH.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 18 sep 2018, 17:36

A moze li se uputiti zahtjev/prijedlog FIFA-i i obrazloziti razlozi zahtjeva za ujedinjenje Federalne i RS lige pa ako prodje to onda ili moraju se lige ujediniti ili RS liga suspendovati i ne mogu u PL ligu uci? Ili i taj zahtjev mora proci neko glasanje, veto i ti fazoni?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 sep 2018, 17:46

Trebao bi ti veoma, veoma jak razlog za takvo nešto. Može se uputiti prijedlog UEFA-i jer su ipak oni ''nadređeni'' NFSBiH koji se sastoji iz nižih liga (FBiH + RS), naravno poslije PL BiH. Mi smo radi politike podijeljeni u svim sferama života a to nije ni fudbal zaobišlo. Sreća je što postoji prvi rang i on je odličan, kako i treba biti. Druge lige već nisu dobro podijeljene jer je to fašistički pristup i ograničavanje teritorija. Ja iz Trebinja ne mogu igrati sa svima a imam zagarantovano mjesto u PL ako budem prvi na svojoj teritoriji.. isto važi da sam ja iz Tuzle i da imam zagarantovano mjesto u PL a ne igram u Banja Luci. NFSBiH je kriv najviše jer se to davno moglo srediti iako je prvi rang ubjedljivo najbitniji što je i bio zahtjev od UEFA-e, mora se igrati na čitavoj teritoriji a ne po entitetima ili kantonima, niže lige ih ne zanimaju, pogotovo ne naše, bosanske. Imaš pravoslavaca u NFSBiH iz teritorije RS-a koji mogu blokirati takvo glasanje uz ucjene i to je to. Ovi će im se sageti kao i uvijek do sada.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 18 sep 2018, 17:50

Beduin je napisao/la:A moze li se uputiti zahtjev/prijedlog FIFA-i i obrazloziti razlozi zahtjeva za ujedinjenje Federalne i RS lige pa ako prodje to onda ili moraju se lige ujediniti ili RS liga suspendovati i ne mogu u PL ligu uci? Ili i taj zahtjev mora proci neko glasanje, veto i ti fazoni?
Mogli bi ih iz saveza prijaviti ali nece..ovi odma sa sporta na politiku ugrozeni istupanje iz lige blabla.A vidi kosarke imas ligu hb yebote. ..drugu ligu ujediniti u jednu a entitetske ostaviti kao neke nize lige.
Ovo sada je mjesanje politike u sport. Ne znam kako nam UEFA tolerise ovo.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

osobaodpovjerenja
Kontakt:

Post Postao/la osobaodpovjerenja » 18 sep 2018, 17:52

Kad se god to pitanje pokrenulo, ovi iz rs saveza su blokirali to pitanje tako sto su sputavali i blokirali neke jos bitnije stvari i samim tim te ucjene da ne diras to, jer bez njihovih glasova ne mozes nista usvojiti.
U svim sferama prepisan debilni dejton, isti klinac ko i u politici.
Srdjan Stanic pitarski ker

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 18 sep 2018, 18:09

Zato skratiti ligu na 10 klubova, u toj konstalaciji će svakako bilo koji klub iz RS-a koji uđe odmah i ispasti. Ne računajući Krupu i Radnik koji su realno PL nivo. Ali opet to nije to bez jedinstvene druge lige.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

plavobeli
Kontakt:

Post Postao/la plavobeli » 18 sep 2018, 18:12

Evo za ove pametnjakovice, koji su za jedinstvenu drugu ligu, sta bi se konkretno dobilo, i na koji nacin bi se povecao kvalitet.E sad ko brani NSFBIH da smanji ligu na 12 ekipa kao u RS? Upravo onima u NSFBIH, jel tada nebi bilo zoliko klubova koji niti mogu naprijed, niti ispaati pa su idealni za namjestanje, kupovine itd.Primjer Bratstvo, Capljina, Kakanj, Visoko.E tu nema kvaliteta.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 18 sep 2018, 18:17

plavobeli je napisao/la:Evo za ove pametnjakovice, koji su za jedinstvenu drugu ligu, sta bi se konkretno dobilo, i na koji nacin bi se povecao kvalitet.E sad ko brani NSFBIH da smanji ligu na 12 ekipa kao u RS? Upravo onima u NSBIH, jel tada nebi bilo zoliko klubova koji niti mogu naprijed, niti ispaati pa su idealni za namjestanje, kupovine itd.Primjer Bratstvo, Capljina, Kakanj, Visoko.E tu nema kvaliteta.
Pa kvalitet ni sada nije bog zna a ujedinjenje niti bi ga popravilo niti unistilo u pocetku.
Ali nije posteno da se neko krvi za PL a neko ima garantovano mjesto...gdje tu sport. ..
Ujediniti u jednu drugu napraviti i jednu trecu i cao.svaka da ima 12 klubova.
Ovo je nakarada .
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 18 sep 2018, 18:19

Pa da, kako god okrenes nije to to, kad nam iz druge lige u prvu ne ulaze najbolji klubovi.
A mislim da bi liga 10 uradila dodatni filter, dakle, da igraju ekipe koje su spremne ispratiti ovu ligu financijski, infrastrukturom i strukom. Taman u drzavi imamo 10 takvih ekipa :mrgreen:
@plavobeli Naravno da bi diglo kvalitetu kad bi imali u 8 najboljih ekipa u drzavi, i da udju deveta i deseta najbolja. Ako si realan, priznat ces da devetu dobivamo iz federalne lige, a ekipe iz RSa uglavnom nemaju kvalitetu ni za prva tri u federalnoj, buduci da se ne natjecu protiv istih klubova.
A za jednu trecu ja nisam, bojim se da ne bi svi klubovi mogli ispratiti trosak putovanja itd, tu je po meni zasaf ok imati entitetske, do nekih ljepsih vremena.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.