Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Normalno da dolaze vise zbog atmosfere kad kvalitete nema. Eto ti atmosfera i vidi gdje smo. 40. liga u Europi bez realne nade za napretkom. Ni ta Krupa recimo nije neki kvalitet, ali je veci kvalitet nego Jedinstvo. Sutra se to mozda promjeni, al danas je tako.
Pa zar je vama bitnije da ligu igra tih nekih 12 velikana koji ce biti kanta za napucavanje u Europi nego da igraju klubovi koji ce biti kvalitetni i da se bude malo manja kanta za napucavanje. I ovako smo losi u Europi, al zamisli da se ubace u ligu klubovi koji nisu za najvisi rang, kvalitet opadne, dodjemo na rang Malte i u toj situaciji ce derbije Zelje i Sarajeva gledati 3.000 ljudi. Posjeta je i ovako losa, a s dodatnim tamburanjem u Europi bit ce jos i losija. Ljudi se loze na euforiju, a euforija je kad izbacis Levskog, a ne kad ispadnes od Dudelanga. Koliko ce to igraci Sarajeva napredovati ako u ligi imaju pet ekipa kojima ce u sezoni u cetiri utakmice utrpati 15-20 komada? Pa iz takve lige i igraci odlaze. Napredujes igrajuci s jacim. Eto daj Jedinstvo, 10.000 prvo kolo u Bihacu, 0-5, pa vidi koliko ce ih doci nakon 2-3 takve utakmice i koliko ce oni uopce doprinijeti ligi? Da se ne ljuti netko od navijaca Jedinstva, uzimam vas samo za primjer i mislim da sam realan, a Jedinstvo cijenim i postujem i iskreno bih volio da su oni tu umjesto npr. Krupe, ali samo u slucaju da su uredni kao Krupa i da imaju ekipu koja je jednaka Krupinoj ili jaca, jer nesto drugo nema smisla, tj. dolazimo do ovog protiv cega pricam.
Pa zar je vama bitnije da ligu igra tih nekih 12 velikana koji ce biti kanta za napucavanje u Europi nego da igraju klubovi koji ce biti kvalitetni i da se bude malo manja kanta za napucavanje. I ovako smo losi u Europi, al zamisli da se ubace u ligu klubovi koji nisu za najvisi rang, kvalitet opadne, dodjemo na rang Malte i u toj situaciji ce derbije Zelje i Sarajeva gledati 3.000 ljudi. Posjeta je i ovako losa, a s dodatnim tamburanjem u Europi bit ce jos i losija. Ljudi se loze na euforiju, a euforija je kad izbacis Levskog, a ne kad ispadnes od Dudelanga. Koliko ce to igraci Sarajeva napredovati ako u ligi imaju pet ekipa kojima ce u sezoni u cetiri utakmice utrpati 15-20 komada? Pa iz takve lige i igraci odlaze. Napredujes igrajuci s jacim. Eto daj Jedinstvo, 10.000 prvo kolo u Bihacu, 0-5, pa vidi koliko ce ih doci nakon 2-3 takve utakmice i koliko ce oni uopce doprinijeti ligi? Da se ne ljuti netko od navijaca Jedinstva, uzimam vas samo za primjer i mislim da sam realan, a Jedinstvo cijenim i postujem i iskreno bih volio da su oni tu umjesto npr. Krupe, ali samo u slucaju da su uredni kao Krupa i da imaju ekipu koja je jednaka Krupinoj ili jaca, jer nesto drugo nema smisla, tj. dolazimo do ovog protiv cega pricam.
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Smijem ruku staviti za ovo sto tvrdim: Leotar je imao najjacu ekipu ikad u premier ligi , mogu sad ko iz sale nabrojat prvih 11 sve poslije proslavljeni fudbaleri ..Signore je napisao/la:Kljucno pitanje. Zelite li gledanost ili kvalitet? Nemojte mi pricati da ce zbog velike gledanosti doci sponzori, pare, igraci, a onda i kvalitet, jer da je tako Velez ne bi ispadao, Borac ne bi ispadao, Jedinstvo ne bi ispadalo itd. Prvi patim od toga da PL ima vise gledatelja, ali ce mi bolja utakmica biti Radnik-Zeljo gdje Radnik vec par godina ima dobru ekipu koja se svima suprostavi nego npr. sto se moglo prosle godine gledati na utakmicama Celika koji je pukom slucajnoscu ostao.
Ligu treba igrati 12 najkvalitetnijih ekipa, a ne 12 najvecih ili najgledanijih klubova. Gdje je u Jugi bio Maribor, a gdje Olimpija? I bez obzira na poneku titulu Olimpije, danas kad se spominje uspjeh, sistem, stadion i sve ostalo nitko nece spomenuti Olimpiju, Maribor je sinonim za uspjeh u Sloveniji. Dzaba sve sezone u bivsoj drzavi, ma dzaba ono sto je prije pet godina bilo, bitno je tko danas slavi i ciji navijaci su danas sretni. Znate reci da su Modrica i Leotar svoje odradili i to je to od njih. Treba shvatiti da su i neki drugi svoje odradili, ali postoji mogucnost da se digne, kao sto se moze i Modrica i Leotar dici. A ne treba ih zazivati samo zato jer su to oni, jer imaju rezultate, gledatelje i slicno, neka naprave ekipu i onda PL. Dzaba 10.000 Pod Boricima ako ce im Krupa zabiti pet komada. PL treba veci broj konkurentnih klubova i da se prica o dobrom nogometu, a ne veci broj velikana na aparatima i da se prica o dugovima, strajku i kako ih treba spasavati, jer eto oni nesto znace.
Oboje!Signore je napisao/la:Kljucno pitanje. Zelite li gledanost ili kvalitet? Nemojte mi pricati da ce zbog velike gledanosti doci sponzori, pare, igraci, a onda i kvalitet, jer da je tako Velez ne bi ispadao, Borac ne bi ispadao, Jedinstvo ne bi ispadalo itd. Prvi patim od toga da PL ima vise gledatelja, ali ce mi bolja utakmica biti Radnik-Zeljo gdje Radnik vec par godina ima dobru ekipu koja se svima suprostavi nego npr. sto se moglo prosle godine gledati na utakmicama Celika koji je pukom slucajnoscu ostao.
Ligu treba igrati 12 najkvalitetnijih ekipa, a ne 12 najvecih ili najgledanijih klubova. Gdje je u Jugi bio Maribor, a gdje Olimpija? I bez obzira na poneku titulu Olimpije, danas kad se spominje uspjeh, sistem, stadion i sve ostalo nitko nece spomenuti Olimpiju, Maribor je sinonim za uspjeh u Sloveniji. Dzaba sve sezone u bivsoj drzavi, ma dzaba ono sto je prije pet godina bilo, bitno je tko danas slavi i ciji navijaci su danas sretni. Znate reci da su Modrica i Leotar svoje odradili i to je to od njih. Treba shvatiti da su i neki drugi svoje odradili, ali postoji mogucnost da se digne, kao sto se moze i Modrica i Leotar dici. A ne treba ih zazivati samo zato jer su to oni, jer imaju rezultate, gledatelje i slicno, neka naprave ekipu i onda PL. Dzaba 10.000 Pod Boricima ako ce im Krupa zabiti pet komada. PL treba veci broj konkurentnih klubova i da se prica o dobrom nogometu, a ne veci broj velikana na aparatima i da se prica o dugovima, strajku i kako ih treba spasavati, jer eto oni nesto znace.
Jer jedno bez drugog nema smisla.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Slazem se, ali... Uz dobar kvalitet stvorit ce se i atmosfera, a od atmosfere se tesko stvori dobar kvalitet.JonSnow je napisao/la: Oboje!
PS. Dok mi patimo za prijenosima PL, od ovog vikenda Arena pocinje prenositi juniorsku HNL. Kad cemo mi to docekati, pa da vidimo dalje od svoje avlije kakvih talenata ima.
- osobaodpovjerenja
- Kontakt:
na city tv stalno imaju utakmice omladinskih liga.Signore je napisao/la:Slazem se, ali... Uz dobar kvalitet stvorit ce se i atmosfera, a od atmosfere se tesko stvori dobar kvalitet.JonSnow je napisao/la: Oboje!
PS. Dok mi patimo za prijenosima PL, od ovog vikenda Arena pocinje prenositi juniorsku HNL. Kad cemo mi to docekati, pa da vidimo dalje od svoje avlije kakvih talenata ima.
Srdjan Stanic pitarski ker
To vec duze vrijeme govorim. Jedini spas za nas fudbal jeste da se svede na amaterizam(jer s aspekta igre tu smo vec dugo) ali i ostale aspekte treba svesti na taj nivo, da bi se klosari, interesdzije i slicne grupe sklonile a fudbal preuzeli entuzijasti, strucni i oni koji zaiste zele napredak BiH fudbala.Hans je napisao/la:Kakve atmosfere?
Po tebi, najbolje je nogomet u ovoj drzavi proglasit amaterskim sportom, doc gledat 20 ljudi kako suta lopte i da nam navijaci pjevaju.
U atmosteri uzivam npr na Poljudu gdje je sezonski prosjek 11 000 gledatelja, a ne kod nas gdje jedino Zeljo popravlja statistiku.
Dok god budemo zivjeli u zabludi da imamo profi ligu nema nam napretka. Tereni oranice, stadioni, koji stadioni imamo 2-3 stadiona u drzavi, ostalo sve losi travnjaci s pokojom tribinom. Koji to klub ima prijavljeno preko 50 uposlenika(mozda jedan,dva kluba a i to tesko). Igraci primaju plate vece nego doktori, treneri, menaderi,sudije, razni lihvari, savezi kur.ci palci a kvalitet igre goli ku.rac.
Neko spominje evropu, pa mi sto prije se pomirimo da ovim tempom cemo iz godine u godinu biti sve gori i gori bit ce nam lakse.
Hej raja extra vam je ovo pitanje zbog cega idete na tekmu
-zbog kvaliteta..nema ga
-zbog atmosfere..mozda grbavica i sada bilino
-da se napijem i potučem
-onako iz navike..dosadno mi
-zbog ljubavi prema klubu..kakvi god da su
Ja lično da ae zezam sa rajom poslije stucemo par piva..nalupamo glupe priče a valo fino kada covjek malo izađe poslije rintacenja kod nasih firmasa...stvarno..sto idem na tekmu..a idem
-zbog kvaliteta..nema ga
-zbog atmosfere..mozda grbavica i sada bilino
-da se napijem i potučem
-onako iz navike..dosadno mi
-zbog ljubavi prema klubu..kakvi god da su
Ja lično da ae zezam sa rajom poslije stucemo par piva..nalupamo glupe priče a valo fino kada covjek malo izađe poslije rintacenja kod nasih firmasa...stvarno..sto idem na tekmu..a idem
Za sve to ima samo jedno rjesenje:tale07 je napisao/la:To vec duze vrijeme govorim. Jedini spas za nas fudbal jeste da se svede na amaterizam(jer s aspekta igre tu smo vec dugo) ali i ostale aspekte treba svesti na taj nivo, da bi se klosari, interesdzije i slicne grupe sklonile a fudbal preuzeli entuzijasti, strucni i oni koji zaiste zele napredak BiH fudbala.Hans je napisao/la:Kakve atmosfere?
Po tebi, najbolje je nogomet u ovoj drzavi proglasit amaterskim sportom, doc gledat 20 ljudi kako suta lopte i da nam navijaci pjevaju.
U atmosteri uzivam npr na Poljudu gdje je sezonski prosjek 11 000 gledatelja, a ne kod nas gdje jedino Zeljo popravlja statistiku.
Dok god budemo zivjeli u zabludi da imamo profi ligu nema nam napretka. Tereni oranice, stadioni, koji stadioni imamo 2-3 stadiona u drzavi, ostalo sve losi travnjaci s pokojom tribinom. Koji to klub ima prijavljeno preko 50 uposlenika(mozda jedan,dva kluba a i to tesko). Igraci primaju plate vece nego doktori, treneri, menaderi,sudije, razni lihvari, savezi kur.ci palci a kvalitet igre goli ku.rac.
Neko spominje evropu, pa mi sto prije se pomirimo da ovim tempom cemo iz godine u godinu biti sve gori i gori bit ce nam lakse.
Cim vidite nekog igraca svog kluba u kafani s pivom, cigarom ilj nargilom, odmah skupi ekipu i daj mu 3-4 odgojne
Salim se, mislim da bi nas amaterizwm unazadio skroz u poslijeratno vrijeme, i da s tim ne bi nista uradili, ne bi bilo dotoka UEFA-inog novca, sponzorskog itd.
Prvo treba nacionalne podjele vratiti u amaterizam, dakle da oni koji prosipaju te price vise ne mogu zivjeti od toga, pa onda sve ostalo, redom
emir plakalo
samir radovac
vladan kovacevic
nihad mujakic
rijad sadiku
selmir pidro
halid sabanovic
alen mustafin
sefkija resic
demirel veladjic
nedim hadzic
2,8 mill
RIJAD BAJIC 4 MIL
A K A D E M I J A
samir radovac
vladan kovacevic
nihad mujakic
rijad sadiku
selmir pidro
halid sabanovic
alen mustafin
sefkija resic
demirel veladjic
nedim hadzic
2,8 mill
RIJAD BAJIC 4 MIL
A K A D E M I J A
23
P L A F (T) O NGOAT je napisao/la:emir plakalo
samir radovac
vladan kovacevic
nihad mujakic
rijad sadiku
selmir pidro
halid sabanovic
alen mustafin
sefkija resic
demirel veladjic
nedim hadzic
2,8 mill
RIJAD BAJIC 4 MIL
A K A D E M I J A
45515
Iskreno u Bijeljini, Radnik se gleda ako bas nema sta da radis, ili izmjedju prenosa Parizana i Zvezde na Areni.A na tribine dodjes radi svog kluba nebitno sa kim igra ili dobrih igraca u protivnickom timu.Radnik nema navijacku bazu, a najbolji igraci polovnaci iz Srbije i Hrvatske daju takvu posjecenost.Hans je napisao/la:Kakve atmosfere?
Da, znam za taj problem, bas sam nedavno na ovoj temi pitao sta se tamo dogadja.plavobeli je napisao/la:Iskreno u Bijeljini, Radnik se gleda ako bas nema sta da radis, ili izmjedju prenosa Parizana i Zvezde na Areni.A na tribine dodjes radi svog kluba nebitno sa kim igra ili dobrih igraca u protivnickom timu.Radnik nema navijacku bazu, a najbolji igraci polovnaci iz Srbije i Hrvatske daju takvu posjecenost.Hans je napisao/la:Kakve atmosfere?
Kao sto sam vec rekao, a i Signore dijeli misljenje sa mnom, draze mi je i pravednije da taj Radnik igra PL nego Jedinstvo (nemam nista protiv, samo ga svi uzimamo za primjer
Sta bi na ovo sve trebali reci Škoti? Rangersi izbaceni u najnizu ligu, a imaju najvise (osim Celtica) navijaca u drzavi, i sta ces sad, ako mozes vrati se, ako ne nista.
Ne moze se liga krojiti prema broju navijaca.
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Fudbal se igra zbog navijača i ljudi koji gledaju utakmice. Valjda bi trebalo biti tako. Izgleda ovdje ima puno ovih mlađih sto drk.aju na milionere. Cim neki "milioner" preuzme klub smatraju da ce to biti ekstra. Zabij klubu bez navijača.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
Pa onda prestani pratit Premier ligu i prati samo entitetske, tamo je prosjek 15 000 po utakmici, a mi "mladji" cemo se ipak opredjeliti za klubove koji su najbolji na terenu i prikazuju najbolji nogomet u drzavi, ma kakav on bio 
Nisam znao. Hvala na informaciji i hvala Telemachu na City TV-uosobaodpovjerenja je napisao/la:
na city tv stalno imaju utakmice omladinskih liga.
- ASD
- Kontakt:
Svaki dan imas i snimke tih utakmica.Signore je napisao/la:Nisam znao. Hvala na informaciji i hvala Telemachu na City TV-uosobaodpovjerenja je napisao/la:
A svako kolo prenose po jednu utakmicu 1.lige federacije, a imas svaki dan i snimke.
To za federalnu sam znao da nesto prenose, ali sam Telemach uzeo tek prije par mjeseci, a vec sam skroz bio zaboravio za City TV i Prvu Federalnu tako da nisam ni razmisljao o tome, tek sam sad isao vidjet jel uopce imam taj program. A to da prenose omladince nikad do sad nisam cuo.ASD je napisao/la:Svaki dan imas i snimke tih utakmica.Signore je napisao/la:Nisam znao. Hvala na informaciji i hvala Telemachu na City TV-uosobaodpovjerenja je napisao/la:
A svako kolo prenose po jednu utakmicu 1.lige federacije, a imas svaki dan i snimke.
Da ti ne odgovaras na postove samo da bi pokusao ispast pametan ili smijesan, a pritom se rugati drugima, sjetio bi se mog posta kojeg sam objavio upravo u diskusiji s tobomsviunapad1010 je napisao/la:Kad smo vec kod toga danas na Tušnju nije mogla igla pasti na tribine. Mladi ispunili stadion da gledaju lijep milionerski fudbalHans je napisao/la:Pa onda prestani pratit Premier ligu i prati samo entitetske, tamo je prosjek 15 000 po utakmici, a mi "mladji" cemo se ipak opredjeliti za klubove koji su najbolji na terenu i prikazuju najbolji nogomet u drzavi, ma kakav on bio
...tako da ne znam sta si htio reci sa svojim komentarom, mozda si me samo zamijenio s nekim sa prepucavanja.Hans je napisao/la:Kakve atmosfere?
-
sviunapad1010
- Kontakt:
@hans pokrij se ponjavom veze ti nemas.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
Ja sam bas jendom gledao neke omladincena tom city tv mislim da je olimpik igrao na onom terenu u centru safet zajko. Ovako gledao sam cirka od 10. Do 40. Minute, tacno je bilo fascinantno gledati, cca poal sata igre bez ikakvog suta, kornera ili sl. ali bukvalno bez ikakvog pretjerivanja.Signore je napisao/la:Nisam znao. Hvala na informaciji i hvala Telemachu na City TV-uosobaodpovjerenja je napisao/la:
Mislim jedna utakmica nije mjerilo definitivno, al ja da imam dijete i da vidim onako nesto, tacno bi odma poslije takve utakmice trazio ispisnicu iz kluba.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.