2018-19 NBA Preseason

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Slatinash_7
Kontakt:

Re: 2018 NBA Offseason

Post Postao/la Slatinash_7 » 20 sep 2018, 12:10

Sta on ima govoriti hoce produziti ili nece u pola sezone,to se ode GM-u i kaze ostane u franchisi informacija,ovi ga pokusaju trejdati,dobiti max sto se moze od njega i to je to,zafrkas drugu fransizu sa kojom on nece produziti,a ovako on tebe sj.ebe..ovakvima treba uzeti tih 20 miliona plate i ne dat mu da igra tu sezonu pa ti pazi sta pricas,bas su se digli igraci ovi,te hoce ovo te hoce ono,produzit sa ovim a sa onim nece,no trade klauzule i tako dalje,sve imaju ovlasti da ti ga suknu sto je Butler i uradio
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 20 sep 2018, 12:11

Donnie Darko je napisao/la:
Lillard je napisao/la:
MElloo je napisao/la:Valjda Knicksi ne nasjednu na bait.
Ma ja šta će im AS igrač, imaju talenta :rol:
Ne valja remetit ovu savršenu perspektivu koju imaju. Zamisli tragediju da neko uzme minute od Tima Hardawaya Juniora.
Tako su sve dali za Mela doveli ga i platili ga pa qurcina. Treba dovest Irivnga na ljeto. Treba platit KP.

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 20 sep 2018, 12:16

Mislim da ni Irving ni Butler nisu igrači kojima treba dati max.

Irving, naravno, jeste max player kvalitet, ali mislim da su mu koljena dobro oštećena.

Butler je granični kvalitet za max igrača ali prestar je.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 sep 2018, 12:25

NEZALAGANJE je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:Nije on napustio Chicago nego su ga oni bukvalno otjerali.

Slažem se generalno sa nezalaganjem, ali mislim da to nije ovdje slučaj. On nije htio iz Chicaga, nije birao Minnesotu, i realno znajući kakav je on radnik i borac i mene bi nerviralo igrajući sa ovom dvojicom "mega talenata" kojima puca neka stvar za odbranom.

Dok je bio zdrav prošle godine bili su u komotnoj situaciji na 3. mjestu. Povrijedi se malo i PO im je upitan.
Ma ok druze da on ima jos 3 god ugovora poslije nekog trejda.Tad bih ga i shvatio da ne zeliti trpiti sra.nja toliko vremena.Medjutim,on ima jos godinu i zasto se ne moze strpiti jos ovu sezonu i otici gdje zeli?MIN je stvarno puno dala za njega i fransiza nije kriva ako neki x igrac koji smeta Butleru,ne zeli da napreduje na nekom polju.Ne moze mu ni argument odlaska biti da ne zeli protraciti godinu prajma u MIN,jer 3 tima koja je naveo kao top destinacije ne nude nista bolje trenutno.Naprotiv.
Ali hajde i to sve,zasto obaras sebi cijenu i stetis fransizi koja je pokazala respekt prema tebi kad te dovodila?Drzi jezik za zubima,ako zelis otici,istrpi sezonu bilo gdje ako ne mozes tu i na ljeto idi gdje hoces.

E to ponasanje mene nervira.
Zašto bi godinu dana potrošio u ekipi u kojoj već sad zna da neće ostati sa ljudima s kojima ne može raditi? Misliš da bi MIN imala isti pristup da se on povrijedi ili loše igra? Gledali bi da ga se riješe što prije. Ispalo je zbog Markkanena da su dali puno, ali u to vrijeme ljudi su se smijali Chicagu za dobijeno. To nije njegova krivica. Dao je i on njima gomilu rada i znoja da bi trpio zajebancije mentalnih lezbijki Wigginsa i KAT-a.

Svako od njih ima pravo raditi šta hoće, a Butler je postupio sasvim korektno po meni.

Što se ostalih timova tiče - jednostavno je - ogromni marketi gdje ima nade za dovesti još jednog AS igrača sebi, možda i dva. Clippersi pogotovo.
phily je napisao/la:cuj ne zeli izgubiti godinu u prajmu u minnesoti, zato moze u NY , netsima i clipersima :urnebes: :urnebes: , pa minnesota koliko god bila neozbiljna fransiza ima 3 puta vece sanse nego ove druge ekipe ....

sve je to do
slika
Naravno da ima do novca, ali Clippersi su npr. uzeli 5 utakmica manje od MIN prošle godine, a koliko su ovi talentovaniji bili? Clippersi ako ne daju previše kao NYK za Mela onda su u najgorem slučaju jednaka ekipa sa Minnesotom, a grad, popularnost, uprava, vlasnik, pa i trener daleko bolji.

NYK i BKN su tu za budućnost, a imaju gomilu prostora sljedeće ljeto. Mada nije isključeno da bi i u PO mogao sa Netsima s obzirom kakav je istok.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 20 sep 2018, 12:27

Slatinash_7 je napisao/la:Sta on ima govoriti hoce produziti ili nece u pola sezone,to se ode GM-u i kaze ostane u franchisi informacija,ovi ga pokusaju trejdati,dobiti max sto se moze od njega i to je to,zafrkas drugu fransizu sa kojom on nece produziti,a ovako on tebe sj.ebe..ovakvima treba uzeti tih 20 miliona plate i ne dat mu da igra tu sezonu pa ti pazi sta pricas,bas su se digli igraci ovi,te hoce ovo te hoce ono,produzit sa ovim a sa onim nece,no trade klauzule i tako dalje,sve imaju ovlasti da ti ga suknu sto je Butler i uradio
Pa rekao je GM-u, ali je iscurilo košto sve danas iscuri.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 sep 2018, 12:37

slika

:kafa: :kafa:
=\_1921_/=

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 sep 2018, 12:39

IlCapitano je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:Nije on napustio Chicago nego su ga oni bukvalno otjerali.

Slažem se generalno sa nezalaganjem, ali mislim da to nije ovdje slučaj. On nije htio iz Chicaga, nije birao Minnesotu, i realno znajući kakav je on radnik i borac i mene bi nerviralo igrajući sa ovom dvojicom "mega talenata" kojima puca neka stvar za odbranom.

Dok je bio zdrav prošle godine bili su u komotnoj situaciji na 3. mjestu. Povrijedi se malo i PO im je upitan.
Ma ok druze da on ima jos 3 god ugovora poslije nekog trejda.Tad bih ga i shvatio da ne zeliti trpiti sra.nja toliko vremena.Medjutim,on ima jos godinu i zasto se ne moze strpiti jos ovu sezonu i otici gdje zeli?MIN je stvarno puno dala za njega i fransiza nije kriva ako neki x igrac koji smeta Butleru,ne zeli da napreduje na nekom polju.Ne moze mu ni argument odlaska biti da ne zeli protraciti godinu prajma u MIN,jer 3 tima koja je naveo kao top destinacije ne nude nista bolje trenutno.Naprotiv.
Ali hajde i to sve,zasto obaras sebi cijenu i stetis fransizi koja je pokazala respekt prema tebi kad te dovodila?Drzi jezik za zubima,ako zelis otici,istrpi sezonu bilo gdje ako ne mozes tu i na ljeto idi gdje hoces.

E to ponasanje mene nervira.
Zašto bi godinu dana potrošio u ekipi u kojoj već sad zna da neće ostati sa ljudima s kojima ne može raditi? Misliš da bi MIN imala isti pristup da se on povrijedi ili loše igra? Gledali bi da ga se riješe što prije. Ispalo je zbog Markkanena da su dali puno, ali u to vrijeme ljudi su se smijali Chicagu za dobijeno. To nije njegova krivica. Dao je i on njima gomilu rada i znoja da bi trpio zajebancije mentalnih lezbijki Wigginsa i KAT-a.

Svako od njih ima pravo raditi šta hoće, a Butler je postupio sasvim korektno po meni.

Što se ostalih timova tiče - jednostavno je - ogromni marketi gdje ima nade za dovesti još jednog AS igrača sebi, možda i dva. Clippersi pogotovo.
Ne slazem se s tim razmisljanjem.Povreda je sastavni dio i rizik ovog posla,pa i pored nje(ako se desi) ili ako on lose igre, on dobije kompletnu garantovanu lovu iz ugovora.Nesto cega u NFLu npr.-nema! Dakle,on je vec zasticen sta god mu fransiza uradila ili sta god mu se fizicki desilo.

Nema on pravo i nije korektno da se ponasa ovako dok je pod ugovorom.Mozes li ti kod svog poslodavca da radis sta hoces,ako si potpisao nesto?Naravno da ne mozes.Korektno je da mozes traziti da ides negdje,jer ti se tu ne svidja,ali nije korektno obarati svoju trzisnu vrijednost i tako direktno stetiti poslodavcu koji te uredno placa.

Za ove sto govore da je nesto procurilo i da je danas tako-slazem se,ali sigurno destinacije nisu procurile od GMa,sto je jos jedan element prljave igre ovakvih poteza i njihovih menadzera.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 20 sep 2018, 12:40

A brate ja vjerujem da je više u cilju Butleru da to iscuri nego GM-u Minnesote,u svakom slucaju bezveze su ta curenja informacija ovo ono,jer bas puno gubis na trade vrijednosti..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 sep 2018, 12:42

Slatinash_7 je napisao/la:A brate ja vjerujem da je više u cilju Butleru da to iscuri nego GM-u Minnesote,u svakom slucaju bezveze su ta curenja informacija ovo ono,jer bas puno gubis na trade vrijednosti..
Normalno da jeste njemu u cilju.Bukvalno,kad se navedu ovako destinacije,FO neke ekipe mora imati madjionicarske sposobnosti da dobije nesto kvalitetno zauzvrat,dok se igrac postavi u smislu-bolje budzasta nego da vam odem bez icega.I to apsolutno nije fer prema nekome ko ti daje 20-30mil godisnje!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 20 sep 2018, 12:43

samo FO Sunsa izadje na presicu i obara vrijednost igracima
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 sep 2018, 12:50

Generalno profesionalni sportovi u USA zadnjih godina pocinju da imaju velike probleme sa igracima koji su zelenasi. NBA je tesko sranje od lige trenutno jer igraci imaju prevelika prava, a ne poznaju osnovne norme ponasanja. Malo se prica o sportu, previse imaju novca pa konstantno stvaraju turbolencije na razne nacine gdje ekipe nisu krive ni 1%.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 sep 2018, 12:52

Slatinash_7 je napisao/la:A brate ja vjerujem da je više u cilju Butleru da to iscuri nego GM-u Minnesote,u svakom slucaju bezveze su ta curenja informacija ovo ono,jer bas puno gubis na trade vrijednosti..
Normalno da jeste njemu u cilju.Bukvalno,kad se navedu ovako destinacije,FO neke ekipe mora imati madjionicarske sposobnosti da dobije nesto kvalitetno zauzvrat,dok se igrac postavi u smislu-bolje budzasta nego da vam odem bez icega.I to apsolutno nije fer prema nekome ko ti daje 20-30mil godisnje!
Ma nije tačno brate. Ni Irving ni Kawhi nisu otišli u omiljene situacije, George također, a sve ekipe su dobile dobar paket zauzvrat.

S druge strane si imao Cousinsa koji nije nigdje htio ići pa su Kingsi dobili sranje. Bullsi za Butlera isto tako manje-više dok Markkanen nije premašio očekivanja.

Ove destinacije su tu da eto pokažu pojedinim ekipama da bi igrač htio kod njih produžiti, ali na koncu ništa ne znači.

Sutra može iskočiti lijeva ekipa i probati nešto u očaju na godinu dana kao Raptorsi. Miami, WW, Orlando, Portland, itd...

Vainglorious
Kontakt:

Post Postao/la Vainglorious » 20 sep 2018, 12:53

Po ko zna koji put se dokazuje da navijam za najdebilniju fransizu u nba. Nista ne mogu napraviti kako valja.

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 20 sep 2018, 12:57

Počni navijati za Nikse ko ja, pa ćeš vidjeti kako je minesota dobra.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 sep 2018, 13:05

IlCapitano je napisao/la:
Ma nije tačno brate. Ni Irving ni Kawhi nisu otišli u omiljene situacije, George također, a sve ekipe su dobile dobar paket zauzvrat.

S druge strane si imao Cousinsa koji nije nigdje htio ići pa su Kingsi dobili sranje. Bullsi za Butlera isto tako manje-više dok Markkanen nije premašio očekivanja.

Ove destinacije su tu da eto pokažu pojedinim ekipama da bi igrač htio kod njih produžiti, ali na koncu ništa ne znači.

Sutra može iskočiti lijeva ekipa i probati nešto u očaju na godinu dana kao Raptorsi. Miami, WW, Orlando, Portland, itd...
Daj nemoj biti nerealan,molim te.Te nabrojane fransize ih nisu poslali u omiljene destinacije,ali je postignut cilj igraca koji je trazio trejd.Oborio je svoju vrijednost,a ekipa koja ga je dovela se i dalje kocka,jer do FA nece znati njegove namjere.CLE fakticki nista nije dobio za Irvinga,IND isto tako,da se nije desio ovaj nevjerovatan skok Oladipa koji ni on sam nije mogao predvidjeti.Od svih je tu najbolje prosao SA i to samo zbog cinjenice da je Ujiri vidio da se DeRozanom kao prvom opcijom vise ne ide i da je spreman na rebuild,ako Kawhi ne ostane u TOR,a decko je i dalje All NBA.S druge strane je SA za top 5 igraca dobio top 20 igraca,a da se nije oborila trzisna vrijednost sigurno je mogao dobiti top 10-15 igraca zauvrat.Samim time,paket nije dobar koliko je mogao biti.Sto se tice pominjanih trejdova Cousinsa i Butlera iz CHI,fransize nisu dobile previse jer se znao razlog njihovog trejda,a on je da su to igraci koji ce traziti supermax,cega realno nisu vrijedni .Po meni tog ugovora vrijedi top 6-7 igraca lige i to je to.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 sep 2018, 13:10

Ovo neki novi trend da igrac koji nema no trade klauzulu kaze ekipi evo vam spisak ekipa gdje zelim. :tokralju:
Majku mu ebem trejdajte ga u Charlotte

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 sep 2018, 13:11

I tim rezonovanjem dođemo do toga da je svaka franšiza obrala bostan kad trejda najboljeg igrača u trejdu. Uvijek bilo i uvijek će biti. Osim Bostona koji je dobio od Netsa što niko nikad više neće kad se zvijezda trejda uvijek gubi onaj ko mora trejdati, iz ovog ili onog razloga.
tuzlak1987 je napisao/la:Ovo neki novi trend da igrac koji nema no trade klauzulu kaze ekipi evo vam spisak ekipa gdje zelim. :tokralju:
Kemba i Butler skupa :ljepota:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 sep 2018, 13:12

tuzlak1987 je napisao/la:Ovo neki novi trend da igrac koji nema no trade klauzulu kaze ekipi evo vam spisak ekipa gdje zelim. :tokralju:
To fransize i rade.To je njihov odgovor na ponasanje igraca,ali opet to ne mijenja cinjenicu da se dobije slabiji paket od onog koji se realno mogao dobiti.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 sep 2018, 13:18

Locust je napisao/la:Ja nigdje ne pročitah da je on tražio trade. On je jednostavno rekao da neće produžiti sa Wolvesima, i onda je (prirodno) franšiza ta koja pokušava da ga trejduje da bi dobila bar nešto za njega.
Jimmy Butler has requested a trade from the Minnesota Timberwolves

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 20 sep 2018, 13:20

Obicno se stavi neki izvor.

Znam i ja na engleskom kako se kaze kad neko trazi trade.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.