FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

BTX
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BTX » 20 sep 2018, 18:19

svaka cast rodjeni
Članovi kluba u 1985. godini

Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892

Članovi kluba u 2015. godini

Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 20 sep 2018, 19:00

:thumbup:
miky_hz je napisao/la:
Zip je napisao/la:Vladan po meni mora biti broj 1, treba da je buducnost kluba i da ABD ode za velike pare.
Bez dileme.Iskreno ja koliko god ga promatram nevidim mu neku losu stranu.Cak naprotiv vise sam nego iznenadjen sa koliko samopouzdanja brani i da se ne boji ni izaci na bilo kakvu loptu,koncentrisan je maksimalno.Normalno da ce biti gresaka ,mislim najskuplji golmani svijeta npr De Gea pa mu se desi utakmica gdje izgleda najsmjesnije na svijetu.Nevezano za to hocel se momak prodati ,hocemol pare zaraditi na njemu,jel ja negledam to star mlad meni su na terenu svi isti kad izadju da igraju postoju samo los i dobar ,ali stvarno momak brani fantasticno,ja sam prijatno iznenadjen.
:thumbup:

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 20 sep 2018, 19:13

:salut: :salut:

Okončana akcija “Budi drug”: Sakupljena velika količina školskog pribora i potrepština

Fudbalski klub Sarajevo je u saradnji sa partnerima Svjetlostkomerc d.d. Sarajevo i Pomozi.ba, početkom mjeseca septembra organizirao humanitarnu akciju “BUDI DRUG”, sa ciljem prikupljanja školskog pribora za djecu teškog materijalnog stanja.

Ovom akcijom FK Sarajevo kao društveno odgovoran klub želi pomoći socijalno ugroženoj djeci, poslati poruku o važnosti obrazovanja i omogućiti svim mališanima jednake uslove za početak nove školske godine.

Akcija je prvobitno trebala biti završena 10.9.2018., ali je zbog velikog interesovanja javnosti produžena do 15.9.2018., te su danas, 20.9.2018. nogometaši Sarajeva sav prikupljeni pribor iz Odjela za članstvo FK Sarajevo i poslovnica Svjetlostkomerc d.d., simbolično uručili aktivistima iz Pomozi.ba, koji će pribor dalje distribuirati u Lukavac gdje je procijenjeno da je u ovom trenutku najpotrebniji.

FK Sarajevo se zahvalilo svojim partnerima Pomozi.ba i Svjetlostkomerc d.d., kao i svim navijačima i simpatizerima FK Sarajevo i ostalim građanima koji su u proteklom periodu odlučili da budu drugovi i učestvuju u ovom humanitarnom projektu te svojim donacijama, najmlađima uljepšaju početak školske godine.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 20 sep 2018, 19:26

Sto se mene tice ja nemogu imat neke simpatije ni za jedan klub osim FK Sarajevo, al Velez mi je definitivno drag klub.

Sto se tice kovacevica i dzafica u ovom trenutku ja bi dao da brani onaj koje bolji, ako su isti ravnopravni tu dat prednos kovacevicu i to je to.

Mi moramo podvuc liniju i bit jasan, znaci ako podpises na 5 godina ugovor to nesmije bit garancija da ces bi u prvi 11.

Sto se mene tice Kovacevic (21 godina) mi dosad nije pokazo neki kvalitet.

Cinimi se da pravi razlog sto on nije primio dosta golova i pravio velke greske je odbrana, al moze bit da njegovo hvatanje izletanje upravo pridonosi da odbrana bude jaca.

Kao sto neko rece Hus uzima fine pare za poso koji radi, tako ovu temu treba izbjegavat.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 20 sep 2018, 19:37

bordopoeta je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Bespotrebno se stvara negativna priča oko Mostaraca. Sve je danas bilo normalno i sportski, ne znam otkud ove nekakve priče kako je bilo prije rata i slične gluposti, koje su totalno nebitne. Oni su pravi primjeri pravog kluba, koji trebaju biti primjer svim drugim. Ebote, ispadoše gori nego Zeničani i Tuzlaci, recimo, koji su posebna sorta.

Ne zamarajte se svakakvim stvarima, Velež je apsolviran, okrenimo se Krupi.

Lijepo je što gurbeti prate ovu temu, divota. Ovoj jajari gurbetskoj se sjetim familije.
Ne bih dalje širio ovu priču i za mene je ova tema završena, ali znaš li ti da je uvijek,svaki put kamenovan voz sa našim navijačima. A dok im je predsjednik kluba bio Sadi Ćemalović, otvoreno su vodili neprijateljsku politiku prema FKS, ali slažem se da nisu svi isti. LP.
Prijatelju,klub cine razni segmenti uprava,SS,igraci i navijaci. Pogotovo u PL se pitaju pojedinci koji su promjenjivi i mogu imati razlicit pristup pojedinim klubovima. Ovdje je rijec o zblizavanju navijaca u jednom surovom trenutku. Nisam bio ,a mogu zamisliti koliko je znacila ta pomoc momcima kojima je bukvalno zivot bio u pitanju. Mozes li zamisliti kako su se osjecali roditelji djece koja su bila dole,e u tom trenutku su pripadnici RA pritekli u pomoc.Zivoti su bili u pitanju,mozes zamisliti taj stres.Sve to lose od tog trenutka treba zaboraviti. "Cemalovici" i"Baljci" nek rade sta rade ,ali HZ i RA trebaju biti braca dok postoje. Pogotovo HZ trebaju uspomenu na potez RA cuvati i njegovati,bez obzira na ponasanje igraca,SS i uprave.Nije patetika uzasno je bilo gledati na TV,a ne dozivjeti.Pozdrav. :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

HordashBistrik
Kontakt:

Post Postao/la HordashBistrik » 20 sep 2018, 19:39

Ovaj samozdravlje bi se sa svima lizao,neku dobricinu fura.samo sarajvo i tu se prica zavrsava
Cudi me nema glavurdze evandera da se.re garant jer dobro bodovno stojimo pa ne moze podnijeti

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 20 sep 2018, 19:49

bordopoeta je napisao/la:
robertkosar je napisao/la: Zaboravio si Radomira Savica on je bio bolji i od Dupovca i od Husrefa :kafa:
E, to je sad stvar afiniteta i osobnog gledanja na fudbal, kao i stvar ukusa (a o ukusima ne treba raspravljati). Po meni, Radomir Savić (nama došao iz ilijaške Sloge) ne može nikako u istu rečenicu sa Ćuzom. Ćuza je bio pravi moderni centarfor,( šut sa obje noge, brzina, tehničar,"nebeski skok", peerfektan udarac glavom) kao da je prošao holandsku fudbalsku školu, ala Marko van Basten. Pravi mangup i kulturni fakin. Koliko je srce samo imao, ništa manje od Vahidina. Legendarne su njegove marisane sa protivničkim odbranama. Rijetko koji centarhalf nije od njega dobio dobre batine, jednostavno, neustrašiv. Nije baš najsportskije živio, publika ga je zvala i "rumaš", pa baš zbog toga nije ostavio dublji trag, bar u našem fudbalu. Karijeru završio u Švici, bio jedan od najboljih fudbalera i golgetera. R. Savić, naprotiv, pravi onaj umišljeni prigradski papak. Kada je bio najbolji strijelac te sezone u Jugi, toliko se ufurao i mislio ko je ko on. Tada je prvi strijelac dobijao neku novčanu nagradu od FSJ, a kako on nije nikoga častio od raje, rekao mu je Pape (koji mu je od svih njegovih golova namjestio 99%, bukvalno ga pogađao, doduše i ovaj se znao naći na pravom mjestu, mogao si postaviti banderu i Pape bi je pogađao i asistirao): "E, nećeš ti više nikada biti prvi strijelac". I taj umišljeni papak ode tog ljeta, zajedno sa Repčićem u CZ, gdje nije više od 5-6 utakmica počinjao, i tu je i propao. A molili su ga naši iz uprave da još ne ide, da mu je još rano za CZ i da će nama mnogo valjati u narednoj sezoni. A on (Savić) nije igrao centarfora, nego lijevu polutku, kako se to tada zvalo. Možda stvar moje lične percepcije, ali R. Savić daleko, daleko ispod legendarnog Ćuze.
@bordopoeta , majstore mozda si zaboravio da je Cuza(cini mi se amidza Ameru)ostavio puno traga i u Borcu(BL),znam da je kroz karijeru i beka igrao,da me ubijes ne znam da li kod nas ili u Borcu.R.Savic je kao Santrac(OFK Beograd,dao najvise golova u SFRJ i vise puta bio strelac lige)mogao davati golove samo u FKS kao Santrac u OFK . Sto neko rece(@robertkosar ako se ne varam)samo pupkom nije dao go.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 sep 2018, 21:05

Velež - Sarajevo
slika
slika
slika
slika
slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 20 sep 2018, 21:40

Dudelange Milan 0-0 haman pol :rol: .sunce ti ljubim

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 sep 2018, 21:46

Dadox je napisao/la:Dudelange Milan 0-0 haman pol :rol: .sunce ti ljubim
Kako jbt..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 20 sep 2018, 21:51

MortemHz je napisao/la:
Kako jbt..
Lagano cak su u kornerima bili tu negdje do 40. Min..svasta :damn:

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 20 sep 2018, 21:53

Ma Dzafic je izgleda pravo dobar golman, sto se mene tice puno sigurniji od Vladana sto je i logicno, ja bi ga odmah na gol stavio, Vladan je mlad bit ce prilike za njeg[/quote]

Ne znam šta bi ti odgovorio na ovo.. meni se sviđa Vladan a realno nije puno griješio samo što ima onaj problem sa izbacivanjem lopte, ne znam šta je reć'. Najviše mi se sviđa što prati igru, što izlijeće, što je uvijek aktivan.[/quote]

I meni je Vladan extra talentovan, al nekako mi se noge odsjeku kad krene ubacaj ili napad protivnika , smatram da ima vremena za njeg i bit ce prilike
Sigurno je u ovom trenutku ovaj Dafic kvalitetniji i sigurniji , sto se mene tice nek igra 11 najboljih uvijek pa ko god da je
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 20 sep 2018, 22:10

MortemHz je napisao/la:
Kako jbt..
mozda oni na treninzima stvarno treniraju i uigravaju se. i mozda im uvjek igra 11 najboljih. a mozda nekad cak malo prostudiraju protivnika i pokusaju se prilagoditi njegovoj igri a ne samo tjerati po svom

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 20 sep 2018, 22:13

bihuzur je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Kako jbt..
mozda oni na treninzima stvarno treniraju i uigravaju se. i mozda im uvjek igra 11 najboljih. a mozda nekad cak malo prostudiraju protivnika i pokusaju se prilagoditi njegovoj igri a ne samo tjerati po svom
Ali Luksemburg i fudbal bokte :tokralju:

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 20 sep 2018, 23:05

Al zato Huseref najbolji na dunjaluku, bez obzira sto nas talijani naguzise toliko da nas jos shupak boli i dugo ce jos boliti...

Danas svi igraju fudbal, osim bh ekipe...

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 21 sep 2018, 00:24

Ima Vladan kvalitet, jedno vrijeme je igrao i za mladu repku RS-a.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 21 sep 2018, 00:29

KrajisnikBosnjak je napisao/la:Ima Vladan kvalitet, jedno vrijeme je igrao i za mladu repku RS-a.
Pohvali ga i zavali u istoj recenici :urnebes:
1946~

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 21 sep 2018, 00:33

ThrillerHz je napisao/la:
KrajisnikBosnjak je napisao/la:Ima Vladan kvalitet, jedno vrijeme je igrao i za mladu repku RS-a.
Pohvali ga i zavali u istoj recenici :urnebes:
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 21 sep 2018, 01:34

?
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 21 sep 2018, 01:40

zlo87 je napisao/la:
?
slika

slika

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”