FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la sloboda72 » 21 sep 2018, 03:15

DANAS , PETAK 21. SEPTEMBRA 2018. JE "DAN RUPE "

slika

21.12.2015 god. POČETAK RADOVA NA NOVOJ, ISTOČNOJ TRIBINI STADIONA TUŠANJ
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 21 sep 2018, 03:15

PRES U FK ČELIK UOČI UTAKMICE PROTIV TUZLA CITYa--KLIKNI--

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 21 sep 2018, 10:30, ukupno mijenjano 4 puta.
Ja volim FK Tuzla City

Penaltiky
Kontakt:

Re: Opste diskusije

Post Postao/la Penaltiky » 21 sep 2018, 08:39

staragarda je napisao/la:
klma1 je napisao/la:@staragarda Svaka čast na odgovoru :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:. Mrsko mi citirati. Ali stvarno nema potrebe za takvom pricom. :salut: :thumbdown: :thumbdown: Boli me ona stvar gdje je bio predsjednik FK S....Imas Slobodine grupe pa tamo postavljaj takve komentare. :roll: :roll: :roll:
Kako je ovo Opste diskusije Tuzla City samo sam pitao ima li slike zapadne tribine sa kup utakmice kluba Tuzla City? Nekako mi je nejasno da imaju slike sa utakmice i od svega se u pozadini vidi prazan sjever.
Nisam spomenuo klub koji ti spominjes ni u kojem obliku.
Nego de ti meni reci koga ove izbore podrzavamo, druga ministra ili predsjednika ovog Tuzla nešto kluba.
Samo faraon i kikaci boys... ostali svi rade da nas uniste... mislim,vas ćarsiju i tuzlake....sto se tice posjete bilo je oko milja-dvije ljudi....al uglavnom seljaci i izbjeglice ba...jah,i mi preletaci
Pa očigledno da hoće da nas unište, da neće ne bi se u PDA učlanjivali.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 21 sep 2018, 12:10

sloboda72 je napisao/la:DANAS , PETAK 21. SEPTEMBRA 2018. JE "DAN RUPE "

slika

21.12.2015 god. POČETAK RADOVA NA NOVOJ, ISTOČNOJ TRIBINI STADIONA TUŠANJ
De nam neku s gradilišta Sloginog stadiona od 40 miliona.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 21 sep 2018, 17:33

Ružić: Uz podršku navijača i maksimum svih igrača očekujem da ostvarimo pobjedu

.......................................Golman Čelika uoči Tuzla Citiya
Nogometaši Čelika u nedjelju dočekuju Tuzla City u okviru 10. kola Premijer lige. Zeničani su četiri utakmice u niz bez pobjede, te će pokušati pred domaćim navijačima vratiti se na pobjednički kolosijek.
D. Kurbegović
21.09.18. 11:50

Golman Zeničana u posljednjim utakmicama brani povrijeđen pod raznim blokadama, ali o tome ne želi da puno govori

Za dobre rezultate u dosadašnjem dijelu sezone, jedan od zaslužnih je i golman Branislav Ružić, koji u posljednje vrijeme brani povrijeđen i pod raznim blokadama.

Prvi čuvar mreže Zeničana nada se da će ekipa u nedjelju biti na visokom nivou, te da će svi igrači dati svoj maksimum.

"Znamo da nas očekuje teška ekipa protiv jedne odlične ekipe, koja ima mnogo kvalitetnih pojedinaca. Spremamo se ozbiljno za nedjeljnu utakmicu, želimo da uđemo maksimalno ozbiljno u taj susret kako bi ostvarili pozitivan rezultat. Pozivam ovom prilikom naše navijače da nas podrže i ispune stadion u velikom broju. Kada je puno navijača i nama je lakše igrati, te doći do pozitivnog rezultata. Ako svi damo svoj maksimum, mislim da pobjeda neće izostati", ističe Ružić.

U posljednje vrijeme čuvar mreže Zeničana brani povrijeđen, a ovom prilikom posebno se zahvalio medicinskom timu koji čini sve da bi ga spremio za utakmicu.

"Kada je u pitanju moja povreda, moram se ovom prilikom zahvaliti fizioterapeutu Albinu Mašiću, koji sa mnom dnevno provodi po četiri-pet sati, kako bi me pred utakmicu osposobio. Naravno da se zahvaljujem i našem medicinskom timu, koji sve čine da sa što manjim bolovima uđem u utakmicu. Nisam sto posto spreman, ali dajem sve od sebe da doprinesem što boljim rezultatima ekipe. Nadam se da ću uskoro sanirati ovu povredu", kazao je Ružić.

Portal SportSport.ba pratite putem Facebooka ili Instagrama.

https://sportsport.ba/fudbal/ruzic-uz-p ... edu/290675
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 21 sep 2018, 17:55

..................

- Princu sevdaha, našem tuzlaku Nedžadu Salkoviću, sretan jubilej 60. godina umjetničkog rada..
- Da mu Dragi Allah da zdravlje , rahatluk i da nam još srca razgaljuje svojim pjevanjem.

..........slika

- Sreća da postoje knjige sa fotografijama stare Tuzle pa da i mlađi imaju priliku vidjeti kako je nekada izgledao grad i kako se mijenjao. Knjiga "Album zaboravljenih prizora" autora Miroslava Hlubne i Vitomira Pavlovića obiluje fotografijama nekadašnje Tuzle koje povremeno pripremamo za one čitaoce Tuzlarija koji vole rubriku "Stare slike pričaju".

- Slika na kojoj se vide djevojke u narodnim nošnjama kako šetaju gradom, nastala je kada je Miroslav Hlubna izučavao fotografski zanat. TuzlarijeS obzirom da je godina rođenja poznatog fotografa 1930. ova fotografija bi mogla biti iz vremena neposredno nakon II Svjetskog rata.

- Riječ je o centru Tuzle ali je bez detaljnog analiziranja teško reći o kojem tačno dijelu. I autori knjige su bili u dilemi gdje je fotografija snimljena, zbunjuju visoke tarabe i kuća koje više nema, a i tada je već bila oronula. Ipak, karakteristična krivina ulice i zgrada sa lijeve strane dobri su orjentiri tako da nema nikakve sumnje da se radi o Gradskoj ulici koja vodi od skvera prema današnjem Trgu Slobode na kojem se u to vrijeme nalazila pijaca. Zgrada je dograđena, tačnije, uz nju je izidana još jedna ali se na obje slike, i staroj i novoj, može uočiti pet karakterističnih otvora iznad vrata.
Ja volim FK Tuzla City

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 21 sep 2018, 20:46

Sretno protiv smogovaca.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

fukaroni
Kontakt:

Post Postao/la fukaroni » 21 sep 2018, 20:57

jest mi te zao ti si navijac a ne smijes viknut UPRAVA NAPOLJE haha
fukare

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 21 sep 2018, 22:58

Nema potrebe prozivati upravu kad je uprava odlicna..Bice i glas na izborima kao podrska. :bih:

Poraz od Zrinjskog ocekivano,mislim da je vrijeme da se zahvali Starcevicu i ponudi uloga menadzera nekom sposobnijem.Ovo sto smo gledali u dosadasnjem dijelu prvenstva je jednostavno "puno zuje a malo meda daju" :thumbdown:
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

DdIiNnOo
Kontakt:

Post Postao/la DdIiNnOo » 21 sep 2018, 23:53

BosanacGorstak je napisao/la:Nema potrebe prozivati upravu kad je uprava odlicna..Bice i glas na izborima kao podrska. :bih:

Poraz od Zrinjskog ocekivano,mislim da je vrijeme da se zahvali Starcevicu i ponudi uloga menadzera nekom sposobnijem.Ovo sto smo gledali u dosadasnjem dijelu prvenstva je jednostavno "puno zuje a malo meda daju" :thumbdown:
Bez brige , na Bilinom do sad dva trenera gostujuce ekipe smijenjena :mrgreen: Na pravoj ste adresi :opaopa: :lolno: ;)
Čelik do bagro

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 22 sep 2018, 00:30

uzeo si bas kompetentnog momka, zadnjih 15 godina javno najavljuje samoubistvo (ekstremna narkomanska proslost/sadasnjost), ali vjerovatno u njemu vidis potencijal/zaradu :kafa:
Sloboda Tuzla

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 22 sep 2018, 00:35

garda bilo vjerovatno 4 milje, zapad pun ko sibica :urnebes: nego kako uzivas u igri i rezultatima, ofucali ste se na temi ko dzukci iz Kalkute :urnebes: puno pricali i najavljivali, brzinom svjetlosti isparili s teme :thumbup: ono bas pravi navijaci :pinokio:
Sloboda Tuzla

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 22 sep 2018, 06:23

.................................................U SUSRET UTAKMICI PROTIV ČELIKA

- Sarajevo i Zrinjski su iza Tuzla Citya.Očekivani poraz i moglo bi se reći neriješeno protiv "plemića"(naravno bez jedanaesteraca).
Tuzla City putuje u Zenicu u nadi da može ostati neporažena protiv Čelika.Starčević je odmarao neke igrače protiv Zrinskog ,neki su bili na klupi pa ušli.Istini za volju oni koji su igrali pokazali su volju i želju za igrom i nisu ni jednog trenutka bili inferiorni protiv Zrinjskog.Na primjer,oporavljeni Hasanović je pokazao dobru partiju.Crnkić je ono koliko je igrao u drugom pluvremenu još jednom dokazao da je klasa.Uzgred ,dotjerao je i kilažu.Širanović ,stari vuk pokazao je da se na njega može i te kako računati.Kostić odigrao odličnu partiju.O Nukiću i Vukmiroviću ne treba posebno trošiti riječi.Čomor na svom mjestu, desnog beka siguran i onaj kakvog ga očekujemo.
- Kojim će gračima biti ukazano povjerenje u Zenici ,to za sada ostaje tajna.Ako ,ali i publika je svojim reakcijama progovorila.Drago mi je da se bude navijači Tuzle jer u kazališnoj atosferi se fudbal ne igra.Drago mi je i zbog navijača i zbog kluba.Počinjemo "verglati!,dobro je.
-Dakle i gledaoci su se uključili u "javnu raspravu" na tribini Tušnja.Eh ,sad ,Starčević može reći u Zenici vas neće biti i baš me briga kome vi zviždite a koga nagrađujete aplauzom.Međutim to bi bilo pogrešno jer u srijedu dolazi Krupa i pomoć publike će biti možda i prevaga kad je rezultat u pitanju.Da Starčeviću .Riječ je o Šećeroviću,Ziljkiću,Mitroviću,Šarčeviću ,Poturaliću.
- Nukić nije špic i vrati ga na krilo.Crnkić je krilo i to 2 koplja ispred Ziljkića.Sa njima i Stokićem te Vukmirovićem pored Stjepanovića (ili Hasanovića)i Stojčev će imati s kim igrati.I opet pitanje šta je sa Obradovićem?Recite brate ,makar da znamo. Može li ,je li zdrav, zašto nikad nije dobio šansu? Ako je promašena investicija ,pa neka se zna .
- Otvori igru čovječe .Mani se ziheraškog (zatvorenog)igranja i unaprijed propalih i nekad smiješnih kontri.Pogledaj kolegu Nalića kako okrenu situaciju u Slobodi za 2 kola.Čovjek se otvori,natjera ih da trče.Sad se svi boje ovakve Slobode.Ali ,Soboda igra na cijelom terenu a ti na svjoj polovici.
- Za mene si neupitan kad su tvoji stručni i ljudski kvaliteti u pitanju.Odnjegovao si Krupu i to je tvoje "čedo" i tebi na ponos.
Ja, barem u ovoj sezoni ,nisam ni očekivao ni želio ništa posebno.Samo miran san,a to znači sredinu tabele.Tebi u naredna tri kola slijede utakmice koje će manje ili više odrediti hoćeš li nastaviti raditi u Tuzli.Rezultati trenera i održavaju i smjenjuju i to je tako.
Pripreme i pus 9 kola i jedna Kup utakmica su dvoljni da posložiš ekipu.Ili od juna pa gotovo do oktobra kad je vrijeme u pitanju.
- Čelik ima svoje probleme ,ali oni momci koji dobiju povjerenje trenera sigurno će učiniti sve da osvjetlaju obraz nakon kriznog perioda u koi su ušli.Ali oni su "smazali" "Selju" i Zrinjskog i remizirali protiv boljeg od sebe Sarajeva.
- Nadam se i vjerjem da ti Starčeviću imaš potpuno odriješene ruke kad je izbor igrača i taktika u pitanju.Dakle nadam se da ti se niko ne miješa u tvoj stručni dio posla.Ako je tako a tako teba da bude i da ti stojiš iza ekipe koju izvedeš na teren i igre koju postaviš,onda brate mili upali već jednom ."Verglanja" je bilo dovoljno.Gostovanje u Zenici pa onda dva domaćinstva na Tušnju su izuzetna prlika ,o motivu da ne govorim za igrače da pročepe i počnu osvajati bodove.Dvije pobjede i jedan remi to jest 7 bodova na kontu su malo da bi čovjek mogao mirno spavati.Ako nastavimo i dalje ovako,sredina tabele će biti daleko od nas a grčevita borba za opstanak naša realnost.U prvih devet kola je osvojeno 7 bodova.Sada u tri kola možemo i trebamo osvojiti približno toliko(više ili manje). Nije li to dovoljan motiv da se učini sve kako bi naš "brod" konačno uplovio u mirne vode.Uz Božiju pomoć i neka je sa srećom.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 24 sep 2018, 20:42, ukupno mijenjano 7 puta.
Ja volim FK Tuzla City

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 22 sep 2018, 10:50

fukaratz je napisao/la:garda bilo vjerovatno 4 milje, zapad pun ko sibica :urnebes: nego kako uzivas u igri i rezultatima, ofucali ste se na temi ko dzukci iz Kalkute :urnebes: puno pricali i najavljivali, brzinom svjetlosti isparili s teme :thumbup: ono bas pravi navijaci :pinokio:
Ma cekamo rezultate pa cemo se aktivirati :urnebes: .... sto se tice posjete ona je predobra kako ste najavljivali da Tuzlu nece niko gledati...plus ,kad to rezultat pogura :kafa: :D ....navijamo al bez "ugovora" :zviz: :rol: :salut:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 sep 2018, 13:33

Jos i da se ulaz jednom naplati ...

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 22 sep 2018, 14:01

...................

...........................................................BUDI I TI TUZLA CITY
................................................................slika

SASTAV EKIPE TUZLACITY PROTIV ČELIKA
TUZLA CITY: Fejzić,- Čomor, Kostić,Kojić, Šarčević, - Šećerović, Hasanović, - Vukmirović, Stojčev, Nukić, - Ubiparip.

.......................................................................................................................................................
10. KOLO..22.09.18

FK Mladost -FK Željezničar 2:2
FK Radnik Bijeljina-HŠK Zrinjski 0:1
NK Široki Brijeg-FK Zvijezda - 09 2:0
NK Čelik-FK Tuzla City 1:1
FK Krupa-FK Sarajevo 1:4
FK Sloboda- NK GOŠK 2:0

Tabela
1.FK Sarajevo.................... 10... 6... 3... 1...23 : 8.. .21
2.FK Željezničar................. 10... 6... 3... 1...17 : 7.. .21
3.HŠK Zrinjski.................... 10... 6... 1... 3...15 :11.. 19
4.FK Sloboda..................... 10... 5.... 2... 3....8 : 4.. 17
5.NK Široki ....................... 10... 4... 5... 1...12 : 5...17
6.FK Radnik ...................... 10... 3... 4... 3....8 : 8... 13
7.NK Čelik......................... 10... 3... 4... 3....7:12...13
8.FK Krupa........................ 10... 2... 5... 3...15 : 15. 11
9.FK Mladost ..................... 10... 2... 4... 4....10 :15. 10
10.FK Tuzla City.................. 10... 2... 2... 6....7 : 12.. 8
11.NK GOŠK....................... 10... 1... 3... 6....8 :18... 6
12.FK Zvijezda - 09.............. 10... 0... 4... 6....7: 22... 4

11. KOLO..26.09.18.

FK Tuzla City-FK Krupa 16:00
NK GOŠK-NK Čelik
FK Zvijezda - 09-FK Radnik
HŠK Zrinjski-FK Mladost
FK Sarajevo-NK Široki Brijeg
FK Željezničar-FK Sloboda
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 26 dec 2018, 21:53, ukupno mijenjano 30 puta.
Ja volim FK Tuzla City

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 22 sep 2018, 14:25

DRŽAVA TUZLA!!

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 22 sep 2018, 14:28

staragarda je napisao/la:
fukaratz je napisao/la:garda bilo vjerovatno 4 milje, zapad pun ko sibica :urnebes: nego kako uzivas u igri i rezultatima, ofucali ste se na temi ko dzukci iz Kalkute :urnebes: puno pricali i najavljivali, brzinom svjetlosti isparili s teme :thumbup: ono bas pravi navijaci :pinokio:
Ma cekamo rezultate pa cemo se aktivirati :urnebes: .... sto se tice posjete ona je predobra kako ste najavljivali da Tuzlu nece niko gledati...plus ,kad to rezultat pogura :kafa: :D ....navijamo al bez "ugovora" :zviz: :rol: :salut:
stavite 1KM ulaz pa ces vidjeti posjetu :urnebes: ni onih 100 zgubidana i propaliteta sto prate novooanovano smece nece ulaziti u taj financijski rizik :thumbup: o diviziji samo u superlativima :tokralju:
Sloboda Tuzla

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 22 sep 2018, 15:54

Garda hoš se odjavit s foruma ako Sisoja ne prođe u parlament?

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.