Safet Sušić - Pape

sombrero
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la sombrero » 10 okt 2010, 12:31

nihco je napisao/la:nema veze? savez je pred raspadom, drzava u krizi..... je li ti mislis da bi fsrs, a sa njim i bosnjacko-hrvatska mafija dozvolili da dodje neki normalan, potentan trener?
država je u krizi od 1991.pa šta? Savez se nikad neće raspasti, može jedino bankrotirati.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 10 okt 2010, 12:34

Sada je savez na potezu.., eto im sanse da pokazu autoritet.
Prva sednica, moze i vanredna i resit' ga se. Imaju pregrst argumenata za taj cin.
Ako su mogli Kodru zbog nediscipline, mogu i Safeta zbog X razloga.

Jedno znam, On sam otici nece-nikada!!!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 10 okt 2010, 12:35

Možete vi Sušiću govoriti da ode, smjenjivati ga iz dana u dan, igrati se trenera i birati druge, raditi ankete i svašta nešto, ali Safet će kvalifikacijski ciklus odraditi do kraja. To se ja mogu okladiti sa svakim na forumu. Naravno, sve pod uvjetom da Savez ne bude suspendiran.

Jer, kad ovi u Savezu na kraju godine rezimiraju i pogledaju njegov dosadašnji učinak i rad (3 kvalifikacijske utakmice), zaključit će da je ostvario dobar rezultat. Pobjeda protiv Luxemburga, protivnika od kojeg smo daleko kvalitetniji i bolji , poraz od Francuza, od kojih smo slabiji (ruku na srce, bez obzira šta se sve kod njih događalo) i remi na vrućem gostovanju kod protivnika koji je svakom neugodan na svom terenu. Daljnji zaključak će biti; 4 boda, dva iza prvoplasiranog, jako dobro Safete :D
Na kraju će još dobiti ocjenu 3/4, a možda i bolju. :D
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 10 okt 2010, 12:41

Da nas Sergej vodi igrali bi kao Hrvatska sinoc sa Izraelom ...
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 okt 2010, 12:44

SemPer_fi je napisao/la:Da nas Sergej vodi igrali bi kao Hrvatska sinoc sa Izraelom ...
Pa naravno,povukao bi paralele svog prijasnjeg vodjenja raznih ekipa.I to bi bilo to.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 10 okt 2010, 12:45

harishp je napisao/la:
SemPer_fi je napisao/la:Da nas Sergej vodi igrali bi kao Hrvatska sinoc sa Izraelom ...
Pa naravno,povukao bi paralele svog prijasnjeg vodjenja raznih ekipa.I to bi bilo to.
Pa eno Bilica sta radi sa Hrvatskom tako bi i Sergej...
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 10 okt 2010, 12:46

Eno i Sergeju mlade reprezentacije, pa nek počne k'o Bilić
100% sportski i krajnje opušten potpis

Mačor
Kontakt:

Post Postao/la Mačor » 10 okt 2010, 12:49

Samo meni nije jasna ova stvar, da Hasagic nije primio onaj debilni go, prozivanja da da ostavku, vjerovatno, nebi ni bilo. Ne kazem ja da je Safet dobar menadzer, nije, ali boljeg ne mozemo dobiti.

Sergej je ljudina i mozda bi bio dobar selektor al zar nije i on potpisnik onog famoznog pisma protiv saveza :?: Dok nam savez ne ode njega ne mozete ocekivat.
Sunderland F.C. - "The Black Cats"
Indiana Pacers
GGMU

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 10 okt 2010, 12:50

Poziva ga se na ostavku mjesecima, otkad je preuzeo ekipu. A pogotovo sad nakon maestralnih izdanja.
Hayley <3

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 okt 2010, 12:51

Bilic je prvo preuzeo mladu repku i vodio ih nesto vise od 8-9 mjeseci.
Ovaj nas Barbarez kako rece u intervju da bi bilo ''neozbiljno'' da prihvati da vodi HSV jer to je veliki klub a ovaj nema ni dana iskustva.A za repku,ha manje vise.
Mogu misliti nakon par poraza ili nerijesenog kako bi ga ovi iz ''Irana'' i takvi docekali.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Mačor
Kontakt:

Post Postao/la Mačor » 10 okt 2010, 12:54

badblueboylivno je napisao/la:Poziva ga se na ostavku mjesecima, otkad je preuzeo ekipu. A pogotovo sad nakon maestralnih izdanja.
Da li bi bilo prozivke da je dobio Albaniju :?:
Indiana Pacers
GGMU

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 okt 2010, 12:57

Mačor je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Poziva ga se na ostavku mjesecima, otkad je preuzeo ekipu. A pogotovo sad nakon maestralnih izdanja.
Sutili bi i mrljavili u sebi do slijedeceg meca.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 10 okt 2010, 12:57

Mačor je napisao/la:
Uvjeren sam da bi. Bez obzira na taj rezultat. Sami bi se kvazinavijači zadovoljili tom pobjedom i čekali sljedeći kiks.
Hayley <3

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 10 okt 2010, 12:59

Probisvjet je napisao/la:
katalinski je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Nekad sam napisao da cemo plakati za Cirom. Ne placemo ali bi rado vidjeli tog strucnjaka opet na klupi BiH.
Rekao sam da priglupa osoba kao sto je Pape ne moze da izracuna rezultat zadatka koji je sam sebi postavio, tako da taktika za njega ne igra nikakvu ulogu! On postavlja igru diletantski, sa znanjem neznanja koje cuva samo za sebe.
Nema on ni trunke slifa za takav posao! Zasto nogometni savez davanjem jos sansi unistava jednu vrlo nadarenu generaciju?! Zato jer sa Papetom mogu upravljati kakao zele, jer i sam Pape zna da dobiva platu za koju nije ni kadar ni.... sta sve nije?!
Zasto Pape "IGRACKA LEGENDA" , a koja je u mojim ocima sve manja, zbog toga sto taj epitet treba da ima neko ko je kompletan, a Pape sigurno to nije!
On je obicni PAKŠU! Dosao je da handri istraumiran narod novim traumama! Sto Pape bolan ne handris nekog u Francuskoj iz koje si dosao.
Haj' sto je supak nego je i bezobrazan jer se zavario za stolicu koja mu ne odgovara i koju ne zasluzuje!
Mozda je to zbog oboje! Supak i bezobrazan!
PAPE ZA MENE VISE NISI LEGENDA, LEGENDA JE ONAJ KO TO IME ZASLUZUJE! LEGENDA JE HASE, VAHA, OSIM... U PRAVOM SMISLU ONI KOJI SE NISU PROVALILI!
AKO IMAS IMALO MERHAMETA I LJUSKOSTI SPREMAJ KOFERE PA ZA FRANCUSKU! TAMO JE TVOJA DOMOVINA! :twisted:
de ba ti se provali sad pravo...ne mora biti trenerska legenda-ako je fudbalska.
za papeta trenera seri koliko hoces ,jer je kao trener zaista LOŠ
ali kao igrac on je bio ZVIJEZDA,a legenda je
Zvijezda moze biti GRADNA, moze biti Ekrem Jevric... Moze bit bilo ko, al' legenda je legenda!
LEGENDE SE VOLE U SVAKOM SLUCAJU I KADA SU DOLE I KADA SU GOR.
U OVOM SLUCAJU SAFET SUSIC SE NE VOLI JER JE DOLE. ON NIJE LEGENDA, JER SE LEGENDAMA PRASTA!
NJEMU SE NE MOZE OPROSTITI JER SE PRIHVATIO OVOG POSLA SAMO ZBOG SVOJE KORISTI, A NA NAS BOSANCE I HERCEGOVCE, OBICNE NAVIJACE NIJE MISLIO! SEBICNO! ZNAO JE DA NISTA NE MOZE URADITI I ZYEBAO SVE NAS!
STO BI NAROD REKAO SUPAK I BEZOBRAZAN!
ZATO MOZEMO RECI DA JE SAFET SUSIC -PAPE BIO ZVIJEZDA ALI NIJE LEGENDA.
ZA LEGENDU TREBA MNOGO VISE!!!
dobro za navijace PSG je ,,ziva'' legenda...jer valjda za legendu treba umrijeti :D
P.S. TI SI MENI LEGENDA :D
i dosta o legendama...
Ajvatar

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 10 okt 2010, 13:02

Mačor je napisao/la:
Naravno!
BiH nema igreeeeee, nema izradjene akcije, nema pozrtvovanja kod igraca, taktike je na razini 15-o godisnjaka..,BH tim je izgubio svoje JA... Znaci, nije u pitanju samo rezultat, vec siri spektar goruscih problema.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 10 okt 2010, 13:02

Nek vodi repku ako hoce Barbarez,Sliskovic ili neko deseti,al hocu rezultate,imamo ekipu,ali nemamo selektora kako treba,ovaj nema pojma,covjek je 0..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

harinjo
Kontakt:

Post Postao/la harinjo » 10 okt 2010, 13:04

Ruku na srce, sama igra u sinoćnjoj utakmici i nije bila tako loša ali izgovore tražiti u činjenici da nas je napustila sreća, bilo bi zaista apsurd.

Apsurd iz razgloga jer pojednih igrača u dresu reprezentacije kao da nema na terenu, na prste jedne ruke se može izbrojati koliko se puta Misimović sinoć sastao sa loptom, Ibišević osim pogodka nije učinio gotovo ništa, a Džeko po običaju u nekoliko proteklih utakmica nije dobio dvije prave lopte...Najbolji pojedinci našeg tima u sinoćnjoj utakmici bili su sjajni Mensur Mujdža te Miralem Pjanić dok je Elvir Rahimić po običaju na poziciji zadnjeg veznog, odigirao bez greške.

I, kao što ranije napisasmo, prosuli smo dva boda protiv Albanaca koji su po kvalitetu daleko ispod naše reprezentacije. Da, svjesni smo da je do kraja kvalifikacija ostalo još sedam utakmica ali isto tako smo svjesni činjenice da bi za dva boda iz sinoćnje utakmice na kraju kvalifikacija mogli mnogo žaliti.

Baš kao što smo žalili u kvalifikacijama za SP 2006 za dva prosuta boda protiv Litvanije na Koševu i ona dva sa Mestalle kada smo od Španaca gol primili u 97. minuti. Sa ta četiri boda, naš tim bi prije odlučujuće utakmice u Beogradu, već bio u baražu.

No, kalkulacije ostavimo za neki drrugi put i okrenimo se sadašnjosti. Ono što je očigledno je da nas pod Papetovom trenerskom palicom ne ide nikako, tek dvije pobjede, protiv Gane i amatera iz Luksemburga uspjesi su najlegendarnijeg bh igrača na klupi naše reprezentacije.

U svim utakmicama sa imalo renomiranijim protivnicima (Švedska, Njemačka, Francuska) doživjeli smo poraze a uspjeli smo remizirati čak i sa Katarom.

Nešto sigurno ne štima i promjene bi do marta i utakmice sa Rumunijom bile neminovne. U suprotnom, već tada bi nam se vrlo lako moglo dogoditi da ispadnemo iz utrke za jedno od prva dva mjesta u grupi.

Javnost u Bosni Hercegovini, Sušiću je već okrenula leđa i mnogi se sa velikom dozom sumnje pitaju da li je Pape uistinu trenerski kalibar sa kojim možemo ugledati Poljsku i Ukrajinu.

Safet Sušić sinoć je izgubio živce nakon pitanja jednog novinara koje je glasilo " Da li mislite da mi novinari ne volimo reprezentaciju". Ništa u tome čudno ne bi bilo da Pape nakon toga ne bi odgovorio kako pojedini mediji kritikuku igru reprezentacije kao da smo svjetski prvaci?

Ne Safete, ne mislimo mi da smo prvaci Svijeta ali tim koji u svojim redovima ima Džeku, Pjanića, Spahića, Ibričića, Ibiševića....ne smije prosipati bodove protiv reprezentacije kao što je Albanija ili remizirati sa nižerazrednim Katarom.

Iskreno se nadamo da će selektor brzo nešto promjeniti i naš tim vratiti na pobjednički kolosijek, da će naša reprezentacija ponovo igrati kao u proteklim kvalifikacijama kada smo kolo prije kraja obezbijedili plasman u baraža. Nadamo se i to da se Pape neće zadovoljavati neriješenim rezultatima sa nižerezrednim reprezentacijama.

Ukoliko pak, Safet Sušić ne misli tako, ostavka bi možda najrealnija. Jer,Pape, mi više nismo reprezentacija koja želi prirediti iznenađenje i otići na neko veliko takmičenje, mi imamo tim koji u grupi kakva je naša uz sav svoj igrački potencijal jednostavno mora igrati na narednom Evropskom prvenstvu

Mačor
Kontakt:

Post Postao/la Mačor » 10 okt 2010, 13:07

cole-ch je napisao/la:
Mačor je napisao/la:
Naravno!
BiH nema igreeeeee, nema izradjene akcije, nema pozrtvovanja kod igraca, taktike je na razini 15-o godisnjaka..,BH tim je izgubio svoje JA... Znaci, nije u pitanju samo rezultat, vec siri spektar goruscih problema.
Pod prvo, ne vjerujem da bi bilo icega, a pod drugo za vrijeme Cire je Bosna manje vise sve to imala, a ponajvise pozrtvovanje igraca pa vam je i on smetao :roll: ne kontam
Indiana Pacers
GGMU

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 10 okt 2010, 13:08

Vratit ce se Valter (Čiro) j.... če vam mater

Sender
Kontakt:

Post Postao/la Sender » 10 okt 2010, 13:11

situacija je kao za vremena Mušovića, katastrofalno bezidejna
svaki bi navijac mogao postaviti bolju taktiku od Papeta

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.