BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 08 okt 2010, 15:37

Mario Gotze produzio ugovor sa klubom do 2014. godine...odlican i ocekivan potez uprave kluba...
Shinji Kagawa odigrao danas 76 minuta za Japan u pobjedi protiv Argentine sa 1-0...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 08 okt 2010, 16:04

adnan24 je napisao/la:Mario Gotze produzio ugovor sa klubom do 2014. godine...odlican i ocekivan potez uprave kluba...
Shinji Kagawa odigrao danas 76 minuta za Japan u pobjedi protiv Argentine sa 1-0...
Baš kao što i ti napisa, odličan i očekivan potez uprave u vezi Gotze-a. :D ....Japanci nastavljaju sa odličnim partijama u ovoj godini, i ko zna gdje bi im bio kraj na SP-u da je Okada tad pružio šansu Kagawi. :x ....Po Goal.com, Kagawa (7.5) je uz golmana Japana najbolje ocijenjeni igrač u današnjem meču.. :mrgreen:

Klopponja masno naplaćuje svoju medijsku popularnost, o čemu svjedoči slijedeći članak:

http://bvb1909.webs.com/apps/forums/top ... peha-bvb-a

Jedan od najvećih njemačkih trenera svih vremena, legendarni Udo Lattek (koji je spasio i nas 2000. od ispadanja), dao je svoje viđenje o dosadašnjim partijama BVB-a u Bundesligi:

http://bvb1909.webs.com/apps/forums/top ... -salataru-
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 08 okt 2010, 18:21

Veceras bi Nuri Sahin trebao igrat u prvoj postavi protiv njemacke ... Hiidink uvidio svoju gresku barem mu nije dugo trebalo ...
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 10 okt 2010, 13:20

Dede se u petak vratio treninzima i trebao bi biti spreman za meč protiv PSG-a. :D ...Hajnal će ipak pauzirati 2 sedmice radi ozlijede koju je zadobio na zagrijavanju pred zadnji prijateljski meč u Essenu. :x

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 10 okt 2010, 14:00

Kuba je zabio jako lijep gol protiv USA u prijateljskoj utakmici ... Bravo majstore hajde sad i za crno zute cjepaj mreze :D

[youtube][/youtube]
BvB Echte Liebe !!!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 10 okt 2010, 16:17

ove godine BVB uzima titulu.....eto samo da se upisem na ovu temu, navijac sam milana, al sam veliki simpatizer BVB-a..tako da ste dobili jos jednog clana na voj temi :D

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 10 okt 2010, 17:30

@ronaldo99

Willkommen!! ;)

Izgleda da se Barca zanima za našeg Sušija! :? :x ....Vjerovatno još jedna patka od ovih eksperata sa Goala, kao i obično. :twisted:

http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... onas-radar

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 11 okt 2010, 14:37

Bome iskreno sumnjam da je bomba jer sam na vise stranica procitao da a prate, a svakako su ga htijeli jos i prije nas dovesti kao sto je ovdje neko na forumu to vec pricao... Samo nece on jos ic nigdje rano mu je al ako nastavi ovako da igra bome cemo ostat bez njeg nazalost ... susi je mashina ;)

Dortmund zainteresovan za Gokhana Gonula, barem tako pisu hehe... Po meni jako dobar igrac igra desnog beka i desno krilo godio bi nam itekako na desnom beku, al daj boze da od tog sta bude jer ga prate jos neki klubovi, a i preskup je znas al hajde lijepo je barem citat da nas bvb prati neke igrace dobre...

Takodje pise Dortmund hoce Sissoka :D isto tako neka bomba al hajde neka pisu ... Polahko ali sigurno se dizemo :D

Ale ale ale OOOOOOOOO BvB 09 !
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 12 okt 2010, 00:19

Damir_BvB je napisao/la:Bome iskreno sumnjam da je bomba jer sam na vise stranica procitao da a prate, a svakako su ga htijeli jos i prije nas dovesti kao sto je ovdje neko na forumu to vec pricao... Samo nece on jos ic nigdje rano mu je al ako nastavi ovako da igra bome cemo ostat bez njeg nazalost ... susi je mashina ;)

Dortmund zainteresovan za Gokhana Gonula, barem tako pisu hehe... Po meni jako dobar igrac igra desnog beka i desno krilo godio bi nam itekako na desnom beku, al daj boze da od tog sta bude jer ga prate jos neki klubovi, a i preskup je znas al hajde lijepo je barem citat da nas bvb prati neke igrace dobre...

Takodje pise Dortmund hoce Sissoka :D isto tako neka bomba al hajde neka pisu ... Polahko ali sigurno se dizemo :D

Ale ale ale OOOOOOOOO BvB 09 !
Sušinator je trebao na probu u Barcu, ali nije mogao jer je sezona u japanskoj ligi bila još u toku....Mi smo to najbolje iskoristili i džabera ga gepili, samo smo im morali isplatiti simboličnih 350 hilj € za nakav razvoj.. :? ...Neće on još neko vrijeme napustiti Dortmund, to je sigurno. :mrgreen:

Od tog turskog Gunja nema ništa, elem je preskup, elem su mnogo veći klubovi u lovu za njim. :x Gledao sam ga par puta, dobro bi došao, pogotovo u napadu, jer dosta je brz, a i tehnički je potkovan.

Što se tiče Sisse, to bi bio strašan potez kad bi doveli, jer baš nam fali jedan takav razarač kao što je on, pogotovo u jačim utakmicama u kojim bi igrali malo defanzivnije, a bo'me fali nam i niggera u ekipi. :lol:
Problem je njegova cijena, koja je nekih 15-ak mil € i mislim da tu teško možemo neš' napraviti, mada bi neka posudba bila jako izvediva jer je to postala učestala praksa kod Juventusa u zadnje vrijeme...Vjerovatno bi i oni tražili nešto zauzvrat, npr. pravo preče kupnje Lucasa, jer ća za njim biti prava pomama u ljetnom prelaznom roku, i teško da ćemo ga uspjeti zadržati....Volio bih da dovedemo jednog dobrog razarača, mada je mladi Bender svoju klasu već dokazao, kak' prošle tak' i ove sezone, ali treba nam još jedan ako se nastave Kehlovi problemi sa povredama, a vjerovatno hoće. :x :evil:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 12 okt 2010, 13:33

Raspored preostalih zvanicnih utakmica u 2010 godini :

15.10.10 BL 1. FC Köln - BVB (Fr., 20:30)
21.10.10 EL BVB - Paris St. Germain (Do., 19:00)
24.10.10 BL BVB - TSG Hoffenheim (So., 15:30)
27.10.10 PO Kickers Offenbach - BVB (Mi., 20:30)
31.10.10 BL 1. FSV Mainz 05 - BVB (So., 15:30)
04.11.10 EL Paris St. Germain - BVB (Do., 21:05)
07.11.10 BL Hannover 96 - BVB (So., 15:30)
12.11.10 BL BVB - Hamburger SV (Fr., 20:30)
20.11.10 BL SC Freiburg - BVB (Sa., 15:30)
27.11.10 BL BVB - Bor. M´gladbach (Sa., 18:30)
02.12.10 EL BVB - Karpaty Lwiw (Do., 19:00)
05.12.10 BL 1. FC Nürnberg - BVB (So., 17:30)
11.12.10 BL BVB - Werder Bremen (Sa., 18:30)
15.12.10 EL FC Sevilla - BVB (Mi., 21:05)
18.12.10 BL Eintracht Frankfurt - BVB (Sa., 15:30)
BvB Echte Liebe !!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 okt 2010, 23:48

Ma ne ide Kagawa nigdje do kraja ove sezone a tad moze ali za ogromne pare...poznato je da mi ne pustamo igrace tako lako i sigurno je da ako Shinji i ode klub ce imati koristi od toga...
Sto se tice Sisoka,naravno da bi bilo lijepo dobiti takvog jednog DM-a ali ne vjerujem nesto u to...
Vec u petak mec sa Koln-om...bice zanimljivo vidjeti kako ce igraci reagovati na ovu pauzu...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 okt 2010, 23:54

Uh hebote, ako je ovo istina bit ce mi BVB-a zao. Naime Kicker je objavio informaciju da Sahin u ugovoru ima klauzulu da BVB moze napustiti za sest miliona eura. Bilo bi steta da za pomenuti iznos Vas napusti tako kvalitetan igrac, koji vrijedi minimalno 15 miliona eura po mojoj skromnoj procjeni. Ukoliko Drtmund u buducnosti zeli napredovati moraju sto prije otkupiti ovu klazulu, sto u prevodu znaci dogovoriti se oko novog ugovora sto znaci povisenje godisnje plate. U Bundesligi ima dosta klubova koji mogu taj iznos platiti, a o ostatku Evrope da i ne pricam. Znaci sada su Watzke i Zorc na potezu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 okt 2010, 00:11

amerosm je napisao/la:Uh hebote, ako je ovo istina bit ce mi BVB-a zao. Naime Kicker je objavio informaciju da Sahin u ugovoru ima klauzulu da BVB moze napustiti za sest miliona eura. Bilo bi steta da za pomenuti iznos Vas napusti tako kvalitetan igrac, koji vrijedi minimalno 15 miliona eura po mojoj skromnoj procjeni. Ukoliko Drtmund u buducnosti zeli napredovati moraju sto prije otkupiti ovu klazulu, sto u prevodu znaci dogovoriti se oko novog ugovora sto znaci povisenje godisnje plate. U Bundesligi ima dosta klubova koji mogu taj iznos platiti, a o ostatku Evrope da i ne pricam. Znaci sada su Watzke i Zorc na potezu.

Tacno je da ima ali ja sam uvjeren da Sahin nece samo tako ostaviti klub koji ga je napravio igracem i siguran sam da ce ubrzo on zajedno sa upravom rijesiti te administrativne stvari...Vezan je on itekako za Dortmund da bi samo tako otisao ako vec klubu ne odgovara prodaja od tih 6 miliona...a mislim da i Sahin trenutno apsolutno ne razmislja o nekom "vecem" klubu jer ima on jos da se razvija dok ne dodje do svog vrhunca.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 13 okt 2010, 01:27

Nurko je naše dijete i čisto sumnjam da bi se neki ružan scenarij mogao dogoditi u vezi njegovog eventualnog transfera. Produžit će on ugovor u drugom dijelu sezone i ta glupa klauzula će biti eliminisana. Ona je prvotno stavljena bila da se Nurko zaštiti u slučaju nedovoljne minutaže u BVB-u, tako da bi mogao za male pare naći novu sredinu, ali pošto se situacija odvijala u totalno pozitivnom smjeru, i po njega samog, a i po BVB, mislim da tu neće biti apsolutno nikakvih problema. Naravno poznato je koliko on voli BVB, a i koliko ga navijači u Dortmundu vole i cijene, tako da ne vidim potrebe da se oko toga diže neka posebna drka i frka. :P

Koln je klub sa velikom tradicijom, koji je tri puta bio i prvak Njemačke, a do '98. su bili uz HSV dinosaur Bundeske, no međutim tada su po prvi put ispali i to uz dosta kontroverzi. Naime, pred sam kraj prvenstva Koln je gostovao kod S04 i pri rezultatu 0-0, naš Rene Tretschok je šutirao loptu prema golu S04, a domaći igrač Oliver Held ju je rukom odbranio na samoj gol liniji i to digavši ruku visoko i u stranu što je bilo vidljivo svima na stadionu osim glavnom sucu ovog meča. Naravno igrači Kolna su protestovali, a glavni sudac je pitao Helda da li je igrao rukom, na što mu je ovaj odgovorio da nije. U samom finišu meča domaći su dali gol i zabilježili pobjedu rezultatom 1-0, ali mrlja koju je ova sudijska pogreška ostavila u historiji 1. FC Kolna nikad neće biti izbrisana. Evo koga zanima, može ovde pogledati. :arrow:

U zadnjih 19 mečeva protiv Kolna ubilježili smo čak 13 pobjeda, 4 remija i samo 2 poraza (zadnjeg se dobro sjećam kad nam ga je Lottner zavuk'o iz slobodnjaka). Ekipa koja nam leži u zadnje vrijeme, i mislim da se možemo nadati dobrom rezultatu i u petak. Igraju veoma defanzivno i sigurno ćemo imati incijativu u toku meča, a oni će svoje šanse tražiti iz kontri i prekida. Zimus smo ih dobili 3-2 u jednoj strašnoj tekmi kada je Grossonja dao gol za pobjedu u sudijskom vremenu. Vodili smo 2-0, pa su oni stigli to u zadnjih par minuta, pa je i Klopp isključen i usput se sukobio sa par deba na tribinima, da bi opet na kraju otišli kući pjevajući. :mrgreen:
Biće veoma tvrda utakmica i ako prvi zabijemo :arrow: to je to. :P

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 13 okt 2010, 12:38

Protiv Kolna nece igrat Patrick Owomoyela ... Dakle pisonja opet igra...
BvB Echte Liebe !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 okt 2010, 23:33

Mislim da je vrijeme da i vas nekon 6 uzastopnih pobjeda neko klepi po usima. :D :D
Dosta je brate, pobjegli ste puno. :?
Sad vam slijedi mali pad, sve za dobrobit i uzbudjenje u Bundeski. :P
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 14 okt 2010, 01:15

Hehehe dobar si znam ja da bi to tebi, tvojim bavarcima i ostatku lige godilo al iskreno sumnjam da mozemo ostat bez bodova, i imam puno povjerenje u klopponju i njegovu taktiku protiv kolna... Mislim da cemo izvuc minimalno jedan bod :D a mozemo i do 3 ... Tako da po mom misljenju Bavarci i ostatak lige odlozite svoje slavlje za neko drugo kolo mi idemo po bodove ... :D

BvB !
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 14 okt 2010, 11:56

Moguci sastav protiv Kolna !
slika

14.10.2010 Fudbal-Bundesliga, 8. Kolo
1. FC KÖLN - BORUSSIA DORTMUND
Petak , 15. Oktobar 2010, 20.30 h ( RheinEnergie-Stadion )

1. FC Köln: Varvodic - Brecko, Geromel, Mohamad, Ehret - Petit - Clemens, Lanig, Matuschyk (Pezzoni), Jajalo - Podolski.
Nedastaju : McKenna , Schorch , Ishiaku.

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Sahin - Kuba, Kagawa, Großkreutz - Barrios.
Klupa: Langerak - Dede, Santana, Feulner, da Silva, Lewandowski, Götze, Ginczek.
Upitni : Bender (Erkältung), da Silva (Rücken).
Nedostaju : Owomoyela , Hajnal , Kehl , Zidan , Kringe .
Sudije: Günter Perl (München), Asistenti : Georg Schalk, Michael Emmer, Cetvrti sudac : Tobias Stieler.

Ocekuje se 50.000 gledalaca i samim time pun stadion..

slika
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 okt 2010, 13:15

Varvodic :? :lol:

Ima da ga izbuše Lucas & Co na debiju.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 okt 2010, 13:18

Koln igra najatraktivniji fudbal. :lol: Šta je sa "Čovjekom-zmajem"? Što on ne brani? Kartoni ili povreda?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.