NK Široki Brijeg

Neprilagodjen
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la Neprilagodjen » 11 okt 2010, 00:40

Hvala za odgovor. Mada 90% navedenog u tvom odgovoru (usluzne djelatnosti vecinske,propast komunizma i restrukyuiranje privrede itd,itd) vazi i za sve ostale BH gradove,pa opet su zastupnistva bas kod vas,a ne u Zavidovicima,Prijedoru ili Kalesiji,tako da ja ipak mislim da ima jos neka kvaka tu.

Prije ce biti da je odgovor u ovom zadnjem sto si napisao o snalazljivosti vasih ljudi,mada mozda ima jos nesto,kao npr da su ljudi dosta u inostranstvu pa ste imali mnogo pocetnog kapitala kad su se formirala ta zastupnistva,a vjerujem da je bilo i onih "nekom rat,nekom brat"....

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 11 okt 2010, 00:44

Najveći razlog za to je snalažljivost i pamet ovih ljudi ovdje.Dosta novca dolazi i iz europskih zemalja gdje su ljudi radili prije rata a sada dobivaju velike mirovine za naše prilike.Kao sto rece Fidelis većinu toga pokreće Mepas.Naravno tu je i Feal koji je stara firma jos iz one drzave.Dosta firmi se otvara ili otvorilo :mrgreen: nanovo.Skoro sve veće Hrv. firme imaju ovdje svoja skladišta i slično.Dosta novca odavde ode za Hrvatsku preko bas te firme Mepas.Ne bi bilo loše da naprave neku tvornicu,a ne preko trgovačkih centara pare nositi u Hrvatsku.Bilo je nekih ideja ali dokle u nas dobiješ sve dozvole umreš od starosti.
Slična situacija je i u ostalim općinama u Zapadnoj Hercegovine gdje su jake firme jedna ili dvije nosioci cijelog grada.Da napomenem jos kladionice,građevinske firme,odlične hotele.Nakupi se toga.U Hrvatskoj Istra u BIH Zapadna Hercegovina :D :D :mrgreen:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 okt 2010, 00:51

Neprilagodjen je napisao/la:Hvala za odgovor. Mada 90% navedenog u tvom odgovoru (usluzne djelatnosti vecinske,propast komunizma i restrukyuiranje privrede itd,itd) vazi i za sve ostale BH gradove,pa opet su zastupnistva bas kod vas,a ne u Zavidovicima,Prijedoru ili Kalesiji,tako da ja ipak mislim da ima jos neka kvaka tu.

Prije ce biti da je odgovor u ovom zadnjem sto si napisao o snalazljivosti vasih ljudi,mada mozda ima jos nesto,kao npr da su ljudi dosta u inostranstvu pa ste imali mnogo pocetnog kapitala kad su se formirala ta zastupnistva,a vjerujem da je bilo i onih "nekom rat,nekom brat"....
Ima ih svakakvih, naravno, sto bi Široki bio izuzetak. Netko tko zeli namjerno generalizirati moze iz toga izvuci nesto drugo, al je i sam svjestan sta ima u svom gradu, pa, mislim da je takvo sto suvisno.
Doduse, jedan od tih gore primjera - ne znam nijednog covjeka odavde da je otisao negdje, a da nije nesto za sebe stvorio. Al nijednog. A vjerujem da je tako i sa ostatkom. Brojni to i vrate gdje je potrebnije. Ta snalazljivost i poslovna sposobnost se ocituje u brojnim granama. Neki su je sigurno i drugacije zlorabili, ali jedan Mepas, npr., i slicni su ipak istinske velicine i pokazatelji kako se to radi u modernom kapitalizmu.
Ovo sve istina vrijedi i za ostale gradove u BH koje si naveo kao primjere, al mislim da je ipak razlika u koncentraciji kapitala, pocetnom razvoju u toj transformaciji, boom-u, vanjskim faktorima (ja cesto mislim da Široki ima fakticki isti broj stanovnika svojih vani kao i u samom gradu, tu je surovost zivota, ali i brojni ratovi, progoni i sl. ucinilo svoje), ali i veceg stupnja profesionalizma i poslovnosti ovdasnjih ljudi koje su i stvorili brendove poput Mepasa, FEALA, pa i tih Lijanovica koje nitko ne podnosi, i tako.
...Život za Široki...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 11 okt 2010, 08:34

@ ŠB_Fidelis
nije Mepas zastupnik Gavrilovića, već Frigoing iz Mostara, ali je gazda opet iz Širokog :lol: :lol:

inače, moj susjed, čovjek koji je samo svojim radom stekao sad već pravu lovu...znam to jer nije ratni profiter(da ne bi netko pomislio)...do prije 7-8 godina vozio je audija jaje i golf 2..sada ima A8 itd..nebitno...

uglavnom, ja bih rekao da je ovo mala sredina, svatko poznaje svakoga..MEpas, Feal i ostale firme potpomažu NK i KK Široki koliko mogu, tu su mozda i neke poslovne veze pa se i tako ide...u NK nisam upućen, tu ima love, a i proda se štogod i od Europe zaradi..

KK je druga priča, tu su baš entuzijasti i oni drže klub..fora je u tome, da su svi glavni ljudi nekad bili igrači i iz ljubavi ulažu..da nije toga, neznam kako bi bilo....al evo recimo, FEAL je jedna od najjačih firmi i u BiH, a mislim da ne daje ništa za KK ili minimalno..

kad je bio FEAL Široki, imali smo najjaču i najskuplju momčad ikad ja mislim...

Kao i svugdje i kod nas ima ljudi i "biznismena" koji su se obogatili u ratu..jbg-a to je bilo zlo toga vremena..

ali, malo po malo, ti ljudi propadaju jer nisu pravi biznismeni...znači samo oni koji i dalje rade na sve strane su uspjeli i koji su znal ista rade i kako se radi....
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

black hole
Kontakt:

Post Postao/la black hole » 11 okt 2010, 09:36

Neprilagodjen je napisao/la:@SB Fidelis

Hvala ti na objasnjenju,to me zanimalo i zanima me jos jedna stvar,iako je totalno off,ali necu vise obecavam.

Pitanje je,otkud vama toliki biznismeni i toliki zastupnici za sve i svasta,a tako mala sredina? Ne mozes u BiH kupiti nista,od zvake,do prezervativa,patika ili automobila da nije generalni zstupnik za BiH iz Sirokog Brijega! :D

U tvom odgovoru na to pitanje,cu automatski dobiti i odgovor na pitanje otkud vam tako dobri fudbalski i kosarkaski klub?
sve je to stvar politike u nas su ulagali hrvati i naši ljudi iz "svjeta" u sarajevo i općenito bošnjake muslimanske "zajednice"(zemlje) sa bliskog istoka .... e dalje je stvar kako je ko svoj kapital iskoristio jeli sve sebi uzeo ili je nešto i uložio pa mu se to kasnije vratilo a vjerovatno znaš i sam da je s. arabija dala dosta i dosta para za izgradnju sarajeva
slomiti nas nisu mogli najjači na svjetu jer smo krvlju branili hrvatsku nam svetu
djed ti je bio ust.ša i ponosi se tim a sad meni kažeš da hanđ.r divizija nje postojala ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 okt 2010, 10:31

Kevin je napisao/la:@ ŠB_Fidelis
nije Mepas zastupnik Gavrilovića, već Frigoing iz Mostara, ali je gazda opet iz Širokog :lol: :lol:

inače, moj susjed, čovjek koji je samo svojim radom stekao sad već pravu lovu...znam to jer nije ratni profiter(da ne bi netko pomislio)...do prije 7-8 godina vozio je audija jaje i golf 2..sada ima A8 itd..nebitno...

uglavnom, ja bih rekao da je ovo mala sredina, svatko poznaje svakoga..MEpas, Feal i ostale firme potpomažu NK i KK Široki koliko mogu, tu su mozda i neke poslovne veze pa se i tako ide...u NK nisam upućen, tu ima love, a i proda se štogod i od Europe zaradi..

KK je druga priča, tu su baš entuzijasti i oni drže klub..fora je u tome, da su svi glavni ljudi nekad bili igrači i iz ljubavi ulažu..da nije toga, neznam kako bi bilo....al evo recimo, FEAL je jedna od najjačih firmi i u BiH, a mislim da ne daje ništa za KK ili minimalno..

kad je bio FEAL Široki, imali smo najjaču i najskuplju momčad ikad ja mislim...

Kao i svugdje i kod nas ima ljudi i "biznismena" koji su se obogatili u ratu..jbg-a to je bilo zlo toga vremena..

ali, malo po malo, ti ljudi propadaju jer nisu pravi biznismeni...znači samo oni koji i dalje rade na sve strane su uspjeli i koji su znal ista rade i kako se radi....
Pa dobro, ostalo mi da je Mepas, znam da je ovdje negdje zastupnistvo, odnosno vlasnik. Pa tu je jos i Nike, i tako to.

FEAL da pocne opet ulagati zesce u sport bili bi ekstra. Jedino mi je drago da svi Lijanovice drze podalje od klubova, narocito NK. :D
...Život za Široki...

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 11 okt 2010, 10:33

Da,u Sarajevo su se slegle milijarde pomoci,ne samo iz islamskih zemalja,vec i sa zapada ali izgleda da je vecina od toga zavrsila kod nezasitih pojedinaca,tipa Cengic i kompanija, koji bi da sve prisvoje za sebe a ne misle na drustvenu zajednicu,niti da nesto investiraju. Ovo mi je zanimljivo sto kazete da niko ne voli Lijanovice. Nisam ni znao da su i oni iz SB,znao sam da su negdje odozdo. Koji je razlog zasto ih ne vole,da li zato sto opet sire neko bratstvo i jedinstvo,ili zato sto su mozda nekorektni prema svojim radnicima i iskoristavaju ih? Ili mozda stavljaju svasta u kobasice i ostale preradjevine,da ih odmah prestanem kupovati :cry: ?

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 11 okt 2010, 10:38

Neprilagodjen je napisao/la:Da,u Sarajevo su se slegle milijarde pomoci,ne samo iz islamskih zemalja,vec i sa zapada ali izgleda da je vecina od toga zavrsila kod nezasitih pojedinaca,tipa Cengic i kompanija, koji bi da sve prisvoje za sebe a ne misle na drustvenu zajednicu,niti da nesto investiraju. Ovo mi je zanimljivo sto kazete da niko ne voli Lijanovice. Nisam ni znao da su i oni iz SB,znao sam da su negdje odozdo. Koji je razlog zasto ih ne vole,da li zato sto opet sire neko bratstvo i jedinstvo,ili zato sto su mozda nekorektni prema svojim radnicima i iskoristavaju ih? Ili mozda stavljaju svasta u kobasice i ostale preradjevine,da ih odmah prestanem kupovati :cry: ?
Ma lagano evo slucajno moj otac se bavi spediterstvom i ti ljudi iz hercegovine imaju smek,ali to je lagano jeftini je u srokom nego u srajaevu dok ima dosta robe koja se sverca nisu to sve ciste pare ;) ;)
svoj ti pos'o !

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 okt 2010, 10:40

To zadnje. :D Salim se, nemam pojma. To predzadnje. I zato sto su lopovi, sverceri, i tako. :D Tko ce ih voliti kad im je lako 'puknuti' milijun da kakav zakon ili poticaj (sto je tek oksimoronizam) prodje, a radnike da placaju u bonovima. Da su nastavili kao normalna firma u pocetnim stadijima, bilo bi to ok, ljudi bi imali zaposlenje, uvjete, ovako su sebi zacementirali sudbinu sto se ovdasnjih ljudi, a i sire, tice.
Dok je Grbesica, Mije i ostatka, on sigurno proviriti nece u NK Široki Brijeg, nastranu sto bi Široki da iskoristava sve moguce izvore financiranja i sponzore bio jos osjetno jaci.
...Život za Široki...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 11 okt 2010, 10:42

Neprilagodjen je napisao/la:Da,u Sarajevo su se slegle milijarde pomoci,ne samo iz islamskih zemalja,vec i sa zapada ali izgleda da je vecina od toga zavrsila kod nezasitih pojedinaca,tipa Cengic i kompanija, koji bi da sve prisvoje za sebe a ne misle na drustvenu zajednicu,niti da nesto investiraju. Ovo mi je zanimljivo sto kazete da niko ne voli Lijanovice. Nisam ni znao da su i oni iz SB,znao sam da su negdje odozdo. Koji je razlog zasto ih ne vole,da li zato sto opet sire neko bratstvo i jedinstvo,ili zato sto su mozda nekorektni prema svojim radnicima i iskoristavaju ih? Ili mozda stavljaju svasta u kobasice i ostale preradjevine,da ih odmah prestanem kupovati :cry: ?
zovu se narodna stranka radom za boljitak, a firma im promjenila 358 imena ...

radnici po pola godine a i vise ne dobivaju plaću....neki dobivaju samo bonove i opet s tim bonovima mogu u njegovim prodavaonicama kupovat...

inace su ovako od sebe odbojni..

radnici moraju 10 jmbg-a donijet za izbore ili odmah mogu pokupiti stvari i ići ća..

itd itd itd

jel dosta...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 okt 2010, 10:44

Nije sto im je firma promijenila toliko naziva koliko imaju poduzeca i fiktivnih poduzeca. :D
Sta ce Jere, lijepo njegova naucena retorika zvuci, al je cisto, pa eto, naucena. Umjesto da se bave onim sto moraju i osiguraju svojim radnicima dostojanstvo, oni se bacaju u neke vode u koje nisu dorasli, i za to daju ogromni novac i vracaju kroz fondove i poticaje, bez da takvo sto obicni radnik ostvari pravo imati bar u osnovnom obliku svoje zasluzene place.
...Život za Široki...

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 11 okt 2010, 10:46

jel dosta..
Jeste :D
Zadnja izmjena: Neprilagodjen, dana/u 11 okt 2010, 10:49, ukupno mijenjano 2 puta.

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 11 okt 2010, 10:48

Ovo ne shvatam za 10 jmbg,ali to je i nemoguce objasniti kako se kupuju glasovi i na koji nacin on moze biti siguran da je neko glasao bas za njega. Ja mislim da je to mahalska i da je to nemoguce znati. Cak i ako trazi od mene da mobitelom uslikam da sam glasao za njega,ja nakon slikanja mogu zaokruziti jos nekog kandidata i listic je nevazeci,je li tako?

black hole
Kontakt:

Post Postao/la black hole » 11 okt 2010, 10:53

poznata je izjava jednog od lijana IZMISLILI SMO PRŠUT ZA VEGETARIJANCE :D :D :D :D :D :D :D
slomiti nas nisu mogli najjači na svjetu jer smo krvlju branili hrvatsku nam svetu
djed ti je bio ust.ša i ponosi se tim a sad meni kažeš da hanđ.r divizija nje postojala ;)

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 11 okt 2010, 10:54

Neprilagodjen je napisao/la:Ovo ne shvatam za 10 jmbg,ali to je i nemoguce objasniti kako se kupuju glasovi i na koji nacin on moze biti siguran da je neko glasao bas za njega. Ja mislim da je to mahalska i da je to nemoguce znati. Cak i ako trazi od mene da mobitelom uslikam da sam glasao za njega,ja nakon slikanja mogu zaokruziti jos nekog kandidata i listic je nevazeci,je li tako?
ko kaze da ih kupuje? te glasove mora dobiti..

normalno da moze..

kad on kaze recimo jednom da njegovi glasaju za jednog, drugom da njegovi za drugog itd...

i sad, on ima promatrače koji gledaju na određenom izbornom mjestu jesu li ovi došli da glasaju, ako su došli moraju dati 10 glasova tu...i tako za sve..

ako negdje fali glasova taj je popušio..znači ako je nekog radnika zajebao njegov glasač, zajebat će Lijanović radnika otkazom...valjda ti je sad jasnije...da ga ****...netko je zajebao i otkrit će tko...

znači u biti, ako glasač misli zajebat Lijana, zajebat će samo onoga kojemu je rekao da će glasat za nsrzb

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 11 okt 2010, 11:01

Zivim u vecem gradu i na mom birackom mjestu ima nekoliko hiljada upisanih biraca,pa mi djeluje malo apstraktno da se na taj nacin moze nesto iskontrolisati,ali eto vjerovacu ti.Mada,koliko vidim,nije nesto narocito ni prosao....

K.R.C
Kontakt:

Post Postao/la K.R.C » 11 okt 2010, 11:05

Prošle godine u Sisku kupujem neke stvari i naletim Violeta proizvode, srce mi ko kanta, drago mi vidjet ko da sam ja vlasnik Violete. Onda dodjem kuci pa vidim sluzbenu politiku hercegovine pa se totalno razocaram.
Da li iko osim vlasnika firmi, konkretno iz ŠB, zna cifre koje dodju u ŠB na bankovne racune od nehrvata u federaciji?
Nije mi jasna ta želja da se razvali BiH ali da se i dalje zadrže bošnjački kupci?

vidim da tema od u off, u slucaju da je admin izbrise, nek mi neko posalje odgovre na PM

hvala

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 11 okt 2010, 11:07

K.R.C je napisao/la:Prošle godine u Sisku kupujem neke stvari i naletim Violeta proizvode, srce mi ko kanta, drago mi vidjet ko da sam ja vlasnik Violete. Onda dodjem kuci pa vidim sluzbenu politiku hercegovine pa se totalno razocaram.
Da li iko osim vlasnika firmi, konkretno iz ŠB, zna cifre koje dodju u ŠB na bankovne racune od nehrvata u federaciji?
Nije mi jasna ta želja da se razvali BiH ali da se i dalje zadrže bošnjački kupci?

vidim da tema od u off, u slucaju da je admin izbrise, nek mi neko posalje odgovre na PM

hvala
Violeta nema veze sa Širokim...to je Grudska firma...

M. Scofield
Kontakt:

Post Postao/la M. Scofield » 11 okt 2010, 11:45

K.R.C je napisao/la:Prošle godine u Sisku kupujem neke stvari i naletim Violeta proizvode, srce mi ko kanta, drago mi vidjet ko da sam ja vlasnik Violete. Onda dodjem kuci pa vidim sluzbenu politiku hercegovine pa se totalno razocaram.

hvala
znaš li koliko PDV-a uplate firme iz zapadne Hercegovine u državni proračun a koliko se vrati nazad, reću ti samo da je omjer sramotan
Audere est Facere

ljutinar
Kontakt:

Post Postao/la ljutinar » 11 okt 2010, 11:47

Povrata nema, ajde stanite malo na loptu. otvorite novu temu. ne zajebajite se ovdje!!!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ajlah, Beli98, bvsic, Cwirek, tutankamon1905, VolimBiH96 i 43 gosta.