FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 30 sep 2018, 22:57

Niko nikad nije pobijedio sve utakmice. Kiksat ćemo i mi, nećemo završiti sezonu, možda čak i polusezonu sa jednim porazom. Svaka ekipa te može dobiti ako u utakmicu uđeš slabije. Samo molim Boga da se to desi u najmanje lošem trenutku. Već u subotu po meni je rizičan ishod, iskreno ako treba negdje kiks, više bih ga volio protiv Slobode, nego protiv Mladosti.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 30 sep 2018, 22:58

I ja vam savjetujem da prestanemo drqati na goskovu pobjedu, sledeci vikend kad ih madjari mlatnu reci cemo kako su skinuli gace "svojima". Mi trebamo gledati sebe, dugo nismo izgledali ovako mocno na terenu kao ove godine. Nemamo neki kes, oko kluba sve je skromno, harmonija u ekipi nivo, handzic dijete sarajeva grije klupu mersi, al opet se grle i smiju jedan drugome ko dva brata, eto to nam treba. Imamo povoljan raspored i treba ici samo utakmicu po utakmicu.. Msm da cemo pod BB odlucivati ko ce biti jesenji prvak
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 30 sep 2018, 23:06

Mi iz utakmice u utakmicu možemo biti sve bolji i bolji. Jer ja imam osjećaj da harmonija, sklad, drugarstvo u ekipi raste nakon svake tekme, i to treba iskoristit maximalno. Dok smo u formi i dok izgledamo ovako moćno, ugrabit što više bodova i napravit maximalnu razliku, dok se tereni nisu sjebali skroz.

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 30 sep 2018, 23:06

SarajevoJeBordo je napisao/la:Niko nikad nije pobijedio sve utakmice. Kiksat ćemo i mi, nećemo završiti sezonu, možda čak i polusezonu sa jednim porazom. Svaka ekipa te može dobiti ako u utakmicu uđeš slabije. Samo molim Boga da se to desi u najmanje lošem trenutku. Već u subotu po meni je rizičan ishod, iskreno ako treba negdje kiks, više bih ga volio protiv Slobode, nego protiv Mladosti.
Vrlo je bitno, biti prvi nakon 22 kola. Tada u trecoj etapi igras sa Zrinjskim i Širokim kuci i derbi na Grbavici.
Zato treba napraviti zalihu bodova prije gostovanja u Listici i Mostaru u drugoj etapi

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 30 sep 2018, 23:12

Esport je napisao/la:
SarajevoJeBordo je napisao/la:Niko nikad nije pobijedio sve utakmice. Kiksat ćemo i mi, nećemo završiti sezonu, možda čak i polusezonu sa jednim porazom. Svaka ekipa te može dobiti ako u utakmicu uđeš slabije. Samo molim Boga da se to desi u najmanje lošem trenutku. Već u subotu po meni je rizičan ishod, iskreno ako treba negdje kiks, više bih ga volio protiv Slobode, nego protiv Mladosti.
Vrlo je bitno, biti prvi nakon 22 kola. Tada u trecoj etapi igras sa Zrinjskim i Širokim kuci i derbi na Grbavici.
Zato treba napraviti zalihu bodova prije gostovanja u Listici i Mostaru u drugoj etapi
Što se tiče treće etape, bitno je da ne gostujemo Lištici i Čeliku, i da nam GOŠK ne dolazi u goste. Ostalo je manje važno.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 30 sep 2018, 23:17

ajdohordas je napisao/la:Mi iz utakmice u utakmicu možemo biti sve bolji i bolji. Jer ja imam osjećaj da harmonija, sklad, drugarstvo u ekipi raste nakon svake tekme, i to treba iskoristit maximalno. Dok smo u formi i dok izgledamo ovako moćno, ugrabit što više bodova i napravit maximalnu razliku, dok se tereni nisu sjebali skroz.
Ne sekiram se ni za te terene vise... Ove utakmice kao protiv radnika smo prije po pravilu gubili. Jos bi uz to dobili batina na terenu i zavrsili utakmicu sa povrijedjenim igracem ili dva.
Ova ekipa je drugacija, umjesto da dobiju batine oni su stisli damu i 'prebili' igrace radnika. Isto tako smo bodove uzeli i protiv Slobode i listice,
Pored toga sto su fajteri oni su prava ekipa, jednostavno sve karakteristike sampiona imaju. Samo da ostanu cvrsto na zemlji i bore se do zadnjeg i nece bit problema.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 30 sep 2018, 23:25

Morali bismo dignut igru na nivo više, protiv Radnika i zadnjih 25min protiv Lištice nije bilo dobro. Husrefe dijagnosticiraj problem što prije, moramo u Mostar otić sa 2 boda prednosti barem.
Samo naprijed Saraj'vo!

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 30 sep 2018, 23:26

AlfredNobel je napisao/la:Provalili ste me za trailer, ali nejse.. :lol:

Samo se vi zezajte momci, valja to sve poskidati, pretražiti itd. :lol:
Sunce ti poljubim, kakvog kriminala je bilo i šta se sve zataškalo, pa lakše bi sastavio priču o SDA. :urnebes:
Izdrzi buraz, Nek svi vide jad, bijedu i cemer u reziji saveza.
Zipa se da ti na adresu ne udare.
Olos je to, pas im majku yebo.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 30 sep 2018, 23:27

Ok je i fino zezati smetljare al treba znati stati, biti mudar i pametan i okrenuti ovo sve jos vise u nasu korist.
Vrlo lako mozes da zeznes derby...poslije toga ides Zrinjskom pa i tu dobijes po usima ne daj Boze i stignu te a neki i prestignu. Hajmo mi o nasem klubu sta i kako dalje.
Da li ce se suspenzija navijaca odraditi sad protiv Rudara???
I druga najvaznija stvar je opsta mobilizacija navijaca i invazija protiv Mladosti. Ispod 1000 ne smije nas biti a uz huk Hordi je drugacije igrati.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 30 sep 2018, 23:30

Klepit ćemo mi Mladost. S jedan razlike. Uz dosta muke i znoja. A ove uhljupe tamo ko yebe. Nek svoja posla gledaju, imamo mi svoj put. Ne trebamo druge gledat, nego sebe, jer nema niko ispred nas, nego su iza.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 30 sep 2018, 23:35

Širokom bježimo 9 bodova i oni imaju težak raspored do kraja polusezone, mislim da će prednost biti još veća.
Konama bježimo 5 bodova, kod njih je katastrofalno stanje, i mislim da će oni još biti u ovoj krizi i da će jedva "preživiti" ovu polusezonu.

Naravno, ne trebamo nikog otpisati, za par kola se sve može promjeniti a mi to najbolje znamo, moramo utakmicu po utakmicu ići na pobjedu, skupljati iste i praviti razliku u odnosu na ostale. Kolika god razlika bila, ako je teoretski moguće istu stići - nije velika.

Zrinjski, sada su nam najbliži. Moramo se najviše njih čuvati i njih gledati, namazani su nije malo. Obzirom na jučerašnju igru, reakciju i sve ostalo Radnika protiv nas i znajući odnose Radnika i Zrinjskog, ruku dajem da su ih premirali, a tek je prvi dio sezone, šta će tek biti u drugom. Zato, moramo bez euforije nastaviti dalje, još pametnije, jače i bolje. Moramo se i mi "namazat" i podmetat noge konkurentima kad god imamo mogućnost, svaki bod je bitan. Najmanje sreće od svih imamo, najmanje su sudije na našoj strani, najviše ih je protiv nas, zato, na vrijeme, ne birat način, jedan je put i jedan je cilj!!!! Emire Hadžiću, osjećam da radiš dobar posao i da znaš isti, nadam se da ovo čitaš, samo naprijed!
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 30 sep 2018, 23:43

Uvjek je bilo siljenja za neke ekipe, nama to sada ne znaci nista jer igramo dobro, ali da ne igramo vjerovatno bi nas mnogo pogadjalo. Mada i ovako je to znacajno na neki način jer je razlika manja nego bi trebala biti.
Uglavnom sve se na kraju svede na ono koliko neko vrijedno radi, koliko se trudi toliko i naplati u zivotu. Nekad je to manje i teze, a nekada lakse i vise. Trebamo gledati sebe prvenstveno a te kikseve drugih znati okrenuti u svoju korist a ne da se opustimo pa prospemo ono za sta smo se teško izborili.

Zrinjski nije naivna ekipa i bice sa njima do kraja ta neka neizvjesnost, osim ako se zadrzimo u ovom ritmu duze pa eventualno napravimo razliku. Nebi bilo lose da prije tog treceg kruga budemo ispred njih i imamo utakmicu kuci sa njima. Zeljeznicar i Siroki nece biti u trci za titulu. Pored njih ima tu finih ekipa koje ce ma proljece biti i bolje tako da treba svaku ekipu dozivjeti ozbiljno i veseliti se svakoj pobjedi i svakom bodu.
Ove neke sprdancije za kone su normalne ali treba imati mjeru u tome. Al ne iskoristiti priliku da ih zezamo je glupost, samo jako bez ustrucavanja. Ali bez tih nekih neinteligentnih vrijedjanja i psovanja, drzimo dostojanstvo ;)
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 30 sep 2018, 23:44

Esport je napisao/la:
Lik je napisao/la:Ljudi manite se drugih, ispratiti naravno druge razultate i to je to.
Samo sebe gledat i polako, tekmu po tekmu. :opaopa:
Oni neka brinu svoju brigu, nama je bitno da ove sedmice u Kaknju napravimo 2x2. Pa na pauzu s hajrom.
Kada pobjeđuješ, baš te briga za tuđe rezultate, kao sto kaže @Samozdravlje, još 21 pobjeda, a onda Vječna
Cast mi je da uopste procitas nesto sto napisah,cijenim tvoj pristup sportu opcenito.No to niposto ne znaci da necemo suprostaviti misljenje.Niposto ne bih ucestvovao u izrugivanju nasih najvecih rivala.Sta meni znace Lazni,Listica ma nista,a pobjeda nad Zeljom mi u drugi plan gura visinu penzije.Pisao sam o razlicitim filozofijama dva kluba,pa i navijaca u najvecoj mjeri.Naravno oni koji misle drugacije bujrum pisite sto mislite,ali molim Vas dajte mi za pravo da ja mislim ovako.Ponosan sam sto 50 god. navijam za FKS,imali smo hvala Bogu (malo) i mi nekih momenata koji nam ne idu na cast.
Gledati samo sebe,ali i stimulisati ekipe koje igraju sa nasim konkurentima.Nikako i nikad kupovati bodove,NIKAD,ali stimulisati da,jer je to legalno i legitimno.Mi Zelji ne trebamo(sav novac iz kantona bi isao njima kao jedinom PL klubu),ali Zeljo nama treba radi adralina i cisto sportskih motiva.Pozdravljam dosadasnji ovogodisnji rad uprave (Akademija prvenstveno),stajanje iza SS kada se mogla narusiti atmosfera(GOSK).
25/27 utakmica treba odigrati u ovom dijelu sezone,to je ono sto me brine.Titula je neizmjerno bitna,Kup mi izvinite nista ne znaci(licni sud).Lijep je pogled na tabelu. :njanjanja: :njanjanja:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 30 sep 2018, 23:52

Opet se leti pred rudu s nekim dizanjem u nebesa. Imamo 2 boda prednosti u odnosu na drugog kojem idemo u goste. Plus imamo pad u formi igraca zadnje 2 utakmice. Znaci nemojte bezveze se dizati da nam ne bi spustanje bilo bolno. Nego realno treba sagledati situaciju i borditi Husrefa i momke cak i ako nedo Bog kiksaju. A kiksace, prije ili kasnije.
Nekako kontam da nam se sinoc vratilo za promasaje iz Zenice i iz derbija.
Iskreno samo bih volio da nam se vrati igra iz utakmica npr protiv radnika u 2. poluvremenu ili protiv zeljeznicara ili zrinjskog... a uz takvu igru ne brinem za rezultat. A brinu me tereni i vremenske prilike.

Mislim da je za nas najbolje kad je atmosfera daleko of euforije. Svaka euforija, po pravilu nas je uvijek skupo kostala (Jarni, Kordro, Cala itd itd).

Vi koji ste do jucer pljuvali Husrefa i igrace sad dizete neopravdanu euforiju. Spustimo mi loptu prije nego nam drugi spuste. Pred nama su jos teze utakmice, po jos tezim uslovima za igru.

Volim te Saraj'vo!!!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 30 sep 2018, 23:53

Ma htjeo sam biti slikovit ,zar mislis da sam toliko naivan.Gledat samo sebe,od utakmice do naredne utakmice.Jedinstvo navijaca bi nam dobro doslo,bit ce i to nekad aBd.Meni bi to jedino bilo vece od titule,al iskreno,ovo stanje na tribini boli,Pozdrav. :rol: :rol:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 30 sep 2018, 23:58

Samozdravlje je napisao/la:
Ma htjeo sam biti slikovit ,zar mislis da sam toliko naivan.Gledat samo sebe,od utakmice do naredne utakmice.Jedinstvo navijaca bi nam dobro doslo,bit ce i to nekad aBd.Meni bi to jedino bilo vece od titule,al iskreno,ovo stanje na tribini boli,Pozdrav. :rol: :rol:
Ma općenito govorim, ništa lično. Bitno je dati podršku i kad je loš rezultat, pokazali su da mogu i hoće dobro igrati.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 01 okt 2018, 00:02

Najbitnije je sada ostvariti maksimalan ucinak do derbija i gostovanja kod laznih mostaraca,a u te dvije utakmice sa njima sve je moguce. Do tada ako bi imali maksimalan ucinak uz jedan kiks madjara mislim da bi prezimili na prvom mjestu.
Raspored do derbija (16.kolo):
Mi idemo Mladosti i GOSK-u,a docekujemo Slobodu.
Zrinjski gostuje GOSK-u i docekuje kone i Celika.
Kone docekuju Celika i Zvijezdu i gostuju madjarima.
Idealan scenarij je da dobijemo sve tri tekme,a da kone otkinu bar bod madjarima. A onda u dva derbija kako god da bude. Poslije toga docekujemo Zvijezdu i Celika.

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 01 okt 2018, 00:11

ado-hz je napisao/la:Ok je i fino zezati smetljare al treba znati stati, biti mudar i pametan i okrenuti ovo sve jos vise u nasu korist.
Vrlo lako mozes da zeznes derby...poslije toga ides Zrinjskom pa i tu dobijes po usima ne daj Boze i stignu te a neki i prestignu. Hajmo mi o nasem klubu sta i kako dalje.
I druga najvaznija stvar je opsta mobilizacija navijaca i invazija protiv Mladosti. Ispod 1000 ne smije nas biti a uz huk Hordi je drugacije igrati.
I mene zanima ova informacija.
ZZ

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 01 okt 2018, 00:13

moj uzor-S.G je napisao/la:
ado-hz je napisao/la:Ok je i fino zezati smetljare al treba znati stati, biti mudar i pametan i okrenuti ovo sve jos vise u nasu korist.
I mene zanima ova informacija.
ja sma negdje pročitao da je u pitanju gostovanje Mladosti ta suspenzija.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

mensur55
Kontakt:

Post Postao/la mensur55 » 01 okt 2018, 00:19

Ako nista zasluzeno smo na prvom mjestu i prava je steta sto nemamo vecu prednost, bez lozenja da nismo izginuli protiv Atalante u prvoj i u drugoj da nismo psihicki pali imali bi hladno 5 bodova vise. Ono sto je stvarno bitno pored bodovne prednosti je i ova gol razlika i tu smo daleko daleko ispred svih. Hajmo momci samo nastavite jos bolje i pokazite da mozete jos bolje od ovog jer sigurno mozete, samo jos jace. Nek drugi kupuju sudije i utakmice mi cemo gledat sebe i gurat dalje, samo pokazat zube svima i to je to.
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”