RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

edinko
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la edinko » 07 okt 2010, 22:10

Stavite da raja zna a da ne pita sta se desilo....

Loše vijesti
Enver Marić doživio teži moždani udar

Enver Marić, legendarni golman mostarskog Veleža i reprezentacije bivše Jugoslavije doživio je teži moždani udar u Berlinu, objavila je Radio televizija Mostar.

Enver Marić
Ovu vijest je potvrdio i Samir Ćemalović, dugogodišnji kapetan Veleža i član uprave ovoga kluba. Ćemalović je pojasnio da je Enver Marić u ponedjeljak imao operaciju srca i krvnih žila.

"Operacija je bila uspješna, no liječnici nisu znali da Marić ima ugrušak, koji se pokrenuo i nastupio je moždani udar. Sada mu je lijeva strana oduzeta", rekao je Ćemalović.

Enver Marić je bio golman Veleža od 1967. do 1976., a na vratima njemačkog Schalkea proveo je dvije godine od 1976. do 1978. Za reprezentaciju bivše jugoslavenske nogometne selekcije nastupio je 32 puta. Nakon igračke karijere bio je trener golmana u njemačkim klubovima Fortuna Duesseldorfa i Hertha iz Berlina.
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 08 okt 2010, 09:44

Šta je ovo. Ko da Velež igra u Tirani a ne repka. Čitava magistrala crvena.
Mara ne daj se.

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 08 okt 2010, 09:53

Ide li raja na tekmu? I koliko ima kilometara od Tirane do Mostara?

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 08 okt 2010, 11:13

6 sati.bezveze.karata ima,pive ima,nocenje u centru 20eura.alkohol ko i u nas. I samo da kažem ako pape slabo bude kordinirao ekipu,ubacit čemo Kajtaza na teren kad je već tu. admir kajtauz, admir kajtaz! moj pape, ovakvi igraći trebaju repci da ginu za repku svakako.pozdravljam horde zla i manijake kojih isto ima dosta. mara,drži se opet si i ovde glavna tema.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 10 okt 2010, 17:24

avdo dobar?

avdo ostao uz klub?

:D :lol: :mrgreen: :D

a bjeri carina, noste hiljadu i jedan djavo... :D :D :D
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 10 okt 2010, 17:30

velez kakvog ga ti vidis i podrzavas...
je verzija za regionalne amaterske lige.
avdo ti dobaar, pika ti dobar svi ostali su negativni,
svi ostali su negativci koji su otjerali sve sto vrijedi(znaci, avdo, pika i ekipa?)????

tobe jarabi. tobe stakfrla. :D
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 11 okt 2010, 03:39

http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=186
(HRT emisija NU- 2 "Nedjeljom u 2)

Da nam neko dodje i u pola sa fudbalskim,ljudskim,sportskim,moralnim,profesionalnim,trenerskim...kvalitetima kao sto ima ovaj gospodin i velezovac bili bi ko na konju,a ovako izgledamo ko da igramo u kozijoj ligi :oops:

Vaha Legendo 8-)

fin interviju,svakako ga valja pogledati
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 11 okt 2010, 14:14

nem73 je napisao/la:velez kakvog ga ti vidis i podrzavas...
je verzija za regionalne amaterske lige.
avdo ti dobaar, pika ti dobar svi ostali su negativni,
svi ostali su negativci koji su otjerali sve sto vrijedi(znaci, avdo, pika i ekipa?)????

tobe jarabi. tobe stakfrla. :D
Ti ocito druze, bez ikakve uvrede, kao da zvis na planeti Pluton, pa tako pricas....
Ja ne znam stvarno kakva je ova Premier liga, a Velez, sasvim sigurno, ne zasluzuje da igra u njoj...Vec godinama, ostaje na silu, i ima potencijal duplo manji od svakog ostalog Premierligasa....
Istina jeste da smo za regionalne amaterske lige, mada su tebi i sad u glavi neka stara vremena, neki Josip Broz, Jole Musa, Vaha, Bajevic, grad Mostar, Red Army onaj stari, nasa dijaspora itd...
Nazalost druze, uspjesnu tradiciju sto prije zamrzni, a ovi sto ocekujes od njih pomoc ili su mrtvi ili ih boli k... za Velez....Ne svidja se to ni meni, ali je tako...
Dok ne krenemo iz pocetka, ali bas iz pocetka, nama nema spasa...Procitaj moje zadnje postove i vidjeces sta nam treba, a ti kako hoces...

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 11 okt 2010, 16:36

rodjak je napisao/la:http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=186

Da nam neko dodje i u pola sa fudbalskim,ljudskim,sportskim,moralnim,profesionalnim,trenerskim...kvalitetima kao sto ima ovaj gospodin i velezovac bili bi ko na konju,a ovako izgledamo ko da igramo u kozijoj ligi :oops:

Vaha Legendo 8-)

Pogledao sam ga u jednom dahu. Preko trnja do zvijezda, pa opet ispocetka. Skoro i mene rasplaka kad je pricao o majci. I, svaka mu cast na iskrenosti (prica o ratu, Mostaru, domovini, itd.). Legenda!
Valjda ce vam se i Velez uspjeti "vratiti iz mrtvih". Ali, vise nikad nece biti kao sto je nekad bilo. :cry:
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

MCMV
Kontakt:

Post Postao/la MCMV » 11 okt 2010, 17:30

gollum je napisao/la:
rodjak je napisao/la:http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=186

Vaha Legendo 8-)

Pogledao sam ga u jednom dahu. Preko trnja do zvijezda, pa opet ispocetka. Skoro i mene rasplaka kad je pricao o majci. I, svaka mu cast na iskrenosti (prica o ratu, Mostaru, domovini, itd.). Legenda!
Valjda ce vam se i Velez uspjeti "vratiti iz mrtvih". Ali, vise nikad nece biti kao sto je nekad bilo. :cry:
I mene je dirnuo, hau :roll: jes no.Po čemu to, što je šupljake valjao? Čovjek koji je rekao doviđenja Mostaru i BIH, a vi drkate na njegove suze...
Kažu kuću mu zapalili, a neće da kaže da je istu prodao mostarkom poduzetniku i dobru lovu uzeo, normala ta neće neko drkat na te izjave, nego na zapaljenu kuću i lažne suze...

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 11 okt 2010, 17:49

Ti sigurno ne navijas za Zrinjski. :lol:
Sto nije rekao i sta je jucer doruckovao?
Necu raspravljavati dalje o ovom, kvarimo temu. Vaha je legenda, i tu rasprava prestaje.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 11 okt 2010, 19:05

E moj Džona evo što si osto bez posla u policiji zato što nisi ništa mogo ovoj bandi,nego još češ im se naguziti da te još handre.Ali bolje išta nego ništa.

MCMV
Kontakt:

Post Postao/la MCMV » 11 okt 2010, 19:06

Nemoj po glavi druže plavi :mrgreen: A neće vas ni jake snage mupa spasiti :mrgreen:

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 11 okt 2010, 19:21

Velež mi je definitivno poslije Sarajeva najdraži klub,i zaista mi nije jasno da jedan takav velikan godinama kuburi sa upravama i rezulatatima.Bojim se da će ove godine ako se ovako nastavi Velež imati grčevito tešku sezonu.Ja čujem da svi spominju kao problem Piku Ćemalovića,pa jeli taj čovjek toliko nedodirljiv,jeli navijači osim bojkota poduzimaju išta drugo da pomognu Veležu,gdje su tolike legende kluba???

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 12 okt 2010, 01:31

Majke mi,ne mogu vjerovat da se ovo dogadja Velezu. Taman kad mislim da me ne moze skoro nista iznenadit pojavi se vijest a to je da je Himzo Đonko direktor Veleza. Pa sta taj covijek moze dobrog donjet Velezu? Pa i ne cudim se igracima sto ne zele da pricaju ista i sto neke vidim da idu na trening bez ikakve volje jer s kim imaju posla ne znaju ni oni sami.
Eto,ako neko ima informaciju ko bi mogao biti trener Veleza nek mi napise ili imena ako postoje

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 12 okt 2010, 08:38

gollum je napisao/la:Ti sigurno ne navijas za Zrinjski. :lol:
Sto nije rekao i sta je jucer doruckovao?
Necu raspravljavati dalje o ovom, kvarimo temu. Vaha je legenda, i tu rasprava prestaje.
Slazem se da ne treba vise raspravljati. Vaha je francuz, a Halilhodzic drevno francusko prezime, mozda cak jedno od izvornih francuskih...I kao takvom mu nije mjesto na temi F.K.Velez...

Cuj Himzo Dzonko?? :mrgreen: Od toliko onih sto su htjeli u Titovu 87 da pomognu, prosao je Himzo?? Sta bi rekao nem73?

vfcmostar
Kontakt:

Post Postao/la vfcmostar » 12 okt 2010, 11:23

Najjaci su mi ovi sto sve i svakoga kritikuju. Da dodje Bill Gates za direktora "strucnjaci" bi nasli mahanu. Jaki za tastaturom, nema sta. Kada bude skupstina ako Bog da, nece se ni jedan od dezurnih kriticara pojaviti da izlozi svoje cijenjeno misljenje i vrhunski plan za izlazak iz krize.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 12 okt 2010, 14:26

vfcmostar je napisao/la:Najjaci su mi ovi sto sve i svakoga kritikuju. Da dodje Bill Gates za direktora "strucnjaci" bi nasli mahanu. Jaki za tastaturom, nema sta. Kada bude skupstina ako Bog da, nece se ni jedan od dezurnih kriticara pojaviti da izlozi svoje cijenjeno misljenje i vrhunski plan za izlazak iz krize.
Nadam se da ovo nije upuceno meni druze....Ja sam jedini ovde izlozen paljbi ovih Velezovaca, zato sto branim apsolutno sve ko boravi u Velezu...Od Avde, pa cak nekad i Piku....
Sto se tice skupstine dolazim sto posto, ali sa samo jednom jedinom molbom i zahtjevom...Da se raspusti svaki, apsloutno svaki clan skupstine koji je u istoj boravio bar jedan dan...Njima hvala lijepo, ali je dosta od njih...i previse...Neka idu sa Vahidom u Zagreb i tamo vole Velez....U Zagrebu, Atini, Njemackoj, Svedskoj se najvise voli Velez, to svi znamo vrlo dobro.....Nama trebaju radnici, pa makar i sa dva osnovne skole, ali da kontaju i da zele dobro klubu, i da zive za klub....Vec Carina ima dva clana upravnog odbora, koje ce ta skupstina odabrati i koji ce tu sjesti ili mene nece biti...Pa bujrum i Piki i RA nek se suprostave, i to zajedno... :D Vec su ih jednom odili, vise nece....
Himzi Dzonki, naravno podrska ma kako to zvucalo...Za razliku od drugih vodio je neki sportski kolektiv, pa makar i rukometasice Galeba, ali se bar znalo u to vrijeme ko pije i ko placa u tom Galebu, a i one su postizale zapazene rezultate.....Covjek kakav je da je, voli sport, i za razliku od ovih godina kad su na tim mjestima sjedili ljudi koji nemaju ama bas nikakve veze sa sportom, i to je napredak...
Naravno, ne nadam se nicem previse, ali za pocetak je odlicno....Naravno, pored "toliko onih" koji se obecavali RA kule i gradove, nekako se probio u toj koloni za Titovu 87....

mostarski
Kontakt:

Post Postao/la mostarski » 12 okt 2010, 14:30

Ovo je nevjerovatno. Odabir Đonke za direktora jasno ukazuje da su oni što se zovu "Upravni odbor"pobugljeni i oglušili se od javnosti. Da se razumjemo protiv gospdina Đonke zaista nemam ništa lično u amialu Veleža, jer na kraju krajeva čovjek je čitav život policajac pa se kao javna ličnost u sportu i nije imao kad puno isprljati. Međutim, ne treba smetnuti sa uma činjenicu da je javna tajna da je upravo Đonko jedan od glavnih ljudi u mostarskom MUP-u koji je "tijesno saradjivao" sa braćom Ćemalović. Riječ je naravno o "pokrivanju" ili preciznije rečeno o zanemarivanju brojnih sumnjivih radnjih navedenog bratskog dvojca. To uostalom svako ozbiljniji u Mostaru poznaje, pa samim tim onu čuvenu rečenicu Pike Ćemalovića "ja nemam ništa više sa klubom", zaista nakon ovoga moramo sa podsmjehom dočekati. To je zaista priča za malu djecu.
S druge strane, postavljanje Đonke je dobar korak samo u smislu da do sada apsolutno niko nije postojao kao ličnost direktora ili predsjednika. Naravno nakon odlaska Tanovića, pa je u tom kontekstu ovo taj tzv. dobar korak. S druge strane, samo u Veležu može se na mjesto direktora kluba, gdje moraš imati ili sportske ili menadžerske reference, postavljati čovjek koji je čitav svoj život policajac. Mislim da će ovo ući u istoriju kluba, a čak nešto slično se nije dešavalo ni kad je svojevremeno 50 godina Komunistička partija vladala i Veležom i SFRJ.
Osim toga, opšte poznato je da je upravo Đonko bio "jako blizak" sa Safom Oručevićem i njegovom Strankom za BiH. Mada i bez ovoga mi u tom nazovi "Upravnom odboru" još uvijek imamo ljude koji dolaze upravo iz te Stranke poput Milija Huseinagića. Zaista, nakon ovih izbora i takvog rezultatskog debakla te stranke ne samo u BiH, već i u Mostaru pričati o potrebi za njima. Pa valjda je svima jasno da im upravo narod nije dao podršku. Znam sad će neki reći kakve veze imaju stranke, ovo je Velež. Da, nema veze ali u nekom idiličnom svijetlu. Ove stranka uz SDA je upravo stolovala Veležom zadnjih 10-12 godina, a rezultate njihovog rada (bolje reći nerada) upravo gledamo. S druge strane, niti će biti u vlasti, niti će imati neko bitnije javno preduzeće, pa zaista ne vidim logiku kako će pomoći Veležu. Kad su bili u poziciji nisu pomagali, pa kako će sada kad više nemaju iz kojih izvora ni "pomagati". Na kraju krajeva imaju divnu kadrovsku politiku - postaviti smijenjenog policajca na mjesto direktora sportskog kluba. Šta je sljedeći potez ? Uzgoj banana u Hercegovini !!!
Nama jednostavno treba da zavrsi polusezona. Hitno sazivanje Skupštine kluba i zahtjev prema igračkim legendama kluba da preuzmu klub (neko će reći ne može Enver Marić. Nažalost ne može, ali može mjesto njega njegov sin Teo. Pa taj čovjek je normala apsolutno, a normalno da će otac pomoći svojim vezama i znanjem svom sinu). Usvajanje kodeksa kluba, prema kojem ljudi koji su od rata na ovamo bili duze od 2 godine u Veležu ne mogu u taj klub. Pa ne mogu više Ćemalovići ili politički mrtvaci Huseinagić, Džubur, propali direktori poput Ese Pobrića ili Ćame Zuhrića i kvazi političari a obični ugostitelji poput Kade Macića činiti Upravu Veležu. Vidimo li dokle su ga doveli, da nam korak naprijed bude imenovanje smijenjenog policajca, čovjeka koji je zbog prirode svog posla razumljivo čitav svoj život bio na budžetima. Pa kako će on biti menadžer kluba ? Hapsiti po gradu svakog ko neće da dođe na utakmicu.
Mislim da je u ovom trenutku bojkot Red Army pokazao svoju punu svrhu, jer dosta je više amaterizma. Jedina utjeha, ma kako ironična bila, je činjenica da je Đonko za nijansu bolji od nekadašnjeg propalog direktora Veleža, Muje Isovića. Javna je tajna da je čovjek nakon ždrijebanja parova na početku sezone postavio pitanje "kad će ždrijebanje parova za proljetni dio" !!!!!
Velež da li od januara ili od juna trebaju početi voditi neka nova lica, koja nemaju dodrnih tačaka sa naprijed pobrojanim ublehašima i sumnjivim tipovima. Sasvim je nebitno više hoćemo li biti i u Kantonalnoj ligi ili Premier ligi. Ovako i sa ovim ljudima više ne može. Ovo najmanje liči na Velež, a najviše na FK "Bijeli bar", htio to neko priznati ili ne. Žalosno !!!

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 12 okt 2010, 16:21

Ma ja..odmah satarite covjeka, nije jos ni preuzeo klub...Nista vise nisam ni ocekivao, ali vise i ne hajem.....Nego, nakon sto nismo izvrsili "prethodna placanja" gospodinu Zrilicu i one parodije sudjenja i svega sto se ne treba gledati na sportskim terenima protiv Zelje:

Na današnjem zasjedanju Komiteta za sudije i suđenje pri Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine donijeta je odluka o suspenziji za dvojicu sudija.

Tako je kaznu od tri utakmice suspenzije zaradio sudija Robert Zrilić, koji je bio glavni sudija na utakmici između Veleža i Željezničara u 8. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

...Nemoguce, samo tri utakmice :mrgreen: Pa i ja bi uzeo lovu, i malo odmorio, taj jedan mjesec..Fuj, hebem ti savez i komitet za sudjenje, stoka seljacka....

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.