Ja se osjecam kao da sam maraton istrcao, i jos na to sam totalo emocionalno ispraznjen. Ko veceras nije dosao, dobro se zajebao. Od ocaja do sjaja...
Ovo bi mogla biti prekretnica, ovakvo nesto nam je i trebalo.
Igrali smo za nijansu bolje nego prethodne 3 utakmice, malo nas je poljuljao Jamakov go. Ne svidja mi se sto se od 46. minute pocinje vrsiti nepotreban pritisak, i tako u tom neredu igraci zaborave i na taktiku i na igru, pa se svedu na nivo seljacke ekipe koja bezglavo jurisa ili nabija loptu.
Iako smo pobijedili, apsolutno je veliki broj stvari koje Odovic mora ispraviti sa igracima. Jedino sto njemu kao treneru zamjeram je bespotrebno saltanje stopera - Rodin je jako inteligentan stoper, i on je po meni prvi pik. Kemu je suvisno komentarisati - ja sam misljenja da je on jako jako neinteligentan igrac koji svojom gluposcu i panikom uzdrma ekipu svaki put kada je u posjedu lopte - on bi trebao biti samo 3. stoper za povremenu rotaciju i to je to.
Celo je ko biva malo bolje igrao, imao je nekolicinu dobrih okomitih kretnji, za razliku od proslih utakmica. Curjuric je dokazano pojacanje, iako mi na zivce ide njegovo cesto vracanje u zadnju liniju.
Zajmovic je totalno razocarenje, cak mislim da mi je koeficijent inteligencije nizi od Osmankovicevog. Nazalost, trenutna situacija je takva da alternative za ova krila nemamo. Kapiten standardno, uz Sinisu daleko najborbeniji igrac na terenu i zaista ima sve odlike jednog vodje - ne zanima me sta je bio i gdje je igrao, teren je jedino mjerilo. Bekovi ponovo odlicni, kao i u vecini utakmica ove godine, pogotovo Pavic.
Sta reci za Sinisu? Jedina zamjerka je pogresan tajming uklizavanja u par navrata, to je mac sa dvije ostrice, ili izadjes kao pobjednik ili je protivnik u 100% sansi. Pored njegovih suza, posebno me dojmio nacin na koji je bodrio ekipu i kako je rasplalio tribine ludjackim gestikulacijama i mahanjem neposredno prije treceg gola - to se samo moze vidjeti kod osobe koja istinski voli ovaj klub. Svaka ti cast majstore, naklon do poda.
Nermin Jamak je strasan igrac, steta zbog njegovoh poroka, mogao je napraviti daleko bolju karijeru da je imao mozga. Odigrao je strasno dobru utakmicu iako nije u stanju da sprinta. I dalje ima nevjerovatna prva 2 koraka kod kojih su nasi zadnji veznjaci bukvalno jeli prasinu za njim - meni je apsurd njega vrijedjati, ja sam uvjeren da bi on u ovoj ekipi Zelje imao mjesta, ali eto, Dino Pekic je konstatovao da on nema sta traziti u Zelji prije 2 godine.
I Stojan me je iznenadio, ja mislim da nikada ovoliko nije trcao i uklizavao, bez obzira na nekoliko losih utakmica na pocetku sezone, on moze biti od velike pomoci.
Laku noc plava nacijo, konacno cu spavati mirno.

)
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.