Večeras sudi Škot, Craig Thompson koji je grobarima ostao prvo u ružnoj uspomeni iz meča sa Fenerom u BG prije par godina, a odnedavno im je i u lijepoj uspomeni jer im je sudio u Briselu protiv Anderlehta i poništio čist gol Lukakua kod 2:2.
Mnogo se priča, špekuliše o formacijama i sastavima timova za večerašnju tekmu. Talijanima se povrijedio De Rossi, a sad i Bonucci. Priča se o formacijama 4-3-3 ili 4-4-2, čak se spominje i 4-3-1-2. Prandelli se navodno opredjelio za 4-4-2, iako ja mislim da će oni večeras započeti u formaciju u kojoj su bili u posljednjih 15-ak minuta tekme u Belfastu, dakle 4-3-1-2. Do 75. minute su igrali sa dvojicom napadača (Cassano i Boriello) i Pepeom kojeg ne znam kako bi okarakterisao, međutim na terenu je to izgledalo dosta drugačije nego na papiru. Najistureniji je bio od početka Boriello (koji je zapucao jednu mrtvu šansu, nije u nekoj formi pa tako da mislim da on neće ni igrati večeras od početka, umjesto njega Rossi, a umjesto Pepea Pazzini) Cassano je bio nešto povučeniji, mnogo se izvlačio na stranu i ubacivao centaršutevima kao i Pepe. Dakle, od početka su igrali 4-3-2-1, a kasnije se preorjentisali u već spomenutu 4-3-1-2. Znači večeras od početka očekujem 4-3-1-2 sa najisturenijim Rossijem umjesto Boriella koji nije ništa napravio u petak i Pazzinijem umjesto Pepea, Cassano će opet igrati povučeno, izvlačiće se na stranu jer ima dobar centaršut a Vidić ne igra. U ekipi je najavljen i Zambrotta od prve minute umjesto Cassanija, dal zbog povrede ili je nešto drug razlog, ne znam. To bi trebalo izgledati otprilike ovako:
--------------------------------------------viviano---------------------------------------------------
-----zambrotta-----------gastaldello--------------------chiellini-----------crischito-------------
----------------------colombo------------pirlo-------------------mauri----------------------------
---------------------------------------------cassano---------------------------------------------------
-----------------------pazzini------------------------------rossi-------------------------------------
Četvorica iz Sampdorije i jedan iz Genoe u prvih 11.
Dobro sa Talijane
snimao ovih dana pošto eno na eurosportu puštaju snimak tekme iz Belfasta jedno 47. put.
Što se tiče Pižona, on je
zakopčan do vrata, što bi se reklo. Ipak otkrio je da će umjesto Vidića igrati Subotić (što i nije bilo teško pogoditi), a dal će igrati Liković koji u posljednje vrijeme igra očajno za repku, teško je reći. Odlično poznaje talijanske igrače, ali ako ne bude igrao od prve minute, na štopera će Bane vjerovatno, a na desnog beka Rukavina ili Ninkov (baš nam je širok izbor što se tiče desnih bekova)

Lomić nije napravio ništa dobro tako da bi ga ladno pižon mogao zamjeniti Obradovićem. iskreno se nadam da će Lane početi sa klupe (to bi trebala biti ta promjena u napadu što se spominje u zadnjih dan dva), a u prvih 11 će biti valjda mjesta za Tošića i Ninkovića.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović