Ma ne zabijamo 5 golova u prosjeku, mi smo odron od ekipe, uprava napolje, Usrefe odlazi, Želješčar za život cijeli.Pantelija je napisao/la:Jesmo to izgubili?
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Takvim kao sto si ti ne treba ni prodavato ulaznice. Mi ovaj klub volimo i gledamo iz ljubavi a o cijeni i kvalitetu o tome mozes u Cinema Cityu ili na Sportklubu.derrim je napisao/la:Ulaznice za ovaj antifudbal koji se igra na nasem stadionu nebi trebale biti vise od 2KM! Prvo nam dodje atalanta i ogadi nam ne samo fudbal, nego i zivot, pa nam granicni prelaz GOSK uzme bod, onda utakmica protiv ubica iz listice, koji su cijelu utakmicu bili bolji protivnik i samo nas je sreca i bog spasili poraza, isto kao i protiv lezaca iz bijeljine, zrinjski smo pobjedili ali cak i sa igracem vise(ako racunamo velkoskog) ljudi su nam zabili 2 gola, itd itd...
U gostima to izgleda malo bolje i da nas trener nije odlucio da u bijeljini U PRVOM KOLU!?!?!? odmara pola ekipe, i da je u Zenici nakon prvog poluvremena napravio bilo kakve izmjene, tu bismo sigurno uzeli po 3 boda, ali kasno se **** kajati.
Sto se tice KUP utakmica dovoljna je jedna rijec: BRUKA!
Atalanta je ogadila zivot samo pukim dijasporcima ili povremenim pratiocima nase lige. Atalanta je realno stanje nas i njih (BiH i ITA). U jednoj utakmici smo uzivali u drugoj plakali. Pricu oko Atalante spominju samo manijaci i zlonamjernici. A meni se cini da su nam te dvije lekcije mnogo valjale.
Gosk je nama dosso u momentima psihickog rasula igraca i spominjati je u bilo kakvom poredjenju s danasnjom igrom i stanjem je blago receno beskorisno.
Listica i Radnik, su primjeri teskih utakmica,kpjr svaki klub odigra u jrdnoj sezoni. Utakmica koje ne odigras kako treba ali ih pobjedis. Btw Zrinjskog smo poderali ko p.icku.
Igramo najljepsi fudbal od rata. Najefikasniji isto tako. sa 4 djecaka u prvih 11 i jos toliko na klupi smo prvi, i ne samo da smo prvi nego igramo da valja. I onda dodjes ti, mrzitelju, da nam otvaras oci.
Nemoj zivota ti.
Ne zanosimo se najavam titule, predaleko je to, ali treba ds uzivsmo u ovom sto imamo sada. Samo pokusavam da zamislim da zamjenimo pozicije sa komsijama na sta bi licio forum ili komentari.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Zamislite situaciju u sljedećem kolu, uzmemo slobodanku a kone uspiju uzeti bod kod lažnih. Kako bi to nama godilo, uh.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Rodio bi se opet.. ne postoji bolji scenario, ne bi bilo loše i da smetljari dobiju radi trenutnog stanja na tabeli ali sve u svemu za budućnost bi bio bolji x.BordoSarajevo je napisao/la:Zamislite situaciju u sljedećem kolu, uzmemo slobodanku a kone uspiju uzeti bod kod lažnih. Kako bi to nama godilo, uh.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
U sridu. Aferim, sve u bobu tacno.revolt je napisao/la:Takvim kao sto si ti ne treba ni prodavato ulaznice. Mi ovaj klub volimo i gledamo iz ljubavi a o cijeni i kvalitetu o tome mozes u Cinema Cityu ili na Sportklubu.derrim je napisao/la:Ulaznice za ovaj antifudbal koji se igra na nasem stadionu nebi trebale biti vise od 2KM! Prvo nam dodje atalanta i ogadi nam ne samo fudbal, nego i zivot, pa nam granicni prelaz GOSK uzme bod, onda utakmica protiv ubica iz listice, koji su cijelu utakmicu bili bolji protivnik i samo nas je sreca i bog spasili poraza, isto kao i protiv lezaca iz bijeljine, zrinjski smo pobjedili ali cak i sa igracem vise(ako racunamo velkoskog) ljudi su nam zabili 2 gola, itd itd...
U gostima to izgleda malo bolje i da nas trener nije odlucio da u bijeljini U PRVOM KOLU!?!?!? odmara pola ekipe, i da je u Zenici nakon prvog poluvremena napravio bilo kakve izmjene, tu bismo sigurno uzeli po 3 boda, ali kasno se **** kajati.
Atalanta je ogadila zivot samo pukim dijasporcima ili povremenim pratiocima nase lige. Atalanta je realno stanje nas i njih (BiH i ITA). U jednoj utakmici smo uzivali u drugoj plakali. Pricu oko Atalante spominju samo manijaci i zlonamjernici. A meni se cini da su nam te dvije lekcije mnogo valjale.
Gosk je nama dosso u momentima psihickog rasula igraca i spominjati je u bilo kakvom poredjenju s danasnjom igrom i stanjem je blago receno beskorisno.
Listica i Radnik, su primjeri teskih utakmica,kpjr svaki klub odigra u jrdnoj sezoni. Utakmica koje ne odigras kako treba ali ih pobjedis. Btw Zrinjskog smo poderali ko p.icku.
Igramo najljepsi fudbal od rata. Najefikasniji isto tako. sa 4 djecaka u prvih 11 i jos toliko na klupi smo prvi, i ne samo da smo prvi nego igramo da valja. I onda dodjes ti, mrzitelju, da nam otvaras oci.
Nemoj zivota ti.
Ne zanosimo se najavam titule, predaleko je to, ali treba ds uzivsmo u ovom sto imamo sada. Samo pokusavam da zamislim da zamjenimo pozicije sa komsijama na sta bi licio forum ili komentari.
Jedan od smislenijih postova odavno.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Ma opet kad se šira slika sagleda, najbitnije je da mi pobjedimo što znači da ćemo napraviti dodatnu prednost u odnosu na jednu od ekipu ispod nas a mozda cak i obje. Idealno za nas jest remi u Mostaru, a ako zrinjski dobije, bjezat cemo konama 8 bodova i u narednom periodu sezone će nam biti zrinjski najveći konkurent da ne kažem jedini jer je rano o tome govoriti još. Ako kone uzmu bod ili dobiju, pravimo vecu prednost u odnosu na zrinjski i vrlo vjerovatno završavamo polusezonu na prvom mjestu sto bi bilo dobro za treci krug i raspored. Samo da mi dobijemo i iskoristimo međusobni duel konkurenata.MortemHz je napisao/la:Rodio bi se opet.. ne postoji bolji scenario, ne bi bilo loše i da smetljari dobiju radi trenutnog stanja na tabeli ali sve u svemu za budućnost bi bio bolji x.BordoSarajevo je napisao/la:Zamislite situaciju u sljedećem kolu, uzmemo slobodanku a kone uspiju uzeti bod kod lažnih. Kako bi to nama godilo, uh.
Gledam raspored ovih zadnjih 6 tekmi, mi i zrinjski imamo najlakši raspored, dok kone i uski imao dosta tezi.
FK Sarajevo
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Ma samo sebe gledat. To kako će, šta će oni tamo i oni dole, to je njihova stvar. Nama samo treba da bude pobjeda u glavama i da je ostvarimo. Jer mi smo prvi, oni trebaju nas ganjat, njima je ogroman pritisak jer valja stići prvog.
Lupaš i ti malo brate. Ima ovdje dosta raje što nisu dijaspora i prate i dali su više za klub nego ti pa im je Atalanta ogadila život. Ko je Atalanta da nas uzme osam nula na našem terenu? 17-i trenutno u Seriji A. Pošto sam ja malo starija generacija mogu ti reći da se je Sarajevo nekad dobro nosilo sa timovima pout Atalante. Možda jeste prošlost ali toj igri treba težit. A ne najavit sedam dana prije ljudima da ćemo mi izaći sa istim sastavom ko u Bergamu. A što se tiče ljubavi prema klubu vole klub i navijači Zvijezde 09 pa šta sad ne treba da kritikuju loše rezultate. Bez obzira na psihičko rasulo ekipe ko GOŠK MORAMO dobivat ako hoćemo titulu, realna stvarnost. Derrim nije pogriješio puno u svojoj analizi. Ali slažem se s tobom da treba uživat u ovoj poziciji na kojoj smo sada. Ali igra još uvijek može biti puno bolja.revolt je napisao/la:Takvim kao sto si ti ne treba ni prodavato ulaznice. Mi ovaj klub volimo i gledamo iz ljubavi a o cijeni i kvalitetu o tome mozes u Cinema Cityu ili na Sportklubu.derrim je napisao/la:Ulaznice za ovaj antifudbal koji se igra na nasem stadionu nebi trebale biti vise od 2KM! Prvo nam dodje atalanta i ogadi nam ne samo fudbal, nego i zivot, pa nam granicni prelaz GOSK uzme bod, onda utakmica protiv ubica iz listice, koji su cijelu utakmicu bili bolji protivnik i samo nas je sreca i bog spasili poraza, isto kao i protiv lezaca iz bijeljine, zrinjski smo pobjedili ali cak i sa igracem vise(ako racunamo velkoskog) ljudi su nam zabili 2 gola, itd itd...
Nemoj zivota ti.
Ko nas nemos valjat da ga hebes, i kad si prvi i kad igras na oba fronta i dobro kotiras, i kad dobijas u gostima po 4,5,6 razlike opet ne valjas
- ThrillerHz
- Kontakt:
Ma samo ignorisat ove kamikaze sto ulete napisat komentar zeljni paznje, u momentima kad miruje forumronaldo99 je napisao/la:Ko nas nemos valjat da ga hebes, i kad si prvi i kad igras na oba fronta i dobro kotiras, i kad dobijas u gostima po 4,5,6 razlike opet ne valjas
1946~
Jest al u q. Ko eto Atalanta nas stalno pobjedjuje 8:0. Nisu oni puno bolji od nas, ako su i uopće. Bolji su tek toliko što oni nas uopće ne respektuju, a mi njih i previše. U Bosni čim dodje ekipa koja ima dva Brazilca se počne pričati o respektu i sličnim frazama.Atalanta je realno stanje nas i njih
Malo za promjenu poštujmo više sebe i gledajmo manje druge.
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Arnelv52 je napisao/la:Jest al u q. Ko eto Atalanta nas stalno pobjedjuje 8:0. Nisu oni puno bolji od nas, ako su i uopće. Bolji su tek toliko što oni nas uopće ne respektuju, a mi njih i previše. U Bosni čim dodje ekipa koja ima dva Brazilca se počne pričati o respektu i sličnim frazama.Atalanta je realno stanje nas i njih
Malo za promjenu poštujmo više sebe i gledajmo manje druge.
Zbog ovakvih stručnjaka nas najveći glupani foruma citiraju po prepucavanjima i ismijavaju
EDIT: No hard feelings, vidim da nisi navijač Sarajeva, imaš opšte diskusije drug.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Gdje će ekipa iz Serije A bit bolja od nas, to je sramota i reći
Pa mi se ne bi mogli nositi sa 90% ekipa iz Serije B, a kamoli da pričamo o jačim klubovima iz prve Italijanske lige kakva je Atalanta.
Pa mi se ne bi mogli nositi sa 90% ekipa iz Serije B, a kamoli da pričamo o jačim klubovima iz prve Italijanske lige kakva je Atalanta.
Čuj, da li su ikako bolji od nas.
Jah, Halilović i Papu su tu negdje, a čujem da Mersu Juventus traži kao backup za Pipitu. 
Sam rezultat na prvu nije realan, posebno ako gledaš prvi meč. Ali, ni Mladost - Sarajevo 0:6 nije realno stanje, sutra da opet igramo s njima u Kaknju, pitanje je da li bismo i donijeli tri boda, a kamoli 6 razlike. Kad kola krenu niz brdo, kao tu noć na Koševu, teško ih je zaustaviti. Mnogo je takvih historijskih primjera, dosta veće ekipe budu neslavni akteri toga. Razlika između Atalante i nas je daleko veća nego je bila razlika između Čelsija i Aston Vile 2013. kad ih je Čelsi dobio 8:0. Ili, kad je Liverpul dao osmicu Bešiktašu u utakmici grupne faze LP. Mi smo bili dio tog neslavnog rekorda i jbg sad, iza nas je i ne treba to nikom da bude razlog za pljuvanje, jer je trenutno stanje za svaku pohvalu.
Sam rezultat na prvu nije realan, posebno ako gledaš prvi meč. Ali, ni Mladost - Sarajevo 0:6 nije realno stanje, sutra da opet igramo s njima u Kaknju, pitanje je da li bismo i donijeli tri boda, a kamoli 6 razlike. Kad kola krenu niz brdo, kao tu noć na Koševu, teško ih je zaustaviti. Mnogo je takvih historijskih primjera, dosta veće ekipe budu neslavni akteri toga. Razlika između Atalante i nas je daleko veća nego je bila razlika između Čelsija i Aston Vile 2013. kad ih je Čelsi dobio 8:0. Ili, kad je Liverpul dao osmicu Bešiktašu u utakmici grupne faze LP. Mi smo bili dio tog neslavnog rekorda i jbg sad, iza nas je i ne treba to nikom da bude razlog za pljuvanje, jer je trenutno stanje za svaku pohvalu.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
-
Samozdravlje
- Kontakt:
bordopoeta je napisao/la:Ne varaš se, prijatelju, ni za Bor ni za Rijeku, a za Ćuzu i Borac si mi svezao šuhvu, tako da sam sada zaista u dilemi, iako mi se čini da nije.Samozdravlje je napisao/la:Ma svi smo sretni , pocesto ne razumijemo jedni druge , a svima nam srce puno kad nam ide. Poselami Atajica ili pozdravi sve jedno.robertkosar je napisao/la:Neznam, znam da je Murat obisao pola srbije a enver heto igrao u krusevcu
Jedan drugarski pozdrav za tebeBas mi je veselo mi prvi a ovaj mali Atajic moj prvi kosija zabi mitomanima go
Mislio sam da nam ti mozes pomoci ,meni i @bordopoeti ,imamo tu dilemu.Da M.Saran je vise puta igrao za Bor i Rijeku(ako se ne varam).
Srce ko Trebevic , drago mi radi svih koji gotive bordo boju. Naravno samo sebe gledati , ali dobro dodje i ovakav rasplet drugih utakmica. Mislim da samo mi sebi mozemo nastetiti. Nadam se da je to iza nas.
Murat Šaran
Personal information
Date of birth October 24, 1949 (age 68)
Place of birth Sarajevo, FPR Yugoslavia
Playing position Striker
Senior career*
Years Team Apps (Gls)
1967–1968 Igman Ilidža
1968–1974 FK Sarajevo 119 (23)
1974–1975 Bor 28 (4)
1976–1978 Rijeka 29 (2)
1978–1979 Čelik Zenica 14 (5)
1979–1981 Levante 13 (1)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only
Murat Šaran (born 24 October 1949 in Sarajevo, FPR Yugoslavia) is a former Bosnian-Herzegovinian professional footballer. He started his career with Sarajevo lower-tier side Igman Ilidža before making his move to FK Sarajevo where he spent seven years and established himself as a first team regular.[1][2] He went on to play for Bor, Rijeka and Čelik,[3] before making his move to Spain where he joined Levante for two seasons before retiring in 1981.[4]
Pozdrav za mog druga @bordopoetu , drago mi radi mene ,rekoh prolupao ja,a tek zakoracio u 7 deceniju.
Cuza Dupovac je igrao beka u Borcu BL , provjereno .Jaran mi malo igrao za najdrazi klub,kaze cugali u BL,a "pleh" muzicari ih uveseljavali.
Pozz. @bordopoeti i @robertukosaru , naravno i svim pitarima na dunjaluku.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Nece biti lako protiv slobodanke. Bod nas ostavlja na prvom mjestu.BordoSarajevo je napisao/la:Zamislite situaciju u sljedećem kolu, uzmemo slobodanku a kone uspiju uzeti bod kod lažnih. Kako bi to nama godilo, uh.
Ja licno nisam nezadovoljan vec sam prezadovoljan sa igrom i sa rezultatom. Posto ja sam bio jedan od oni da se prekrizu sezona da se bace juniori naglavu u prvi 11 i da se vide koliko mogu, ali ako se ovde prica o tituli ili duploj kruni ovaj nivo igara i trenutna igra nije taj nivo da to moze. Dali mogu iznenadit mogu al igra nije na tom nivou.
Da se mi razumijemo dosta stvari utjece na rezultat i dalekoje od tog da sam ja odusto o duple krune i treba ici od utakmice do utakmice. Mi smo imali dosta srece o izbori igraca iz akademije plus igrace koje smo doveli, skoro nijedne povrede glavnih igraca plus kod madara doslo do pada radi evro utakmica (4 utakmice vise nego mi) plus zasicenje kod madzara 3 titule u nizu pren da su u ovom trenutku oni najozbiljni protivnik za titulu, tresnjevka oni su bacili dosta para nizvodu evo vec 10 prelazni rok, kamarar ce sigurno ponovo posudit na prelazno roku da se raskine i da dovedu nove pijanice kockare i tako ukrug al ako dovedu dobra pojacanja oni bi se mogli umjesat posto njima nefali puno.
Da se mi razumijemo dosta stvari utjece na rezultat i dalekoje od tog da sam ja odusto o duple krune i treba ici od utakmice do utakmice. Mi smo imali dosta srece o izbori igraca iz akademije plus igrace koje smo doveli, skoro nijedne povrede glavnih igraca plus kod madara doslo do pada radi evro utakmica (4 utakmice vise nego mi) plus zasicenje kod madzara 3 titule u nizu pren da su u ovom trenutku oni najozbiljni protivnik za titulu, tresnjevka oni su bacili dosta para nizvodu evo vec 10 prelazni rok, kamarar ce sigurno ponovo posudit na prelazno roku da se raskine i da dovedu nove pijanice kockare i tako ukrug al ako dovedu dobra pojacanja oni bi se mogli umjesat posto njima nefali puno.
Za nas je X idealan scenarij, a ako bi vec morali birati da neko pobjedi ja bi radije da to bude zrinjski, mislim da bi gurbete na taj nacin izbacili definitivno iz trke za titulu i ostali bi sa zrinjskim da se borimo do kraj, dok poraz zrinjskog ukljucuje 3 ekipe u borbu i onda je puno teze,BordoSarajevo je napisao/la:Zamislite situaciju u sljedećem kolu, uzmemo slobodanku a kone uspiju uzeti bod kod lažnih. Kako bi to nama godilo, uh.
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bordobijeli, GrbavicaHrammm, James1987, kogmagie46, misstianopenaldo, nedimmmm1337, Riziko, Sazg, ultrazonfa, umrobihzbogtebe1946 i 114 gostiju.