Turska - BiH & BiH - Sjeverna Irska 11/15.10.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- anonymousHD
- Kontakt:
Re: Turska - BiH & BiH - Sjeverna Irska 11/15.10.
Ljudi očekuju od BIH da igraju kao Francuska. Pa mi imamo 2 vrhunska igrača, ostalo amateri u amaterski ligama. Šta hoćete?
Igramo srcem, borimo se kako znako i umijemo i dobro nam ide.
Igramo srcem, borimo se kako znako i umijemo i dobro nam ide.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
A kad izgubimo onda cemo j.... sve od-do i odjednom nista nece valjati?KrajisnikBosnjak je napisao/la:Pobjedi se ne gleda u zube. 3 tekme, 9 bodova! Nekad smo igrali daleko bolje, pa smo gubili od daleko slabijih reprezentacija, tako da... Dok god imamo rezultat dobro je. Budimo sretni u ovim momentima!
Znam ja nas,j... ti nas.Nikad sredine,evo cak i lad se nalise konstruktivna kritika.
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Ono realno, ako ćemo biti realni igramo slabo, Pjanić i Džeko nas izvlače. Ne bih da se ponavljam, ali opet rezultat je najbitniji. Znam da ćemo biti zgaženi od nekog u budućnosti, ali nismo ni navikli da protiv ekipa tipa Španije ili sl. pobjeđujemo. Sa ekipama našeg ranga smo odigrali dobro, slavili smo 3 pobjede sa prilično lošom igrom.NEZALAGANJE je napisao/la:A kad izgubimo onda cemo j.... sve od-do i odjednom nista nece valjati?KrajisnikBosnjak je napisao/la:Pobjedi se ne gleda u zube. 3 tekme, 9 bodova! Nekad smo igrali daleko bolje, pa smo gubili od daleko slabijih reprezentacija, tako da... Dok god imamo rezultat dobro je. Budimo sretni u ovim momentima!
Znam ja nas,j... ti nas.Nikad sredine,evo cak i lad se nalise konstruktivna kritika.
Sve u svemu mislim da u pravim kvalifikacijama nećemo imati problema da se domognemo EURO-a. Uzmite u obzir da će biti lakših ekipa od Sjeverne Irske i Austrije u grupi i da će biti vjerovatno, odnosno 100% jedna jaka ekipa. Ako ne možemo biti među prve dvije u grupi onda yebo ti nas.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Nisam znao da u BiH ima ovoliko krojfista, sad nam je pored pobjede vise bitno kako dodjemo do nje.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Konstruktivna kritika?
Haman neki jos uvijek nisu svjesni o kakvoj smjeni generacije je rijec unazad 2,3 godine...boljeg od Robija nismo mogli dobiti.
Da je na klupi ostao Mesa, ili dosao recimo Amar, ubijedjen sam da bismo vec sada i Dzekom i Pjanicem bili nivo Makedonije,,kao i u "Mesinim" kvalifikacijama i to sa jacom repkom.
Jedno je istina a to je da ROBI IZVLACI MAKSIMUM IZ OVE REPREZENTACIJE!!!
Halo bolan, nema tu vise Spahica, Medunjanina, Lulica, Ibisevica, Misimovica, Salihovica itd...pa vidite da cojk nema koga ubaciti s klupe umjesto ili pored Dzeke...ubacuje Zakarica, halooo, Zakarica...o cemu mi ovdje pricamo...i onda hajmo pricati o spanskoj dominaciji...
Treba biti malo realan!
Haman neki jos uvijek nisu svjesni o kakvoj smjeni generacije je rijec unazad 2,3 godine...boljeg od Robija nismo mogli dobiti.
Da je na klupi ostao Mesa, ili dosao recimo Amar, ubijedjen sam da bismo vec sada i Dzekom i Pjanicem bili nivo Makedonije,,kao i u "Mesinim" kvalifikacijama i to sa jacom repkom.
Halo bolan, nema tu vise Spahica, Medunjanina, Lulica, Ibisevica, Misimovica, Salihovica itd...pa vidite da cojk nema koga ubaciti s klupe umjesto ili pored Dzeke...ubacuje Zakarica, halooo, Zakarica...o cemu mi ovdje pricamo...i onda hajmo pricati o spanskoj dominaciji...
Treba biti malo realan!
Jarane,NEZALAGANJE je napisao/la:Pa ti sad koristis argument da imamo rezultat i sve je ok??Najvise konstruktivne kritike i treba biti kad te ide.Mi imamo rezultat i samo lud covjek se moze na to pozaliti,ali utakmice odmicu,a mi ne napredujemo!Kao sto rekoh,sve 3 smo dobili na individualni kvalitet,ali mi nismo Brazil da tako stalno pobjedjujemo.Moramo stvoriti sistem,kolektiv,nacin igre.Nista od toga ne vidim kod Prosineckog,a nista i necemo moci vidjeti dok se ne susretnemo s nekom repkom koja je igracki bolja od nas.Gledajuci kompletnu grupu B(sve repke u toj diviziji) mi mozda imamo i 2 najbolja pojedinca i to nam,za sada,prolazi.JavierBosnia je napisao/la:Sta bi pricali da od 9 bodova imamo 2 ne daj boze
Ovdje kao da se ne vidi da je citava jedna generacija malte ne otišla - o tome je i sam Prosinecki pricao neki dan, o toj smjeni generacije. Nema više Misketa, Spahića, Lulića, Vedada, Medunjanina, Salihovića, igraca koji su igrali u ligama petice. Ta najbolja generacija BIH je skoro citava otisla u reprezentativnu "penziju". Od klasa ostali samo još Džeko i Pjanić, eventualno Kolasinac. Dzeko ima 32 godine, i on ce uskoro reci Vozdra raja

Ne možemo ocekivati neku vrhunsku igru i sistem sa igracima nekih turskih Sporova, korejskog Suwona, njemackog drugoligaša itd.
Treba kritikovati onda kad za to postoje objektivni razlozi..NEZALAGANJE je napisao/la:Pa ti sad koristis argument da imamo rezultat i sve je ok??Najvise konstruktivne kritike i treba biti kad te ide.Mi imamo rezultat i samo lud covjek se moze na to pozaliti,ali utakmice odmicu,a mi ne napredujemo!Kao sto rekoh,sve 3 smo dobili na individualni kvalitet,ali mi nismo Brazil da tako stalno pobjedjujemo.Moramo stvoriti sistem,kolektiv,nacin igre.Nista od toga ne vidim kod Prosineckog,a nista i necemo moci vidjeti dok se ne susretnemo s nekom repkom koja je igracki bolja od nas.Gledajuci kompletnu grupu B(sve repke u toj diviziji) mi mozda imamo i 2 najbolja pojedinca i to nam,za sada,prolazi.JavierBosnia je napisao/la:Sta bi pricali da od 9 bodova imamo 2 ne daj boze
Alaba, Arnautovic u našoj grupi.. Hamsik, Bale, Erikssen.. Da ne pretjerujem sa ostalima..
A baš sa ovako prosječnim igračkim kadrom koji imamo, sa vječitim problemima i izostancima u zadnjoj liniji, je očit sistem kojem se teži, i koji za sada daje rezultat!
Taj sistem je omogućio individualnom kvalitetu da dođe do izražaja, a prilično dobro je sakrio naše mane!
Dobar trener/selektor od ponuđenog izvuče najbolje, a Robi sa ovim kvalitetom izvlači maksimum i na pragu smo plasmana među 12 najboljih Evropskih reprezentacija! Kao što je Pape tražio od ekipe koja je imala tehnički potkovane igrače da drže loptu, tako i Robi od ovih traži da naprave prostor Džeki i Miretu, da budu konkretni u svom posjedu, da trče iznad mogućnosti i pokrivaju jedan drugog.. A to je sistem..
Trebamo biti realni u očekivanjima i ne tražiti da stalno pobjeđujemo, ali da se ovako bore za svaku loptu, da daju maksimum na svakoj utakmici, to i imamo!
Još se nadajmo da će ove velemajstore da posluži zdravlje i forma, a da će ovi ostali koji su tu i ovi koji dolaze, da napreduju individualno da bi kao bolji igrači bolje služili sistemu u reprezentaciji.
Gdje se to Ćivić gubio protiv Austrije i večeras? Nađi mi te neke kardinalne greške u ove dvije utakmice. Vranješ? Pa odigrao momak defanzivno maestralno, zato je i stavljen tu, jer ako se sjećaš Irci su nam najviše problema u prvom meču napravili preko naših bekova odnosno svojih krila, a večeras nam nisu prismrdili golu preko strana.NEZALAGANJE je napisao/la: Sta je trebalo bolje?Prva je greska sa bekovima.Uzasni Civic dobio priliku opet da igra,iako decko od svog debija se gubi na toj poziciji.Isto tako s Vranjesom na desnom beku.Hajrovica,koji je najbolji u Dinamu, iz razloga samo poznatog Prosineckom-nema,iako Dinamo igra fantasticno.Krunic premalo sansi dobija za igranje,dok je tu nezamjenjivi Besic koji nije ni sjena onog igraca na kojeg smo navikli.Eto samo tu da se pocne i da igra izgleda bolje.
Nadalje,jesi li ti svjestan da je nas Sj.Irska bez igraca top klase kakve mi imamo,sveukuono nas nadigrala u dvomecu?? Jesi ti zadovoljan time? Ja nisam i ne mogu se pomiriti da nam takva reprezentaciji stvori 5-6 100% prilika u 2 meca.Protiv Austrije patnja,dok Dzeko ne rijesi.
Ja znam da mi nemam neke extra klasne igrace,ali ovo moxe i mora bolje,jer je slabo!!
Hajrović i Krunić ne znači bolju igru, nisu oni vrhunski igrači koji ti donose instant bolju igru. Izuzev Džeke i Pjanića, jedini takav igrač koji nije tu a koji bi svojim prisustvom u prvih 11 mogao dići igru na neki veći level je jedino i isključivo Kolašinac, i to Kolašinac u nekoj optimalnoj formi, a ne Kolašinac koji se tek oporavio od višemjesečne pauze.
Irska nas nadigrala u dvomeču? Irska je prijatelju moj zadnjih godina mučila i kvalitetnije reprezentacije nego našu, tako da mi takav zaključak i nije što me brine, a pogotovo što ću ti samo reći jednu stvar, mi smo večeras stvorili više šansi njima nego oni nama u dvije utakmice. Posjed i kornere iz prvog meča okači mačku o rep, a ako si pametan skontat ćeš da to znači da se konačno organizovano i kvalitetno možemo braniti.
Tako da ono "Irska nas nadigrala u dvomeču" je rečenica koju i ne priznajem baš.
Gdje su te stopostotne šanse Irske o kojima govoriš, pa oni čovječe nisu imali dvije stopostotne šanse u dva meča, kamo li pet ili šest, budi realan.
Protiv Austrije patnja dok Džeko ne riješi, zanimljivo, a je l' to mi trebamo rutinirati jednu Austriju, jesmo li to mi toliko kvalitetnija reprezentacija od Austrije? Ljudi imaju duplo veću bazu i širinu igrača nego mi, duplo veću. Imaju jednu klasu u ekipi i pun qurac solidnih igrača, mi imamo dvije klase u ekipi i pun qurac prosječnih igrača.
Na kraju krajeva, je l' nam i ta Austrija stvorila i jednu stopostotnu šansu? Nije, nismo možda ni mi njima, al' smo zato pretvorili jednu dobru polupriliku u gol, i tako se obično završavaju utakmice između protivnika sličnog kvaliteta.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Odlicno receno.Kako onda mozemo sebi dopustiti da se ne pozivaju u A repku 2 igraca Dinama(koji igra strasno u Evropi) ili kako jedan igrac iz Serie A(Krunic) ne moze da prismrdi prvih 11 takmicarake tekme pored svih tih vedeta!!? Odakle nam taj luksuz?? Nemojte zmiriti zbog rezultata,majka mu stara,kad mozemo biti bolji.let3 je napisao/la:Jarane,NEZALAGANJE je napisao/la:Pa ti sad koristis argument da imamo rezultat i sve je ok??Najvise konstruktivne kritike i treba biti kad te ide.Mi imamo rezultat i samo lud covjek se moze na to pozaliti,ali utakmice odmicu,a mi ne napredujemo!Kao sto rekoh,sve 3 smo dobili na individualni kvalitet,ali mi nismo Brazil da tako stalno pobjedjujemo.Moramo stvoriti sistem,kolektiv,nacin igre.Nista od toga ne vidim kod Prosineckog,a nista i necemo moci vidjeti dok se ne susretnemo s nekom repkom koja je igracki bolja od nas.Gledajuci kompletnu grupu B(sve repke u toj diviziji) mi mozda imamo i 2 najbolja pojedinca i to nam,za sada,prolazi.JavierBosnia je napisao/la:Sta bi pricali da od 9 bodova imamo 2 ne daj boze
Ovdje kao da se ne vidi da je citava jedna generacija malte ne otišla - o tome je i sam Prosinecki pricao neki dan, o toj smjeni generacije. Nema više Misketa, Spahića, Lulića, Vedada, Medunjanina, Salihovića, igraca koji su igrali u ligama petice. Ta najbolja generacija BIH je skoro citava otisla u reprezentativnu "penziju". Od klasa ostali samo još Džeko i Pjanić, eventualno Kolasinac. Dzeko ima 32 godine, i on ce uskoro reci Vozdra rajai ko ce onda zabijati golove i donositi pobjede cak i kada se lošije igra.
Ne možemo ocekivati neku vrhunsku igru i sistem sa igracima nekih turskih Sporova, korejskog Suwona, njemackog drugoligaša itd.
Jebga sad faraone, ljudi su tri puta prazan gol masili a ti kazes da nisu imali toliko sto postotnih sansi. 

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Hebo te zivot kao da je lobotomija zavladala na forumu. Ne razumije ekipa da su Saric, Todorovic, Zakaric, Duljevic do jucer igrali protiv Goska Gabela a sada nam prvotimci. Ne zele ni vidjeti da su nam i danas falila 2 iz lige 5 koji su nominalno prvotimci. Ne zele niti razumjeti da Gojak treba mladima. Da su se oprostili neki vazni igraci i da se nece moliti da igraju. I opet Senegal, Korea, Bugarska, Sj. Irska, Austrija, Crna Gora, Turska ne pobjedise BiH. Cak ni Susic koji je imao duplo jaci tim nije uspio napraviti ovakav niz protiv ozbiljnih reprezentacija . Uhvatili se Hajrovica kao da ce on pretumbati sve naglavacke. Ok treba biti pozvan ali da li je to zamjerka o kojoj se treba pisati. Ova reprezentacija bukvalno nikad nije izgledala ozbiljnije i slicila na normalnu momcad a ljudi jos uvjek trube kako ce nas neko natamburati. Kao cudo im tamburanje nisu ga nikad prije dozivili. Da bog mili sacuva.hurem je napisao/la:Konstruktivna kritika?
Treba biti malo realan!
Pa kad ode Robi a preuzme nas neko iz PL BiH ili propalitet iz Francuske opet cete gledati ludila kao na Cipru. I pricati o nedostatku srece. U profesionalnom sportu sreca ne postoji a to ocito neki od forumasa ne razumiju.
Kako su ba tri puta prazan gol mašili?harden je napisao/la:Jebga sad faraone, ljudi su tri puta prazan gol masili a ti kazes da nisu imali toliko sto postotnih sansi.

Prva stativa pogođena iz polušanse, nekakv šut iz poluokreta poluvoleja za 11 metara, druga šansa možemo reći promašen prazan gol na katastrofalnu reakciju našeg stopera i treća stativa isto tako naš igrač je skrenuo u stativu, inače bi završila pored gola u gol autu.
Znači jedna stativa iz jedne stopostotne šanse, a koja opet nije plod nikakve njihove akcije nego je plod loše reakcije naše odbrane.
U prvoj tekmi su imali koliko se sjećam dvije stopostotne šanse, što je opet daleko od 5-6 stopostotnih šansi ukupno.
A opet ću ponoviti, mi smo večeras imali više šansi i bolje šanse nego oni u obje tekme. I da im večeras nismo dozvolili te tri stative, onda ljudi moji mi smo yebena fudbalska velesila, pravimo pet stopostotnih šansi protivniku, a ne dozvoljavamo nijednu

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
Kako je igro Todor u Belfastu?hurem je napisao/la:Konstruktivna kritika?
Treba biti malo realan!
"Ti si mali ovdje zalutao." Pape
Ne ugodi Bosancu niko. Ovo sto Prosinecki izvlaci iz ekipe je vrh vrhova. Ekipa koja u svojim redovima ima 2-3 dobra igraca ostalo cisti prosjek. Ako budemo ovakvi ne bi trebalo biti problema za Euro. 

Ljudi koju pljuju našu igru nisu u stanju staviti omjer kvalitete igre naspram kvalitete igrača. Jednostavno se zanemaruje faktor koliko ispodprosječnih igrača igra u ovoj repci, i mag na klupi nam je uspio obezbijedit 9 bodova iz 3 tekme.
Jedina zamjerka Prosinečkom je što ja ne igram, a Višća igra.
Edit: Džeko će do kraja kvalifikacija nakucat 70 golova za repku.
Zadnja izmjena: Brokula, dana/u 16 okt 2018, 01:26, ukupno mijenjano 1 put.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- akisarajevo92
- Kontakt:

pichke

wouldn't disagree with most of that, but Bosnia are not a great side tbh
Bosnia aren't good, let's be honest.
Agreed Bosnia are a poor international team
They’ve a £30m striker to finish their chances, that was pretty much the difference.
Don't believe the hype.
Slazem se. Samo Visca out, Izet in i to je to. Izgledamo ko ekipa konacno i Bogami imamo i nekih finih finti i naprijed i nazad. Odbrana je top. Sredina i kreativnost ve bolje djeluju. Ono najbitnije- izgledamo ko kompaktna ekipa a ne 11 individua na terenu.Vidi se i hemja u ekupi i ja ovo nebi dirao sem eto Izet da ude mjesto Visce.Brokula je napisao/la:Ljudi koju pljuju našu igru nisu u stanju staviti omjer kvalitete igre naspram kvalitete igrača. Jednostavno se zanemaruje faktor koliko ispodprosječnih igrača igra u ovoj repci, i mag na klupi nam je uspio obezbijedit 9 bodova iz 3 tekme.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
- akisarajevo92
- Kontakt:
Sehic - Kolasinac - Zukanovic - Sunjic - Todorovic - Besic - Pjanic - Gojak - Duljevic - Dzeko - Hajrovic
Don't believe the hype.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
To je to.Mozda ne jos uvijek Gojak,jer Saric stvarno igra odlicno,ali na klupi decko vec mora biti.Isto tako i stopere rotirati po potrebi,kad smo kompletni.akisarajevo92 je napisao/la:Sehic - Kolasinac - Zukanovic - Sunjic - Todorovic - Besic - Pjanic - Gojak - Duljevic - Dzeko - Hajrovic
Pa ni nismo realno neka sila, šta očekivati od reprezentacije u kojoj igra igrač japanskih plavih krila 
Zato su mi smiješne priče ovih koji očekuju bolju igru, mislim ono, od koga, čega, kako, na koji način? Žuti izvlači maksimum iako je u suštini još uvijek na početku mandata i očekujem da to bude još bolje u narednom periodu, stegnuo nazad odbranu koja nam je uvijek bila rak rana (nije idealno, ali kako je prije puhalo sa svih strana, ovo je ekstra), podredio ekipu Pjaniću i Džeki koji osjetno čine razliku na terenu, postavio ostalih 9 igrača koji će tegliti za njih i to je to. Teško da može više od ovoga.
Možda nije toliko lijepo za oko, ali je efikasno. I ko god bude igrao protiv nas, možda će nas dobiti, ali nas neće nadigrati i ubiti.

Zato su mi smiješne priče ovih koji očekuju bolju igru, mislim ono, od koga, čega, kako, na koji način? Žuti izvlači maksimum iako je u suštini još uvijek na početku mandata i očekujem da to bude još bolje u narednom periodu, stegnuo nazad odbranu koja nam je uvijek bila rak rana (nije idealno, ali kako je prije puhalo sa svih strana, ovo je ekstra), podredio ekipu Pjaniću i Džeki koji osjetno čine razliku na terenu, postavio ostalih 9 igrača koji će tegliti za njih i to je to. Teško da može više od ovoga.
Možda nije toliko lijepo za oko, ali je efikasno. I ko god bude igrao protiv nas, možda će nas dobiti, ali nas neće nadigrati i ubiti.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.