U Trening centru FK Sarajevo danas je odigran prijateljski susret između Sarajeva i Olimpika, a meč je okončan pobjedom Sarajeva rezultatom 3:2
Obje ekipe su imale nekoliko šansi u prvih pola sata igre, ali su golmani i odbrane oba tima dobro reagovale. Ipak, u 30. minuti susreta Sarajevo je stiglo do prednosti kada je Hebibović pogodio mrežu Hadžića iz slobodnog udarca. Sarajevo je svoju prednost povisilo u 36. minuti susreta kada je Rahmanović glavom pogodio nakon ubačaja Velkoskog iz kornera. Drugi dio susreta Sarajevo je počelo u drugom sastavu, dok je u Olimpiku umjesto Džafića na terenu bio Pehar. Olimpik je do prvog pogotka na susretu stigao u 55. minuti susreta kada su veznjaci Olimpika oduzeli loptu na sredini terena i uposlolo Pavlovića koji preciznim udarcem sa lijeve strane iskosa pogađa mrežu. Olimpik je do poravnanja stigao u 75. minuti. Šofranac je startovao nad Jusufijem sudija pokazao na bijelu tačku, a Osmanović je bio siguran za 2:2 u ovom susretu. Pobjedu Sarajevu donio je Aladin Šišić u posljednjoj minuti susreta kada je zatresao mrežu Olimpika za pobjedu Bordo tima rezultatom 3:2. U prvom dijelu za Sarajevo igrali su Džafić, Mujakić, Dupovac, Hebibović, Adukor, Crepulja, Šabanović, Velkoski, Rahmanović, Ahmetović i Tatar, dok su u drugom dijelu priliku za igru dobili Tucaković, Hodžić, Šofranac, Kurcić, Đokanović, Handžić, Halilović, Mustafić, Imamović, Hasanović i Šišić. Kod Olimpika utakmicu su počeli Hadžić, Ramić, Jusić, Sadiković, Beširević, Cana, Kišić, Bibić, Pavlović, Džafić i Kerim Tatar, a kasnije su priliku za igru dobili Osmanović, Muminović, Stojanović, Drljević, Jusufi, Milović. Bešić i Pehar.
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan