Sariel1987 je napisao/la:Osim13 je napisao/la:Sariel1987 je napisao/la:Iduci vikend sam slobodan.pripremi se.i dovedi sve sto islis da valja da vas povaljam sve odjednom
Spalićemo ti štalu Sariele ne bi spavao da sam ti
Ti pizdek nemas para zub da poprqvis a srao bi.
Suti bolje ti je.
Guzino zivim da te raskujem picka li ti materina
Ne postoji liječenje koje može izliječiti ili kontrolirati CJB. Danas se liječenje svodi na ublažavanje simptoma i olakšavanje stanja pacijentu koliko god je to moguće. Opijatni lijekovi mogu pomoći olakšanju od boli, a lijekovi klonazepam i valproat mogu pomoći odstranjenju nesvjesnoga grčenja mišića.
Da bi smanjili rizik dobivanja nvCJB iz hrane, trebate razmotriti izbjegavanje govedine i proizvoda od govedine ili birajte čvrste dijelove mišićnog mesa za koje postoji manja mogućnost da su zaraženi nego mljeveni proizvodi od govedine kao što su hamburgeri i kobasice. Vjeruje se da kravlje mlijeko i mliječni proizvodi nemaju rizik za prijenos kravljeg ludila.
Korisno je znat.
MocMahale444 je napisao/la:Nece pickica da se udara. Mi ga molili on nesto hajde vamo u moju avliju.
Milion tuca zakazano preko zice, hajde mudonja trohlo zgembavi.
Pickoooooo rahljava.
Posalji adresu misu mekinjasu.
Jazavac, khurcem ga udarali po čelu plako ko godina kae nemoj brate završiću u pašteti i ja se smilujem i gle ovo, živog ćemo te u konzervu strpat