Zar kod ima stadiona, odnosno stadion?Hans je napisao/la:Vrijeme je da se i kod nas napokon promjeni kultura po pitanju dolaska na stadion.
Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Ima li neko sliku il nacrt neki krova na istoku Grbavice? Kako to treba u konacnici da izgleda...Nece valjda biti krov sa stubovima?!
::::SAMO ČELIK::::
- svrakino1921
- Kontakt:
1 400 000 maraka ce kostati krov na istoku Grbavicezamorano je napisao/la:Ima li neko sliku il nacrt neki krova na istoku Grbavice? Kako to treba u konacnici da izgleda...Nece valjda biti krov sa stubovima?!
Sa stubovima krov bi trebao da bude
Na proljece bi trebalo da se pocne postavljat na istoku
Al sam cuo pa ti tako i prodajem
Da ce navodno zeljezo pojeftinit u narednom periodu pa zato cekaju proljece
Pa ako pojeftini zeljezo do proljeca stavljat ce krov bez stubova
Naravno za iste pare 1 400 000
Al ovo uzmi sa rezervom
puca mi k za stubove dok mi vremenske prilike ne odredjuju hocul doci na utakmicu
Zarathustra
- osobaodpovjerenja
- Kontakt:
Otkrio si taktiku i sad nece zeljezo pojeftinitisvrakino1921 je napisao/la:1 400 000 maraka ce kostati krov na istoku Grbavicezamorano je napisao/la:Ima li neko sliku il nacrt neki krova na istoku Grbavice? Kako to treba u konacnici da izgleda...Nece valjda biti krov sa stubovima?!
Al ovo uzmi sa rezervom
Srdjan Stanic pitarski ker
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ne vjerujem da moze toliko pojeftiniti da se onda ide bez stubova.svrakino1921 je napisao/la:1 400 000 maraka ce kostati krov na istoku Grbavicezamorano je napisao/la:Ima li neko sliku il nacrt neki krova na istoku Grbavice? Kako to treba u konacnici da izgleda...Nece valjda biti krov sa stubovima?!
Al ovo uzmi sa rezervom
Jer nije razlika u nekoliko hiljada sa i bez stubova, nego mnogo vise
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- kontrasviju
- Kontakt:
Krov na istoku će se uraditi do početka drugog dijela sezone, u to sam siguran. Samo se nadam da kada se bude radio krov, da se odmah uradi vanjsko uređenje sjevera i istoka i plato ispred istoka kao što su najavili. Kada bi se sve to tada uradilo, ostao bi "samo" jug da se uradi, s obzirom da bi se sve ostalo u potpunosti završilo na stadionu. Zapad neću ni spominjati(ovaj je dobar čim imamo CAT3), jer je neralno da se radi u skorije vrijeme. Na kraju krajeva, ako bude trebalo prostora za vip, lože, komentatorske pozicije i te fazone na zapadu, on se može jednostavno "produžiti" do novog juga jer trenutni zapad nije cijelom dužinom terena.
1921
- JavierBosnia
- Kontakt:
Nije ni zapad nemoguca misija. Ako Zeljo uz svoja sredstva i navijace i kako god je to naumio zavrsi jug. Mislim da ce zapad biti slag na tortu. Kako?kontrasviju je napisao/la:Krov na istoku će se uraditi do početka drugog dijela sezone, u to sam siguran. Samo se nadam da kada se bude radio krov, da se odmah uradi vanjsko uređenje sjevera i istoka i plato ispred istoka kao što su najavili. Kada bi se sve to tada uradilo, ostao bi "samo" jug da se uradi, s obzirom da bi se sve ostalo u potpunosti završilo na stadionu. Zapad neću ni spominjati(ovaj je dobar čim imamo CAT3), jer je neralno da se radi u skorije vrijeme. Na kraju krajeva, ako bude trebalo prostora za vip, lože, komentatorske pozicije i te fazone na zapadu, on se može jednostavno "produžiti" do novog juga jer trenutni zapad nije cijelom dužinom terena.
Klub, drzava, grad, kanton, opcina, sponzori, savez, UEFA, pa i navijaci. Kad kazem sponzor cak mislim mozda i na neki kredit.
Savez bi isto mogao ucestvovati fino ako se dogovore da tipa narednih 10 godina repka igra tu, ne placa najam stadiona kako je to vec do sad islo nisam siguran, prihodi od ulaznica, sve njima a na veci kapacitet i taj period bi se vjerujem i njima na kraju isplatilo.
Ne znam dosta je opcija, vjerujem da ce jug krenuti mozda cak i krajem naredne godine.
citao sam da savez kad se sve sabere za učešće i nagradu ako budemo prvi u grupi lige nacija dobija oko 3 miliona eura, kada bi se kvalificirali na euro to je minimalno dodatnih 4-5 miliona eura samo od uefe, begic bi lezao na parama
Zarathustra
- JavierBosnia
- Kontakt:
3mil KM za ucesce + 3 mil KM za prvo mjesto = 6 milMoggi je napisao/la:citao sam da savez kad se sve sabere za učešće i nagradu ako budemo prvi u grupi od lige nacija dobija oko 3 miliona eura, kada bi se kvalificirali na euro to je minimalno dodatnih 4-5 miliona eura samo od uefe, begic bi lezao na parama
Ako sam dobro shvatio i u playoffu ima jos nagrada, tako da dokle god doguramo valjat ce.
- kontrasviju
- Kontakt:
Što se tiče juga, ja sam uvjeren da će biti urađen do drugog dijela sezone 2019/20. Zapad sam rekao da je sad-zasad nerealan zbog cijene koja se pretpostavlja negdje čak oko 15 miliona KM. Naravno da zapad nije nemoguć kada bi se od općine pa do države svi uključili u taj projekat. No, ne treba ga očekivat barem u naredne 4 godine. Takođe za zapad se spominjalo da će generalni sponzor Ziraat Banka učestvovati sa velikom većinom novca, tako da nade sigurno ima.JavierBosnia je napisao/la:Nije ni zapad nemoguca misija. Ako Zeljo uz svoja sredstva i navijace i kako god je to naumio zavrsi jug. Mislim da ce zapad biti slag na tortu. Kako?kontrasviju je napisao/la:Krov na istoku će se uraditi do početka drugog dijela sezone, u to sam siguran. Samo se nadam da kada se bude radio krov, da se odmah uradi vanjsko uređenje sjevera i istoka i plato ispred istoka kao što su najavili. Kada bi se sve to tada uradilo, ostao bi "samo" jug da se uradi, s obzirom da bi se sve ostalo u potpunosti završilo na stadionu. Zapad neću ni spominjati(ovaj je dobar čim imamo CAT3), jer je neralno da se radi u skorije vrijeme. Na kraju krajeva, ako bude trebalo prostora za vip, lože, komentatorske pozicije i te fazone na zapadu, on se može jednostavno "produžiti" do novog juga jer trenutni zapad nije cijelom dužinom terena.
Klub, drzava, grad, kanton, opcina, sponzori, savez, UEFA, pa i navijaci. Kad kazem sponzor cak mislim mozda i na neki kredit.
Savez bi isto mogao ucestvovati fino ako se dogovore da tipa narednih 10 godina repka igra tu, ne placa najam stadiona kako je to vec do sad islo nisam siguran, prihodi od ulaznica, sve njima a na veci kapacitet i taj period bi se vjerujem i njima na kraju isplatilo.
Ne znam dosta je opcija, vjerujem da ce jug krenuti mozda cak i krajem naredne godine.
1921
- legenda reala
- Kontakt:
Kolko košta neki normalan semafor da se postavi na stadionu, ono da zadovoljava neke normalne standarde
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Oni semafori sto se vecinom vidjaju u dvoranam kostaju ispod 10.000KM, cak debelo ispod. Nekad sam na piku gledao, bilo ih po 2-3.000KM, a vjerujem da bi za vanjsku upotrebu bio najvise 10.000KM, a i to ako je malo veci. To ti je nesto sto bi zadovoljavalo uslove.legenda reala je napisao/la:Kolko košta neki normalan semafor da se postavi na stadionu, ono da zadovoljava neke normalne standarde
Novi semafor na Grbavici je kostao 45.000KM. Mislim da je u Bijeljini placen 20.000 eura. To su ustvari nikakve pare za nogomet, cak i u PL. Semafor na Grbavici je negdje oko 50 kvadrata sto znaci da te jedan kvadrat izadje negdje oko 1.000KM s tim da sigurno kolicina snizava cijenu. Neki normalan semafor za federalne prvoligase bi bio 3x4 metra, vidjelo bi se sve sta pise i to sigurno ne bi kostalo preko 20.000KM. Govorim o led semaforu.
Zar nije 7.3x7m ili sam pomjesao s nekim?TeaM87 je napisao/la:led displej na Grbavici ima 25 kvadratnih metara

12m x 6,6m
400.000 KM.
Doduse kontrukcija je ogromna..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Nije ni 25 nego 22 kvadrataSignore je napisao/la:Zar nije 7.3x7m ili sam pomjesao s nekim?TeaM87 je napisao/la:led displej na Grbavici ima 25 kvadratnih metara
U Sirokom je cca 30 kvadrata i kostao oko 75 000KM. S tim da je najbolja rezolucija stavljena koja je tada bila.
It's better when it's live
Znaci cijena za led display, konstrukciju i montazu je bila oko 1875 KM po kvadratu na Grbavici, 2500 KM na Pecari i 5000 KM na Bilinom Polju.
U svakom slucaju nikakav novac za nogometne prilike. Malo je previse ovo na BP ako usporedimo s ostalim, al nije da trebas 300 kvadrata.AnelZ je napisao/la:Znaci cijena za led display, konstrukciju i montazu je bila oko 1875 KM po kvadratu na Grbavici, 2500 KM na Pecari i 5000 KM na Bilinom Polju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.