FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Vaša blistava karijera počela je u "Željezničaru". Vi ste jedini nogometaš koji je uspio u gradskom derbiju dati tri gola u jednoj utakmici. Sjećate li se tog okršaja?
Svakako. Nešto ću vam i otkriti. Prije tog dvoboja bio sam bolestan, imao sam temperaturu. Međutim, kada sam pročitao izjave nekih igrača bordo tima kako se bojim da igram, rekao sam sebi - moraš istrčati na teren Grbavice. No, nisam se nadao takvom scenariju, pogotovo što sam kod vodstva "Sarajeva" promašio jedanaesterac. Ipak, kasnije je sve bilo kao iz snova. Pored tri gola, četvrti sam asistirao Škori. Ti sudari su zaista nešto posebno. Kada si mlad imaš samo jednu želju - da uskočiš na teren u ludilo gradskog derbija. To je bit nogometa.
fin intervju na iksu...
Svakako. Nešto ću vam i otkriti. Prije tog dvoboja bio sam bolestan, imao sam temperaturu. Međutim, kada sam pročitao izjave nekih igrača bordo tima kako se bojim da igram, rekao sam sebi - moraš istrčati na teren Grbavice. No, nisam se nadao takvom scenariju, pogotovo što sam kod vodstva "Sarajeva" promašio jedanaesterac. Ipak, kasnije je sve bilo kao iz snova. Pored tri gola, četvrti sam asistirao Škori. Ti sudari su zaista nešto posebno. Kada si mlad imaš samo jednu želju - da uskočiš na teren u ludilo gradskog derbija. To je bit nogometa.
fin intervju na iksu...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Radmilo Mihajlović
"Da sam igrao protiv Videotona dao bih tri gola, otišli bi na megdan Realu"
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Ipak je sebi priuštio Mercedes! 
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
iz intervjua sa Cicom Kranjcarom
Za kraj se hrvatski stručnjak sjetio i jedne zgode iz jugoslavenske lige.
- Sjećam se jednog Dinamovog gostovanja Želji na legendarnoj Grbavici. Ja sam tek počinjao, a Željinu su obranu činili prekaljeni «vukovi» poput Katalinskog, Hadžiabdića, Jelušića... U jednom trenutku Škija kaže: Hadžija pripazi ovu djecu, odoh ja gore u napad». Željo je tada bio superioran - ispričao je Kranjčar.
Za kraj se hrvatski stručnjak sjetio i jedne zgode iz jugoslavenske lige.
- Sjećam se jednog Dinamovog gostovanja Želji na legendarnoj Grbavici. Ja sam tek počinjao, a Željinu su obranu činili prekaljeni «vukovi» poput Katalinskog, Hadžiabdića, Jelušića... U jednom trenutku Škija kaže: Hadžija pripazi ovu djecu, odoh ja gore u napad». Željo je tada bio superioran - ispričao je Kranjčar.
-
BlingBling
- Kontakt:
Suska se da bi nam poslije tekme sa pitarima trebao doci nekakav napadac na probu!? Pa ako neko zna nesto vise...
Ostalo mi srce dole na jugu,na sjeveru nasao sam nevjeru!
- Neprilagodjen
- Kontakt:
E,ovakve price vec ne volim,SBB KBB. Zasto nije "zabio ta tri komada",ili bar jedan, u Szekezsfehervaru kad je vec bio tako dominantan da tvrdi da bi dao tri gola?Stole iz Bora je napisao/la:Radmilo Mihajlović
To ne moze tvrditi ni Pele,a kamoli Radmilo.
- zlaya_tm87
- Kontakt:
uvijek su imali svoje teorije, hahahahSeyo_TM je napisao/la:Vaša blistava karijera počela je u "Željezničaru". Vi ste jedini nogometaš koji je uspio u gradskom derbiju dati tri gola u jednoj utakmici. Sjećate li se tog okršaja?
fin intervju na iksu...
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!
-
drug
baš sam se zabrinuo za tebe. Pitamo se cijelo jutro što se ne javljaš. Ajd da Bog da se ti prilagodio nekome, bar zivotinjama kad ne mozes ljudimaNeprilagodjen je napisao/la:E,ovakve price vec ne volim,SBB KBB. Zasto nije "zabio ta tri komada",ili bar jedan, u Szekezsfehervaru kad je vec bio tako dominantan da tvrdi da bi dao tri gola?Stole iz Bora je napisao/la:Radmilo Mihajlović
- Neprilagodjen
- Kontakt:
Krenuh da ti odgovorim,ali onda se sjetih svog potpisa.
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
znaci sjetio si se, hvala sto si to podjelio sa nama, haj sad razligu u skokovima kad vec provociras!Neprilagodjen je napisao/la:Krenuh da ti odgovorim,ali onda se sjetih svog potpisa.
Za zivot cijeli!
- Stole iz Bora
- Kontakt:
On tvrdi da bi, ti tvrdis da ne bi ali nikad necemo saznati ko je u pravu ..Neprilagodjen je napisao/la:E,ovakve price vec ne volim,SBB KBB. Zasto nije "zabio ta tri komada",ili bar jedan, u Szekezsfehervaru kad je vec bio tako dominantan da tvrdi da bi dao tri gola?Stole iz Bora je napisao/la:Radmilo Mihajlović
Na kraju krajeva, saznaj gdje je ta kuca oko koje se vodi spor pa ga nadji kad dodje u Sarajevo i "udari" sa pitanjima. I ne zaboravi da mu kazes da supljira ..
AMAR OSIM
- Neprilagodjen
- Kontakt:
On je u Zelji dozivio svoj maximum. Kasnije je otisao u Dinamo Z,pa Bayern,ali nigdje nije pokazao nista.Satisfakcija mu moze biti sto je izuzetno mnogo zaradio u tim klubovima. Jednostavno ima takvih igraca,dobrih,ali nisu bili za velike sredine. Znam ih ja dosta.
-
al_akhisari
- Kontakt:
...ne dirajte u radmila, to mi je bio, nas omiljeni igrac prije rata
...ko zna koliko sam puta igrajuci s rajom na male il velike, s, cini mi se, 11 na ledjima, nakon sto zabijem, trco okolo deruci se mihajlovicccccc 
Otprilike nesto kao ti.
Dobar si, ali nisi za velike sredine.
Dobar si, ali nisi za velike sredine.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.
-
drug
aha, zado se malo...im'o puno posla u kreaciji novog potpisa. Kartko i oštroumnoNeprilagodjen je napisao/la:On je u Zelji dozivio svoj maximum. Kasnije je otisao u Dinamo Z,pa Bayern,ali nigdje nije pokazao nista.Satisfakcija mu moze biti sto je izuzetno mnogo zaradio u tim klubovima. Jednostavno ima takvih igraca,dobrih,ali nisu bili za velike sredine. Znam ih ja dosta.
Kažeš da nigdje ništa nije pokazao a iz Dinama otiš'o u Bayern
Inače, vidi se koliko pratis fudbal. Ovo nije prva Mihajlovićeva izjava na ovu temu. Rekao je da je gledao tekmu protiv Videotona i da se sjeća da je bilo materijala za postizanje golova i da bi on kao napadač sigurno zabio koji gol. Nadji negdje tekmu pa vidi koliko je bilo mrtvih šansi. **** ga, veznjaci ih nisu iskoritili i nije se dalo. Pričat će se uvijek o tom danu.
Ko je gled'o tekmu mog'o je vidjeti da smo igrali bez centarfora. Mihajlo možda ne bi urp'o tri, ali bi urp'o onoliko koliko treba za prolaz jer materijala je bilo i za mene, a nje za njega. Ćura je fulo nemoguće. Mi smo se u to vrijeme nadali da će Žvaka igrati centarfora jer on je to mog'o (kasnije u karijeri i dokaz'o), ali kad je tekma počela skontali smo ništa od toga. Švabo je vjerovatno kont'o bitno je da se igra i da ima šansi, a u trpaće valjda neko. Ona ekipa Videotona je pravila ćuda, izbacila United-a, PSG-a, Partizanu petaka uvalila, Reala dobila u Madridu, ali ja sam siguran da smo od njih bili bolji za klasu i da bi ih izbacili pet puta, ali džaba. Nismo imali klupu i zamjenu za Gutu, Odovića i onda još požutjelog Mihajla.
K'o Mihajla nije gled'o na djelu neka ne se.r.e. To je igraćina bila za onu ligu, a sad ga naravno nemaš s kim ni uporediti, ni blizu.
K'o Mihajla nije gled'o na djelu neka ne se.r.e. To je igraćina bila za onu ligu, a sad ga naravno nemaš s kim ni uporediti, ni blizu.
- Neprilagodjen
- Kontakt:
Interesantne teme smo se dotakli. Nisam ranije razmišljao o tome,ali sad kad vraćam taj film,zaključujem da skoro nijedan od tih vrhunskih igrača sarajevskih klubova prije rata,nije pružao ni približno kvalitetne partije u svojim novim klubovima,kakve je pružao u Sarajevu. Niko ne može reći da nije dobar igrač,Meša,Radmilo,Škoro,Pašić,Musemić,Baljić i još pedesetak njih,da ih ne nabeajam,ali jedino je možda Sušić pružao i u Evropi igre kao ovdje.Pričam za igrače kojih se ja sjećam,ali od starijih sam čuo da je isto bilo i sa Osimom,Hasetom i tim starijim generacijama.Možda sam nekoga zaboravio. Možda je riječ o mentalitetu,ovdje igraš srcem za raju,a tamo potpišeš prvi ugovor,riješiš egzistenciju i boli te taki.
Ono što je posebno zanimljivo je da to izgleda za ovu mladju gardu ne važi jer ima mnogo igrača koji su tek vani eksplodirali,Elvir Baljić,Štilić,Dzeko....
Ono što je posebno zanimljivo je da to izgleda za ovu mladju gardu ne važi jer ima mnogo igrača koji su tek vani eksplodirali,Elvir Baljić,Štilić,Dzeko....
-
Admiral_TM87
- Kontakt:
Drugo vrijeme, drugi uslovi, drugi motivi za razliku od danas...
Videoton,čamac je napisao/la:Ko je gled'o tekmu mog'o je vidjeti da smo igrali bez centarfora. Mihajlo možda ne bi urp'o tri, ali bi urp'o onoliko koliko treba za prolaz jer materijala je bilo i za mene, a nje za njega. Ćura je fulo nemoguće. Mi smo se u to vrijeme nadali da će Žvaka igrati centarfora jer on je to mog'o (kasnije u karijeri i dokaz'o), ali kad je tekma počela skontali smo ništa od toga. Švabo je vjerovatno kont'o bitno je da se igra i da ima šansi, a u trpaće valjda neko. Ona ekipa Videotona je pravila ćuda, izbacila United-a, PSG-a, Partizanu petaka uvalila, Reala dobila u Madridu, ali ja sam siguran da smo od njih bili bolji za klasu i da bi ih izbacili pet puta, ali džaba. Nismo imali klupu i zamjenu za Gutu, Odovića i onda još požutjelog Mihajla.
zauvijek neispričana priča, Švabin sneni pogled, puuuno stopostotnih zicera, Fićo najbolji strijelac kupa UEFA,
zbunjeni gostujući igrači poslije prolaza u finale...
Imaš puno pravo za sve što kažeš o Radmilu, realno bilo je tu dosta "materijala" za njega...
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.