EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koje mjesto u kvalifikacijama očekujete:

1.
212
32%
2. (najbolji drugi)
122
18%
2. (prolaz u baražu)
159
24%
2. (ispadamo u baražu)
60
9%
3.
47
7%
4.
29
4%
5.
9
1%
6.
23
3%

Ukupno glasova: 661

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 13 okt 2010, 18:57

u mecevima sa Rumunijom igra samo pobjeda ,eventualno i bod vani s tim da ostanemo neporazeni u Bjelorusiji i dobijemo sve kuci do kraja. Nasa jedina nada je sto nam je grupa totalno izjednacena i sto ce biti jos dosta prosipanja bodova od svih ekipa. Slaba nam je to utjeha jer moramo i mi nekog pobijedit i nekako se vratit neporazeni iz Bjelorusije i Rumunije, sto ce s obzirom na njihov stil igre biti jako jako tesko.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 13 okt 2010, 19:38

Ma treba nam sve pobjede kuci znaci 12 bodova tu i jos bar 2 sa strane sto je vrlo vjerovatno po meni.
Ovo nigdje nema da nakon 3 kola svi govore da nemamo sanse.To nam se x puta osvetilo sjetite se samo kvalifikacija za sp 2006 i sve ce vam biti jasno.Zato samo glavu gore idemo od utakmice do utakmice.
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 13 okt 2010, 22:09

__EmIr__ je napisao/la:Ma treba nam sve pobjede kuci znaci 12 bodova tu i jos bar 2 sa strane sto je vrlo vjerovatno po meni.
Ovo nigdje nema da nakon 3 kola svi govore da nemamo sanse.To nam se x puta osvetilo sjetite se samo kvalifikacija za sp 2006 i sve ce vam biti jasno.Zato samo glavu gore idemo od utakmice do utakmice.
Finta je što mi se više ne pitamo. Pitaju se druge ekipe. Za početak, Rumunija.
Dalje, kasnimo za Bjelorusima 4 boda uz utakmicu manje, znači, pritisak da MORAMO dobiti utakmicu kući. Inače, odlično igramo pod pritiskom i moranjem(Danska, Srbija, Portugal) :roll: Povrh svega, NEMAMO IGRE. Možemo se praviti blesavi i okretati glavu, činjenica ostaje. Pravimo malo šansi a odbrana nam je i dalje kur.ton. Evo malog poređenja. U prošlim kvalifikacijama smo odigrali prve tri utakmice i uzeli 3 boda s tim da smo odigrali dvije najjače utakmice u gostima(Turska i Španija) uz gol razliku 8:3(Španija 0:1, 7:0 Estonija, 1:2 Turska). Također nam se posložilo da je Španija sve pomela u grupi.
Sad je malo drugačija situacija. Francuska nije pomela sve u grupi, Bjelorusi su ih već dobili, u Francuskoj :roll: A onda nas je ta ista Francuska pomela u Sarajevu. Odigrali smo tri utakmice, uzeli 4 boda, bez ikakve igre uz gol razliku (4:3) :roll: Jedina sreća koju smo imali jeste mega ultra kiks Bjelorusa protiv Luxemburga i to nam kao ostavlja neku nadu. Ne dobijemo li Rumune, definitivno je gotovo. Imamo još jednu veoma "lošu" činjenicu. Rumune koji su uzeli 2 boda iz 3 tekme i utakmica protiv nas im je biti ili ne biti. Nama istočnjaci tradicionalno ne leže. Sve bolje od boljeg.

U promijenjenim okolnostima igramo ove i prošle kvalifikacije

8:3(Španija, Turska) vs 4:3(samo Francuska)
imali igru vs bez igre

Naravno, treba se nadati. Ali, pitanje je ima li ta nada osnove. Po svemu viđenom(pripremne utakmice + kvalifikacije + mega trener Sušić) nema.
Zadnja izmjena: nikad_izvini, dana/u 13 okt 2010, 22:12, ukupno mijenjano 1 put.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 okt 2010, 22:10

jose je napisao/la:
-Barcelona- je napisao/la:
B0SANAC je napisao/la:1. Francuska 9
2. Bjelorusija 8

3. Albanija 5
4. Bosna i Hercegovina 4 (-1)
5. Rumunija 2 (-1)
6. Luxemburg 1

25.03.2010
Luxemburg - Francuska
26.03.2010
Bosna i Hercegovina - Rumunija
Albanija - Bjelorusija

03.06.2011
Rumunija - Bosna i Hercegovina
Bjelorusija - Francuska

Ovaj dvomec protiv Rumunije je odlucujuci.
Ako hocemo na EURO, moramo u obadva meca pobjediti.
dje ti nadje ove datume :roll:
Sta im fali?
Cuj sta im fali, pa 26.3.2010 je davno bio kako ja znam. :lol:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 okt 2010, 22:23

nikad_izvini je napisao/la:
__EmIr__ je napisao/la:Ma treba nam sve pobjede kuci znaci 12 bodova tu i jos bar 2 sa strane sto je vrlo vjerovatno po meni.
Finta je što mi se više ne pitamo. Pitaju se druge ekipe. Za početak, Rumunija.
Dalje, kasnimo za Bjelorusima 4 boda uz utakmicu manje, znači, pritisak da MORAMO dobiti utakmicu kući. Inače, odlično igramo pod pritiskom i moranjem(Danska, Srbija, Portugal) :roll: Povrh svega, NEMAMO IGRE. Možemo se praviti blesavi i okretati glavu, činjenica ostaje. Pravimo malo šansi a odbrana nam je i dalje kur.ton. Evo malog poređenja. U prošlim kvalifikacijama smo odigrali prve tri utakmice i uzeli 3 boda s tim da smo odigrali dvije najjače utakmice u gostima(Turska i Španija) uz gol razliku 8:3(Španija 0:1, 7:0 Estonija, 1:2 Turska). Također nam se posložilo da je Španija sve pomela u grupi.
Sad je malo drugačija situacija. Francuska nije pomela sve u grupi, Bjelorusi su ih već dobili, u Francuskoj :roll: A onda nas je ta ista Francuska pomela u Sarajevu. Odigrali smo tri utakmice, uzeli 4 boda, bez ikakve igre uz gol razliku (4:3) :roll: Jedina sreća koju smo imali jeste mega ultra kiks Bjelorusa protiv Luxemburga i to nam kao ostavlja neku nadu. Ne dobijemo li Rumune, definitivno je gotovo. Imamo još jednu veoma "lošu" činjenicu. Rumune koji su uzeli 2 boda iz 3 tekme i utakmica protiv nas im je biti ili ne biti. Nama istočnjaci tradicionalno ne leže. Sve bolje od boljeg.

U promijenjenim okolnostima igramo ove i prošle kvalifikacije

8:3(Španija, Turska) vs 4:3(samo Francuska)
imali igru vs bez igre

Naravno, treba se nadati. Ali, pitanje je ima li ta nada osnove. Po svemu viđenom(pripremne utakmice + kvalifikacije + mega trener Sušić) nema.
Zar Estonija i Armenija nisu ''istocnjaci''A oni su nam jedini uz Belgiju lezali prosle kvalifikacije.
Ako se pristup pojedinih igraca ne promjeni tu im ni Trapatoni :mrgreen: ne moze pomoci.
Jedino Tulica dovesti ili Bracu sa maslenicom.Mozda bi zivnuli.
Tula je inace upoznat sa mladim igracima Luxemburga pa bi makar tu imali ''sigurne''poene.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 13 okt 2010, 22:33

Svi su oni istočnjaci :lol: Nisam se dobro "odrazio". Istočnjaci = Rumunija, Srbija, Česi i tako ti nezgodni stvorovi :mrgreen: Sa ovim ex Rusija ekipama nismo tako loši bili u kvalifikacijama. Gore spomenute istočnjake nismo nijednom dobili. Samo smo remi odigrali sa Srbima. Ostalo smo fasovali a sad se nadamo barem 4 boda protiv "istočnjaka" :roll:
Također, Bjelorusija je mnogo bolja ekipa od Armenije i Estonije. Njih sam upratio da su igrali EP do 21 godine dva puta za redom. Onda sam prošle kvalifikacije pratio na Sportklubu njihovu grupu gdje su bili u igri za drugo mjesto do 7 kola kada ih je Hrvatska dobila u Minsku i izbacila ih iz igre za plasman. U prvom utakmici su "ubili Hrvate", Runje je bio igrač utakmice a onda su ih ovi na sreću dobili 1:0. Ukrajince su "ubili nogama" u zadnjoj utakmici al je završilo 0:0. Dosta nesreće su imali u prošlim kvalifikacijama 13 bodova(19:14 gol razlika, "samo su ih Englezi ubili 1:5 i 1:3) mogli su mnogo bolje. Sad to i pokazuju.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 13 okt 2010, 23:35

Estonija i Armenija su dokaz sta je Ciro u odnosu na Susica... Tada smo Estoniju dobili ukupno 9:0, Armeniju 6:1 !
Sada Estonija dobija Srbiju u gostima, Armenija sve redom dere, a sada mi ne mozemo dobit Albaniju... Imali smo veliku sansu sa Cirom.. Sada bi se plasirali vjerovatno da je on, vako tesko...

3-5-2

---------------------------------Hasagic---------------------------------------------
-------------------Jahic-----------Nadarevic------------Spahic--------------------
-------------------------Muratovic-------Rahimic----------------------------------
-----Ibricic-----------------------------------------------------------Salihovic-------
---------------------------------Misimovic(Pjanic)---------------------------------
-------------------------Ibisevic------------Dzeko-----------------------------------

Volio bi da Ciro cita forum :lol: :lol: :lol:
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 14 okt 2010, 00:24

Mislim da bi selektora trebalo mijenjati prije Rumunije jer bojim se dabi bilo kasno sacekati duele sa Rumunima,ukoliko tu neuzmemo NAJMANJE 4 boda mislim da se mozemo pozdraviti s eurom,ukoliko pobjedimo obje onda ce nam Bjelorusi biti glavni konkurenti za 2 mjesto ukoliko naravno dobijemo sve utakmice kuci.
Mislim da selektoru Papetu neide bas ovaj trenerski posao,jednostavno mislim da nije za ovu razinu,da nije za ekipu koja ima ambicije plasirati se na neko veliko takmicenje,nema ni znanja ni iskustva ni rezultata iza sebe....
Mi sa ovakvom ekipom moramo pobjedjivati Albance,Bjeloruse pa i ovakvu Rumuniju a protiv Francuske barem pruziti dostojan otpor,trenutno nemamo nista od toga.
"Nismo mi Brazil" pa zar treba biti Brazil da se pobjedi Albanija,molim vas lijepo prestanite govoriti o Albaniji kao nogometnoj velesili.Treba biti realan kad je u pitanju nasa grupa i vidjeti da je sve osim drugog mjesta veliki neuspjeh,mogli smo ici i na prvo da je Francuskoj ostao Domeneh kao selektor ali se ljudi skontase i prvo mjesto je vec gotovo.
Kad smo vec kod Domeneha Safet Susic me bas podsjeca na njega,nadam se grijesim.Posto Celnici nece smijueniti Susica a on sam neplanira dati ostavku ostaje nam nadati se i vjerovati i navijati u pobjede protiv Rumuna.
RIP SALE VILENJAK

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 okt 2010, 08:55

nikad_izvini je napisao/la: Finta je što mi se više ne pitamo. Pitaju se druge ekipe. Za početak, Rumunija.
Pitamo se itekako. Kao prvo imamo utakmicu manje u odnosu na Bjelorusiju, što bi moglo smanjiti bodovnu razliku između nas, dakle, naše je da pokušamo pobjeđivati, jer jedna pobjeda bi nas opet dovela u sami vrh tabele.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 14 okt 2010, 09:46

Virtu4l je napisao/la:Pitamo se itekako. Kao prvo imamo utakmicu manje u odnosu na Bjelorusiju, što bi moglo smanjiti bodovnu razliku između nas, dakle, naše je da pokušamo pobjeđivati, jer jedna pobjeda bi nas opet dovela u sami vrh tabele.
tako je.
bitno je odigrati dobru utakmicu protiv rumuna na domacem terenu, utakmicu u kojoj necemo ´gubiti glavu´ i srljati, nego graditi nasu igru i strpljivo cekati svoje sanse koje ce se, siguran sam, ukazati.
ako dobijemo rumune na nasem terenu, vjerujem da cemo ih ´tuci´ i na njihovom.
oni ce se otvoriti, moraju se otvoriti, jer ce im to biti posljednja sansa za ostanak u borbi za prva dva mjesta.
sad, lakse je igrati protiv ekipa koje se otvore i ´ganjaju rezultat´, nego protiv jedne albanije koja se brani sa 9 igraca. dakle, hladno ih iskontrirati-u tome smo najbolji. znamo da ce biti dovoljno prostora za nasa brza ´krila´.
khm :oops: nadam se da ce u tom dvomecu nas vrli selektor staviti jahica na beka, dok bi lulic igrao na poziciji koja mu najbolje odgovara, poziciju na kojoj je od najvece koristi.

osim toga, ekipu ce pojacati salihovic(povratak dzedaja), a ako Bog da i bajramovic tako da bi se rahimic mogao postaviti kraj spahica. vjerujem da bi ta pozicija odgovarala i samom rahimicu jer, jbg., manje trci stoper u odnosu na zadnjeg veznog-poziciji na kojoj se najvise pretrci.
safete, lutko :D postavi ovu ekipu za tekmu u gostima, zavali se u stolicu i uzivaj :lol:
(covjece, ekipa bez i jednog jedinog ´dembelana´, sve trkaci, a to se trazi, moj safete)
----------ibisevic( muslimovic)--------
lulic-------------pjanic-------------zec
-------salihovic-----bajramovic------
jahic-----spahic---rahimic----mujdza
-----------------begovic----------------
na domacem terenu:
-------ibisevic----dzeko------
-------------pjanic-------------
salihovic----------vladavic(lulic)
-----------bajramovic-------------
jahic---spaha---rahimic---mujdza
---------------begovic--------------
:D :D
safete, neka je moc s tobom 8-) :lol:
ps
proklet neka je onaj selektor koji salihovica postavi na poziciju lijevog beka :evil:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 14 okt 2010, 12:00

Jesil' ti ozbiljan s ovim forumacijama ili se samo šališ?
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 14 okt 2010, 13:36

Ovo poredjenje je stvarno glupost. Pogotovo te prve tri utakmice. Ona sa Turskom, pa sva sreca da nam Turci nisu natrpali mrezu. Vecina utakmice nismo mogli proci centar. Takodjer protiv Spanije, jedina sansa ono sto se Dzeko spetljao. Albanija, da im nije bilo Cane pala bi petarda. Samo koliko puta je Dzeko ili Pjanic krenuo, kad samo blokada zvana Cana. Pa prije onog slobodnog sto je Miske krenuo da prodje a Cana rukom zaustavio.
Sto se tice Rumunije i nas. Do tad se moze svasta promjeniti. Salihovic se vraca za tu drugu utakmicu, sto nam je i naj vaznije(po meni sigurno nas glavni igrac), trci bori se nema predavanja.
Onda sto se tice krila. Vladavic, Lulic, Bukva, Haurdic pa i Husejinovic. Husejinovic, poceo je ulaziti sa klupe polako. Momak je dosta brz, trenira sa Werderom, to dosta znaci.
Ako se Bajram vrati, to ce nam veoma dobro doci.
A od ovi stopera. Mravaca nebi vise trebali zvati. Ima ovi mladji. Kao prvo, Pandza je u dobroj formi i treba mu davati sto vise sansi uz Spahu. Bunoza, Toni Sunjic(vidjecemo kako ce se snaci u Belgiji). Mali Besic, trenutno na klupi Hamburga. Onda Sudic bi se trebao oporaviti uskoro, ako bude u formi bio bi dobra alternativa(visok, preko 190). Trebali bi Subasica gurati na lijevog beka, Lulic bi bio bolji naprijed.
Ako se vrati Bajram, Bajram i Medunjanin ili Salihovic na def vez.
------------------Dzeko---------------
Salih----------Pjanic-----------Vladavic
-----------Bajram-----------Medo--------
Subasic---Spahic--Pandza??---Mujdza
----------------Begovic--------------------
Lijevi bek bio mogao i Jahic, al mozda bi bolje bilo Subasica gurati u vatru. A moze i Salihovic. Onda gore Lulic.
A Salihovic moze def veznog ako nema Bajrama, Lulic na lijevo krilu(ili Bukva). Vladavic, Haurdic ili Husejinovic vidjecemo sta ce biti tu za koji mjesec. Miske, Pjanic ili Ibro iza Dzeke. Trenutno Pjanic bi bio prvi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 okt 2010, 13:39

Gdje si poš'o bez Ibiševića... trenutno je korisniji od Džeke...
Voli te tvoje Sarajevo.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 14 okt 2010, 13:43

Virtu4l je napisao/la:Gdje si poš'o bez Ibiševića... trenutno je korisniji od Džeke...
Moze i Ibi.
Evo izgleda Bajram se vraca naredne sedmice. 8-)

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 14 okt 2010, 13:45

NoName je napisao/la:Jesil' ti ozbiljan s ovim forumacijama ili se samo šališ?
ozbiljno. sto pitas :?
soko, nije ti ta losa druze, samo sto nije dovoljan jedan napadac ako bi salihovic igrao na krilu ;)

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 okt 2010, 13:54

Dobri su šećkini sastavi, samo mislim da se malo zayeb'o sa svojim ljubimcem. Salihaga mora još jednu pauzirati, tako da ga nećemo gledati u obje utakmice. ;)
Isto se slažem da on nema šta tražiti na poziciji beka. Koliko god ta rupčuga u ekipi bila velika.
Vidim teži igri preko krila (na strani), što nije nimalo loše. Eh sad, nisu to klasična krila, ali mogu odigrati na toj poziciji.
Još nešto, ne bih se odrekao tako lako Misketovih usluga. Ako on i Pjanke ne mogu zajedno, dati priliku onom, koji je u boljoj formi. Ili drugo riješenje, ali to bi uspjelo samo da imamo autoritativnog trenera ili igrače koji su veći profesionalci, da onaj koji je u lošijoj formi bude zamjena, koja će uvijek dobijati priliku.
Vom Jäger zum Gejagten

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 14 okt 2010, 14:15

Ne znam koji Vam je... sa tim nekakvim sastavima...

Da kod Sušića na svakoj poziciji igra po jedan "Ronaldo" i da ih on rasporedi kako god vi hoćete, opet bi nam repka igrala jadno, jer je očito da Sušić umori igrače prije utakmice sa nekim nebitnim stvarima...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 okt 2010, 14:46

geronimo je napisao/la:Još nešto, ne bih se odrekao tako lako Misketovih usluga.
Samo lud čovjek se može odreći desetke kao što je Misimović.
Voli te tvoje Sarajevo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 okt 2010, 14:57

secer je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Pitamo se itekako. Kao prvo imamo utakmicu manje u odnosu na Bjelorusiju, što bi moglo smanjiti bodovnu razliku između nas, dakle, naše je da pokušamo pobjeđivati, jer jedna pobjeda bi nas opet dovela u sami vrh tabele.
tako je.
bitno je odigrati dobru utakmicu protiv rumuna na domacem terenu, utakmicu u kojoj necemo ´gubiti glavu´ i srljati, nego graditi nasu igru i strpljivo cekati svoje sanse koje ce se, siguran sam, ukazati.
ako dobijemo rumune na nasem terenu, vjerujem da cemo ih ´tuci´ i na njihovom.
oni ce se otvoriti, moraju se otvoriti, jer ce im to biti posljednja sansa za ostanak u borbi za prva dva mjesta.
sad, lakse je igrati protiv ekipa koje se otvore i ´ganjaju rezultat´, nego protiv jedne albanije koja se brani sa 9 igraca. dakle, hladno ih iskontrirati-u tome smo najbolji. znamo da ce biti dovoljno prostora za nasa brza ´krila´.
khm :oops: nadam se da ce u tom dvomecu nas vrli selektor staviti jahica na beka, dok bi lulic igrao na poziciji koja mu najbolje odgovara, poziciju na kojoj je od najvece koristi.

osim toga, ekipu ce pojacati salihovic(povratak dzedaja), a ako Bog da i bajramovic tako da bi se rahimic mogao postaviti kraj spahica. vjerujem da bi ta pozicija odgovarala i samom rahimicu jer, jbg., manje trci stoper u odnosu na zadnjeg veznog-poziciji na kojoj se najvise pretrci.
safete, lutko :D postavi ovu ekipu za tekmu u gostima, zavali se u stolicu i uzivaj :lol:
(covjece, ekipa bez i jednog jedinog ´dembelana´, sve trkaci, a to se trazi, moj safete)
----------ibisevic( muslimovic)--------
lulic-------------pjanic-------------zec
-------salihovic-----bajramovic------
jahic-----spahic---rahimic----mujdza
-----------------begovic----------------
na domacem terenu:
-------ibisevic----dzeko------
-------------pjanic-------------
salihovic----------vladavic(lulic)
-----------bajramovic-------------
jahic---spaha---rahimic---mujdza
---------------begovic--------------
:D :D
safete, neka je moc s tobom 8-) :lol:
ps
proklet neka je onaj selektor koji salihovica postavi na poziciju lijevog beka :evil:
Ub'o, ko' Hamzalija cackalicom cevap.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 14 okt 2010, 15:02

geronimo je napisao/la:Dobri su šećkini sastavi, samo mislim da se malo zayeb'o sa svojim ljubimcem. Salihaga mora još jednu pauzirati, tako da ga nećemo gledati u obje utakmice. ;)
fak :x :evil: istinu zboris mudra sovo, najbolju ljevicu cemo gledati tek u rumuniji :x
preracunao sam se :x
Isto se slažem da on nema šta tražiti na poziciji beka.
zna znanje ova(j) lilika(n) :D i to je jedan od razloga zasto je moj najbolji jaran :lol:
Koliko god ta rupčuga u ekipi bila velika.
druze, jahic je igrao sasvim solidno na toj poziciji.
Vidim teži igri preko krila (na strani), što nije nimalo loše. Eh sad, nisu to klasična krila, ali mogu odigrati na toj poziciji.
blizu si, vrlo blizu. svi koji znaju nesto o modernom fudbalu znaju i to da 4-2-3-1 formacija polako mutira u 4-2-1-3 formaciju ;)
dakle, igrali bi sa 3 napadaca i pjanom koji bi bio plej.
Još nešto, ne bih se odrekao tako lako Misketovih usluga. Ako on i Pjanke ne mogu zajedno, dati priliku onom, koji je u boljoj formi.
naravno.
Ili drugo riješenje, ali to bi uspjelo samo da imamo autoritativnog trenera ili igrače koji su veći profesionalci, da onaj koji je u lošijoj formi bude zamjena, koja će uvijek dobijati priliku.
tesko, vrlo tesko, jer se ne zna kako ce se odvijati utakmica. nekada moras ubaciti stopera, nekad napadaca...
dakle, nema garancije.

no, kada smo kod formacija, evo ti, vrli geronimo, jedne formacije koja je mojih ruku(mozgica :D ) djelo.
slicnu formaciju neces naci u udzbenicima niti si imao priliku gledati nesto slicno na terenima ;)
ja sam izmislio ovu formaciju i misljenja sam da ce se koristiti u buducnosti jer se 4-4-2 vise ne moze suprostaviti ultra-ofanzivnim 4-2-3-1, 4-2-1-3, ili 4-3-3 formacijama.
dakle, moderni fudbal ne trpi razbijace i nabijace lopte ala nas nadarevic. moderan fudbal trazi tehnicki potkovane igrace bez obzira na kojoj poziciji! trazeni su stoperi koji mogu igrati na vise pozicija, koji su sposobni prebaciti loptu na protivnicku polovinu, koji su sposobni zabiti gol iz igre. barca je najbliza tome i mislim da cemo uskoro(godina ili dvije) gledati totalni fudbal u reziji pepove momcadi. dakle, staticni igraci out!
sad, kada imas takve igrace onda mozes postaviti moju formaciju.
prije nego li prezentiram to otkrice moram reci koji su problemi te 4-2-3-1 formacije i zasto ista mutira u 4-2-1-3
dakle, problem je u ucinkovitosti.
u toj formaciji se igra preko brzih krilnih napadaca(ne krila nego krilnih napadaca) i protivnici se brane tako sto na tim napadacima duplaju igrace, tj. njih cuvaju bek, zadnji vezni i stoper(nekada i krilo). ovi koji njeguju tu 4-2-3-1 formaciju skoluju bekove ala alves, maikon ili lam koji ce pomagati krilnim napadacima. osim bekova njima pomaze i super pokretni napadac kakav je jedan runi, drogba, eto, nas ibisevic i slicni njima. na zalost prolazi vrijeme napadaca ala zlatan ili dzeko.

osim sto se tesko sacuvati, jos je teze probiti odbranu ekipama koje igraju u tim formacijama jer se brane sa najmanje 6 a kad zatreba i sa 8 ili 9 igraca.
sad, evo formacije koja nece dozvoliti da se protivnici duplaju na krilnim napadacima, formacija koja nece dozvoliti protivnicima posjed lopte veci od 30%
evo, pokusaj da se ta formacija primjeni u nasoj reprezentaciji:
dijamant formacija 3-4-3 sa tehnicki potkovanim stoperima, bez bekova(bekovi preuzimaju ulogu krila, tj. agiraju vise u napadu. svakako im se desava da cesto ispadaju na nekih 20-ak m. od svog gola kada se bore sa brzonogim krilnim napadacima), tehnicki vrlo jakim krilnim napadacima i spicem kojem trcanje nije strana rijec. formacija koja omogucava odlicnu pokrivenost terena, formacija koja ne dozvoljava da se protivnici razmasu, da nametnu svoju igru preko brzih krila. evo je, samo za fudbalske sladokusce kakav je moj drug gero.
---------------ibisevic-----------------
lulic----------------------zec(medunjanin)
----------------pjanic------------------
salihovic----------------------mujdza
---------------bajramovic----------------
---jahic--------rahimic----------spahic--
------------------begovic------------------
Zadnja izmjena: secer, dana/u 14 okt 2010, 15:07, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.