FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la sloboda72 » 25 okt 2018, 20:31

........................Nalić: Derbi? Ovo je nama kao i svaka druga utakmica

...................................Trener Slobode pred okršaj s gradskim rivalom
U okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu se na Tušnju se sastaju Sloboda i Tuzla City.

E. Škorić
25.10.18. 16:01

slika

U subotu se na Tušnju sastaju Sloboda i Tuzla City, a Nalić gradski okršaj ne smatra derbijem već 'običnom' utakmicom
Na Tušnju su danas na press konferenciji govorili trener Slobod Zlatan Nalić i napadač Antonio Vidović.

"Uvijek je prva nadolazeća utakmica i najvažnija. Iako se provlači da je to derbi utakmica, nama je to ipak utakmica kao svaka druga. Što se tiče povrijeđenih i kartoniranih igrača, Pirić, Vasiljević i Ćivić se vraćaju. Ne znam hoće li biti u sastavu. Ne znam hoćemo li imati promjena u timu, imamo još par treninga do utakmice".

Svi imaju svoje brige

"Mi igramo čisto, jako i moćno, jedino što smo imali fizički kolaps protiv Zvijezde, tako da očekujte još jednu sjajnu utakmicu i onu kako samo Sloboda zna da igra požrtvovano od prve do zadnje minute. Niko nema da je manje ili više pod pritiskom, imamo i mi, a i oni svoje brige", rekao je Nalić.

Potom se novinarima obratio i Vidović, jedan od boljih igrača Slobode u dosadašnjem dijelu sezone. On kaže da se nada prekidu negativnog niza protiv Tuzla Cityja.

"Atmosfera u klubu je jako dobra, treniramo jako dobro. Mi se iz sedmice u sedmicu pripremamo isto za svaku utakmicu. Imali smo pehova u prethodnim utakmicama, ali nadam se da će se to vratiti sve u ovim idućim utakmicama. Nakon niza negativnih rezultata, sada želimo protiv Tuzla Cityja da pobijedimo", rekao je Vidović.

Utakmica između Slobode i Tuzla Cityja se igra u subotu sa početkom od 16:30 sati.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*** Dodatna informacija: Svi posjetioci utakmice FK Sloboda – FK Tuzla City će ulaznicu sa utakmice moći iskoristiti kao vaučer te će im za uplatu od 10 KM na elektronskom novčaniku Lutrije BiH biti uplaćen bonus od dodatnih 10 KM. Rok za realizaciju ulaznica – vaučera 04.11. 2018. ***

https://www.lutrijabih.ba/igraj/?title= ... nformacije
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 25 okt 2018, 23:04, ukupno mijenjano 8 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 25 okt 2018, 21:37

.................................................U SUBOTU GRADSKI DERBI SA SLOBODOM

.................slika
..........................................................25. Oktobra 2018.
Naredni izazov za fudbalere Plavih je gradski derbi sa Slobodom.

Izabranici Slobodana Starčevića idu na megdan starijem tuzlanskom premijerligašu u okviru 15.kola BH Telecom Premijer lige.

Prvi susret između ova dva kluba u ovoj sezoni pripao je “crveno-crnima” koji su slavili minimalno sa 1:0 golom Vidovića.

Ovoga puta Plavi žele da se revanširaju komšijama, kako bi popravili saldo.

I jedni i drugi imaju negativan niz.

Sloboda zadnje četiri utakmice ne zna za pobjedu. Pa se slobodno može kazati kako su izabranici Zlatana Nalića u krizi, što se posebno vidjelo u zadnjem porazu na Tušnju protiv Zvijezde 09, kada su doživjeli poraz od 0:3.

Iz zadnjeg susreta su također izašli pognute glave, kada su minimalno poraženi na Koševu sa 1:0.

S druge strane izabranici Slobodana Starčevića zabilježili su dva vezana poraza. Prvo u Bijeljini od Radnika sa 3:1, a zatim i kući protiv Mladosti sa 0:1.

Prilika za “popravni” je duel s gradskim rivalom, koji se igra u subotu na Gradskom stadionu “Tušanj” od 16 sati i 30 minuta.

press Služba FK Tuzla City
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 26 okt 2018, 07:35, ukupno mijenjano 6 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 25 okt 2018, 21:44

...............

................................27.10.2018,16:30 FK SLOBODA - FK TUZLA CITY
TV prenos - BHT1

Glavni sudija :Mujić Elvis - Banovići
1.Međašni: Novalić Arnel - Doboj Istok
2.Međašni Bačić Fikret - Lukavac
4.Sudija:Topuzović Elvedin - Tuzla
Delegat:Gvozden Haris - Sarajevo
Kontrolor suđenja:Prolić Salem - Sarajevo

........................

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27.10.2018.
- PREMIJER LIGA BIH - 15. KOLO-

FK Željezničar - FK Zvijezda - 09
NK GOŠK - FK Sarajevo
FK Sloboda - FK Tuzla Cit8
FK Mladost DK - FK Krupa 2:1
FK Radnik B. - NK Široki B.2:1
HŠK Zrinjski - NK Čelik

TABELA
1.FK Sarajevo.................... 14.. 10... 3... 1...33 : 9.. 33
2.FK Željezničar................. 14... 8... 4... 2...22 : 11. 28
3.HŠK Zrinjski.................... 14.. 9... 1... 4....22:12.. 28
4.NK Široki ....................... 15.. 5.... 7... 3...15 : 8...22
5.FK Radnik ...................... 15...5.... 6... 4...14 : 12. 21
6.FK Sloboda..................... 14... 5.... 3... 6....8 : 10. 18 (Ne)-(Uspješnost 43 %)
7.NK Čelik........................ 14... 4.... 6... 4...13:17...18
8.FK Mladost ..................... 15... 5... 4... 6...15 :23.. 19
9.FK Krupa........................ 15.... 2... 6... 7...18 : 24. 12
10.FK Tuzla City.................. 14... 3... 3... 8....10:17.. 12 (Ne)-(Uspješnost 28 %)
11.FK Zvijezda - 09.............. 14... 2... 5... 7....11 : 24.11
12.NK GOŠK....................... 14... 2... 4... 8....10 : 24.10

03.11.18.
-PREMIJER LIGA BIH - 16. KOLO-13:30

FK Sarajevo-FK Željezničar
FK Krupa-FK Sloboda
FK Zvijezda - 09-HŠK Zrinjski
NK Čelik-FK Radnik
FK Tuzla City-NK GOŠK
NK Široki -FK Mladost

.....................................................BUDI I TI TUZLA CITY
.....................................................slika
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 31 okt 2018, 14:14, ukupno mijenjano 5 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 25 okt 2018, 22:01

10.FK Sloboda - NK GOŠK 2:0................................NK Čelik - FK Tuzla City 1:1
11.FK Željezničar - FK Sloboda 0:0..........................FK Tuzla City - FK Krupa 2:1
12.NK Zrinjski - FK Sloboda 2:0.............................FK Tuzla City - NK Široki 0:0
13.FK Sloboda - FK Zvijezda 09 0:3.........................FK Radnik - FK Tuzla City 3:1
14.FK Sarajevo - FK Sloboda 1:0............................FK Tuzla City - FK Mladost 0:1
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
FK Sloboda 10-14 kola......4 boda--------------------------FKTuzla City 10-14 kola...5 bodova
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

..................................15.FK Sloboda - FK Tuzla City 1:1
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 31 okt 2018, 14:07, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 25 okt 2018, 22:36

Zlatan Nalić za Transfermarkt: Sloboda ja za mene više od posla, u Premijer ligi ima dobrih igrača

Na pitanje zašto je postao trener, odgovara:

“Mislio sam da bi to bila najbolja odluka nakon karijere i zbog porodične tradicije. Kada sam završio karijeru imao sam dosta znanja o fudbalu. Uložio sam u svoje obrazovanje,
imam mnogo potvrda tako da sam vjerovatno jedan od najboljih evropskih trenera”.

............................slika

..............OVA MU JE IZJAVA U DUHU ONE NARODNE "LUPA KO MAKSIM PO DIVIZIJI".
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 26 okt 2018, 06:37

04. novembra 2017. BIH TRENERI
Zlatan Nalić preuzeo švedskog niželigaša
Prespa Birlik novi klub bh. stručnjaka

slika
...............Zlatan Nalić desno na fotografiji
Bh. trener Zlatan Nalić (48) novi je trener švedskog niželigaša Prespa Birlik.

Nalić nastanjen u Švedskoj je ranije bh. javnosti postao poznat kao organizator kampa FS BiH “Otvorena vrata u Švedskoj”, ali i kada ga Sergej Barbarez kao kandidat za selektora BiH predložio za svog prvog pomoćnika.

– Očekuje nas uzbudljiva naredna godina. Biće zabavno raditi sa mladim igračima u klubu, a ideja za preuzimanje ovog kluba je došla zbog moje želje da se preselim ovdje – jer tu žive oba moja sina. – poručio je između ostalog Nalić prilikom potpisa ugovora.

Može se pohvaliti i da je kao konsultant U21 švedske reprezentacije osvojio zlatnu medalju na Euru 2015.

U Prespa Birlik se nadaju kako bi dovođenje Zlatana Nalića na mjesto šefa stručnog štaba mogao predstavljati veliki iskorak za budućnost njihovog kluba.

Zlatan Nalić preuzeo švedskog niželigaša
Angažman Zlatana Nalića u Švedskom niželigašu trajao je 3 slovima(tri) zimska mjeseca.
Prespa Birlik...... 17/18 (Nov 4, 2017).... 17/18 (Feb 3, 2018)......Manager
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 26 okt 2018, 07:37

.........................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 02 nov 2018, 06:05, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

spiska
Kontakt:

Post Postao/la spiska » 26 okt 2018, 08:32

sloboda72 je napisao/la:Zlatan Nalić za Transfermarkt: Sloboda ja za mene više od posla, u Premijer ligi ima dobrih igrača

“Mislio sam da bi to bila najbolja odluka nakon karijere i zbog porodične tradicije. Kada sam završio karijeru imao sam dosta znanja o fudbalu. Uložio sam u svoje obrazovanje,
imam mnogo potvrda tako da sam vjerovatno jedan od najboljih evropskih trenera”.

Ne znam zasto degradiras ovog strucnjaka bolje da se pozabacite sa vasim trenerom koji ni sam se ne sjeca kad je zadnji put dobio. Isto si i prosle sezone i ti izvaljivao ovakve gluposti.

fukaroni
Kontakt:

Post Postao/la fukaroni » 26 okt 2018, 10:26

spiska je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:Zlatan Nalić za Transfermarkt: Sloboda ja za mene više od posla, u Premijer ligi ima dobrih igrača

Ne znam zasto degradiras ovog strucnjaka bolje da se pozabacite sa vasim trenerom koji ni sam se ne sjeca kad je zadnji put dobio. Isto si i prosle sezone i ti izvaljivao ovakve gluposti.
puko si ti ko tromblon bato :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
fukare

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 okt 2018, 07:49

..................................Tuzla City pred današnju utakmicu protiv Slobode

- I drugi put u sezoni igrat će FK Sloboda i FKTuzlaCity ove jeseni .Tuzla prikovana za dno tabele i bez igre koja bi joj davala nadu za opstanak.Sloboda ulazi u stotu godinu od osnivanja i bilo je za očekivati da se u ovoj sezoni bori za Evropu.Sa 8 datih golova u 14 kola bar do sada, teško da će se ta želja slobodaša ostvariti.Nakon sumnjivog poraza od Zvijezde -09 na Tušnju trener Nalić je rekao da je u pitanju kolaps.
Poraz u Mostaru takođe je pravdao kolapsom.FKTuzla je imala svoje solidne utakmice ali i prave"kalvarije" i njena igra zaista djeluje obeshrabrujuće.Hoće li danas iznenaditi samu sebe pa onda i navijače, pitanje je sad.
- Prema igri i po plasmanu na tabeli Sloboda je favorit.Starčević se nakon one izjave poslije poraza od Mladosti zašutao.Nije još ništa rekao o utakmici protiv Slobode. Nalić, "jedan od najboljih trenera Evrope" ???,kako je sam sebe nazvao u intervju za Transfermarkt ,odiše optimizmom i očito da je već upisao 3 boda.
-U nedavno odigranoj trening utakmici na "Barama" Sloboda je pobijedila 1:0.Istina nakon što im je zahrđali gokman Nurković dao loptu Zukiću,ali gol je gol i pobjeda je čista ko suza.Tuzla je na toj utakmici pokušavala da igra do noge.Međutim ,Sloboda sa novom ,Nalićevom taktikom ,malo ragbi -malo fudbal a ostalo udaranje ,više protivnika nego lopte nije dozvolila takvu igru.Naravno ako protivnik faulira Slobodinog igrača onda su to jauci i prenemaganje ko u pitara.Čudno izgleda igra Slobode .Trčanje je na Evropskom nivou,ali tehika tanka. Igra se svodi na nabijanje lopte prema protivničom golu pa onda "poćeraj".Kad se namire na tehnički uigranu ekipu koja još može i da trči onda dožive" kolaps".
- Igra Tuzla Citiya ne može se ni definisati. Možda bi se recimo mogla nazvati parcijalnom.Naime, nema tu ekipe kao cjeline, ni govora.Igra je "postavljena" tako da "svaki igrač svoju politiku vodi".Nema povezanosti niti posjeda lopte.Kad osvoje loptu najviše dva pasa su u stanju povezati i lopta je već u posjedu protivnika.Ogromne "zasluge" za ovo snosi trener Starčević.Osim toga nije nikad dvije utakmice odigrao sa istom 11 -oricom igrača.Ono što on jedino govori igračima tokom igre je "pazite visoko smo".Bunkeraš teški.Ali ,
igrači koje ima na raspolaganju nisu za takvu, "bunker" igru.
- Ipak fudbal je igra koja čovjeku uvijek iznova daje nadu.Zato ,nisam pesimista kad je današnja utakmica u pitanju.Možda Starčevićev "bunker" napokon izdrži i utakmica završi remijem što bi bilo dobro jer Tuzla je danas gost.
-Dobro je da ne sudi Šehović.On je dva puta svirao penal protiv Tuzle( Široki,Mladost).Protiv FKTuzle su dosuđena 4 penala u 14 kola.
Možda ga je stid pa šalju Mujića da on to uradi ako zatreba.
- Uz Božiju pomoć i sretno "nebeskoplavi".

p.s.
U pomenutoj trening utakmici FK Tuzla - FK Sloboda ,igrao je za Tuzlu Obradović.Momak je odličan igrač.Iako ga je Starčević postavio na štopera a on je u naravi lijevi bek, dominirao je cijelo vrijeme.Bolji je na štoperu i od Kostića i Kojića. Na žalost po lijevom boku mu trener nije dao igrati.Pamet čovjeku da se zaledi.Lijevog beka i dalje igra Širanović koji jedva hoda.Momak je očito bio napadač i on često želi proći gore, ali ,gore i ostane ne može nazad ,nema snage.Preporučujem Obradovića kao odličnog igrača.Neka ide, nema smisla da sjedi na klupi onakav igrač.
Ja volim FK Tuzla City

fukaroni
Kontakt:

Post Postao/la fukaroni » 27 okt 2018, 14:19

sloboda72 je napisao/la:..................................Tuzla City pred današnju utakmicu protiv Slobode

- I drugi put u sezoni igrat će FK Sloboda i FKTuzlaCity ove jeseni .Tuzla prikovana za dno tabele i bez igre koja bi joj davala nadu za opstanak.Sloboda ulazi u stotu godinu od osnivanja i bilo je za očekivati da se u ovoj sezoni bori za Evropu.Sa 8 datih golova u 14 kola bar do sada, teško da će se ta želja slobodaša ostvariti.Nakon sumnjivog poraza od Zvijezde -09 na Tušnju trener Nalić je rekao da je u pitanju kolaps.
Poraz u Mostaru takođe je pravdao kolapsom.FKTuzla je imala svoje solidne utakmice ali i prave"kalvarije" i njena igra zaista djeluje obeshrabrujuće.Hoće li danas iznenaditi samu sebe pa onda i navijače, pitanje je sad.
- Prema igri i po plasmanu na tabeli Sloboda je favorit.Starčević se nakon one izjave poslije poraza od Mladosti zašutao.Nije još ništa rekao o utakmici protiv Slobode. Nalić, "jedan od najboljih trenera Evrope" ???,kako je sam sebe nazvao u intervju za Transfermarkt ,odiše optimizmom i očito da je već upisao 3 boda.
-U nedavno odigranoj trening utakmici na "Barama" Sloboda je pobijedila 1:0.Istina nakon što im je zahrđali gokman Nurković dao loptu Zukiću,ali gol je gol i pobjeda je čista ko suza.Tuzla je na toj utakmici pokušavala da igra do noge.Međutim ,Sloboda sa novom ,Nalićevom taktikom ,malo ragbi -malo fudbal a ostalo udaranje ,više protivnika nego lopte nije dozvolila takvu igru.Naravno ako protivnik faulira Slobodinog igrača onda su to jauci i prenemaganje ko u pitara.Čudno izgleda igra Slobode .Trčanje je na Evropskom nivou,ali tehika tanka. Igra se svodi na nabijanje lopte prema protivničom golu pa onda "poćeraj".Kad se namire na tehnički uigranu ekipu koja još može i da trči onda dožive" kolaps".
- Igra Tuzla Citiya ne može se ni definisati. Možda bi se recimo mogla nazvati parcijalnom.Naime, nema tu ekipe kao cjeline, ni govora.Igra je "postavljena" tako da "svaki igrač svoju politiku vodi".Nema povezanosti niti posjeda lopte.Kad osvoje loptu najviše dva pasa su u stanju povezati i lopta je već u posjedu protivnika.Ogromne "zasluge" za ovo snosi trener Starčević.Osim toga nije nikad dvije utakmice odigrao sa istom 11 -oricom igrača.Ono što on jedino govori igračima tokom igre je "pazite visoko smo".Bunkeraš teški.Ali ,
igrači koje ima na raspolaganju nisu za takvu, "bunker" igru.
- Ipak fudbal je igra koja čovjeku uvijek iznova daje nadu.Zato ,nisam pesimista kad je današnja utakmica u pitanju.Možda Starčevićev "bunker" napokon izdrži i utakmica završi remijem što bi bilo dobro jer Tuzla je danas gost.
-Dobro je da ne sudi Šehović.On je dva puta svirao penal protiv Tuzle( Široki,Mladost).Protiv FKTuzle su dosuđena 4 penala u 14 kola.
Možda ga je stid pa šalju Mujića da on to uradi ako zatreba.
- Uz Božiju pomoć i sretno "nebeskoplavi".

p.s.
U pomenutoj trening utakmici FK Tuzla - FK Sloboda ,igrao je za Tuzlu Obradović.Momak je odličan igrač.Iako ga je Starčević postavio na štopera a on je u naravi lijevi bek, dominirao je cijelo vrijeme.Bolji je na štoperu i od Kostića i Kojića. Na žalost po lijevom boku mu trener nije dao igrati.Pamet čovjeku da se zaledi.Lijevog beka i dalje igra Širanović koji jedva hoda.Momak je očito bio napadač i on često želi proći gore, ali ,gore i ostane ne može nazad ,nema snage.Preporučujem Obradovića kao odličnog igrača.Neka ide, nema smisla da sjedi na klupi onakav igrač.
ti si bolan expert za mezare drzi se bolan te teme :tralala: :tralala: :tralala:
fukare

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 okt 2018, 15:01

"U okviru 15. kola nogometne Premijer lige BiH sutra se na stadionu Tušanj u Tuzli sastaju gradski rivali, Sloboda i Tuzla City.

Obje ekipe nalaze se u “seriji problema” i na svaki način će se truditi da ne dožive novi neuspjeh.

– Sloboda ima tri poraza u nizu, a mi dva, i potreba za bodovima se pojačala. Domaćin je u dobroj formi, ali u rezultatskoj krizi. U prvom dijelu prvenstva oni su nošeni navijačima slavili 1:0 i to im je bila prekretnica. Mi sada imamo opciju “moranja” i sve ćemo učiniti da odigramo što bolje i da ostvarimo povoljan rezultat – kaže šef stručnog štaba Tuzla Cityja Slobodan Starčević, u izjavi za Fenu.

Ekipu Tuzla Cityja veoma je potresao neplanirani poraz u susretu s ekipom Mladosti (0:1). Tada je Starčević odgovornost preuzeo na sebe, najavivši razgovor s igračima i čelnicima kluba, da se vidi kako nastaviti dalje.

Razgovor je obavljen, a prema nezvaničnim informacijama, trener Tuzlaka bio je spreman ponuditi ostavku, ali uprava kluba odbila je takvu mogućnost.

Stanje u ekipi, koje nije kako se želi, razlog je više da se na Tušnju pokušaju revanširati Slobodi za poraz s početka prvenstva, a to bi donekle ublažilo “ljute rane” ekipe iz Simin Hana.

Za razliku od susreta s ekipom Mladosti, kada je zbog povreda, bolesti ili kartona izostao veći broj igrača, sada je situacija mnogo povoljnija. Na raspolaganju su Efendić, Stjepanović, Mitrović, Šećerović, Poturalić i Stokić.

– Izostat će jedino Ajdin Nukić, koji ima tri žuta kartona, a svi ostali igrači su na raspolaganju. Znam da ni u Slobodi stanje nije idealno, ali nas zanimaju naši problemi i vjerujem da ćemo ih uspjeti riješiti – zaključio je Starčević.

Statistike radi, Sloboda nije pobijedila u zadnje četiri utakmice, u kojima je uzela samo bod Željezničaru (0:0), a pri tome nisu dali nijedan gol.

Tuzla City nije uzeo tri boda u posljednje tri utakmice, u kojima su dali jedan, a primili šest golova, osvojivši samo bod protiv Širokog.

I jednima i drugima utakmica je od velike važnosti, jer poraz vodi ka zoni ispadanja iz lige.

Utakmica Sloboda – Tuzla City igra se sutra na Tušnju od 16.30 sati."
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 okt 2018, 18:33

..............Tuzla City zabio prvi gol Slobodi na Tušnju

Sloboda i Tuzla City odigrali su meč bez pobjednika (1:1) u gradskom derbiju u 15. kolu Premijer lige
M. Šljivak 27.10.18.

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Foto: E. Dindić
https://sportsport.ba/fudbal/gradski-de ... id=1&pid=1
https://www.facebook.com/bhreporter/pho ... =3&theater
Oba tuzlanska tima su pred ovaj duel bila u rezultatskoj krizi. Tri boda su im bila imperativ, ali na kraju smo u jednom izuzetno čvrstom duelu vidjeli po jedan gol na obje strane

Tim Zlatana Nalića većim dijelom meča je bio bolji, ali na kraju je Tuzla iskoristila svoju šansu i došla je do boda.

Od samog početka je Sloboda bila bolji tim. Imali su više od igre, a u 19. minuti su propustili i prvu veliku šansu. Husejinović je šutirao sa 11 metara, a lopta je otišla pored gola.

Do zasluženg vodstva domaći tim stiže u 23. minuti. Baraban je sjajno uposlio Vidovića, a ovaj majstorski matira Fejzića za prednost od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena većih uzbuđenja nije bilo i domaći tim je nakon prvih 45 minuta zasluženo vodio sa 1:0.

Na otvaranju drugog poluvremena trener Tuzla Cityja Slobodan Starčević je bacio sve karte na napad uvođenjem Crnkića i Stojčeva, ali je domaći tim bio taj koji je prvi zaprijetio. Husejinović je ponovo u šansi, ali Fejzić spašava svoj tim sjajnom odbranom.

Međutim, Tuzla City usprkos nešto slabijoj igri u ofanizivi ipak dolazi do gola u 62. minuti. Nakon kornera i gužve lopta dolazi do Voje Ubiparipa koji pogađa za 1:1.

Nakon izjednačujućeg gola izostale su prave šanse. Igralo se žestoko sa dosta oštrih startova, a takva igra nije donosila ljepotu igre. U nadoknadi meča Ubiparip je umalo zabio za preokret, ali je Vukliš nakon šuta iz slobodnog udarca fantastičnom odbranom spasio svoj tim. Ostalo je do kraja 1:1 i ovim rezultatom mnogo zadovoljniji mogu biti igrači Tuzla Cityja.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

.................................................Sloboda - Tuzla City 1:1 - GOLOVI
...............

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Premijer liga BiH, 15. kolo:

Sloboda - Tuzla City 1:1

Stadion Tušanj -Tuzla.

Gledalaca 3 000.

Žuti kartoni: Vidovic(6), Hadzanovic(6) i Husejinovic(3).-Sloboda
.............:Širanović (3),Ubiparip,Hasanovic(3) i Secerovic.-Tuzla City

Strelci: 1:0 Vidović 23' ,1:1 Ubiparip 62'.

SLOBODA: Vukliš, Adžem, Husejinović(Zukić), Baraban, Smajić( Hodžić), Ivetić, Beganović, Vidović, Hadžanović (Čivić), Alispahić, Ignjatović. Manager Zlatan Nalic

TUZLA CITY: Fejzić, Efendić, Kostić, Mitrović(Šećerović), Šarčević(Crnkić), Kojić, Širanović, Čomor, Murga, Hasanović(Stojčev), Ubiparip.Trener Starčević

.............................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 29 okt 2018, 22:34, ukupno mijenjano 14 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 okt 2018, 18:42

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...........................

27.10.2018.
- PREMIJER LIGA BIH - 15. KOLO-

FK Željezničar - FK Zvijezda - 09 0:1
NK GOŠK - FK Sarajevo1:0
FK Sloboda - FK Tuzla City 1:1
FK Mladost DK - FK Krupa 2:1
FK Radnik B. - NK Široki B.2:1
HŠK Zrinjski - NK Čelik 3:0

TABELA
1.FK Sarajevo.................... 15.. 10... 3... 2...33 : 10. 33
2.HŠK Zrinjski.................... 15.. 10... 1... 4...25:12.. 31
3.FK Željezničar................. 15... 8... 4... 3...22 : 12. 28
4.NK Široki ....................... 15.. 5.... 7... 3...15 : 8...22
5.FK Radnik ...................... 15...5.... 6... 4...14 : 12. 21
6.FK Sloboda..................... 15... 5.... 4... 6....9 : 11. 19
7.FK Mladost ..................... 15... 5... 4... 6...15 :23.. 19
8.NK Čelik......................... 15... 4.... 6... 5...13:20...18
9.FK Zvijezda - 09............... 15... 3... 5... 7....12 : 24..14
10.FK Tuzla City.................. 15... 3... 4... 8....11:18.. 13
11.NK GOŠK....................... 15... 3... 4... 8....11 : 24..13
12.FK Krupa....................... 15.... 2... 6... 7...18 : 24. 12

03.11.18.
-PREMIJER LIGA BIH - 16. KOLO-13:30

FK Sarajevo-FK Željezničar
FK Krupa-FK Sloboda
FK Zvijezda - 09-HŠK Zrinjski
NK Čelik-FK Radnik
FK Tuzla City-NK GOŠK
NK Široki -FK Mladost

.....................................................BUDI I TI TUZLA CITY
.....................................................slika
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 01 nov 2018, 18:01, ukupno mijenjano 6 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 okt 2018, 18:56

.......................Nalić: Izgubili smo puno dugih lopti, to je bila prevaga

.....................................Trener Slobode poslije remija
Ekipa Slobode remizirala je na domaćem terenu sa Tuzla Cityjem u okviru 15. kola Premijer lige BiH.

A. Pašić
27.10.18. 18:41

Tuzlaci se u bh. šampionatu nakon današnjeg remija nalaze u sredini tabele, tačnije na šestoj poziciji sa 19 osvojenih bodova
Tuzlaci su bolje otvorili meč, uspjeli su povesti nakon 20 minuta igre, ali na kraju vodstvo nisu uspjeli zadržati i osvojili su samo bod u gradskom derbiju.

Očekivano, zadovoljan nije bio ni trener Zlatan Nalić.

"Kada smo ušli u drugo poluvrijeme, osim šanse Husejinovića, izgledalo je kao da smo se malo umirili. Pokušavali smo da dignemo nivo igre, ali na kraju je možda najveća greška to što smo izgubili puno dugih lopti na sredini terena. To je, po meni, bila prevaga", istakao je Nalić.

Podsjetimo, jedini gol za Slobodu danas je postigao Antonio Vidović.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 okt 2018, 18:58

Starčević: Veoma bitan bod za nas

............................................Remi u tuzlanskom derbiju
..................Tuzlanski derbi između Slobode i Tuzla Cityja na kraju je završen bez pobjednika.

A. Pašić
27.10.18. 18:30

Meč odigran u sklopu 15. kola bh. šampionata na kraju je završen rezultatom 1:1, čime svakako zadovoljniji mogu biti gosti, koji u posljednje vrijeme baš i ne bilježe najbolje rezultate.

Nakon utakmice svoj komentar je dao trener Tuzla Cityja Slobodan Starčević.

"Pokušali smo u prvom poluvremenu s igračima koje imamo u rosteru da odgovorimo agresivnosti Slobode. Nismo na neki način uspjeli, jer su oni vodili, ali izmjene koje smo napravili u nastavku su nam donijele dodatnu kvalitetu. To je donijelo šlag. Možda smo mogli doći i do pobjede da smo nastavili igrati nakon gola, što bi bilo pun pogodak, ali i ovaj bod za nas je veoma bitan", istakao je Starčević.

Jedini gol za Tuzla City postigao je Vojo Ubiparip.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 okt 2018, 19:01

........................................."Savez napolje" ori se Tušnjem

..........................................................Poruka za čelnike NFSiH
U Tuzli se igra gradski derbi u okviru 15. kola Premijer lige, a nakon prvog dijela Sloboda vodi s 1:0 protiv ekipe Tuzla City.

E. Škorić
27.10.18. 17:20

"Savez napolje" ori se Tušnjem
Gradski derbi su kao i dolazak Elvedina Begića, navijači Slobode iskoristili da pošalju jasnu poruku ljudima iz krovne kuće bh. nogometa
Ovaj susret privukao je veliku pažnju, a najmlađi gradski derbi u BiH došao je i da prati predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić.

Međutim, Tuzlaci su u nekoliko navrata glasnim skandiranjem "Savez napolje" pokazali što misle o krovnoj kući bh. nogometa.

U Tuzli su očigledno nezadovoljni odnosom Saveza prema njihovom klubu, pa su odlučili da i na ovaj način iskažu nezadovoljstvo.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 okt 2018, 19:55

......................

Lili Marlen

Pred glavnom kapijom,
Stajao je jedan fenjer
I stoji još pred njom
Ako se ponovo budemo videli
Kod tog fenjera ćemo stati
Kao nekad, Lili Marlen
Kao nekad, Lili Marlen.

Naše dve senke
Izgledale su kao jedna
Po tome je video svako
Koliko se volimo
I svi ljudi neka vide
Pod svetlom kako stojimo
Kao nekad, Lili Marlen
Kao nekad, Lili Marlen.

A u to poviče stražar
I trubač zasvira povečerje
To može koštati tri dana
„Druže, dolazim odmah“
Kažemo jedno drugom „doviđenja“
A tako sam želeo da odem sa tobom
Sa tobom, Lili Marlen
Sa tobom, Lili Marlen.

Fenjer zna tvoj korak
I tvoj lepi hod
Svaku noć on gori
A mene je već zaboravio
I ako mi se dogodi najgore
Ko će kod fenjera stajati
Sa tobom, Lili Marlen?
Sa tobom, Lili Marlen?

Iznad ovog tihog mesta
Duboko pod zemljom
Uznose me kao u snu
Tvoje ljupke usne
I kad se zatalasa magla u ovim kasnim satima
Stajaću kod tog fenjera
Kao nekad, Lili Marlen
Kao nekad, Lili Marlen.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 29 okt 2018, 12:47, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

fukaroni
Kontakt:

Post Postao/la fukaroni » 27 okt 2018, 22:01

slika
sloboda72 je napisao/la:........................................."Savez napolje" ori se Tušnjem

..........................................................Poruka za čelnike NFSiH
U Tuzli se igra gradski derbi u okviru 15. kola Premijer lige, a nakon prvog dijela Sloboda vodi s 1:0 protiv ekipe Tuzla City.

E. Škorić
27.10.18. 17:20

"Savez napolje" ori se Tušnjem
Gradski derbi su kao i dolazak Elvedina Begića, navijači Slobode iskoristili da pošalju jasnu poruku ljudima iz krovne kuće bh. nogometa
Ovaj susret privukao je veliku pažnju, a najmlađi gradski derbi u BiH došao je i da prati predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić.

Međutim, Tuzlaci su u nekoliko navrata glasnim skandiranjem "Savez napolje" pokazali što misle o krovnoj kući bh. nogometa.

U Tuzli su očigledno nezadovoljni odnosom Saveza prema njihovom klubu, pa su odlučili da i na ovaj način iskažu nezadovoljstvo.
dobar vam autobus haha
fukare

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 27 okt 2018, 22:44

Sloboda, mozes malo o tekmi....nisam stigao pogledat
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: fukara87, TETRAPAK i 6 gostiju.